Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonia13 napisał(a):
:mad: Pijesz do mnie????:eviltong:
Poszłam do roboty a w domu padam na ryjek:mdleje::mdleje::mdleje:
Miałam rok przerwy (od pracy) po chorobie a teraz nie nadążam:roll:

Aha! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneta25 napisał(a):
:-o
Jak to się stało?
Maniek może na jego miejscu się położył?

Nie właśnie ale klepnęłam delikatnie Reksia i już chyba rozumie że nie wolno:)
Ale troszq się wystraszyłam:crazyeye:
Nie wiem może zazdrosny jest o Mańka:)
Wczoraj Reksio wlazł na łóżko jak się kąpałam ale to było zaskoczenie jak go tam śpiącego znalazłam hihi:evil_lol:
Pozdrawiam Buziaki;*

Posted

O kurcze...Nie pozwól Rexowi się zdominować.Nie pozwól mu spać na łóżku.Wiem,że on jest biedny staruszek,ale musi wiedzieć gdzie jest jego miejsce.Poczuł się już pewnie u Was i pokazuje rogi.Próbuje ustawić hierarchię.

Posted

chyba za poźno Reks strasznie agresywny się robi:( Nawet w stosunku do mnie:( Szczerzy do mnie zęby i próbuje gryźć wszystko co się rusza:(
Postaram się to zmienić ale nie obiecuję:(:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Zaczynam się bać o kota:(

HELP!!!
[SIZE=4]Nie wiem co robić:(

Posted

magda222 napisał(a):
Nie wiem jaki może być powód jego agresji.Od momentu wyciągnięcia go ze schronu był łagodny jak baranek.Pomimo stresu.Został wykąpany,przebył z nami całą Polskę i nawet nie warknął.Był jak duży miś.

Do dzisiaj też taki był:( Nie wiem co w niego wstąpiło:( Jest nakarmiony byłam z nim na podwórku:( Nie wiem co się dzieje:placz::placz::placz::placz: Ma wszystko co trzeba:( Może nas nie akceptuje? Źle mu u nas:(:???::???::???::???::???::???::???::???::???:

Posted

Nie wiem jaki może być powód jego agresji.Od momentu wyciągnięcia go ze schronu był łagodny jak baranek.Pomimo stresu.Został wykąpany,przebył z nami całą Polskę i nawet nie warknął.Był jak duży miś.

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Do dzisiaj też taki był:( Nie wiem co w niego wstąpiło:( Jest nakarmiony byłam z nim na podwórku:( Nie wiem co się dzieje:placz::placz::placz::placz: Ma wszystko co trzeba:( Może nas nie akceptuje? Źle mu u nas:(:???::???::???::???::???::???::???::???::???:

Gdyby Was nie zaakceptował to by dał o tym znać na początku.

Posted

Jeśli mogę coś poradzić...
Musicie zmienić sposób żywienia Rexa.On nie może jeść kociej karmy.Ona jest wysokobiałkowa i powoduje wzrost adrenaliny u Rexa.On musi być odpowiednio żywiony.TO JEST BARDZO WAŻNE!!!
Druga sprawa:kilka razy pisałaś,że Maniek zaczepia Rexa i dziwisz się skąd on ma tyle cierpliwości...Po prostu po tygodniu zaczepek Rex nie wytrzymał.Może postaraj się na ile to możliwe nie pozwalać kotu męczyć psa.A jak wychodzicie z domu to odizoluj ich od siebie.To starszy piesek.Napewno potrzebuje spokoju.
Poza tym, proszę idź z Rexem do weterynarza.Opowiedz mu o problemach z jego zachowaniem.Może go coś boli.Może musi brać coś na stawy i mięśnie.
Weterynarz dobierze też i poleci odpowiednią karmę dla niego.

Posted

magda222 napisał(a):
Jeśli mogę coś poradzić...
Musicie zmienić sposób żywienia Rexa.On nie może jeść kociej karmy.Ona jest wysokobiałkowa i powoduje wzrost adrenaliny u Rexa.On musi być odpowiednio żywiony.TO JEST BARDZO WAŻNE!!!
Druga sprawa:kilka razy pisałaś,że Maniek zaczepia Rexa i dziwisz się skąd on ma tyle cierpliwości...Po prostu po tygodniu zaczepek Rex nie wytrzymał.Może postaraj się na ile to możliwe nie pozwalać kotu męczyć psa.A jak wychodzicie z domu to odizoluj ich od siebie.To starszy piesek.Napewno potrzebuje spokoju.
Poza tym, proszę idź z Rexem do weterynarza.Opowiedz mu o problemach z jego zachowaniem.Może go coś boli.Może musi brać coś na stawy i mięśnie.
Weterynarz dobierze też i poleci odpowiednią karmę dla niego.

Rex ma swoje jedzonko a kocur swoje więc z tym nie ma problemu:)
Nie martw się do weterynarza idziemy we wtorek:) Nie pozwalam Mańkowi go męczyć Reks ma swój kącik w domu i Maniek tam wchodzi tylko po to by posiedzieć na oknie;) Zaczepia ogonek Reksa bawi się nim ale nie ma opcji że Maniek zostaje bezkarny w takich sytuacjach:]

Posted

Posłuchajcie!
Najważniejsze to nie panikować bo to do niczego nie prowadzi.
Przychylam sie do opini Magdy222 że Rex potrzebuje spokoju
a Maniek mu tego nie zapewnia. To go może denerwować. Z drugiej strony faktycznie jak opisała Magda222 może coś mu dolega i jest mu z tym źle. Poczekajmy do wtorku na wizytę u weta. Zobaczym co powie. Plusem jest to że Rex nie jest karmiony karmą dla kota bo ona faktycznie może pobudzić zwierzaka. Na pewno też nie wolno pozwolić Rexowi się zdominować. Jeżeli wyjdzie na łóżko to krótka komenda "na miejsce" i pies musi iść na swoje legowisko!!!
Rozmawiałem dzisiaj telefonicznie z Anetą25 i poprosiłem żeby podeszła do pszczolki182 i pomogła lub coś poradziła na temat Rexa. Poczekajmy na relację.

Posted

Grzecho napisał(a):
Posłuchajcie!
Najważniejsze to nie panikować bo to do niczego nie prowadzi.
Przychylam sie do opini Magdy222 że Rex potrzebuje spokoju
a Maniek mu tego nie zapewnia. To go może denerwować. Z drugiej strony faktycznie jak opisała Magda222 może coś mu dolega i jest mu z tym źle. Poczekajmy do wtorku na wizytę u weta. Zobaczym co powie. Plusem jest to że Rex nie jest karmiony karmą dla kota bo ona faktycznie może pobudzić zwierzaka. Na pewno też nie wolno pozwolić Rexowi się zdominować. Jeżeli wyjdzie na łóżko to krótka komenda "na miejsce" i pies musi iść na swoje legowisko!!!
Rozmawiałem dzisiaj telefonicznie z Anetą25 i poprosiłem żeby podeszła do pszczolki182 i pomogła lub coś poradziła na temat Rexa. Poczekajmy na relację.

Trudno jest dać dla Reksa komende bo on nie słyszy:) Dziś na razie jest spokojnie:)
Dziękuję za rady:):loveu:

Posted

Gonia13 napisał(a):
Mój pies zawsze udaje że nie słyszy ale jak mu wskażesz palcem "won" albo "pogrozisz" to będzie wiedział o co chodzi...

Tylko Reks czasem patrzy jak ten kocur ze Shrek'a ajjj;) Aż szkoda go ganiać ale mój Kamil wziął sprawy w swoje ręce on go prędzej nauczy jak ja;)

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Trudno jest dać dla Reksa komende bo on nie słyszy:) Dziś na razie jest spokojnie:)
Dziękuję za rady:):loveu:

Mój pies zawsze udaje że nie słyszy ale jak mu wskażesz palcem "won" albo "pogrozisz" to będzie wiedział o co chodzi...

Posted

pszczolka182 napisał(a):
Tylko Reks czasem patrzy jak ten kocur ze Shrek'a ajjj;) Aż szkoda go ganiać ale mój Kamil wziął sprawy w swoje ręce on go prędzej nauczy jak ja;)

Niech się Reksowi nie da zmiękczyć:evil_lol: - zobaczysz wszystko będzie dobrze...