lolka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 dorota k. napisał(a):Miętka jestem - jutro napiszę:-( oj Dorota przecież dałaś radę, i goowienka Ci nie straszne:evil_lol:......masz predyspozycje do tej niewdzięcznej misji zapomniałam Ci z tego wszystkiego podziękować za pomoc......buziole wielkie jak ocean:loveu: Quote
magda z. Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 lolka wyprzedziłaś mnie na kudłaczach:evil_lol: ZuziuM czy możesz tego pana kudłatego wrzucić na 1 stronę, będzie widoczny, może komuś wpadnie w oko, bo widziałąm, ze wyczyściłaś posty-dzięki, zaraz dorzucę numer czipa, pozostała brygada później, bo zaraz jadę Dorota nic się nie łam, pierwszy raz jest najgorszy-a czy myślisz, że możemy pod te ogłoszenia u wetów w tym segregatorze dorzucić kilka psów z Dłużyny? Te które teraz mamy, kilka maluchów, podamy kontakty na siebie, ja zaraz prześlę Ci jeszcze fajny link z tekstem o adopcji, aby dać go na 1 stronę:) Quote
dorota k. Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Lolka, przestań z podziękowaniami! Gdybym tylko mogła - bywałabym u Was częściej. Spać dzisiaj nie mogłam:-( Magda - z segragatorami - myślę, że spoko. Dogadamy się co i jak. Quote
daria1990 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 jejku kudłaty jest jak odbicie psiny znajomych poly( za TM [*]) JEST BARDZO PODOBNY. Quote
daria1990 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 a mam pytanie macie jakas stronke www gdzie sa psiaki ze schronu w dluzynie?? bo ta na ktora wchodzilam psow do adopcji nie miała Quote
lolka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 daria1990 napisał(a):a mam pytanie macie jakas stronke www gdzie sa psiaki ze schronu w dluzynie?? bo ta na ktora wchodzilam psow do adopcji nie miała niestety nie ma Quote
magda z. Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 nadrabiam zaległości:oops: według P. Kazika "Wojtek", według księgi "Reksio":diabloti: rudy, samiec, wiek 15 miesięcy, biega tam gdzie kudłaty, ma małym wybiegu, ogólnie sympatyczny psiak, jak byłyśmy u doga, to rudzielec przewodził grupie psów chcących wejść przez okno do nas-jak takie małpki wyglądały;) taki mini kundelek-wagę poda lolka, ale chyba nie więcej niż 10kg; przystojniak rzecz jasna ogromny, numer czipa 786355 tutaj się lekko przestraszyłem, bo łapią i noszą i jescze mówią do mnie;) taki trochę przydługawy jestem Quote
magda z. Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 czarna babcia, lat 12, numer czipa 346 852, troche nieufna, ale dała sie przekonać tak jęzorka potrafię pokazać;) Młoda czarna sunia z krawatem, 2 lata(być może też mniej), spokojna i trochę lękliwa, numer czipa 388197 Quote
lolka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 dokładne rozliczenie w 12 poście a tu ogólnie razem: 483 zł w tym: Ogólna: 9 zł semir: 391 zł bethowen: 81 zł Quote
magda z. Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 podhalanka, zaraz ją przerzucę do podhalanów też, mieszkała w bloku, podobno właścicielka drzwi nie musiała zamykać, tak pilnowała, podobno miała problemy z sąsiadami i psa oddała - takie mam info od P. Kazika, ale w księdze nie sprawdzałam, tak więc chyba oddana, numeru chipa nie mam na arzie tyle, zmykam z piesem na spacer, póxniej pobazarkuję na doga:-( Quote
zuziaM Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Alez slodkie psiny .... Biedactwa, oby jak najszybciej domki znalazly .... A ja mam swieze informacje o Puni, bo bylysmy dzisiaj na powtornych badaniach krwi. No i wyniki niemal wszystkie sie poprawily bardzo :multi:. Cukier Punia ma juz w normie. Bialka w moczu ... sladowe ilosci. Nerki : mocznik z 207 spadl do 110 ( przy normie do 54 ) Nerki : creatynina z 2,94 spadla do 0,929 ( przy normie do 1,8 ) :multi: Trzustka ... niezmierzalna przy 1.badaniu :shake: ...... teraz jest 1590 ( przy normie do 1289 ) Nieco gorsze wyniki watrobowe .....:shake: I nieco za malo jest czerwonych cialek , bo 13,6 ( przy normie 15 do 19 ), ale to jest do naprawienia. Poprzednim razem tego nie badalysmy, wiec nie wiem, czy jest lepiej, czy tak jak bylo.... Punia bedzie jadla VITA-PET , tj. preparat odzywczy z witaminami i skladnikami mineralnymi w pascie. Powinna jesc wlasciwie zelazo, ale w zadnym leku tego skaldnika akurat nie znalazla pani doktor. Jedynie moze w soku z burakow, ale .... jak Punie do tego zachecic :roll::lol: ???? No coz .... wyniki moze nie rewelacyjne, ale w tym wieku trudno chyba przewaznie, o naprawde wspaniale. Punia z 4,6 kg ... przytyla na 5,9 kg :lol:. Waga w normie, przy takich gabarycikach. No i Punia dostala dzisiaj swoj zimowy przepiekny polarek :lol: Ale jeszcze go nie zakladalam, bo i tak miala dzisiaj duzo wrazen .... U pani doktor trzeba bylo zakladac kaganiec na ta maciupenka mordeczke, bo chciala nas dziewczynka pozrec :cool3:. I dopiero z tylnej lapki udalo sie krew pobrac..... szarpala sie niemilosiernie. Ale taki jest sliczny :loveu: i Puncia :loveu: rownie sliczna ... Quote
zuziaM Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ach...przeciez i Semirek dostal tez kubraczek :lol: !!! Jaki wazniak :evil_lol: Quote
magda z. Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 gratuluję Gosiu wyników psinki-naprawdę duże postępy:loveu: ja z ogłoszeniami podziałąm, postaram się dzisiaj, miałam weekend cały zajęty, wczoraj w-w, przedwczoraj u nas przechowalnię i dłużynę Quote
magda z. Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-akcesoria-bibeloty-na-psy-z-dluzyny-26-10-22-00-a-149259/#post13186733 na ogólną skarpetę, bo w niej 9zł tylko mamy aktualnie http://www.dogomania.pl/forum/f99/2-plaszcze-ubrania-dla-doga-niemieckiego-w-stanie-agonalnym-26-10-22-00-a-149267/#post13186922 na naszego dożka:( Quote
magda z. Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 tylko tyle widać:( Dino, lat 9, lubi się głaskać-sama widziałam jak P. Kazikowi się nastawiał:razz: duży facet, chyba lekka nadwaga:roll: Quote
Seaside Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 kudłacz prawie york już na bolcu (czekam na akceptację admina) będzie taż allegro, tylko jakieś spowolnione obroty dziś mam :/ Quote
magda z. Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 [quote name='Seaside']kudłacz prawie york już na bolcu (czekam na akceptację admina) będzie taż allegro, tylko jakieś spowolnione obroty dziś mam :/ dzieki wielkie:loveu: ta mała jamnikowata sunia ma już dom, została zabrana z kotem. Teraz juz chyba możemy chlapnąć, ze została znaleziona w lesie w zamkniętej walizce:shake: bardzo fajna i kontaktowa sunia, mieszkała na dyżurce i spała na fotelu:p tutaj u mnie na kolanach-taka przylepa Quote
magda z. Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 o tym psiaku więcej powie lolka, jakbyś Jagodo mogła mu tez allegro zrobić. Waściciel poszedł do więzienia, teraz wyszedł, ale psa już nie chce. Jest pod kolano, bardzo fajny i kontaktowy, maks chyba 5 latek tak się uśmiecham a tak w ogóle to mi smutno:-( Quote
daria1990 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Hej też mam konto na allegro i od czasu do czasu możecie mi wysłać na maila to aukcje mogę wystawic:) Quote
lolka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 tak, tak też szorstki psiak zwany "Wiezień" jest wspaniały......kocha ludzi nad życie i ma zapas niespożytej energii......nikt wcześniej sie nim nie zajmował, bo właściciel po wyjściu z ciupy miał go odebrać.....pól roku biedny psiak stracił przez gnojka Quote
magda z. Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 lolka napisał(a):tak, tak też szorstki psiak zwany "Wiezień" jest wspaniały......kocha ludzi nad życie i ma zapas niespożytej energii......nikt wcześniej sie nim nie zajmował, bo właściciel po wyjściu z ciupy miał go odebrać.....pól roku biedny psiak stracił przez gnojka wrzuciałm go na terriery, w Ostrowie jest jego bliżniak-identyczny prawie, napisałam Jagodzie na gg czy by razem ich na allegro nie wrzucić, może dwa od razu pójdą, Rita miała go jeszcze przerzucić na swój wątek o terrierach i chyba tez na kudłacze-wyszukiwarka nie chodzi i nie mam takiej możliwości:angryy: Quote
magda z. Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 daria1990 napisał(a):Hej też mam konto na allegro i od czasu do czasu możecie mi wysłać na maila to aukcje mogę wystawic:) dzięki, jak seaside wrzuci swoje aukcje, bo wazne jest stwierdzenie o nielicytowaniu, to poprosiłabym Cie o tego rudzielca. Jak będziesz miała szablon i dane to łatwiej będzie:) z góry dzięki, dane do kontaktu też będą na lolkę, wiec nie będziesz miała z tym problemu:) Quote
Seaside Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 to po kolei - bolesławiecki labkowaty, mix york i ten ostatni kudłacz są moje do kudłacza mam dorzucić jakiegoś psiurka tak? skąd wziąść jego namiary? - nie mogę zalogować się na gg więc nic nie wiem ;/ Quote
magda z. Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Seaside napisał(a):to po kolei - bolesławiecki labkowaty, mix york i ten ostatni kudłacz są moje do kudłacza mam dorzucić jakiegoś psiurka tak? skąd wziąść jego namiary? - nie mogę zalogować się na gg więc nic nie wiem ;/ kurcze, bo wyszukiwarka i ostatnie posty tez nie działaja, ale znajdziesz go szybko-grupa terrierów i terriery w potrzebie, ostatnia strona, wspomnij w aukcji, ze jest jego bliżniak chyba w Ostrowie, tam dziewczyna podała nazwę schronu. Te psy są Twoje, a Daria jesli nadal będzie miała ochotę skopiuje szablon i wystawi rudzielca Wojtka vel. Reksia:p Quote
Recommended Posts