Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no jasne,ze dawaj! domek,ogrodek,ludzie dobrzy i pieski beda szczesliwe,niewazne gdzie na świecie.
sa niewykastrowane.
aaa i maja piekne ząbki,z pyszczka im nie jedzie,mozna calowac.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OJ,Fortuna, Fortuna, jasne, zem zrozumiała-7 lat chronu ,a nie allegro:diabloti: - no jestem blondynka, ale nie aż tttaka bardzo blond..:razz:FAJNO FORTUNA,że poszukasz farciarskego domku dla fenomenalnych piesów naszych-a nuz...;)Racje ma Brazowa,zima w schronie dla nich :shake:

Posted

A wiecie moze jak oni reaguja na koty. Pytam bo wlasnie robie dla nich ogloszenie. A to jest glowne pytanie holendrow. Poza tym czy Tiko to sznaucerowaty a Tobi terrierowaty czy odwrotnie ? I czy daloby rade ich wykastrowac ?

Posted

rozmawiam właśnie z super osoba.Na przeszkodzie stanely koty (sztuk 5),bo ja gwarantuje,ze terierowaty pogania za nimi,a juz na pewno za kotami dwoma chodzacymi po ogrodzie.Nie moge oszukiwac,jezeli to o nim wiem.Zaden z nich nie zagryzie,ale terierek pogania,na bank.Tutaj liczyl sie przede wszystkim spokoj kotow,wiec dom szuka psow,ktore juz sa nauczone obcowania z kotami.A dom fajny, szukaja pieska tez na Dogo,wiec ktorys bedzie mial szczescie.
Ale to znak,ze psy ktos oglada i ktos sie nimi wzrusza.

Fortuna,ja jeszcze raz zrobie tescik terierkowatemu na koty i moze uda mi sie nagrac.
Z kastarcja moze byc ciezko,bo kolejka psow,a wybiera sie jako pierwsze te duze,mlode,zeby potem moc je laczyc z innymi psami.Starszaki maja wybieg (malutki,ale własny),tylko dla siebie,wiec sa na końcu listy.
a czy to warunek adopcji?

Posted

[quote name='brazowa1']rozmawiam właśnie z super osoba.Na przeszkodzie stanely koty (sztuk 5),bo ja gwarantuje,ze terierowaty pogania za nimi,a juz na pewno za kotami dwoma chodzacymi po ogrodzie.Nie moge oszukiwac,jezeli to o nim wiem.Zaden z nich nie zagryzie,ale terierek pogania,na bank.Tutaj liczyl sie przede wszystkim spokoj kotow,wiec dom szuka psow,ktore juz sa nauczone obcowania z kotami.A dom fajny, szukaja pieska tez na Dogo,wiec ktorys bedzie mial szczescie.

Fortuna,ja jeszcze raz zrobie tescik terierkowatemu na koty i moze uda mi sie nagrac.
Z kastarcja moze byc ciezko,bo kolejka psow,a wybiera sie jako pierwsze te duze,mlode,zeby potem moc je laczyc z innymi psami.Starszaki maja wybieg (malutki,ale własny),tylko dla siebie,wiec sa na końcu listy.
a czy to warunek adopcji?[/quote]

Nie kastracja nie jest warunkiem adopcji. Podobnie koty tez nie sa zadnym warunkiem adopcji. Pytam sie poniewaz musze wszystko umiescic w ogloszeniu. Tak zeby znalazl sie odpowiedni dom, ktoremu to nie bedzie przeszkadzac. [B][COLOR=red]Ale co z dziecmi ? Moga byc ? Czy szukac domu bez dzieci ?[/COLOR][/B]

Posted

koss,jakby Gromi znalazl dom,toby cala Polska wiedziała ;)
Na tydzien baner Gromita odpoczywa,a ja szaleje z bazarkami.Kasa na Nuke juz prawie cala,chce miec "zaczyn" na Trejsi.Sterylizujemy,az miło:)

Posted

:lol:[quote name='brazowa1']rozmawiam właśnie z super osoba.Na przeszkodzie stanely koty (sztuk 5),bo ja gwarantuje,ze terierowaty pogania za nimi,a juz na pewno za kotami dwoma chodzacymi po ogrodzie.Nie moge oszukiwac,jezeli to o nim wiem.Zaden z nich nie zagryzie,ale terierek pogania,na bank.Tutaj liczyl sie przede wszystkim spokoj kotow,wiec dom szuka psow,ktore juz sa nauczone obcowania z kotami.A dom fajny, szukaja pieska tez na Dogo,wiec ktorys bedzie mial szczescie.

a czy to warunek adopcji?[/quote]

brazowa, jesli posiadasz dar przekonywania:lol: to wykorzystaj. Wiesz, zaden z naszych psiakow nie kochal kociny.........teraz zyja w w symbiozie. Trzeba czasu, naszej wyrozumialosci i ZROZUMIENIA!!!!. Moze przyszli wlasciciele zrozumia:lol:

Taki maly off:oops::oops: Jak dziekowac Wam za Zabe/Tosie

Posted

ja wiem dusje i zgadzam sie z Toba...Tylko,co jezeli jednak koty i ich spokoj sa najwazniejsze?I podstawa jest niegonienie i nie płoszenie kotow?Nie moge oszukiwac,ze terierkowaty im odpusci...:shake:
jak beda uciekac,to bedzie gonic.

Posted

Sluchajcie ogloszenie mam prawie gotowe. Troche mam malo czasu, zeby przysiasc ale juz jestem prawie gotowa. Robie ogloszenia dla Tiko i Tobiego ( po holendersku to bedzie Tobie- to [B]ie[/B] na koncu to holenderskie [B]i[/B] ) a takze dla Lusi chorej na cukrzyce. Wierze, ze bedzie dobrze.

Posted

No tak :shake:,podobnie było z Amelką....trzeba czekać,ale Piesy maja być dobrej myśli-musi się udac,...uda się..kogo ja przekonuję???

Posted

[quote name='ElzaMilicz']U mnie są chętni na naszą parkę, ale to nie taki dom jaki sobie wymarzyłam dla nich. :shake:[/quote]
tyle osob szuka,na pewno w znajdzie sie dom taki jaki chcemy...

Posted

Ogloszenia sa juz gotowe i musze powiedziec, ze ogladalnosc jest duza jak na tak krotki czas.

[URL="http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//dieren.marktplaats.nl/honden-en-puppies-overige-honden/172181085-adoptie.html"]http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//dieren.marktplaats.nl/honden-en-puppies-overige-honden/172181085-adoptie.html[/URL]

[URL]http://www.speurders.nl/speurder.php?id=40565416[/URL]

Jeszcze jedno, napisalam w ogloszeniu, ze one sa dobrze zaszczepione, odrobaczone i maja chipy. Nawet jak nie maja, to trzeba bedzie to zrobic przed adopcja. Jesli bedzie problem finansowy, to ja postaram sie pomoc. Te wszystkie rzeczy sa wazne dla ludzi i dobrze brzmia.

Posted

zaszczepione oczywiście,odrobaczone,ale chipow nie maja.Ale,jezeli pojada na holenderska ziemie,to beda musialy miec,podobnie jak paszport.Niestety w ich przypadku trzeba liczyc razy 2 koszty.Ale i radości 2 razy wiecej.
zapytalam kierownika schroniska o mysli o adopcji zagraniczej dla nich-byl na tak.

Posted

[quote name='brazowa1']zaszczepione oczywiście,odrobaczone,ale chipow nie maja.Ale,jezeli pojada na holenderska ziemie,to beda musialy miec,podobnie jak paszport.Niestety w ich przypadku trzeba liczyc razy 2 koszty.Ale i radości 2 razy wiecej.
zapytalam kierownika schroniska o mysli o adopcji zagraniczej dla nich-byl na tak.[/quote]

Ten paszport nie jest tak wazny. Tutaj wystarczy ksiazeczka, ktora na pewno maja. Weterynarz tutaj jak sobie ktos zyczy daje od razu holenderski paszport. Ja mam dwa psy z polski i za kazdym razem mialam polska ksiazeczke, ktora wymienilam u weterynarza na paszport. Teraz trzeba troche poczekac zobaczymy jaki bedzie odzew.