Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany, kolejny pręgowany boksik. To jakiś wysyp. :-( Skontaktujcie się z Bodziulką, Dharmą lub Aga i Theta. To bokserowe cioteczki (mam nadzieję, że nie przekręciłam nicków). Może któraś zabrałaby małą na tymczas, zanim boksia trafi do pseudo.

Posted

no ja rozumiem, ale co jej w tą łapke jest, krzywa, boli, czy jak?

Bo jak by sie okazało, ze bede mieć dt dla kundelka, to mogłabym ja ją wziąć do siebie na dt, ale na miesiąć- mysle ze w tym czasie hałupka by sie znalazła:roll:

Posted

majqa napisał(a):
Aga ona jest już na BwP.
Demi, sunia miała zoperowaną nunię na koszt obecnych opiekunów.

A ci obecni opiekunowie to sá ci co já oddadzá kazdemu, czy to byli poprzedni wlasciciele suni?

Posted

emilia2280 napisał(a):
A ci obecni opiekunowie to sá ci co já oddadzá kazdemu, czy to byli poprzedni wlasciciele suni?

Ci, cholera, obecni...

Posted

Nie wiem dokładnie i raczej się nie dowiem, bo nie wiem czy oni sami wiedzą... ;)

Ma śróbę do wyjęcia-t wiem na pewno... :)

Została znaleziona na Mazurach przy trasie na Jedwabne... Była być może potrącona przez samochód, dlatego posładali ja już w Warszawie...

Posted

hm... czyli śrubeczka do wyjecia:shake:

wiec wychodzi na to, że dla suni bedzie wolne miejsce u mnie w domku;)
tylko bedzie problem z transportem...

i tu chyba najważniejsze, trzeba bedzie suczke wysterylizować, bo nie jest powiedziane, ze sunie zamieszka w moim mieście w ds, a wtedy nie bede miała pewności, czy ją zrobią... wiem, ze to troszke za młodo, ale trzeba bedzie:shake:

Posted

demi napisał(a):
(...)wiec wychodzi na to, że dla suni bedzie wolne miejsce u mnie w domku;) (...)

Wspaniała opcja. Byłby czas na poobserwowanie malutkiej i ucelowane, bogate w konkretne info ogłoszenia.

Posted

demi napisał(a):
ale oprócz domu bedziecie musieli mi w sterylce pomóc:roll:

Nie szalej z tą sterylką, nie każdy, kto zechce adoptować sunię jest potworem, rozmnażaczem. Na spokojnie, dajcie suni szansę dojrzeć.
Małej starczy atrakcji narazie. Niech się chwilę zaadoptuje. Weź pod uwagę, że już dostała ognia, bezdomność, chora nóżka, operacja nóżki, obcy dom, który potraktowała pewno jak swój, a nawet nie wie, że zaraz ma się zmienić. Ta sunia to nie worek z kartoflami tylko czujące stworzenie. Gdyby miała trafić do mnie nie fundowałabym jej od ręki weta, skalpela, rany do wygojenia i kolejnego stresu.

Posted

wiesz kochana no niby ludzie są też w porządku.

Ale ja mam złe doświadczenia, bo często jest tak, że maja zrobić zabieg bo tak u umowie, proponowana data ustalona, a tu ci mówią, ze sunia w ciaze zaszła albo jakieś takie ceregiele.
Do tego mamy świetny przykład suni Kongi, która właśnie odchowuje małe- to ile ten pies sie wycierpial:shake::-(

A tak ogólnie to ja wierze w weterynarzy, w skalpel i inne takie cudeńka;)

To kochani, powiedzcie co z nóżką trzeba będzie zrobić, bo chyba coś trzeba bedzie?

Spoko, u mnie suńcia zaraz sie poczuje jak u siebie, bedzie hasać po podwórku ile wlezie z moim Przypałem- bo reszta na zabawy sie juz raczej nie nadaje. Mamy kawałek ogródka, kawałek łożka jak sie dla 7 znalazł to i dla 8 też sie znajdzie, więc bedzie dobrze;)

tylko, żeby ona wiedziała, ze suiusia się na podwórku, bo samobójstwo popełnie:roll:

Posted

Dla mnie wynikało z wcześniejszych postów, że sunia zgłasza potrzebę wyjścia. Aha. Co do sterylki, fakt, miałam na myśli kogoś kalibru ja, Ty
i nam podobnych. Istotnie trzeba na wszystko mieć oko.

Posted

Nie martwcie się... Jeśli sunia znajdzie dom za naszym pośrednictwem, to już moja w tym głowa by jej nie rozmnożyli, a zabieg miała w odpowiednim dla siebie czasie... :) Uwierzcie mi...

Gorzej, jeśli oddadzą ją sami... :(

Posted

Tosia2 napisał(a):
Nie martwcie się... Jeśli sunia znajdzie dom za naszym pośrednictwem, to już moja w tym głowa by jej nie rozmnożyli, a zabieg miała w odpowiednim dla siebie czasie...(...)

Kamień z serca, a że zadbasz to się wie.

Posted

Jak się znajdzie transport dla malutkiej Warszawa- Wrocław, to może w drugą stronę poszłaby ONeczka?? Tylko co dalej?? Potrzeba Warszawa- Szczecin!!!:roll: