kapi Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 Kupiłam suni kość i wiadomo są na niej kawaki surowego mięska. Czy dać jej taką kość czy ją obgotować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coztego Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 A z czego ta kość? Można dawać surowe, ale ja obgotowuję, przynajmniej kilkanaście minut. 8) Jest tu gdzieś duży topik o kościach, i między innymi dyskutowano, czy gotować czy dawac surowe... poczytaj sobie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AM Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 kapi, tu masz o kościach i kosteczkach: http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=3802&highlight=ko%B6%E6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 ja daje obgotowane dluzej moga "polezec" a gdzies wyczytalam ze dobrze jest jak po ugotowaniu jeszce sie troche ja przemrozi w lodowce ale czemu juz nie pisali. proponuje przeprowadzic testy na psie ktora mu bardziej smakuje i po ktorej nie choruje i ta wlasnie mu dawac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortina Posted May 30, 2004 Share Posted May 30, 2004 jezeli sa to kosci cielece to ja daje surowe Pozdr Monika i ONki dwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isacz Posted June 1, 2004 Share Posted June 1, 2004 kosci wolowe, cielece i kurze daje tylko surowe, gotowanych kurzych nie daje absolutnie, no i wieprzowe tez odpadaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś J. Posted June 1, 2004 Share Posted June 1, 2004 Zawsze to jednak bezpieczniej jest obgotowac kosc..oczywiscie jak najbardziej wołowa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystynah Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Dlaczego bezpieczniej? Kosci duzo bezpieczniej i zdrowiej podawac surowe bo takie sa latkiej trawione i mniej niebezpieczne ( nie krusza sie na ostrozakonczone kawalki). Surowa nawet nie pierwszej swiezosci kosc pies strawi bez problemu czego o dwudniowej gotowanej ( nawet trzymanej w lodowce) powiedziec nie mozna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adda Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Ja daję surowe głowy kości cielęcych. Psy zadowolone i nie chorują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Ja daję wyłącznie surowe: - cielęce - wołowe - kurczaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.