Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam info od Niuni&Pupi. Napisała mi w SMSie, że na 99% przyjedzie po Kaję w najbliższy weekend. Na razie jest na etapie kombinowania transportu. Pojawi się na dogo to na pewno napisze więcej.

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie, niestety nie miałam jak w weekend pojawić się na dogo, ale dzięki Izzie 1983 Wszystko na bieżąco wiedziałam ;)
Odnośnie transportu sprawa wygląda następująco, są dwa, oba za zwrotem kosztów paliwa... Dziś dowiem się o trzeci, ale podejrzewam, że będzie to samo:shake:niestety znajomi do bogatych nie należą :-( a samochód TZa w rozsypce stoi...

Mam pytanie, czy na miejscu Lulka1 jakoś mnie pokieruje i się ze mną spotka czy jak?
No i co z pieniędzmi na wyjęcie psa ze schronu? czy Lulka1 mi na miejscu przekaże, czy przeleje na konto, czy jak to ma wyglądać? ja obecnie zapłaciłam za studia, treningi i nie bardzo z czego mam zakładać :shake:
Lulka1 napisz co wymagane jest w Sochaczewie przy adopcji psa.

Z jednej strony strasznie się cieszę i nie mogę doczekać Kai w domu, z drugiej strony strasznie się boję:oops:

Jeśli ktoś był by tak dobry i wyliczył ile z warszawy do Sochaczewa jest km, i jaki będzie koszt benzyny przy samochodzie palacym 10l/100km była bym wdzięczna.

Posted

Ja ze swej strony oczywiśnie bedę na stanowisku. Pieniądze jeśli chcesz podaj kont - przeleje. (jak Tobie będzie wygodnie - dysponuj)

Posted

[quote name='Leyla']...kiedy mogłabyś odebrać Kaję?? Ja jestem z warszawy i mogłybyśmy pojechać po nią razem moim autem...[/quote]

Hej, ale co ze zwrotem kosztów paliwa? Muszę wiedzieć bo trzeba się jakoś z Lulka1 skontaktować. Narzaie potrzeba 60 zł na wyjęcie Kai, 130zł na karmę i 150 na badania serca, jak zostanie to krew też. No i zabezpieczenie na kleszcze i pchły.
Ja bym chciałą jechać po Kaje jutro (czwartek) lub w piątek, bo w weekend mam psa znajomych pod opieką dodatkowo....
Trzeba zrobić jakiś plan, tylko, ze ja w biegu ostatnio jestem i rzadko do netu mam dostęp:shake:

Posted

luka1 bardzo proszę o napisanie o wszystkich wpłatach i ewentualnych wydatkach, tak żebyśmy widziały jak stoi skarpeta Kaji, na co można sobie pozwolić a co lepiej odłożyć. Zresztą prędzej czy później i tak moderator zacznie ścigać o wpłaty ;)

Posted

[quote name='Niuni&Pupi']Hej, ale co ze zwrotem kosztów paliwa? Muszę wiedzieć bo trzeba się jakoś z Lulka1 skontaktować. Narzaie potrzeba 60 zł na wyjęcie Kai, 130zł na karmę i 150 na badania serca, jak zostanie to krew też. No i zabezpieczenie na kleszcze i pchły.
Ja bym chciałą jechać po Kaje jutro (czwartek) lub w piątek, bo w weekend mam psa znajomych pod opieką dodatkowo....
Trzeba zrobić jakiś plan, tylko, ze ja w biegu ostatnio jestem i rzadko do netu mam dostęp:shake:[/quote]

Ok moze piątek?? Tylko powiedzcie mi gdzie jest Kaja i gdzie jedzie ,bo mi się już wszystko myli...wiem ,że jest gdzieś napisane ale nie mam siły .. Koszty podróży biorę na siebie, pieniądze jej się napewno przydadzą na wyprawkę i szczepienia..

Posted

w takim razie, skoro nie wiem co z piątkiem nie będe tracić czasu. Postaram się o nocleg w Warszawie dla Alberta i pojadę po niego do Szczytna.To oczywiście nic pewnego...ale gdyby tak wyszło , a Kaja zostałaby na lodzie...moja druga propozycja to niedziela.

Posted

Niunia&Pupi napisz na Pw swój nr. tel do Leyla i może osobiście się kontaktujcie, bo faktycznie nie zaglądasz tu zbyt często a Leyla chciałby pomóc każdemu psiakowi który jest w potrzebie :loveu: wtedy umówicie się konkretnie, szkoda żeby się Kajunia marnowała dalej w schronie :-(

Posted

[quote name='iwona213']Niunia&Pupi napisz na Pw swój nr. tel do Leyla i może osobiście się kontaktujcie, bo faktycznie nie zaglądasz tu zbyt często a Leyla chciałby pomóc każdemu psiakowi który jest w potrzebie :loveu: wtedy umówicie się konkretnie, szkoda żeby się Kajunia marnowała dalej w schronie :-([/quote]

Qrcze, wczoraj miałam to zrobić, tzn wysłać numer na PW.... Wybaczcie ale ostatnie tygodnie mam bardzo skołowane i ledwo daję radę, mam deadline na licencjat do konca maja, a nawet badań nie zrobiłam, więc to nie jest tak, ze olałam psiaki i sie bawię :shake:
Piątek jak najbardziej mi pasuje, żeby pojechac po Kaję. Niedziela niestety juz nie :-(
Zaraz podam swój numer na PW.

[B]Lulka 1[/B] jak już będę umówiona na odbiór Kai wraz z Leylą, to wtetdy zajmiemy się przelewami. ok?
A i jeszcze jedno, powiedz jaki numer ma Kaja, i jakie dokumenty sa potrzebne do wyjęcia jej ze schronu...

Posted

luka1 przepraszam że nalegam, nie wynika to z braku zaufania, jednak chciałbym znać na bierząco sytuacje finansową Kaji, powinny być wypisywane wszystkie wpłaty, teraz nawet nie wiemy ile jest pieniędzy i czy starczy na badania czy nie... czy robić kolejne bazarki, czy na innego psiaka. Na utrzymanie starczy z deklaracji, jednak czy na start jest wystarczająco pieniędzy...

Posted

na wczesniejszej stronie napisałam stan na wczoraj - było 510,58
Dzis na konto wpłyneły wpłaty:

Małgosia z Radomia 30,-
Paulina z Wa-wy 50,-
Piromanka 8,-

Razem jest więc 598,58

Nie wiem jaki Kaja ma numer - natomiast pracownicy doskonale wiedza która to jest Kaja. Aby wyadoptowac psa trzeba miec dowód osobisty i 60,- to wszystko. acha , jeszcze jakąś smycz - choć Kaja boi sie troszeczkę zakładania obroży.To uraz po prowadzaniu jej na łapaczu.
Bedzie dobrze, zresztą jak nie padne to postaram sie być w schronisku.

Posted

[quote name='Leyla']JKaja jutro jedzie do domku i dziś jest jej zielona noc...:multi:[/quote]

aby przypadniem kogos pastą nie wysmarowała hihihi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Brysio']aby przypadniem kogos pastą nie wysmarowała hihihi:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]

...to ,to pół biedy, żeby gorszego psikusa kolegom nie zrobiła, ona napewno czuje ...psy tak mają:razz: . Kajka!! jeszcze tylko ta noc, a potem Pańcia Cię wymizia:eviltong: