Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mam znajomą prawniczkę może coś dałoby się wykąbinować i znaleźć na drania :angryy: ale jakbym lepiej sprawe znała pogadałabym z nią w środe już.... bo naprawde nie można tak zwierząt męczyć one strasznie cierpią....im jest dom potrzebny i ciągły kontakt z ludzmi...

a co warunków w schronisku i tak mają je wmiare dobre jak na schronisko i pewnie lepsze niż te w których były...

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='mrófffcia']ja mam znajomą prawniczkę może coś dałoby się wykąbinować i znaleźć na drania :angryy: ale jakbym lepiej sprawe znała pogadałabym z nią w środe już.... bo naprawde nie można tak zwierząt męczyć one strasznie cierpią....im jest dom potrzebny i ciągły kontakt z ludzmi...

a co warunków w schronisku i tak mają je w miarę dobre jak na schronisko i pewnie lepsze niż te w których były...[/quote]

mróffcia ja nie znam szczegółów...jestem w tej materii kompletny laik, myślę że trzeba by było z kierownikiem pogadać.......ale wiesz co to nie teraz, bo niestety na dniach rozstrzygnie się sytuacja schroniska....nie chciałam nic pisać bo ani nie jestem upowazniona ani nie znam szczegółów.....ale może tfu tfu zdarzyc sie coś tragicznego i ktoś przypadkowy lub jakaś firma może przejąc schoo.....własnie jest przeprowadzany kolejny(co trzyletni) przetarg na prowadzenie schrosnika i jest niewesoło:look3:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/pocztowki-psy-koty-konie-inne-zwierzeta-mega-kolekcja-na-sterylki-125074/#post11257101[/URL]

:)

jutro jeszcze zrobię drugi, bo dzisiaj już późno - ten zajął mi dużo czasu,może to nię będzie duża kwota, ale zawsze coś...

Posted

[quote name='lolka']Zuzia a gdzie był ten cudak?, byłam w takim amoku, że go nie pamiętam
[/quote]

Ten bialy pudlowaty ( nie wiem, czy to sunia czy piesio, bo skakalo to strasznie caly czas ) ... siedzi w tych kojcach zaraz po lewej wzdluz wejscia , gdzies 6 czy 7 kojec.

Ale piekne zdjecia maluszkowi porobilas ... jest slodki:loveu: ... mam nadzieje, ze dostaje leki p.bolowe i nie cierpi.... i ze w ogole niedlugo juz w ogole go ta biedna lapinka przestanie bolec:-(... jaki on byl dzielny ! ! ! takie malenstwo, a tak znosilo ten bol.... w ogole nawet do glowy mi nie przyszlo, ze on ma zlamana lapke ......:shake:

Aga, mam adres Shawnee, wiec wysle do niej niemiecka poczta dokumenty Biszkopta. Tylko musisz mi je jakos podrzucic......:roll:

I strasznie sie cisze, ze boksereczka juz we wspanialym domku :multi: !
I to jeszcze u doomaniaczki ! Lepiej nie moglo jej sie trafic !

Posted

Aga, mam adres Shawnee, wiec wysle do niej niemiecka poczta dokumenty Biszkopta. Tylko musisz mi je jakos podrzucic......:roll:

Gosia tylko, że my tych dokumentów nie mamy.........jak Kasia była we wrocku to dr nie było...........w piątek jak była kolejna szansa odebrania to tez nie udało mi się z nim skontaktować
teraz nawet jak go złapie to nie ma kto tych papiórów odebrać....no doopa blada:roll:

a szczeniorek jedzie w piątek do niemiec dzięki Joannie:loveu:

Posted

[quote name='lolka']teraz nawet jak go złapie to nie ma kto tych papiórów odebrać....no doopa blada:roll:

[/quote]

No to moze sprobuj poszukac kogos z Wroclawia, kto by te papiery odebral i przyslal do nas .
Moze byc do mnie, a ja je natychmiast wysle do Niemiec - do Joasi.

Przepraszam, ze Ciebie tym obarczam, ale wiesz, ze ja nie mam stalego dostepu do netu.

I zaproponuje moze [B][U]irysek[/U][/B].... ona jest z Wroclawia i licytowala sporo dla Biszkopta, moze pomoze nam w tym odbiorze dokumentow i wysle do mnie.

Posted

[COLOR=black][B]ZuziaM [/B]a możesz mi podać adresy to może jeszcze dzisiaj kogoś tam wyśle i już nawet wiem kogo:) więc powinnaś mieć papiery już w środe albo czwartek u siebie zależy jak poczta polska je poda..[/COLOR]

Posted

Dzięki Gosia za adres :) teraz prośba do Lolki żeby mi podała adres kliniki i wszystkie potrzebne dane do obebrania papierów:) bo mój przyjaciel może je odebrać tylko musi wedzieć gdzie i kiedy :)

Posted

[quote name='mrófffcia']Dzięki Gosia za adres :) teraz prośba do Lolki żeby mi podała adres kliniki i wszystkie potrzebne dane do obebrania papierów:) bo mój przyjaciel może je odebrać tylko musi wedzieć gdzie i kiedy :)[/quote]

dr kiełbowicz wroclaw, karłowicza 36 (zalesie) 071 3483958 , przyjmuje w poniedziłaki, srody i piątki od 16 do 18, ponoc jest jeszcze uchwytny w jakiejś katedrze ale nie mam pojęcia gdzie:roll:
ni cholery nie mogę się do niego dodzwonić, niestety nie mam jego komórki
a boje się że jak ktoś przyjdzie to nie będzie chciał wydać tych papierów bez wcześniejszego uzgodnienia
w razie "W" jak go nie złapię i znajdzie się ktoś kto by tam podskoczył należny powiedzieć że one są potrzebne gdyż znaleźliśmy dla biszkopta rodzinę w niemczech która chce zaadoptowac psa i chce sie zapoznac z jego chorobą...lepiej nie mówic że istnieje opcja zmiany weta na tym etapie bo jeszcze sie obrazi:roll:
pies jest u niego zapisany jako schrosniskowy pies biszkopt, jednak w ewidencji widnieją moje dane: Agnieszka olejnik sienkiewicza27/7, Leśna

podaj prosze swój telefon to jak uda mi się złapac dr to zadzwonie aby to potwierdzić

Posted

[quote name='Poker']Lilka,ja mieszkam 2 przecznice od kiełboiwcza i moge odebrać papiery i wysłać do was[/quote]

oj Poker to byłoby cudnie..........może dziś uda mi się go w końcu złapać i poprosić o przygotowanie papierów, jeśli oczywiście wrócił już z tego urlopu

Posted

to pod wieczór zadziałam i dam znać.Powołam się na Ciebie,bo jest "Twój", z którego on jest schroniska w papierach? I jakie są papiery,bo Kiełbowicz może pisac na kompie wizyty i wtedy musi je wydrukować.

Posted

[quote name='Poker']to pod wieczór zadziałam i dam znać.Powołam się na Ciebie,bo jest "Twój", z którego on jest schroniska w papierach? I jakie są papiery,bo Kiełbowicz może pisac na kompie wizyty i wtedy musi je wydrukować.[/quote]

schronisko w Dłuzynie Górnej ........chodzi głownie o papiery z diagnozą choroby, nazwa zastosowanej kuracji sterydowej, przepisane leki, wydruk zdjęć jego oczu, oraz choć odręcznie napisane jak ma być prowadzona kuracja............niby dziewczyny miały podane jakie stosuje leki i jaki miał zabieg jednak Joanna kiepsko czyta po polsku a i nasze tłumaczenie mogło byc nieczytelne

Posted

A ja juz wyslalam do Poker swoj adres.
Dziekuje bardzo :lol:
I natychmiast wysle papiery dalej do Niemiec.
Wysle z Görlitz, wiec beda na miejscu juz na drugi dzien :lol:.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Super, że boksia ma dom :)
Czy możemy ogłaszać tą starszą bokserkę i na kogo namiary?[/quote]

w środę lub w czwartek będę w schroo to ustałe wszystko co wiadomo na temat boksi, jej nr, ile ma lat, jak trafiła do schronu ..........inaczej sie nie połapiemy a na schrosniskowych pracowników w kontaktach nie ma co liczyć, tym bardziej po dzisiejszym numerze jaki wywineli kompletnie im nie ufam:angryy:
jeden pracownik wydał dziś facetowi z gabinetu weta połamanego i posrubowanego szczeniaczka nie informując człowieka co mu dolega i jakiego leczenia wymaga....mało tego on był juz zarezerwowanay i miał w weekend jechac od niemiec:angryy:
całe szczęscie ustaliłysmy adres i wieczorkiem Mariola jedzie do faceta na rozmowę w razie "w" zabierze go facetowi

Posted

[quote name='mrófffcia']oni jaja se robią? czy poprostu są tak bardzo niekompetentni :angryy:[/quote]

no niestety, kierownik chory w domu to hulaj dusza
tam jest kilku pracowników i tylko dwie osoby widać że kochają te psiaki, naprawdę się starają, Dominika to nawet w wolny dzień potrafi przyjechać i pomóc.....kierownik również kochany ale niestety teraz chory a i tak normalnie to większość czasu lata po urzędach, sądach itp

Posted

Biedny szczeniaczek, miejmy nadzieję,że szybko się zaraz wyjaśni ...:-(

a tych pracowników:angryy: nie można złożyć jakiejś skargi?! przecież poważnie zaniedbali swoje obowiązki narażając może nie życie ale zdrowie pieska i skazując go na ogromny ból przez niewiedze nowego właściciela - sami pisaliście,że szczeniaczek się nie skarżył ..