Korenia Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Właśnie czytam sobie "Elzę z afrykańskiego buszu" i doszłam do wniosku, że moja Inari ma przynajmniej dwie cechy wspólne z Elzą - lubi rozwalać się na łóżkach i nie cierpi jak jej się robi zdjęcia. :) W niedzielę z siostrą zabrałyśmy ją na fotograficzny spacer, no i zero współpracy ze strony Inari. Jak tylko zobaczyła aparat to udawała że jest zajęta węszeniem, ogon spuszczała, odwracała się, a jak tylko aparat schowałam to wtedy radosna na całego. Co za złośliwe stworzenie. ;) Pzdr U mnie jest dokładnie to samo... Amy jak tylko widzi aparat, to od razu głowa w dół i nie zachęcisz niczym żeby spojrzała... Quote
ulana Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Wiosennie się zrobiło. :) Dzięki za podpisy ptaków - zawsze jakaś nauka z tego, nie tylko podziwianie ładnych zdjęć. Tylko linki mi coś nie działają... ale co tam, nie będę się nową dogo przejmować.A mój Zibi odwrotnie - zawsze się bardzo interesuje aparatem i leci do mnie wpatrzony w obiektyw. Najlepiej jakby jeszcze mógł go obwąchać. Mam pełno zdjęć jego nosa w obiektywie. :) Też nie nazwałabym tego współpracą... Quote
Oscar Patric Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Oscar tak samo zdjęć nie lubi, zawsze głowę mi a bok odwraca, zlosliwiec mały Quote
bety Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 U mnie jest dokładnie to samo... Amy jak tylko widzi aparat, to od razu głowa w dół i nie zachęcisz niczym żeby spojrzała... :) Wiosennie się zrobiło. :) Dzięki za podpisy ptaków - zawsze jakaś nauka z tego, nie tylko podziwianie ładnych zdjęć. Tylko linki mi coś nie działają... ale co tam, nie będę się nową dogo przejmować. A mój Zibi odwrotnie - zawsze się bardzo interesuje aparatem i leci do mnie wpatrzony w obiektyw. Najlepiej jakby jeszcze mógł go obwąchać. Mam pełno zdjęć jego nosa w obiektywie. :) Też nie nazwałabym tego współpracą... Te zdjęcia spod linków są na poprzedniej stronie - kolejno jak w postach podpisane. Fajnie masz z Zibim - nie to co ja z Inari :) Przynajmniej u Ciebie nie ucieka od aparatu. Oscar tak samo zdjęć nie lubi, zawsze głowę mi a bok odwraca, zlosliwiec mały :) Ponieważ u mnie za oknem wiosna to ja przypominam, że jeszcze mamy luty - więc powinno być zimno i śnieżnie. W związku z tym dzisiaj fotki "mroźne". Zamrożone krople wody cdn Quote
bety Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 A teraz coś dla ocieplenia atmosfery :) cdn Quote
ulana Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Krople i wzorki mrozu śliczne. Chociaż jakoś lepiej na mnie działa ocieplanie atmosfery. :) Już chcę ciepła - kwiatków, listków i słoneczka.Te białe kwiatki z żółtym środkiem były u babci na działce, ale nie wiem jak się nazywają. Bardzo je lubiłam.Pojedynczy kwiat serduszki śliczny. Kształt obłędny ma. :) Quote
phase Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Normalnie, na poważnie, jestem fanką Twoich zdjęć :) Cieplutko tu u Ciebie. Uwielbiam zdjęcia ptaków. Dzisiaj było u nas tak ślicznie na dworze, wzięłam aparat a tu żadnych ptaków ni ma.... Ostatnio ponad 10 gili(ów?) było przed moim blokiem na drzewie a dziś pustka totalna... Quote
bety Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Świetne zdjęcia! :) Dzięki. :) Krople i wzorki mrozu śliczne. Chociaż jakoś lepiej na mnie działa ocieplanie atmosfery. :) Już chcę ciepła - kwiatków, listków i słoneczka. Te białe kwiatki z żółtym środkiem były u babci na działce, ale nie wiem jak się nazywają. Bardzo je lubiłam. Pojedynczy kwiat serduszki śliczny. Kształt obłędny ma. :) Z mroźnymi fotkami jeszcze nie koniec ;) ale będę je przeplatać z jakimiś cieplejszymi żeby nikt nie zamarzł przed ekranem ;) Te kwiatki (jeśli chodzi Ci o te z prawego boku) to jakaś odmiana miniaturowych tulipanów, też je lubię fajnie wyglądają w większym skupieniu. Takie duże serduszka miałam jeszcze różowe, ale jednej zimy nie przetrzymały - pozostała mi ta biała i małe serduszka różowe. Normalnie, na poważnie, jestem fanką Twoich zdjęć :) Cieplutko tu u Ciebie. Uwielbiam zdjęcia ptaków. Dzisiaj było u nas tak ślicznie na dworze, wzięłam aparat a tu żadnych ptaków ni ma.... Ostatnio ponad 10 gili(ów?) było przed moim blokiem na drzewie a dziś pustka totalna... Ha ha - dzięki. :) U nas też i wczoraj i dzisiaj ładnie, słonecznie ale bardzo mroźno. U mnie też pod okno przyeciały gile (tylko dwa), ale bardzo płochliwe. A na działce przy moim karmniku poluje krogulec, w sobotę siostra go widziała, a na ziemi było trochę wyrwanych piór (prawdopodobnie kwiczoła). Ja zauważyłam pewną prawidłowość czym ładniejsza pogoda tym mniej ptaków. :) Pzdr Quote
phase Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Ha ha - dzięki. :) U nas też i wczoraj i dzisiaj ładnie, słonecznie ale bardzo mroźno. U mnie też pod okno przyeciały gile (tylko dwa), ale bardzo płochliwe. A na działce przy moim karmniku poluje krogulec, w sobotę siostra go widziała, a na ziemi było trochę wyrwanych piór (prawdopodobnie kwiczoła). Ja zauważyłam pewną prawidłowość czym ładniejsza pogoda tym mniej ptaków. :) Pzdr Ależ nie ma za co ;) Kurczę ależ Ci zazdroszczę takich widoczków, ubolewam, że nie mam działki. Dobrze, że chociaż co rok w lato na wieś wyjeżdżam. Mi ostatnio tylko śnił się orzeł :D Namawiam cały czas mojego Marka by pojechał do Białowieży, ale czekam na wiosnę. W sumie jakby się zastanowić to coś w tym faktycznie jest! Dzisiaj rano wyszłam z Żabą, jeszcze słonka nie było, pochmurno dosyć a widzę jak wróbelki sobie na drzewku siedzą, a wróciłam z egzaminu wyszłam i nic tylko kilka wron.. Quote
bety Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Z okazji, że u nas dzisiaj naśnieżyło i namroziło ciąg dalszy zimy :) cdn Quote
phase Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 O jeny aż mnie dreszcze zimna przeszły :P A jaką teraz macie pogodę? Quote
bety Posted March 7, 2015 Author Posted March 7, 2015 O jeny aż mnie dreszcze zimna przeszły :P A jaką teraz macie pogodę? Hahaha :) W nocy padał deszcz i dziś cały dzień szaro, buro i pochmurno :( Pzdr Quote
bety Posted March 22, 2015 Author Posted March 22, 2015 Heloł ;) Prawdę rzecze przysłowie "w marcu jak w garncu" - jeszcze wczoraj pełnia wiosny (pustułki wróciły do gniazda - znowu będę miała co obserwować :) ) A dziś rano namiastka zimy :) W piątek byłam na wystawie w Katowicach, no to trzy fotki psie żeby nie było nudno (eurasier, kishu, akita japońska) Pzdr Quote
ulana Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Śliczne przebiśniegi. :) A u mnie na brzozie pod oknem wiją gniazdo sroki. Ciekawe co z tego wyniknie... Muszę chyba szybko okno myć. Quote
bety Posted April 13, 2015 Author Posted April 13, 2015 Śliczne przebiśniegi. :) A u mnie na brzozie pod oknem wiją gniazdo sroki. Ciekawe co z tego wyniknie... Muszę chyba szybko okno myć. U mnie na balkonie do budki szpaków zaglądają sikorki, znoszą jakieś "śmiecie" ale nie wiem czy coś z tego wyniknie. Witamy się cieplutko:) Dzień doberek. Zrobiło się ciepło to coraz więcej czasu spędzam poza domem także dogo odwiedzam w przelocie :). W niedzielę byłam na wystawie psiej w Nowym Dworze Maz.. Wiatr był koszmarny, nieźle mnie wywiało ale za to jak sie dotleniłam (ha ha ha). Trochę fotek z wypadu wystawowego, taki mały misz-masz. :) cdn Quote
phase Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 A nic nawet nie mów o tym wietrze... Ja wczoraj gadać nie mogłam bo mi wiatr wiał do buzi i ledwo oddychałam wtedy :P http://i1382.photobucket.com/albums/ah273/inarciunia/475_zpso7h9vjfu.jpgchyba już coraz częściej można zobaczyć na wystawach thai ridgeback? Zdecydowanie za mało zdjęć :P belgi :wub: malinois jest cudowną rasą, zawsze mi te psy imponowały, coraz częściej marzy mi się ten pies, w duecie z pitkiem :) Zobaczymy co przyszłość pokaże.. Quote
Oscar Patric Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 zgadzam się z Agą fotek zdecydowanie za mało Quote
ulana Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Też miałam wpaść do Nowego Dworu, nawet dzień wcześniej, bo tam przecież strasznie sznupiaście było ;) , ale obowiązki okropnej jędzy domowej przeważyły. Synalek zakuwał, a ja pilnowałam. :P Popieram poprzedniczki - zdjęć za mało! Prosimy o jeszcze. Jak tam sikorki - wynikło coś z tego? U mnie sroczki siedzą. :) Quote
Recommended Posts