Koperek Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 dobra, już dobra- zmienię...:cool1: :eviltong: Quote
emirek Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Suczkę nazwaliśmy Lady, bo to prawdziwa dama. Na operację oczka jesteśmy umówieni na 15.05. Chyba trzeba zmienić tytuł na " w małym ciałku zero strachu":lol: . A tak poza tym u nas wszystko ok. Byliśmy u weta(uwielbia jeździć samochodem), Lady została jeszcze raz zaszczepiona od wirusów (bo poprzednią szczepionkę dostała tego samego dnia, co od wścieklizny), odrobaczona, zrobiliśmy wymaz z łapek w kierunku drożdżaków, bo suńka często je ogryza(czekamy na wynik). Quote
Poker Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Bardzo mi się podoba Lady... Dwie krewniaczki mają niezłe imiona ,podobne w temacie - Lady i Bella :evil_lol: Quote
Bella1 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 A jak dogaduje się Lady z Emirkiem nie ma żadnych zgrzytów . Emirek to młodzik pełen energii więc rozrusza napewno panienkę Quote
emirek Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Emirek zakochany w Lady, nie odstępuje jej na krok, ale panienka ma go chwilami serdecznie dosyć i zdarza się jej pognać kawalera(zresztą straszna z niej zazdrośnica). Teraz właśnie śpią-Emir na podłodze pod biurkiem, a Lady obok mnie na fotelu. Quote
Poker Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 emirek napisał(a):(zresztą straszna z niej zazdrośnica). Teraz właśnie śpią-Emir na podłodze pod biurkiem, a Lady obok mnie na fotelu. zupelnie jak Bella ,mają wspólne geny :evil_lol: Quote
Bella1 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Co słychać u suni , jutro chyba zabieg , czy tylko oczko będzie robione czy również sterylizacja pod jedną narkozą . Trzymam kciuki za Lady Quote
emirek Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Już po zabiegu! Gruczoł został wszyty i sterylka zrobiona. Przy okazji wyczyściliśmy ząbki z kamienia. Lady jeszcze pijana, ale już chodzi i nawet macha ogonkiem. Quote
Poker Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 to superowo,że tak dzielnie zniosła zabieg.Całusy dla Lady od Belli,w końcu to rodzina :evil_lol: Quote
Bella1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Jak mała Lady po zabiegu , bardzo proszę o fotki suni , czy oczko goi się panience Quote
Bella1 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Zaglądam codziennie , żadnych wieści o naszej dziewczynce :shake: Quote
emirek Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 przepraszam,że nic nie pisałam. Dziś Lady była na zdjęciu szwów, wszystko ładnie się zagoiło. Zdjęcia postaram się zrobić w wolnej chwili. Quote
Bella1 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Emirku proszę bardzo choć słówko o suni napisz , jak się czuje jak oczko , jak dogaduje się z kumplem w ogóle jak najwięcej informacji a fotki to już by był szczyt moich marzeń Quote
emirek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Lady po operacji i sterylce już całkowicie doszła do siebie. Z Emirem świetnie się dogadują-czasem tak szaleją, że mam wrażenie,że ktoś mnie oszukał i dał do adopcji zwariowanego szczeniaka:lol:. Ale nie wszystko tak pięknie wygląda. Lady czasem załatwia się w domu (mimo, że wychodzimy na dwór co 1,5-2godz.), gryzie buty (3 pary zostały rozkompletowane), skacze na meble-stół, komodę, parapet-żadna wysokość nie stanowi dla niej problemu-i przy okazji zawsze coś ląduje na podłodze. Gdy sama zostaje w domu to wyje i bardzo źle znosi rozłąkę ze mną (kiedyś wyjechałam na dwa dni i sunia przez cały czas nawet na chwilę nie wyszła z sypialni). Quote
Bella1 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Bardzo dziękuję za wiadomości a fotki śliczne jak ona się zmieniła oczka super i ten pysio taki szczęśliwy :multi: co do minusów myślę że wszystko jest do nadrobienia może przy Twojej pomocy sunia nauczy się zachowań godnych panienki z dobrego domu bo jak dotąd nikt chyba nie pokazał jej , żyła w skandalicznych warunach gdzieś na początku wątku jest o tym napisane , takie biedne zagubione stworzątko Emirku dałaś jej piękne nowe życie dziękuję Lady bądż grzeczną panienką masz teraz to wszystko lub jeszcze więcej o czym marzy każdy piesek dobrą kochającą Cię rodzinę i fajnego kolegę do towarzystwa , szepnij tylko swojej pańci, żeby czasem coś napisała jak się sprawujesz :razz::razz: Quote
Poker Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 co geny,to geny.Bella zachowuje się podobnie.Gdy wyjechałam na 3 dni wszystko robiła w domu.Tez jest bardzo skoczna i z miejsca podskakuje na dobry metr w górę,nie mówiąc ,że jak biega po ogródku to sadzi ok.3.metrowe susy. Na początku pobytu u nas też wlazła na stół,zagryzła drewnianego kota,nawet krzesło obgryzła,ale teraz już tego nie robi.Natomiast na spacerze jest szał.Nie mam nawet siły pisac.Ale i tak ją kocham i będę wyć przy adopcji. Quote
Bella1 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Rzeczywiście Poker będzie ciężko Ci oddac Bellę :-( chyba na równi przeżywa to pies i człowiek , jednak człowiek może sobie wytłumaczyć że oddaje swojego podopiecznego w dobre ręce , gorzej pies , on nie wie dlaczego zostaje oddawany :shake: ale finał jest super :multi: Quote
Poker Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 świetna ta Lady, :loveu: wywala się kołami do góry jak Bella :evil_lol: Czy tez biega jak szalona po ogrodzie? Quote
Recommended Posts