Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ooo,cieszę się Kasiu,że udało się wreszcie zalogować :)
Cała podróż była długa i ciężka,ale warto było.Rex ma swój własny dom na stare lata.W samochodzie mało spał.Z reguły stał,albo siedział.To była chyba jego pierwsza podróż samochodem.Jest bardzo grzecznym, łagodnym, kochanym psem.Fotki z podróży i nowego domu wkleję później.
A Maniek jest super :loveu: Mały wariatuńcio :loveu: Jest cieniem Rexa.Chodził za nim krok w krok ;) Nie było żadnych spięć między nimi i mam nadzieję,że nie będzie :)
Wszystkiego dobrego w nowym domu Reksiuniu!!!
Aneta25 miło było Cię poznać :)
Dziękuję wszystkim za pomoc!!!

Posted

Maniek dalej chodzi za nim jak cień;) A Reks za mną wszędzie chodzi nawet do łazienki:) Ale myślę że Reks tęskni za kolegami ze schroniska każdego pieska jakiego napotka na podwórku podchodzi do niego i nie chce iść :) a z Maniusiem jeszcze spięć nie było;) Pozdrawiam Was wszystkich;)

Posted

Witam wszystkich. Dzisiaj wracam powoli do siebie po wycieczce do Ełku. Warto było. :lol: Zdjęcia z Ełku będą jutro. Widzę że Magda222 zdała już relację z eskapady. Bardzo dobrze, właśnie miałem ją o to poprosić. :lol:
Widzę również że udało się pszczołce182 vel Kasi od Rexa (rewelacyjny avatar) wreszcie zalogować. Będziemy mieć świże relacje z Ełku.

Posted

A no w końcu się udało;)
Reks właśnie sobie śpi;)
3razy nasiusial mi na wykładzine ale damy radę hihihi ;)
W mieszkaniu czuje sie już chyba coraz lepiej mam nadzieję że szybko się oswoi z nowym miejscem;)
Jutro dostarcze zdjecia na maila Grzecho;)
Pozdrówka od Mańka i Reksia
Buziaki;*

Posted

pszczolka182 napisał(a):
A no w końcu się udało;)
Reks właśnie sobie śpi;)
3razy nasiusial mi na wykładzine ale damy radę hihihi ;)
W mieszkaniu czuje sie już chyba coraz lepiej mam nadzieję że szybko się oswoi z nowym miejscem;)
Jutro dostarcze zdjecia na maila Grzecho;)
Pozdrówka od Mańka i Reksia
Buziaki;*

No to czeka Cię małe pranko wykładziny. :evil_lol:
Jak wygląda sytuacja dzisiaj po dwóch dniach?
Czekamy na foty.

Posted

Proponuję Ci w mieszkaniu tam gdzie Rex sika najczęściej położyć stare prześcieradło (na poczatku wytrzeć to prześcieradło w jego sierść)
i powolutku codziennie przesuwać w stronę drzwi wyjściowych. Powinien się szybko oduczyć. Niech sobie sika w to prześcieradło aż w końcu będzie pod drzwiami i je poprostu wyrzucisz (musisz mieć na zmianę i raz na dzień prześcieradło wymieniać). Z drugiej strony trzeba zasięgnąć opini weta. Pamiętajmy że jest to starszy piesek i może mieć coś nie tak
z siusianiem.

Posted

Grzecho napisał(a):
Proponuję Ci w mieszkaniu tam gdzie Rex sika najczęściej położyć stare prześcieradło (na poczatku wytrzeć to prześcieradło w jego sierść)
i powolutku codziennie przesuwać w stronę drzwi wyjściowych. Powinien się szybko oduczyć. Niech sobie sika w to prześcieradło aż w końcu będzie pod drzwiami i je poprostu wyrzucisz (musisz mieć na zmianę i raz na dzień prześcieradło wymieniać). Z drugiej strony trzeba zasięgnąć opini weta. Pamiętajmy że jest to starszy piesek i może mieć coś nie tak
z siusianiem.

Dzis nasiusial tylko raz;) Więc jest naprawdę dobrze;) Apetyt na jedzenie z dnia na dzień rośnie ostatnio nawet próbuje biegać za kotem hihi;) jak idziemy na podwórko to ogonkiem merda :) Kochany piesek;)

Posted

magda222 napisał(a):
Ja myslę,że częste spacery też go oduczą siurania w domu.Zrozumie,że po to się wychodzi,żeby krzaczki podlewać ;)
A co Rex lubi najbardziej jeść?

Mańka puszkowe jedzonko dla kotków;) Już chyba wie że na podwórku się robi siusiu chodzi pod drzwi jak chce powolutku się uczy;)
A co u Was? jak inne pieski?

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Mańka puszkowe jedzonko dla kotków;) Już chyba wie że na podwórku się robi siusiu chodzi pod drzwi jak chce powolutku się uczy;)
A co u Was? jak inne pieski?

To teraz Reks Mańkowi jedzenie wcina:evil_lol: Najpierw czytałam że Maniek Reksowi podkradał- a teraz - odwet.:evil_lol:

Posted

Gonia13 napisał(a):
To teraz Reks Mańkowi jedzenie wcina:evil_lol: Najpierw czytałam że Maniek Reksowi podkradał- a teraz - odwet.:evil_lol:

Hihih ale na szczęście się dogadują;) Od wczorajszego południa Reks ani razu nie zrobił siku w domu:multi:
Pozdrawiam Was;)

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Hihih ale na szczęście się dogadują;) Od wczorajszego południa Reks ani razu nie zrobił siku w domu:multi:
Pozdrawiam Was;)

Sukces!!!! :loveu::multi::multi:

Posted

magda222 napisał(a):
Rex to bardzo mądry pies.Jestem z niego dumna.

Ja też jestem bardzo dumna z mojego Pupileczka;) Reks zasługuje na bardzo dużo miłości i wierzę że podoba mu się u nas w domku i że jest szczęśliwy;) Nie odstępuje mnie na krok wszędzie chodzi za mną;)

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Ja też jestem bardzo dumna z mojego Pupileczka;) Reks zasługuje na bardzo dużo miłości i wierzę że podoba mu się u nas w domku i że jest szczęśliwy;) Nie odstępuje mnie na krok wszędzie chodzi za mną;)

Rex sie zaaklimatyzował. Bardzo szybko! :lol: Mądry psiak z tego Rexa.
Zdjecia z wyprawy z Ełku będą w sobotę lub w niedzielę bo troszkę mi czasu brakło. Troche roboty było z Bernim i z canarinios. Na szczęście kotki i piesek już są w nowym domu!

Posted

Grzecho napisał(a):
Rex sie zaaklimatyzował. Bardzo szybko! :lol: Mądry psiak z tego Rexa.
Zdjecia z wyprawy z Ełku będą w sobotę lub w niedzielę bo troszkę mi czasu brakło. Troche roboty było z Bernim i z canarinios. Na szczęście kotki i piesek już są w nowym domu!

Świetnie;) Ale ten psiak ma złotą cierpliwość do Mańka;) Ale fajnie ganiają się ze sobą;) Jeszcze parę dni i na pewno będzie jeszcze lepiej;) Reks już nie siusia w domku nauczył się że podwórko jest od tego:multi:
Pozdrawiam;)

Posted

Grzecho napisał(a):
A gdzie nasza zaprzyjaźniona dogomanka z pod Mielca? :mad: Oj, zaniedbuje nas, zaniedbuje!!! :evil_lol:

:mad: Pijesz do mnie????:eviltong:
Poszłam do roboty a w domu padam na ryjek:mdleje::mdleje::mdleje:
Miałam rok przerwy (od pracy) po chorobie a teraz nie nadążam:roll:

Posted

pszczolka182 napisał(a):

Coś na rozluźnienie;):-D:bigcool::Cool!::roflt:

A ja myślałam na poczatku żw ten czarno biały to Maniek:loveu: SUPER, ale się uśmiałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Gonia13 napisał(a):
A ja myślałam na poczatku żw ten czarno biały to Maniek:loveu: SUPER, ale się uśmiałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

hehehe;) Mi też się spodobało strasznie;)
Pomysłowe te koty;):loveu:

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Aj złe wieści:(

:placz: Reksio rzucił się dzisiaj na Mańka z zębami jak Maniek spał:(
Ale na szczęście nikomu nic się nie stało bo w porę zabrałam kota:(:shake:

Jest to znak że Rex zadomowił sie na swoich włościach i czuje sie pewnie. Musisz przez jakiś czas bacznie go obserwować i pilnować. Z czasem się uspokoi. Pamiętam naszą Lune która przez pierwsze kilka dni była w domu na smyczy bo goniła z zębami nasz koty. Po mniej wiecej tygodniu koty wchodziły jej na posłanie! Cierpliwości. ;)
Z drugiej strony może zwierzakom o coś poszło, np o miskę z jedzeniem albo o miejsce do spania?