Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

matko wymiękam:placz:
2 godziny tłumaczyłam teraz 12 latce- sąsiadce dlaczego nie nie rozmnażać. zamierzają oni jutro pokryc swoją 6 letnia labradorkę, jakim gdzieś zauważonym innym labradorem w mieście:angryy: długo z nią rozmawiałam, bo przecież labków od cholery jest.
długo jej tłumaczyłam, że jej sunia nie musi, że ma już 6 lata wcześniej nie była kryta że na tym nie zarobi a prawdopodobnie dołoży, o chorobach, o okrucieństwo i wogle zryłam 12latce łeb.
w sobotę będę jechać do schronu:D( mamuśka się wtrąciła w moje STOP PSEUDO:razz:) I OBIECAŁA, ŻE NAS ZAWIEZIE, dziewczyna chce, a niech zobaczy co przez takie myślenie się dzieje, tłumaczyłam, ile psów nie ma domu. a tu nie chodzi o kwestie finansowe a raczej o chece POSIADANIA szczeniaków :roll:
mam wrażenie, że sobie odpuści, że mnie zrozumiała,
ale do jutra trzymajcie kciuki, żeby 12 latka okazała sie dość dojrzała.

nawet po tych rozmowach chce razem z moja siostra jakaś w szkole zbiórkę na schro zrobić :D

Posted

Bo ludzie ciągle są na etapie myślenia ,że suka musi mieć co najmniej raz w życiu szczeniaki bo zwariuje ,a psy karmione surowym mięsem zjadają ludzi i są agresywne...:angryy: mogli by tych dzieci uczyć czegoś co im się w życiu przyda w szkole na biologii czy coś...

Posted

niestety, ale widzisz, nie każdy ma czas i wchodzi na takie fora jak to, a w telewizji niema jakiś edukujących programów. ja sama moja bernolke raz rozmnożyłam, potem dopiero trafiłam na forum szwajcarów i moja świadomość wzrosła:oops: popełniłam błąd i przyznaje się do tego, na szczęście wszystkie szczeniaki maja sie dobrze, i nie powielają mojego błędu,
ale najważniejsze ze ja na swoich błędach się uczę i ich nie powielam;)

Posted

madziara1983 napisał(a):
a psy karmione surowym mięsem zjadają ludzi i są agresywne...:angryy:
a pamiętasz czym karmiłaś szczura , że gryzł po stopach?? :> hehe

Posted

daria1990 napisał(a):
niestety, ale widzisz, nie każdy ma czas i wchodzi na takie fora jak to, a w telewizji niema jakiś edukujących programów. ja sama moja bernolke raz rozmnożyłam, potem dopiero trafiłam na forum szwajcarów i moja świadomość wzrosła:oops: popełniłam błąd i przyznaje się do tego, na szczęście wszystkie szczeniaki maja sie dobrze, i nie powielają mojego błędu,
ale najważniejsze ze ja na swoich błędach się uczę i ich nie powielam;)

Odpowiedzialność za taką mądra edukacje powinni ponosić tez weci. (moim zdaniem)Bo najczęściej pierwszą osobą do której tacy ludzie kierują pytanie odnośnie rozmnażania jest właśnie wet.. a co jest przerażające to zazwyczaj wet. nie odezwie się słowem i daje błogosławieństwo. No oczywiście nie każdy ale bardzo często weci tak jak by umywają od tego ręce i nie traktują tego jako problem.

Posted

bla napisał(a):
a pamiętasz czym karmiłaś szczura , że gryzł po stopach?? :> hehe

hehehehe Szczur jak każde zwierze kochać wszystkich nie musi hehehe Mój Misiek tez jak kogoś nie lubi to go chce gryźć... kurde a może to rzeczywiście dlatego ,że go mięsem karmię heheh :-)

Posted

witam serdecznie
tak jak kiedyś obiecałam, na naszym ślubie zamiast kwiatów zbieraliśmy karmę dla zwierząt ze schroniska w Dłużynie.
wszystko zawieźliśmy od razu, osoby zajmujące się zwierzętami miło nas przyjęli i pokazali pieski. dowiedziałam się jak działa schronisko i ile jest psiaków :(
karmy nazbieraliśmy calutki bagażnik! byłam dumna ze swoich gości, że poważnie podeszli do sprawy.
cieszę się baaaardzo, że mogliśmy chociaż w ten sposób pomóc :)
dziękujemy również za piękne podziękowania, które dostaliśmy pocztą :) na pewno będziemy pamiętać o takich działaniach w przyszłości.
pozdrawiamy - Gosia i Marcin

Posted

Kotka jest już po sterylce. na razie dochodzi do siebie:) jak sie okazało nie była w ciąży, a była bardzo zapasiona, i ma twarde odłogi tłuszczyku:-o może dlatego, u mnie jej brzuchol sie zmniejszył;)
kotka jest wiekowa. nie ma górnych zębów. chrupki jadła, ale teraz jak juz wiem to chyba bede jej moczone dawać :) ale wet powiedział, że ciężko ocenić wiek, ma na pewno powyżej 8 lat, może nawet z 12.

Posted

daria1990 napisał(a):
Kotka jest już po sterylce. na razie dochodzi do siebie:) jak sie okazało nie była w ciąży, a była bardzo zapasiona, i ma twarde odłogi tłuszczyku:-o może dlatego, u mnie jej brzuchol sie zmniejszył;)
kotka jest wiekowa. nie ma górnych zębów. chrupki jadła, ale teraz jak juz wiem to chyba bede jej moczone dawać :) ale wet powiedział, że ciężko ocenić wiek, ma na pewno powyżej 8 lat, może nawet z 12.

Coś takiego:crazyeye:nie dałabym jej tylu lat...chyba jadła coś nieodpowiedniego stąd te złogi...
super, że już po wszystkim:lol:mam nadzieje, że szybko dojdzie do siebie;)

Posted

to jest.... hm... no właśnie.... kasiunia1 wam powie jak ma na imię:) ona dziś wzieła tego malucha:)
zdjęcia słabe jak i słaby mój aparat:)

a mam jeszcze takie fotki:) piesia z którym na spacerze byłam,

gdyby nie ten kołnierz był by portrecik :)

Posted

donaire napisał(a):
witam serdecznie
tak jak kiedyś obiecałam, na naszym ślubie zamiast kwiatów zbieraliśmy karmę dla zwierząt ze schroniska w Dłużynie.
wszystko zawieźliśmy od razu, osoby zajmujące się zwierzętami miło nas przyjęli i pokazali pieski. dowiedziałam się jak działa schronisko i ile jest psiaków :(
karmy nazbieraliśmy calutki bagażnik! byłam dumna ze swoich gości, że poważnie podeszli do sprawy.
cieszę się baaaardzo, że mogliśmy chociaż w ten sposób pomóc :)
dziękujemy również za piękne podziękowania, które dostaliśmy pocztą :) na pewno będziemy pamiętać o takich działaniach w przyszłości.
pozdrawiamy - Gosia i Marcin

Bardzo mocno dziękujemy:) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia.

Daria, ale numer z tą kotką;)

Quasimodo został adoptowany, wcześniej wypatrzono go gdzieś w internecie - państwo przyjechali wczoraj specjalnie po niego:)
zaraz postaram isę zdjęcia pododawać, ale dopiero wróciłam ze szkolenia, a po schronie leciałam na nie, wiec jestem ca najmniej mocno chaotyczna;)

Posted

No to lecim - najpierw kociaki od Kasi - przesłałam je też Joannie
Kotki urodziły się 16 Kwietnia . Są odrobaczone i zdrowe nie
wychodzące na dwór .Do oddania w dobre ręce . Dwie kotki i kocurek. Przed wydaniem mogą zostać wysterylizowane.
kotka - łatka

kotka

kocurek

ja nie rozrózniam tego kocurka od kotki:( dodam je na bolcu, jak znajdę chwilę

Posted

Hej. dziewczyny. moja siostra z koleżanką załatwiły z nauczycielami w szkole, będą mogły zrobić zbiórkę w szkole. właśnie robimy plakaty. mam pytanie. chcemy napisać co się przyda:
więc na pewno:
karma, koce, smycze i obroże, pieniążki( może jak sie uzbiera troche na jakaś sterylke wyjdzie)

co jeszcze czy makarony i takie tam też?? w schronie gotują psom??? bo nawet nie wiem?

aha podkradłam parę fotek do ulotek i plakatów i logo schroniska ze strony schroniska:oops:

Posted

Brak imienia...
lp 226, czip 362288, od 15.01.2010, przeniesiony z boksów zbiorowych, 2 lata, zdrowy, na pysku rana po ugryzieniu chyba; bardzo fajny i przytulny chłopak, średni

na tyle dzisiaj

Posted

madziara1983 napisał(a):
kurde ale mi teraz sumienie rozwaliłaś ta cziką , ja mam taką słabość do białych psów. kurde no piękna jest lalka.Ma jakiś osobny watek tez czy tylko tu jest na dłuzynie?

tylko jest tutaj, brak nam czasu, aby psy tak ogłaszać, wkleiłam juz na bulki, znajomy zadzwonił, że jego znajomy chce też 4letnią astkę uśpić, jakiś sezon normalnie;/

Daria z makaronami nie wiem, ale wykorzystuj, kierownik zazwyczaj podjeżdza do szkoły po dary - fajnie to załatwia, u mojego brata był w tamtym roku, teraz też będą zbierać, najlepiej do niego zadzwoń lub napisz, ale karma na bank, środki odpchlające, to co napisałaś, ale z makaronem to nie wiem....chociaż dzisiaj suka miała w misce makaron - to chyba gotują

Posted

daria1990 napisał(a):
Hej. dziewczyny. moja siostra z koleżanką załatwiły z nauczycielami w szkole, będą mogły zrobić zbiórkę w szkole. właśnie robimy plakaty. mam pytanie. chcemy napisać co się przyda:
więc na pewno:
karma, koce, smycze i obroże, pieniążki( może jak sie uzbiera troche na jakaś sterylke wyjdzie)

co jeszcze czy makarony i takie tam też?? w schronie gotują psom??? bo nawet nie wiem?

aha podkradłam parę fotek do ulotek i plakatów i logo schroniska ze strony schroniska:oops:

Fajnie:lol: tak gotują;)