mar.gajko Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Znalazłam Was. :) Postaram sie odnaleźć nr telefonu do Pąństwa, którzy chcieli adoptowac Barucha; a kompletnie ich zignorował. Mają samca Akitę. Oni bardzo sympatyczni, ale nei mieli kontaktu wogóle z baruszkiem. No idrugi samiec, wiec ta adopcja nie wypaliła. Mam nadzieję, że go nei wywaliłam. Quote
Kacedy Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 mar.gajku jak masz jakiś dobry domek to pokaż proszę Państwu stronę Akit w Potrzebie-(link w moim podpisie). Nie wszystkie akitki mają wątki na DGM, a sporo ich szuka domu. Jest sunia Kita z Łodzi- cudowna, bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi, jest Kibo- akita z warszawskiego Palucha- też do ludzi super, jest Atos z poznańskiego schroniska.....................Jest też cały czas Masumi, który już bardzo długo czeka na swoją szansę....Może Państwo zechcą ofiarować domu któremuś z nich. Uważam jednak, że jeśli mają już samca akitę to powinni szukać suni, a nie psa. Iwonko z tego, co mi mówił Marek to Yoko w ogóle na początku nie dawała założyć sobie obroży ani smyczy (uciekała, kuliła się i nawet Markowi pokazała raz uzębienie). Zdecydowaliśmy więc, że trzeba spróbować założyć jej obrożę i przypinać do niej luźno linkę tak, żeby sunia mogła z nią biegać i powoli przyzwyczajała się do "ustrojstwa". Teraz jest tak, że biega z przypiętą linką bez problemu, ale gdy poczuje opór na lince (to znaczy, gdy ktoś trzyma linkę z drugiej strony) to próbuje się od niej uwolnić na zasadzie wyszarpywania, a jak widzi, że to nic nie daje to rozpłaszcza się na ziemi i koniec spaceru na lince. Myślę, że Marek bardziej szczegółowo to zachowanie opisze. Ja tylko relacjonuję niejako z drugiej ręki. Jeśli chodzi o ogłoszenia- Pan ma przyjechać do Yoko w ten weekend. Myślę, że po nim będzie już dokładnie wiadomo co i jak. Zatem- wstrzymajmy się jeszcze z ogłoszeniami do przyszłego tygodnia proszę. Nawiasem mówiąc Yoko (poza allegro) ma ogłoszenia w necie (ja ich nie zdejmowałam jeszcze). Poproszę Cię Iwonko o jego wznowienie, ale dopiero po weekendzie jeśli okazałoby się, że albo Pan nie dojechał, albo sunie się nie dogadały. Quote
MARBAX Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Witam, Problem z chodzeniem na smyczy wyglada dokladnie tak jak opisala to Edyta. Nie jestem natarczywy w tej kwestii, zapinam linke i tak sobie z nia chodzi, kilka razy probujemy zrobic maly spacer po terenie, pozniej jest prezentacja jak to wyglada z pozostalymi psami i tyle na razie. Byloby znacznie lepiej gdybym mogl byc czesciej z Yoko, niestety wiekszosc czasu z psami jest moj pracownik a on nie ma predyspozycji do pracy z psami, natomiast wspaniale sie nimi opiekuje. Spotkanie integracyjne Yoko jest umowione tak na 95% na jutro rano okolo godziny 9.00. Zobaczymy, mam nadzieje ze sie uda i psy beda pozytywne wobec siebie.:lol: Pozdrawiam Marek Quote
MARBAX Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Witam, Moge chyba spokojnie powiedziec, ze Yoko bedzie miala nowy dom, fajnych wlascicieli i wspaniala mlodsza siostre. Yoko na dzisiejszym spotkaniu sprzedala sie wspaniale, zrobila duze wrazenie na gosciach i po pierwszych przywitaniach wdala sie w zabawe bez opamietania, potem dolaczyly do nich pozostale psy i bylo bardzo smiesznie i wesolo. Panstwo powiedzieli z duzym przekonaniem " TAK " wiec jakos dobrze o tym mysle. Teraz dostarcza kenel klatke, zeby Yoko mogla w niej znalesc azyl i przygotowac sie do podrozy. W srode sterylizujemy i mysle, ze po tygodniu Yoko bedzie mogla pojechac do nowtch wlascicieli i fajnej bardzo spokojnej siostry. Pan do tego czasu skonczy ogradzac posesje i bedzie tez gotowy. Fajnie, prawda, teraz KITY:kciuki: Pozdrawiam Marek Quote
Kacedy Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Cudowne wiadomości :) A i Kita może będzie miała domek (sic!)...tfu, tfu żeby nie zapeszyć :) Quote
MARBAX Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Witam, Yoko jest juz po sterylizacji, zniosla ja bardzo dzielnie, teraz odpoczywa w asyscie pozostalych psow. Chce bardzo podziekowac Ewie, bez jej pomocy pewnie nie dalibysmy rady tak sprawnie przeprowadzic zabiegu. EWA dziekuje:kiss_2: Teraz cirpliwie czekam na dojscie Yoko do pelni sil i mam nadzieje, ze wyruszy niebawem do nowego domu. Pozdrawiam Marek Quote
Izis Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 SUPER! Dzięki za wieści. Oby szybciutko doszła do siebie po zabiegu sunieczka. Bardzo bardzo dziękujemy Marku i Ewo :loveu: Oby szybciutko mogła pojechać do domu. I oby Kicie też się udało... Obie słodkie sunieczki w swoich nowych domkach to będzie dopiero coś. Jesteście WIELCY po prostu :-) Quote
Kacedy Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Ewa ...ogromne dzięki i ukłony :)!!!!!! (ale tak między nami to trza było dać fartuszek, bo w nocy Yoko mogłaby się rozlizać). A Kita jak dobrze pójdzie w sobotę pojedzie do domku. Quote
Kacedy Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Kita pojechała dzisiaj do nowego domku :) Quote
MARBAX Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Witam, To bardzo dobra wiadomosc, nawet doskonala:multi: Teraz czas na Yoko, mam nadzieje, ze w tym tygodniu znajdzie sie w nowym i stalym domu. Dochodzi do siebie rewelacyjnie, juz normalnie spaceruje z pozostalymi psami po terenie i od czsu do czsu postraszy kogos za plotem:roll: Dobra robota Edyta, jestes wielka:lol: Pozdrawiam Marek Quote
Izis Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Bardzo się cieszę :-) Dzięki Edytko. Trzymam teraz kciuki za Yoko. Quote
Kacedy Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Marku, bez przesady. To nie ja jestem wielka (166 cm:))...ale Wielcy są ci ludzie, którzy postanowili adoptować Kitę dając jej tym samym szansę na dobre życie. Coś więcej o nowym domku Kity- Państwo młodzi, dwoje małych dzieci. Duży teren w lesie (3000 m2), a do towarzystwa pies akita :). Myślę, że będzie dobrze :) Quote
Taishi Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 trzymam kciuki za Yoko P.S. Marek, Edyta oboje jesteście wielcy! Quote
Kacedy Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Pozdrowienia od wysterylizowanej, wyczesanej, zadbanej i szczęśliwej Yoko, która w sobotę jedzie do domku :) Marek przesłał nowe zdjęcia, które znajdziecie w albumie (link) Dziękujemy :) Quote
MARBAX Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Witam, Yoko przygotowana do podrozy w nowe miejsce, zdrowotnie wyglada, ze tak nie wiem czy psychicznie poniewaz zabralismy Yoko dzisiaj na dlugi dwu godzinny spacer z alaskanem i czarna suczka. Miejsce ciche i bardzo sympatyczne, czysta przyroda, pozwoliolem jej swobodnie pobiegac wiec na ostatnie chwile u mnie miala niespodzianke. Bylo przesympatycznie tylko oczywiscie zapomnialem wziac aparat,moze jutro przed wyjazdem pojdziemy razem raz jeszcze:lol: Marek Quote
MARBAX Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [FONT=Book Antiqua]Witam, Yoko pojechała do nowego domu:multi: Nie spodziewałem się, że to będzie takie trudne, nie z powodu Yoko, tylko ja miałem problem z własnymi uczuciami. Bardzo przez te kilka tygodni przyzwyczaiłem się do niej i ostatnie dni do tego wszystkiego były wyjątkowo udane w naszych kontaktach, trudno:-( Najweżniejsze teraz, żeby szcęśliwie dojechała do nowego domu i żeby na miejscu wszystko było w porządku. Mam nadzieje, że tak będzie, nowy właściciel robi wrażenie człowieka, który da wiele miłości Yoko bo na taką zasłużyła:lol: Obiecono mi stały kontakt i fotki z nowego miejsca, poczekam i dam znac na forum. Pozdrawiam Marek jej [/FONT] Quote
Izis Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Super :multi: Jeszcze raz dziękujemy Marku :loveu: i czekamy na fotki Yoko w nowym domku :-) Quote
Iwona&Wiki Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Cały czas trzymałam kciuki. SUPER! CIESZĘ SIĘ OGROMNIE:multi: MARBAX, jesteś wspaniały:loveu: W ogóle wszystkim gratuluję:) Edytko, PIĘKNIE! Powiedz coś więcej o Kicie:) Quote
Kacedy Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Kitę adoptowali Państwo z Warszawy, którzy wcześniej chcieli Yoko, ale im odradziłam ze względu na małe dzieci (mają dwoje). Z pierwszych relacji wynikało, że Yoko potrafi pokazać zęby człowiekowi i stąd miałam obawy. Kita to zrównoważona, cały czas uśmiechnięta sunia. Zero agresji. Państwo mają już psa akitę- tak jak pisałam wcześniej gdzieś tutaj na wątku- więc Kita ma towarzystwo. O potomstwo nie ma obaw- Kita została w schronie ciachnięta. Niebawem na stronę AwP dodam zdjęcia z nowego domu :) Jeśli chodzi o Yoko,to mam informację od Marka, że już w nowym domu, ale są problemy ponieważ suki o ile nie kłóciły się absolutnie na terenie Marka, o tyle na tamtym terenie doszło do sprzeczki. Gdzieś tu już wcześniej chyba było napisane- Pan ma sunię akitę. No i jak to akita na własnym terenie :(. Pomimo zapoznania suniek na neutralnym gruncie, pomimo wspólnej jazdy samochodem- jak dojechali na miejsce -blondyna pokazała zęby. Jesteśmy w stałym kontakcie i gdyby jednak dziewczyy się nie dogadały- Yoko wraca do Marka i szukamy domku od nowa. Oby nie było takiej potrzeby. Quote
Izis Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Rozmawiałam dziś dość długo z Panem, który adoptował Yoko i wydaje mi się zdecydowany aby jakoś zaradzić tej sytuacji. Oby się nie poddał i oby mu się udało. Yoko zasłużyła na stabilizację i szczęście domowe. Pewnie zanim trafiła do Marka nie miała łatwego życia bidulka. Quote
MARBAX Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Witam, Z ostatniej chwili, rozmawiałem przez telefon i sytuacja zaczyna sie poprawiać, sunie spaceruja razem bez problemu, na miejscu biale jeszcze trochę się wścieka ale myśla, że nowy właściciel da sobie rade i sunie dogadaja sie w końcu. Ma cały czas baczenie na nie i nie pozwala na większe awantury. Yoko, okazuje się ustępije, jest totalnie bez agresji;) Jestem w stalym kontakcie i przekaże wszystkie bieżace informacje, bedą też fotki (tak mi obiecano) Pozdrawiam Marek Quote
Kacedy Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Do albumu Yoko dodałam ostatnio zrobione przez Marka w dniu wyjazdu do nowego domku. Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale w weekend miałam kiepski internet. Na zdjęciach widać nową kumpelę Yoko :) Quote
Iwona&Wiki Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Nooo... widać. Jaki Białasek:) I wieści lepsze. Fajnie!:multi: Już dwa dni temu chciałam przypomnieć Wam te zdjęcia. Tylko coś czasu nie starczyło. Dlatego dziś. Popatrzcie:) i I to jest najwspanialsza nagroda.:) Będzie dobrze!:) Quote
Kacedy Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Yoko pozdrawia z nowego domku :) więcej zdjęć w albumie. Quote
Recommended Posts