Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczkę nazwaliśmy Lady, bo to prawdziwa dama. Na operację oczka jesteśmy umówieni na 15.05. Chyba trzeba zmienić tytuł na " w małym ciałku zero strachu":lol: . A tak poza tym u nas wszystko ok. Byliśmy u weta(uwielbia jeździć samochodem), Lady została jeszcze raz zaszczepiona od wirusów (bo poprzednią szczepionkę dostała tego samego dnia, co od wścieklizny), odrobaczona, zrobiliśmy wymaz z łapek w kierunku drożdżaków, bo suńka często je ogryza(czekamy na wynik).

Posted

Emirek zakochany w Lady, nie odstępuje jej na krok, ale panienka ma go chwilami serdecznie dosyć i zdarza się jej pognać kawalera(zresztą straszna z niej zazdrośnica). Teraz właśnie śpią-Emir na podłodze pod biurkiem, a Lady obok mnie na fotelu.

Posted

emirek napisał(a):
(zresztą straszna z niej zazdrośnica). Teraz właśnie śpią-Emir na podłodze pod biurkiem, a Lady obok mnie na fotelu.
zupelnie jak Bella ,mają wspólne geny :evil_lol:

Posted

Co słychać u suni , jutro chyba zabieg , czy tylko oczko będzie robione czy również sterylizacja pod jedną narkozą . Trzymam kciuki za Lady

Posted

Już po zabiegu! Gruczoł został wszyty i sterylka zrobiona. Przy okazji wyczyściliśmy ząbki z kamienia. Lady jeszcze pijana, ale już chodzi i nawet macha ogonkiem.

Posted

przepraszam,że nic nie pisałam. Dziś Lady była na zdjęciu szwów, wszystko ładnie się zagoiło. Zdjęcia postaram się zrobić w wolnej chwili.

• 2 weeks later...
Posted

Emirku proszę bardzo choć słówko o suni napisz , jak się czuje jak oczko , jak dogaduje się z kumplem w ogóle jak najwięcej informacji a fotki to już by był szczyt moich marzeń

Posted

Lady po operacji i sterylce już całkowicie doszła do siebie. Z Emirem świetnie się dogadują-czasem tak szaleją, że mam wrażenie,że ktoś mnie oszukał i dał do adopcji zwariowanego szczeniaka:lol:. Ale nie wszystko tak pięknie wygląda. Lady czasem załatwia się w domu (mimo, że wychodzimy na dwór co 1,5-2godz.), gryzie buty (3 pary zostały rozkompletowane), skacze na meble-stół, komodę, parapet-żadna wysokość nie stanowi dla niej problemu-i przy okazji zawsze coś ląduje na podłodze. Gdy sama zostaje w domu to wyje i bardzo źle znosi rozłąkę ze mną (kiedyś wyjechałam na dwa dni i sunia przez cały czas nawet na chwilę nie wyszła z sypialni).

Posted

Bardzo dziękuję za wiadomości a fotki śliczne jak ona się zmieniła oczka super i ten pysio taki szczęśliwy :multi: co do minusów myślę że wszystko jest do nadrobienia może przy Twojej pomocy sunia nauczy się zachowań godnych panienki z dobrego domu bo jak dotąd nikt chyba nie pokazał jej , żyła w skandalicznych warunach gdzieś na początku wątku jest o tym napisane , takie biedne zagubione stworzątko
Emirku dałaś jej piękne nowe życie dziękuję
Lady bądż grzeczną panienką masz teraz to wszystko lub jeszcze więcej o czym marzy każdy piesek dobrą kochającą Cię rodzinę i fajnego kolegę do towarzystwa , szepnij tylko swojej pańci, żeby czasem coś napisała jak się sprawujesz :razz::razz:

Posted

co geny,to geny.Bella zachowuje się podobnie.Gdy wyjechałam na 3 dni wszystko robiła w domu.Tez jest bardzo skoczna i z miejsca podskakuje na dobry metr w górę,nie mówiąc ,że jak biega po ogródku to sadzi ok.3.metrowe susy.
Na początku pobytu u nas też wlazła na stół,zagryzła drewnianego kota,nawet krzesło obgryzła,ale teraz już tego nie robi.Natomiast na spacerze jest szał.Nie mam nawet siły pisac.Ale i tak ją kocham i będę wyć przy adopcji.

Posted

Rzeczywiście Poker będzie ciężko Ci oddac Bellę :-( chyba na równi przeżywa to pies i człowiek , jednak człowiek może sobie wytłumaczyć że oddaje swojego podopiecznego w dobre ręce , gorzej pies , on nie wie dlaczego zostaje oddawany :shake: ale finał jest super :multi: