Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla york jest juz potencjalną chętna dostałam wiadomość cytuję :

"U mnie jest piesek(suczka) i 5 kotów.Co jakiś czas jest też u mnie jakiś kot na tymczasie.Jeśli jest to jeszcze aktualne,to chętnie zaadoptuje malucha.Jedyny problem,to to,że mieszkam niedaleko Poznania,czyli transport.Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania,to proszę pytaj" - co Wy na to?

Poza tym Koperku co z owczarkowatą? Czy dalej ma miec ogloszenia? Bo jej się allegro skonczylo i nie wiem czy przedłuzac czy moze cos się juz wyjasnilo?

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uwaga! ja jade jutro lub w czwartek z liskowatym przez poznań...do Hamlet, spotykamy się w okol. Gniezna.... to bardzo daleka i droga podróż dobrze więc byłoby jak najefektywniej wykorzystać auto i wziąć może jeszcze np. tego malucha yorka, żeby potem nie szukać kolejnego transportu i zeby domek nie przepadl...
Czy daloby się to tak szybko zorganizować?

Posted

Tylko dobrze by bylo wczesniej sprawdzic ten domek dla yorka, bo roznie to bywa.Mielismy juz kiedys w schronie starsza yoreczke, ktora byla adoptowana z 4 razy - i kazde z tych ludzi ja zwracalo, prawdopodobnie wszystkie usilowaly wczesniej sprzedac, odmladzajac.Dlatego jestem troche przewrazliwiona.. albo jak ten transport jest na cito to spisac umowe a potem zrobic wizyte poadopcyjna - zaznaczajac w umowie, ze jest ona konieczna.

Dzisiaj powinnam miec info nt pozostalych zagrozonych psow

Posted

SLUCHAJCIE CZYJ PODAĆ NUMER W SPRAWIE TEGO YORK, ktora z was zajęla by się jego sprawą - NALEPIEJ JAK SIĘ JUZ BEZPOSREDNIO Z TĄ OSOBĄ BĘDZIE KONTAKTOWAC. W bezposredniej rozmowie na pewno dowiecie się więcej. Poza tym jesli ta osoba, daje domy tymczasowe, to raczej nie wydaje mi się by yorka na handel chciala. Ale ja się nie wtrącam - moja rola to robienie ogloszen i szukac przez net chętnych do adpocji. Reszta nalezy do Was i same najlepszą podejmiecie decyzje.
Ja mogę robic ogloszenia - i czekam na info o psach zagrozonych. Dziewczyny i proszę nie zapominajcie tez o duzych pieskach. Moze im czasem ciężej poszukac domu, ale tez należy probowac.

Posted

Agnieszka nie masz zadnego zdjęcia tych psow? Czy ona jest na stronie Negri? Nikt nie moze wyciągnąć tej suczki? Kurde no z terminem na jutro bez zdjęcia nic nie da się zrobic, bo nawet we schronie nikomu psa nie wydadzą.

Posted

ZNALAZLAM JEGO 144/07
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images26.fotosik.pl/236/30fc5960601119b2.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images28.fotosik.pl/236/3ea5a7b9f5407c77.jpg[/IMG][/URL]
OPIS Z NEGRI STORNY:
[B]4 (5)lata, pies, malutki. Ma charakterek typowy dla małych piesków. Jest zaczepny, lubi szczekać a przy tym jest tchórzem :) Powinien trafić do spokojnej osoby, lubiącej małe psy.[/B]

Posted

Ja pierdziu- sporo jest so uśpienia, a nie są to dziadki z 16. Kilka jest agresywnych, małych i upierdliwych psów, więc nie wydaje mi się, żeby ich ratowanie było sensowne! Bo wyjdą i znów kogoś pogryzą i znów na kwarantannę- bezsens totalny.

Jedna biała rzuciła mi się w oczy, ale niestety tylko na karcie- nie spodziewałam się, że mam jej zrobić fotę:shake: Nie myślałam, że to już jutro!!!
[I](może podjadę i zrobię fotę:roll:- tylko co to da??)[/I]

Jest kilka mlodych do uratowania, których ja sama nie "przepchnę", bo kasy mi braknie!

[B][U]MIĘDZY INNYMI:[/U][/B]

Jest przepiękny, młodziutki, zaje***ty owczarek niemiecki ze świerzbem, który pomalutku dochodzi do siebie, ale w schronie tak się tego nie wyleczy, a wiadomo, że to cholerstwo zawsze może wrócić!

Jest 6-cio miesięczny labuś, któremu trzeba zrobić dobre RTG i mądrze zdiagnozować nóżki, bo prawdopodobnie ma dysplazję i dzieciaczka na stracenie już szykują- JUŻ ZAPOWIEDZIAŁAM, ŻE NIE DAM!:diabloti: Więc czeka na mnie, aż zabiorę na badania- kasy tylko brak!

Jest przepiękny, duży, kudlaty pies ze Szczecińskiej, którego trzeba wyczesać, bo nikt to nigdy nie weźmie i niedługo pożyje! Bo wygląda makabrycznie z tymi dredami i koltunami!

Jest 10 letnia, czarna duża suczka z siwym pyskiem, która nie ma nic zachęcającego oprócz spokojnego, miłego charakteru!

Co Wy na to??:roll:

Posted

Wiem ale teraz wybór jest okrutny- Krzyczki czy Wrocław?
We Wrocławiu chociaż uśpią humanitarnie, w Krzyczkach...

I tak ktoś już mnie porównał do Pajuni, ktoś tam powiedział że całkiem się zmieniłam, ktoś że zwariowałam,,,

Posted

[B]Neris[/B]- bo tu ciężko jest NIEZWARIOWAĆ! :shake: Być normalnym w takim kraju to dopiero wyzwanie!!!

A czy foty yoreczka są potrzebne, czy nieważne jak wygląda??:cool3:

Posted

[quote name='Koperek']Ja pierdziu- sporo jest so uśpienia, a nie są to dziadki z 16. Kilka jest agresywnych, małych i upierdliwych psów, więc nie wydaje mi się, żeby ich ratowanie było sensowne! Bo wyjdą i znów kogoś pogryzą i znów na kwarantannę- bezsens totalny.

Jedna biała rzuciła mi się w oczy, ale niestety tylko na karcie- nie spodziewałam się, że mam jej zrobić fotę:shake: Nie myślałam, że to już jutro!!!
[I](może podjadę i zrobię fotę:roll:- tylko co to da??)[/I]

Jest kilka mlodych do uratowania, których ja sama nie "przepchnę", bo kasy mi braknie!

[B][U]MIĘDZY INNYMI:[/U][/B]

Jest przepiękny, młodziutki, zaje***ty owczarek niemiecki ze świerzbem, który pomalutku dochodzi do siebie, ale w schronie tak się tego nie wyleczy, a wiadomo, że to cholerstwo zawsze może wrócić!

Jest 6-cio miesięczny labuś, któremu trzeba zrobić dobre RTG i mądrze zdiagnozować nóżki, bo prawdopodobnie ma dysplazję i dzieciaczka na stracenie już szykują- JUŻ ZAPOWIEDZIAŁAM, ŻE NIE DAM!:diabloti: Więc czeka na mnie, aż zabiorę na badania- kasy tylko brak!

Jest przepiękny, duży, kudlaty pies ze Szczecińskiej, którego trzeba wyczesać, bo nikt to nigdy nie weźmie i niedługo pożyje! Bo wygląda makabrycznie z tymi dredami i koltunami!

Jest 10 letnia, czarna duża suczka z siwym pyskiem, która nie ma nic zachęcającego oprócz spokojnego, miłego charakteru!

Co Wy na to??:roll:[/QUOTE]

[B]Co my na to ?
Ano to , że ja deklaruje pomóc Kopereczkowi finansowo w diagnostyce dziecinki labusia ! [/B]
Kopereczku mój kochany - labusiek jest w którym boksie ? Czy to biszkopt?
Bo nie znam jeszcze dzieciaczka ! :roll:

Posted

Tak [B]iwa[/B]- to jest biszkopcik w 23 u p. Wiktora. Cudo na czterech łapach, ale bidulek wstać nie może po długim leżeniu- a przynajmniej na razie z trudem mu to wychodzi:placz:

Jak już wstanie to chodzi bez opamiętania:loveu: Długo dzisiaj obserwowałam jego ruchy (mam też foty w ruchu:cool1:) i stwierdzam, że nie sprawia mu to bólu- a przynajmniej tego nie okazuje. Tylko trzeba wziąć poprawkę, że on ma DOPIERO PÓŁ ROCZKU! I CAŁE ŻYCIE PRZED NIM, a porusza się, jak strarszy dziadek!:placz:

Posted

[B][U]cyt: "MIĘDZY INNYMI:[/U][/B]

Co Wy na to??" JA NA TO, ZE bardzo się cieszę , ze napisalas o tych psach, ktore potrzebują bardzo pomocy. Jesli nie ma takich informacji, to nie ma pojęcia, ze są takie przypadki, JA BARDZO CHĘTNIE CI POMOGĘ! niestety w wyczesywaniu itd nie ma jak fizycznie, chociaz w lipcu będę w Polsce i jesli mnie wpuszczą do schroniska - to chętnie się z tobą wybiorę i Ci pomogę rowniez w tym. Proszę CIę wyślij mi zdjęcia tych psow, postram się zrobic im ogloszenia i jakąs zbiorkę pieniędzy. Procz zdjęc potrzebne będzie numer konta. Raczej na prywatne konta ludzie będę się bali płacać pieniądze, ze moze poproszę Fundację Emir, czy czasem na ich konto nie mozna by bylo zrobic jakiś cegielek, lub czy macie na tyle zaufania do Wrocławskiego Schroniska, ze faktycznie jesli pojawią się wpływy na rzecz danego psa, to oni te pieniądze przekazą wlasnie tobie na ich leczenie? Poza tym mogę parę rzeczy przekazać na bazarek lub wystwiać na allegro z napisem , ze to aukcja na rzecz jakiegos konkretnego psa. Na allegro sprzedaję rzeczy od 2lat, więc mam ponad 1000komenatrzy, mam nadzieję, ze to dla ludzi będzie wiarygodne. Mogę się tego podjąć i ale do tego będę mi potrzebne aktualne infomacje i zdjęcia. nie wiadomo co z tego wyjdzie, ale ja uwazam, ze zawsze warto sporobowac. Poza tym mogę zalozyc osobe wątki tym psom - i je ciągle podnosci do gory, ale niestety tylko wy dziewczyny jestescie moim zrodlem informacji. Więc jesli KOperku jestes zainteresowana, to ja naprawdę chętnie pomogę. Przeslij mi foto - i info ile miej więcej potrzbnych jest pieniędzy, a ja postaram się zając resztą. No i oczywiscie gdzie te wplaty kierowac. Czekam z niecierpliwosci na zdjęcia labka i owczarka.

dodam jeszcze , ze rzutem na tasmę - fakt ze nie wierzę, ze to coś da, ale tej suni zrobialam ogloszenie bez zdjęcia na gumtree i allegro [URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-ALARM-PIES-KTORY-NA-JUTRO-TJ-25-CZERWCA-MA-TERMIN-USPIENIA-W0QQAdIdZ58834102[/URL] .

Posted

[B]GoskaGoska[/B] nie ma problemu z prywatnym kontem ludzie wpłacają. Cegiełki Majki sprzedały sie w całości, a ja odpalę w tym tygodniu 2 edycję.

Emir nie pójdzie na to.

Posted

[B]Póki co mam foty labusia, dziadeczka yoreczka, tej czarnej dziesięciolatki- słabe, ale są.[/B] [B]Wstawię je tutaj- nie zakładam nowych wątków, bo najpierw muszę się dowiedzieć ile mamy czasu.[/B]

Owczarkowi chciałam dzisiaj zrobić, ale ciuchów na przebranie nie miałam, a tak chciał się ze mną przywitać, że nie mogłam wejść do kojca, bo by mnie potraktował po psiemu z łapami odciśniętymi na każdej części mojej garderoby:evil_lol: Kochany jest!

Dużemu kudłatemu też nie zrobiłam, bo chłodził się w budzie, a nie zna mnie, więc wyjść nie chciał...

[I][SIZE=1]Chyba muszę się jeszcze jutro do Wrocka wybrać, a mogłam sobie wolne zrobić...:roll:[/SIZE][/I]
[I][/I]
[SIZE=1][B][U]Osobiście też bym wolała Emira w to nie wciągać. Nad zbiórką na jakieś konto musimy poczekać i coś sensownego wymyśleć- na swoje raczej nie chcę...[/U][/B][/SIZE]