Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dorota k. napisał(a):
Miętka jestem - jutro napiszę:-(

oj Dorota przecież dałaś radę, i goowienka Ci nie straszne:evil_lol:......masz predyspozycje do tej niewdzięcznej misji

zapomniałam Ci z tego wszystkiego podziękować za pomoc......buziole wielkie jak ocean:loveu:

Posted

lolka wyprzedziłaś mnie na kudłaczach:evil_lol: ZuziuM czy możesz tego pana kudłatego wrzucić na 1 stronę, będzie widoczny, może komuś wpadnie w oko, bo widziałąm, ze wyczyściłaś posty-dzięki, zaraz dorzucę numer czipa, pozostała brygada później, bo zaraz jadę
Dorota nic się nie łam, pierwszy raz jest najgorszy-a czy myślisz, że możemy pod te ogłoszenia u wetów w tym segregatorze dorzucić kilka psów z Dłużyny? Te które teraz mamy, kilka maluchów, podamy kontakty na siebie, ja zaraz prześlę Ci jeszcze fajny link z tekstem o adopcji, aby dać go na 1 stronę:)

Posted

Lolka, przestań z podziękowaniami! Gdybym tylko mogła - bywałabym u Was częściej. Spać dzisiaj nie mogłam:-(
Magda - z segragatorami - myślę, że spoko. Dogadamy się co i jak.

Posted

daria1990 napisał(a):
a mam pytanie macie jakas stronke www gdzie sa psiaki ze schronu w dluzynie?? bo ta na ktora wchodzilam psow do adopcji nie miała

niestety nie ma

Posted

nadrabiam zaległości:oops:
według P. Kazika "Wojtek", według księgi "Reksio":diabloti: rudy, samiec, wiek 15 miesięcy, biega tam gdzie kudłaty, ma małym wybiegu, ogólnie sympatyczny psiak, jak byłyśmy u doga, to rudzielec przewodził grupie psów chcących wejść przez okno do nas-jak takie małpki wyglądały;) taki mini kundelek-wagę poda lolka, ale chyba nie więcej niż 10kg; przystojniak rzecz jasna ogromny, numer czipa 786355

tutaj się lekko przestraszyłem, bo łapią i noszą i jescze mówią do mnie;)

taki trochę przydługawy jestem

Posted

czarna babcia, lat 12, numer czipa 346 852, troche nieufna, ale dała sie przekonać

tak jęzorka potrafię pokazać;)

Młoda czarna sunia z krawatem, 2 lata(być może też mniej), spokojna i trochę lękliwa, numer czipa 388197

Posted

podhalanka, zaraz ją przerzucę do podhalanów też, mieszkała w bloku, podobno właścicielka drzwi nie musiała zamykać, tak pilnowała, podobno miała problemy z sąsiadami i psa oddała - takie mam info od P. Kazika, ale w księdze nie sprawdzałam, tak więc chyba oddana, numeru chipa nie mam

na arzie tyle, zmykam z piesem na spacer, póxniej pobazarkuję na doga:-(

Posted

Alez slodkie psiny .... Biedactwa, oby jak najszybciej domki znalazly ....

A ja mam swieze informacje o Puni, bo bylysmy dzisiaj na powtornych badaniach krwi.
No i wyniki niemal wszystkie sie poprawily bardzo :multi:.

Cukier Punia ma juz w normie.
Bialka w moczu ... sladowe ilosci.
Nerki : mocznik z 207 spadl do 110 ( przy normie do 54 )
Nerki : creatynina z 2,94 spadla do 0,929 ( przy normie do 1,8 ) :multi:
Trzustka ... niezmierzalna przy 1.badaniu :shake: ...... teraz jest 1590 ( przy normie do 1289 )
Nieco gorsze wyniki watrobowe .....:shake:
I nieco za malo jest czerwonych cialek , bo 13,6 ( przy normie 15 do 19 ), ale to jest do naprawienia.
Poprzednim razem tego nie badalysmy, wiec nie wiem, czy jest lepiej, czy tak jak bylo....

Punia bedzie jadla VITA-PET , tj. preparat odzywczy z witaminami i skladnikami mineralnymi w pascie.
Powinna jesc wlasciwie zelazo, ale w zadnym leku tego skaldnika akurat nie znalazla pani doktor.
Jedynie moze w soku z burakow, ale .... jak Punie do tego zachecic :roll::lol: ????

No coz .... wyniki moze nie rewelacyjne, ale w tym wieku trudno chyba przewaznie, o naprawde wspaniale.
Punia z 4,6 kg ... przytyla na 5,9 kg :lol:. Waga w normie, przy takich gabarycikach.

No i Punia dostala dzisiaj swoj zimowy przepiekny polarek :lol:
Ale jeszcze go nie zakladalam, bo i tak miala dzisiaj duzo wrazen ....
U pani doktor trzeba bylo zakladac kaganiec na ta maciupenka mordeczke, bo chciala nas dziewczynka pozrec :cool3:.
I dopiero z tylnej lapki udalo sie krew pobrac..... szarpala sie niemilosiernie.

Ale taki jest sliczny :loveu: i Puncia :loveu: rownie sliczna ...

Posted

gratuluję Gosiu wyników psinki-naprawdę duże postępy:loveu: ja z ogłoszeniami podziałąm, postaram się dzisiaj, miałam weekend cały zajęty, wczoraj w-w, przedwczoraj u nas przechowalnię i dłużynę

Posted

[quote name='Seaside']kudłacz prawie york już na bolcu (czekam na akceptację admina) będzie taż allegro, tylko jakieś spowolnione obroty dziś mam :/
dzieki wielkie:loveu:
ta mała jamnikowata sunia ma już dom, została zabrana z kotem. Teraz juz chyba możemy chlapnąć, ze została znaleziona w lesie w zamkniętej walizce:shake: bardzo fajna i kontaktowa sunia, mieszkała na dyżurce i spała na fotelu:p tutaj u mnie na kolanach-taka przylepa

Posted

o tym psiaku więcej powie lolka, jakbyś Jagodo mogła mu tez allegro zrobić. Waściciel poszedł do więzienia, teraz wyszedł, ale psa już nie chce. Jest pod kolano, bardzo fajny i kontaktowy, maks chyba 5 latek

tak się uśmiecham

a tak w ogóle to mi smutno:-(

Posted

tak, tak też szorstki psiak zwany "Wiezień" jest wspaniały......kocha ludzi nad życie i ma zapas niespożytej energii......nikt wcześniej sie nim nie zajmował, bo właściciel po wyjściu z ciupy miał go odebrać.....pól roku biedny psiak stracił przez gnojka

Posted

lolka napisał(a):
tak, tak też szorstki psiak zwany "Wiezień" jest wspaniały......kocha ludzi nad życie i ma zapas niespożytej energii......nikt wcześniej sie nim nie zajmował, bo właściciel po wyjściu z ciupy miał go odebrać.....pól roku biedny psiak stracił przez gnojka

wrzuciałm go na terriery, w Ostrowie jest jego bliżniak-identyczny prawie, napisałam Jagodzie na gg czy by razem ich na allegro nie wrzucić, może dwa od razu pójdą, Rita miała go jeszcze przerzucić na swój wątek o terrierach i chyba tez na kudłacze-wyszukiwarka nie chodzi i nie mam takiej możliwości:angryy:

Posted

daria1990 napisał(a):
Hej też mam konto na allegro i od czasu do czasu możecie mi wysłać na maila to aukcje mogę wystawic:)

dzięki, jak seaside wrzuci swoje aukcje, bo wazne jest stwierdzenie o nielicytowaniu, to poprosiłabym Cie o tego rudzielca. Jak będziesz miała szablon i dane to łatwiej będzie:) z góry dzięki, dane do kontaktu też będą na lolkę, wiec nie będziesz miała z tym problemu:)

Posted

to po kolei - bolesławiecki labkowaty, mix york i ten ostatni kudłacz są moje
do kudłacza mam dorzucić jakiegoś psiurka tak? skąd wziąść jego namiary? - nie mogę zalogować się na gg więc nic nie wiem ;/

Posted

Seaside napisał(a):
to po kolei - bolesławiecki labkowaty, mix york i ten ostatni kudłacz są moje
do kudłacza mam dorzucić jakiegoś psiurka tak? skąd wziąść jego namiary? - nie mogę zalogować się na gg więc nic nie wiem ;/

kurcze, bo wyszukiwarka i ostatnie posty tez nie działaja, ale znajdziesz go szybko-grupa terrierów i terriery w potrzebie, ostatnia strona, wspomnij w aukcji, ze jest jego bliżniak chyba w Ostrowie, tam dziewczyna podała nazwę schronu. Te psy są Twoje, a Daria jesli nadal będzie miała ochotę skopiuje szablon i wystawi rudzielca Wojtka vel. Reksia:p