Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy ktoś decyduje się na psiaka ze schroniska, zazwyczaj wybiera szczeniaka albo młodego psa, którego ma nadzieje ukształtować...To smutne, bo schroniska przepełnione są staruszkami - a one mają nikłe szanse na dom i kochających właścicieli. Ludzie nie zdają sobie bowiem sprawy z tego, że właśnie starsze, dojrzałe psiaki są wspaniałe, rozsądne, potrafią dać tak wiele miłości i tak bardzo docenić to co się dla nich robi...
I tak Rufi (poz. 4135) w schronisku w Biskupicach jest już od 18.07.2005 roku, ma kilkanaście lat i bardzo potrzebuje domu. Jest starszym pieskiem, który nie do końca radzi sobie w schroniskowej rzeczywistości. W porze karmienia musi być wyciągany z boksu by mógł się spokojnie nasycić ponieważ inne psy go odganiają, a on z racji wieku nie potrafi bronić swojej miski. Jak go pierwszy raz zobaczyłam, miał skołtunioną i matową sierść, ale udało mi się załatwić mu wizytę u fryzjera, gdzie zachowywał się niezwykle dzielnie, nie bał się niczego, przez żadnym zabiegiem nie oponował jakby rozumiał, że to wszystko dla jego dobra. Na pierwszych naszych wspólnych spacerach Rufi był bardzo zrezygnowany i osowiały, zawsze powolutku dreptał sobie za nami, a teraz na mój widok cieszy się, skacze i szczeka(nie wie jak okazać swoją radość)Widzę, że te spacerki i kontakt z człowiekiem dają mu dużo radości, jest bardzo posłuszny i mądry.Rufi ma niedowład tylnich łapek, ale mimo to uwielbia długie spacery na których jest pełen wigoru i ekspresji...Tak bardzo chciałby wychodzić na nie częściej niż raz w tygodniu i to ze swoim kochanym Panem.Ten psiak ma w sobie tak dużo miłości i czeka by ją komuś ofiarować.Może znajdzie się ktoś kto zechce przygarnąć Rufiego, kto pozwoli mu resztę życia spędzić wśród kochających i dobrych ludzi on na pewno odwdzięczy sie podwójnie.
Rufik ma ogłoszenia na:
adopcjapsa
e-zwierzak
animalia
katowice.gumtree
http://zabrze.olx.pl/item_page.php?Id=9063296&g=6
www.allegro.pl
www.adopcje.org
www.cafeanimal.pl
www.alegratka.pl
www.kupiepsa.pl ( w 2 działach, za darmo i inne rasy)
www.kupsprzedaj.pl

Kontakt:
mail: [email protected]
tel. 604 427 818
Schronisko dla bezdomnych zwierząt Zabrze-Biskupice ul.Bytomska 133
tel. (032) 271 47 97

• Replies 547
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Czu u Was naprawde jest tyle psiaków,które siedzą po kilka lat...?

Niestety tak:(A ja kompletnie nie rozumie czemu, to na prawdę kochane, wspaniałe i bezproblemowe psiaki.Tak bardzo chciałabym żeby Rufi znalazł domek.On tak bardzo cieszy się na widok człowieka.

Posted

[quote name='dona20']Niestety tak:(A ja kompletnie nie rozumie czemu, to na prawdę kochane, wspaniałe i bezproblemowe psiaki.Tak bardzo chciałabym żeby Rufi znalazł domek.On tak bardzo cieszy się na widok człowieka.

Dono dałabyś rade załatwić więcej zdjęć? :)
i ile ma latek?

To zawsze zwiększa jego szanse...

Mnie jest zawsze najbardziej żal tych najstarszych psiaków,ale nie wolno tracić nadziei, czasem i one znajdują kochany domek.Wierze, że jemu też sie uda...

http://www.allegro.pl/item339685769_kochany_nie_dopuszczany_do_miski_pies_pilnie_dom.html

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1176197_kochany_nie_dopuszczany_do_miski_pies.html

http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24565

Posted

dona20 napisał(a):
Jusstyna85 dziekuje bardzo w imieniu swoim i Rufiego za ogłoszenia:loveu:Co do zdjęć, to będą w weekend(porobie mu dużo ładnych fotek)

Jeśli masz jeszcze jakiś ulubieńców w schronisku i masz zdj, to wyślij mi...jeśli mam czas,to moge powystawiać ogłoszenia.Tylko uprzedzam, ze robie to na raty :)

Posted

Dziasiaj niestety nie dałam rady podjechać do schroniska:-( Ale będe w niedziele to porobie mu fotki.On jest na prawdę wspaniałym psem, jego nie da sie nie kochać.

Posted

dona20 napisał(a):
Dziasiaj niestety nie dałam rady podjechać do schroniska:-( Ale będe w niedziele to porobie mu fotki.On jest na prawdę wspaniałym psem, jego nie da sie nie kochać.

Może tutaj też pomyślimy nad innym tytułem...?