Jump to content
Dogomania

Dwie amerykanki Gabcia i Inarcia + moja wesoła twórczość przyrodnicza :))

Recommended Posts

Posted

Właśnie czytam sobie "Elzę z afrykańskiego buszu" i doszłam do wniosku, że moja Inari ma przynajmniej dwie cechy wspólne z Elzą - lubi rozwalać się na łóżkach i nie cierpi jak jej się robi zdjęcia. :) W niedzielę z siostrą zabrałyśmy ją na fotograficzny spacer, no i zero współpracy ze strony Inari. Jak tylko zobaczyła aparat to udawała że jest zajęta węszeniem, ogon spuszczała, odwracała się, a jak tylko aparat schowałam to wtedy radosna na całego. Co za złośliwe stworzenie. ;)

Pzdr

U mnie jest dokładnie to samo... Amy jak tylko widzi aparat, to od razu głowa w dół i nie zachęcisz niczym żeby spojrzała...

Posted

Wiosennie się zrobiło. :) Dzięki za podpisy ptaków - zawsze jakaś nauka z tego, nie tylko podziwianie ładnych zdjęć. Tylko linki mi coś nie działają... ale co tam, nie będę się nową dogo przejmować.

A mój Zibi odwrotnie - zawsze się bardzo interesuje aparatem i leci do mnie wpatrzony w obiektyw. Najlepiej jakby jeszcze mógł go obwąchać. Mam pełno zdjęć jego nosa w obiektywie. :) Też nie nazwałabym tego współpracą...

• 2 weeks later...
Posted

U mnie jest dokładnie to samo... Amy jak tylko widzi aparat, to od razu głowa w dół i nie zachęcisz niczym żeby spojrzała...

:)

Wiosennie się zrobiło. :) Dzięki za podpisy ptaków - zawsze jakaś nauka z tego, nie tylko podziwianie ładnych zdjęć. Tylko linki mi coś nie działają... ale co tam, nie będę się nową dogo przejmować.

A mój Zibi odwrotnie - zawsze się bardzo interesuje aparatem i leci do mnie wpatrzony w obiektyw. Najlepiej jakby jeszcze mógł go obwąchać. Mam pełno zdjęć jego nosa w obiektywie. :) Też nie nazwałabym tego współpracą...

Te zdjęcia spod linków są na poprzedniej stronie - kolejno jak w postach podpisane. 

Fajnie masz z Zibim - nie to co ja z Inari :) Przynajmniej u Ciebie nie ucieka od aparatu. 

Oscar tak samo zdjęć nie lubi, zawsze głowę mi a bok odwraca, zlosliwiec mały

:)

Ponieważ u mnie za oknem wiosna to ja przypominam, że jeszcze mamy luty - więc powinno być zimno i śnieżnie. W związku z tym dzisiaj fotki "mroźne".

Zamrożone krople wody

438_zps3c2acb04.jpg

439_zpse2949f8e.jpg

440_zps7c2f7182.jpg

441_zps0b96bdd2.jpg

443_zpsd173f91e.jpg

cdn

Posted

Krople i wzorki mrozu śliczne. Chociaż jakoś lepiej na mnie działa ocieplanie atmosfery. :) Już chcę ciepła - kwiatków, listków i słoneczka.
Te białe kwiatki z żółtym środkiem były u babci na działce, ale nie wiem jak się nazywają. Bardzo je lubiłam.
Pojedynczy kwiat serduszki śliczny. Kształt obłędny ma. :)

Posted

Normalnie, na poważnie, jestem fanką Twoich zdjęć :)

Cieplutko tu u Ciebie. Uwielbiam zdjęcia ptaków. Dzisiaj było u nas tak ślicznie na dworze, wzięłam aparat a tu żadnych ptaków ni ma.... Ostatnio ponad 10 gili(ów?) było przed moim blokiem na drzewie a dziś pustka totalna...

Posted

Świetne zdjęcia! :)

Dzięki. :)

Krople i wzorki mrozu śliczne. Chociaż jakoś lepiej na mnie działa ocieplanie atmosfery. :) Już chcę ciepła - kwiatków, listków i słoneczka.
Te białe kwiatki z żółtym środkiem były u babci na działce, ale nie wiem jak się nazywają. Bardzo je lubiłam.
Pojedynczy kwiat serduszki śliczny. Kształt obłędny ma. :)

Z mroźnymi fotkami jeszcze nie koniec ;) ale będę je przeplatać z jakimiś cieplejszymi żeby nikt nie zamarzł przed ekranem ;)

Te kwiatki (jeśli chodzi Ci o te z prawego boku) to jakaś odmiana miniaturowych tulipanów, też je lubię fajnie wyglądają w większym skupieniu. Takie duże serduszka miałam jeszcze różowe, ale jednej zimy nie przetrzymały - pozostała mi ta biała i małe serduszka różowe.

Normalnie, na poważnie, jestem fanką Twoich zdjęć :)

Cieplutko tu u Ciebie. Uwielbiam zdjęcia ptaków. Dzisiaj było u nas tak ślicznie na dworze, wzięłam aparat a tu żadnych ptaków ni ma.... Ostatnio ponad 10 gili(ów?) było przed moim blokiem na drzewie a dziś pustka totalna...

Ha ha - dzięki. :)

U nas też i wczoraj i dzisiaj ładnie, słonecznie ale bardzo mroźno. U mnie też pod okno przyeciały gile (tylko dwa), ale bardzo płochliwe. A na działce przy moim karmniku poluje krogulec, w sobotę siostra go widziała, a na ziemi było trochę wyrwanych piór (prawdopodobnie kwiczoła).

Ja zauważyłam pewną prawidłowość czym ładniejsza pogoda tym mniej ptaków. :)

Pzdr

Posted

Ha ha - dzięki. :)

U nas też i wczoraj i dzisiaj ładnie, słonecznie ale bardzo mroźno. U mnie też pod okno przyeciały gile (tylko dwa), ale bardzo płochliwe. A na działce przy moim karmniku poluje krogulec, w sobotę siostra go widziała, a na ziemi było trochę wyrwanych piór (prawdopodobnie kwiczoła).

Ja zauważyłam pewną prawidłowość czym ładniejsza pogoda tym mniej ptaków. :)

Pzdr

Ależ nie ma za co ;)

Kurczę ależ Ci zazdroszczę takich widoczków, ubolewam, że nie mam działki. Dobrze, że chociaż co rok w lato na wieś wyjeżdżam.

Mi ostatnio tylko śnił się orzeł :D Namawiam cały czas mojego Marka by pojechał do Białowieży, ale czekam na wiosnę.

W sumie jakby się zastanowić to coś w tym faktycznie jest! Dzisiaj rano wyszłam z Żabą, jeszcze słonka nie było, pochmurno dosyć a widzę jak wróbelki sobie na drzewku siedzą, a wróciłam z egzaminu wyszłam i nic tylko kilka wron..

• 3 weeks later...
Posted

O jeny aż mnie dreszcze zimna przeszły :P A jaką teraz macie pogodę?

Hahaha :)

W nocy padał deszcz i dziś cały dzień szaro, buro i pochmurno :(

Pzdr

• 2 weeks later...
Posted

Heloł ;)

Prawdę rzecze przysłowie "w marcu jak w garncu" - jeszcze wczoraj pełnia wiosny

467_zpseeoqjd9g.jpg

468_zpsodrpd8rz.jpg

469_zpsf65twngj.jpg

(pustułki wróciły do gniazda - znowu będę miała co obserwować :) )

A dziś rano namiastka zimy :)

470_zpslggjlpz0.jpg

W piątek byłam na wystawie w Katowicach, no to trzy fotki psie żeby nie było nudno (eurasier, kishu, akita japońska)

471_zps79si9otv.jpg

Pzdr

• 3 weeks later...
Posted

Śliczne przebiśniegi. :)

A u mnie na brzozie pod oknem wiją gniazdo sroki. Ciekawe co z tego wyniknie... Muszę chyba szybko okno myć.

U mnie na balkonie do budki szpaków zaglądają sikorki, znoszą jakieś "śmiecie" ale nie wiem czy coś z tego wyniknie.

Witamy się cieplutko:)

Dzień doberek.

Zrobiło się ciepło to coraz więcej czasu spędzam poza domem także dogo odwiedzam w przelocie :). W niedzielę byłam na wystawie psiej w Nowym Dworze Maz.. Wiatr był koszmarny, nieźle mnie wywiało ale za to jak sie dotleniłam (ha ha ha).

Trochę fotek z wypadu wystawowego, taki mały misz-masz. :)

474_zps5tgh2caw.jpg

475_zpso7h9vjfu.jpg

476_zpsjxw6xlvo.jpg

477_zpsdxe7qnsc.jpg

478_zpshbzkcef2.jpg

cdn

Posted

A nic nawet nie mów o tym wietrze... Ja wczoraj gadać nie mogłam bo mi wiatr wiał do buzi i ledwo oddychałam wtedy :P

http://i1382.photobucket.com/albums/ah273/inarciunia/475_zpso7h9vjfu.jpgchyba już coraz częściej można zobaczyć na wystawach thai ridgeback? 

Zdecydowanie za mało zdjęć :P 

belgi  :wub: malinois jest cudowną rasą, zawsze mi te psy imponowały, coraz częściej marzy mi się ten pies, w duecie z pitkiem :) Zobaczymy co przyszłość pokaże..

Posted

Też miałam wpaść do Nowego Dworu, nawet dzień wcześniej, bo tam przecież strasznie sznupiaście było ;) , ale obowiązki okropnej jędzy domowej przeważyły. Synalek zakuwał, a ja pilnowałam. :P Popieram poprzedniczki - zdjęć za mało! Prosimy o jeszcze.

Jak tam sikorki - wynikło coś z tego? U mnie sroczki siedzą. :)