ocelot Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Bo to troszkę wszystko bez sensu. Szukanie psu domu, kiedy jego opiekun nie wyraża tak jakby zgody. Brak świeżych wiadomości o psie. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 No sytuacja dziwna.... A na ile w ogóle było deklaracji na hotel, bo chyba nie uzbierało sie zbyt dużo.... Dajcie znac jak decyzja bo jak coś to nastepny psiak czeka z kolejki. Maxa moge w kolejce ewentualnie zostawic i czekac na wyjasnienie sytuacji....nie wiem.:shake: Quote
ocelot Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Bo jeśli jest tak, jak na ostatnich zdjęciach to nie bardzo sens mu jest zmieniać miejsce, jeśli będzie znowu tymczasowe. Niepotrzebny stres. Tyko czy jego sytuacja jest wiarygodna? Ale jak to sprawdzić skoro nikt tam pojechać nie może? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dokładnie-jesli warunki ma rzeczywiście takie jakie mówiono, to bez sensu go przenosić...choc byłby ułatwiony "dostep" do niego i więcej info. Ale sytuacja ... Quote
paros Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Dokładnie-jesli warunki ma rzeczywiście takie jakie mówiono, to bez sensu go przenosić...choc byłby ułatwiony "dostep" do niego i więcej info. Ale sytuacja ...[/QUOTE] Z informacji uzyskanych z Fundacji Maja wynika, że ten tymczas Maxa nie jest taki zły i jeżeli go przenosić to do domku stałego, takiego domku na zawsze :roll: Quote
Daria_13 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Ale żeby można go było przenieść od razu do DS to musimy mieć więcej info. o psiaku, aby móc mu szukać nowego domu. Czy psiak toleruje inne psy? koty? dzieci? czy jest nauczony czystości? jakiego domu szuka? Quote
madcat1981 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Dajmy sobie więcej czasu na wyjasnienie tej całej groteskowej wręcz sytuacji. Aniu, sądzę ze inny psaik mze teraz potrzebowac tego miesjca o wiele bardziej. Ale to tylko moje zdanie, a ja ostatnio kiepsko myślę;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 To ja czekam do jutra na decyzje- czy innemu kojec proponowac;) Quote
paros Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 ja też uważam aby to miejsce wykorzystać dla psiaka w potrzebie, na pewno nie brakuje psiaków bardziej potrzebujących dachu nad głową:-( Quote
Ninti Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Wydaje mi się, że tutaj decyzję powinna podjąć fundacja Maja. Stres dla psa, to prawda, ale stamtąd, gdzie jest trudno go wyadoptować. A może więcej zainteresowania znalazłby w hoteliku, nie mówiąc już o możliwościach adopcji. Jest jakaś możliwość skonsultowania się z fundacją Maja? Oni może też chcieliby zwolnić sobie tymczas... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Ja w takim razie powiadamiam następna osobe z kolejki. Czy Max ma pozostac w kolejce czy wypisac go całkowiecie? Quote
Ninti Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Zostaw go może jako następnego... Może jednak da się z nimi dogadać :roll: Quote
agata51 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Olena84']To ja chociaż podnosze Maxia![/quote] Jak to "chociaż"?! - "aż""! [B]Ninti,[/B] dogadasz się? Quote
Ninti Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ja nie, ale chyba mamy wspólną znajomą :razz: Obiecała w najbliższym czasie się dopytać. Quote
agata51 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='Olena84']Cały czas o nim pamiętam![/quote] I ja jakoś zapomnieć nie mogę. Quote
madcat1981 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Dostałam odpowiedż od Sufragan - by - tak jak sugerowałam - jej 20 zl oddać na innego psiaka w potrzebie. Mam nadzieję, ze to nie jest "ostatni gwóźdź do trumny" dla Maksa i że się na mnie nie pogniewa;). Póki co niewiadomych jest tak dużo, że nawet strach zbierać pieniądze. Proponuję przekazać 20 zł od Sufragan na Kamienia, który ma nowy watek tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kamien-ma-tylko-na-polowe-hotelu-kto-pomoze-go-wyadoptowac-w-poniedzialek-140922/[/url] Chyba nikt nie ma nic przeciwko? Quote
madcat1981 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Naprawdę tak rzadko ktoś tu zaglądał?:sadCyber: Quote
Ninti Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 No więc jest tak: Moja znajoma rozmawiała z Panią z Fundacji. Pani twierdzi, że tymczas jest bardzo dobry i Maxowi jest tam dobrze. I że jednocześnie ona sama szuka mu cały czas domu. Rozumiem z tego, że przenoszenie Maxa gdziekolwiek indziej byłoby dla niego dodatkowym stresem i że jeśli mu tam dobrze to należy go zostawić w spokoju. Pani sugeruje, że skoro są deklaracje na Maxa to możnaby je wykorzystać dla świeżo znalezionego przez Nią collie, z którym nie bardzo jest co zrobić. Odpowiedziałam znajomej, że być może dałoby się, jeśli Pani z Fundacji odezwałaby się w tym temacie na wątku. No i tyle. Quote
_ogonek_ Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 ninti, potrzeba jej ogłoszeń?? Chodzi o collie, wyślij mi jeżeli możesz info n PW, ok? Quote
Ninti Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 w trakcie przeglądania Forum mazowieckiego (bo gdzieś chyba był watek Fundacji Maja) natknęłam się na taki: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/collie-przeganiany-petardami-dt-potrzebny-na-cito-w-wa-133222/[/url] To może chodzić o tego psa... Quote
Recommended Posts