Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BACA – piękny podhalański owczarek ma ok.2 lat. Został znaleziony, gdy błąkał się po wsi, zdezorientowany i przestraszony. Niestety mimo poszukiwań właściciel się nie znalazł. Pies trafił więc do schroniska i znajduje się pod opieką Fundacji Animalia. Baca jest w zasadzie łagodny wobec ludzi, chociaż na początku dużo szczeka – ot, taka manifestacja, że jest. Lubi się bawić z innymi psami, zwłaszcza z suczkami, ale jak go któraś zaatakuje to potrafi się odgryźć - tak chyba tylko pro forma, bo nie powoduje to żadnych awantur. Takie duże psie dziecko jeszcze.
Przeskakuje przez płoty, dlatego w przyszłym domu wskazana kontrola lub zadaszony kojec. Baca może stróżować, chociaż tak do końca się do tego nie nadaje - bo przychodzi do obcych ludzi, chciałby się pobawić.

Szkoda, aby młodość Bacy upływała w schroniskowej klatce. Taki pies wymaga pielęgnacji, odpowiedniej ilości ruchu a przede wszystkich swego własnego opiekuna. I tego niestety nie możemy mu dać.

Baca przed adopcją zostanie wykastrowany.

BACA MA JUŻ DOM STAŁY. SZUKAMY PILNIE TYMCZASU, ŻEBY SPRAWDZIĆ JEGO REAKCJE DOMOWE.
To krótki tymczas - bo dom czeka. Jeśli się nie nada - ma zawsze powrót do schroniska. Więc nie ma ryzyka, że się zasiedzi.
Kto pomoże Bacy?

Wiem, że pełno mamy psiaków. Ale to taki młodzian. Martwię się, jak będzie wygladał , jak będzie się zachowywał za kilka miesięcy.

Czerń i biel, czyli Baca w zabawie z Pumą.

Czy ma szanse na dom, czy zestarzeje sie w schronisku. Juz opadają ręce.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Była zainteresowana jedna Pani - chciała Bace na partnera dla takiej samej suczki. Kazałam zaproponowac, że po kastracji :evil_lol: chętnie wydamy.
Nosz nóż się otwiera w kieszeni.

Posted

agusiazet napisał(a):
A czy napisała sdo Camary ona kocha podhalany, może pomoże!!!

Miałam bezdomnego podhalana ostatnio u mnie na osiedlu był wystawiony na podhalanach i oczywiście Camara już się nim zaopiekowała :lol:
Ale teraz ona chyba nie może go wziąść :shake: Nie wiem ???

Posted

No i kolejny telefon w sprawie psiula - także bez kastracji, Pan od razu powiedział, że do rozpłodu i dziwił się, dlaczego to nie jest w porządku. Chciałam byc grzeczna, więc spokojnie tłumaczyłam, aczkolwiek miałam ochotę powiedzieć wszystko zupełnie inaczej.
Czy on tylko na takie domy ma szansę.:shake:

Posted

Oczywiście na allegro i na kilku innych netowych. No i był raz w gazecie. I jeszcze ogłoszony był na podhalanach.
A z netu na:
alegratka
kupsprzedaj
4łapy
eurocity
eoferty