supergoga Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 BACA – piękny podhalański owczarek ma ok.2 lat. Został znaleziony, gdy błąkał się po wsi, zdezorientowany i przestraszony. Niestety mimo poszukiwań właściciel się nie znalazł. Pies trafił więc do schroniska i znajduje się pod opieką Fundacji Animalia. Baca jest w zasadzie łagodny wobec ludzi, chociaż na początku dużo szczeka – ot, taka manifestacja, że jest. Lubi się bawić z innymi psami, zwłaszcza z suczkami, ale jak go któraś zaatakuje to potrafi się odgryźć - tak chyba tylko pro forma, bo nie powoduje to żadnych awantur. Takie duże psie dziecko jeszcze. Przeskakuje przez płoty, dlatego w przyszłym domu wskazana kontrola lub zadaszony kojec. Baca może stróżować, chociaż tak do końca się do tego nie nadaje - bo przychodzi do obcych ludzi, chciałby się pobawić. Szkoda, aby młodość Bacy upływała w schroniskowej klatce. Taki pies wymaga pielęgnacji, odpowiedniej ilości ruchu a przede wszystkich swego własnego opiekuna. I tego niestety nie możemy mu dać. Baca przed adopcją zostanie wykastrowany. BACA MA JUŻ DOM STAŁY. SZUKAMY PILNIE TYMCZASU, ŻEBY SPRAWDZIĆ JEGO REAKCJE DOMOWE. To krótki tymczas - bo dom czeka. Jeśli się nie nada - ma zawsze powrót do schroniska. Więc nie ma ryzyka, że się zasiedzi. Kto pomoże Bacy? Wiem, że pełno mamy psiaków. Ale to taki młodzian. Martwię się, jak będzie wygladał , jak będzie się zachowywał za kilka miesięcy. Czerń i biel, czyli Baca w zabawie z Pumą. Czy ma szanse na dom, czy zestarzeje sie w schronisku. Juz opadają ręce. Quote
supergoga Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Bardzo Ci dziękuje. Nie jestem tam zarejestrowana. Próbowałam się rejestrowac, ale nie mam aktywnego konta i nie mogę go pokazać. Szkoda psiaka. Quote
nika28 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Przepiękny zaraz wstawie go na forum podhalanów :loveu: Quote
supergoga Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Mój poprzedni post miał być na końcu - nie wiem dlaczego się znalazł przed Twoim Nika - jeszcze raz dzięki. Quote
supergoga Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Baca od rana przypomina się cioteczkom - a może i jakiś wujaszek do faceta zajrzy? Quote
supergoga Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Opuszczony Baca razem z wątkiem opadł bardzo nisko. Więc podniose psiaka, który szuka domku. Quote
supergoga Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Była zainteresowana jedna Pani - chciała Bace na partnera dla takiej samej suczki. Kazałam zaproponowac, że po kastracji :evil_lol: chętnie wydamy. Nosz nóż się otwiera w kieszeni. Quote
agusiazet Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Jakaś rozmnażaczka, czy co? Baca jest piękny - powinien trafić do odpowiedzialnych ludzi!!! Quote
agusiazet Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 A czy napisała sdo Camary ona kocha podhalany, może pomoże!!! Quote
supergoga Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Napisałam. Został wstawiony na podhalany. Ale nic na razie. Quote
nika28 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 agusiazet napisał(a):A czy napisała sdo Camary ona kocha podhalany, może pomoże!!! Miałam bezdomnego podhalana ostatnio u mnie na osiedlu był wystawiony na podhalanach i oczywiście Camara już się nim zaopiekowała :lol: Ale teraz ona chyba nie może go wziąść :shake: Nie wiem ??? Quote
supergoga Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 No niestety nikt nie może na razie mu pomóc. Szkoda że siedzi w schronie Quote
supergoga Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 No i kolejny telefon w sprawie psiula - także bez kastracji, Pan od razu powiedział, że do rozpłodu i dziwił się, dlaczego to nie jest w porządku. Chciałam byc grzeczna, więc spokojnie tłumaczyłam, aczkolwiek miałam ochotę powiedzieć wszystko zupełnie inaczej. Czy on tylko na takie domy ma szansę.:shake: Quote
agusiazet Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Nie, Gosiu, na pewno nie - są ludzie, którzy kochają zwierzaki, a nie tylko je rozmnażają!!! I Baca też go znajdzie, na pewno!!! Quote
agusiazet Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Tak ciężko dostać się na DG - chociaż Cię podrzucę piesku!!! Quote
supergoga Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 POdniosę Bacuchę bo domu szuka się w górze. Quote
supergoga Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Oczywiście na allegro i na kilku innych netowych. No i był raz w gazecie. I jeszcze ogłoszony był na podhalanach. A z netu na: alegratka kupsprzedaj 4łapy eurocity eoferty Quote
Recommended Posts