Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Witam wszystkich, dziewczyny jesteście niesamowite naprawdę chylę czoło, zarejestrowałam się tutaj specjalnie żeby być na bieżąco, bardzo mnie poruszył los tych charciątek. Myślę że najgorsze już za nimi. [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/SIZE]

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Czytałam tu tez o jakis drobnych problemach z czesaniem, (ale na razie nie mogę się w tym jeszcze w tym forum połapać) sama mam już od kilku lat charta afgańskiego. I jeżeli chodzi o szczotke to z mojego doświadczenia najlepsza jest taka (wklejam linka z allegro [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] co by się nie zamotać w tłumaczeniach) [url]http://www.allegro.pl/item339779536_szczotka_dwustronna_dla_psa_kota_super_2w1.html[/url][/FONT][/SIZE]

Posted

Od wczoraj mam wątpliwości, czy to napisać, czy nie zostaniemy pożarte.

Wzięłyśmy te psiny, bo podejrzewałyśmy, w jakich warunkach mieszkały, chcialyśmy je wyrwać od tej kobiety. Spodziewałyśmy się, że z psami będzie źle, a nawet jeszcze gorzej.
Ale Bondowi trzeba zrobić badania, Zuzia musi mieć operację przepukliny, oba psy chcemy wykastrować, nim znajdą nowe domu - wiadomo "rasowe" psy, nigdy w 100% nie odczytamy intencji innych ludzi.
Czy uważacie, że będzie w porządku zrobienie bazarków na leczenie i zabiegi dla tych bid?

PS. Bond wreszcie odważył się wskoczyć na kanapę - leży obok ciotki, wujek został wyeksmitowany. Cały czas nie może do mnie dotrzeć, że Bond ma tylko 6 m-cy - on jest olbrzymi :loveu:

Posted

[quote name='oris'][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Czytałam tu tez o jakis drobnych problemach z czesaniem, (ale na razie nie mogę się w tym jeszcze w tym forum połapać) sama mam już od kilku lat charta afgańskiego. I jeżeli chodzi o szczotke to z mojego doświadczenia najlepsza jest taka (wklejam linka z allegro [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] co by się nie zamotać w tłumaczeniach) [URL="http://www.allegro.pl/item339779536_szczotka_dwustronna_dla_psa_kota_super_2w1.html"]http://www.allegro.pl/item339779536_szczotka_dwustronna_dla_psa_kota_super_2w1.html[/FONT][/SIZE][/URL][/quote]

Dzięki wielkie :loveu:. Mam taką szczotkę, ale ona nie wyłapuje niestety tych wszystkich drobin wkręconych w sierść. U szczenaka sierść krótka, ale to cholerstwo skutecznie się wbiło w sierść.

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać: jedno ucho śliczne, w jednym lekki stan zapany :roll: Oczy ciągle podrażnione, leci ropa. Może już wystarczy, jak na jednego psa?

Posted

[quote name='Bazyliah']Od wczoraj mam wątpliwości, czy to napisać, czy nie zostaniemy pożarte.

Wzięłyśmy te psiny, bo podejrzewałyśmy, w jakich warunkach mieszkały, chcialyśmy je wyrwać od tej kobiety. Spodziewałyśmy się, że z psami będzie źle, a nawet jeszcze gorzej.
Ale Bondowi trzeba zrobić badania, Zuzia musi mieć operację przepukliny, oba psy chcemy wykastrować, nim znajdą nowe domu - wiadomo "rasowe" psy, nigdy w 100% nie odczytamy intencji innych ludzi.
Czy uważacie, że będzie w porządku zrobienie bazarków na leczenie i zabiegi dla tych bid?

Nie rozumiem skąd te wątpliwości. Oczywiście, że w porządku. Powiem więcej...........To my mamy obowiązek Tobie pomóc w ratowaniu tych bidusiów. To Ty uratowałaś maluchy z tego piekła, to Ty je leczysz, karmisz, opiekujesz się nimi. Reszta zaglądających tu Dogomaniaków nie jest tylko od podnoszenia wątku.
Czekamy na bazarek :lol:

Posted

nowe wiesci u nas pada ZUZIA histerycznie boi sie deszczu porozmawialysmy sobie i dala sie przekonac do wyjscia na podworko szybkie siusiu i biegiem do domu.jeszcze troche zuzia u mnie pobedzie to tluszczyk mi spadnie nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.dobranoc my sie ukladamy do snu:evil_lol:

Posted

jak tam BOND po nocy u nas czysciutko siusiu i kupka na podworku potem jedna wpadka w domu ale nie jest zle.ZUZIA zaczyna rozrabiac i podgryzac rekawy no i szczekac w domu jak cos jej sie nie spodoba juz tak bardzo sie nie boi.;)

Posted

Noc OK, w dzień 2 siu w przedpokoju i 4 na dworze. Także bilans pozytywny :multi: Kupa już też "ładniejsza".

Apetyt niezły, brzuch już zaczyna się zaokrąglać.

Zaczynamy już też podchodzić do obcych ludzi :)

Posted

Udało się zrobić bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9879703[/URL]

Muszę jeszcze oddać część pieniędzy za benzynę za podróż W-wa - Śląsk - Kraków - W-wa.
Koszt operacji przepukliny u Zuzi to będzie ok. 150 zł do tego sterylka.
Bond jest w trakcie badań i leczenia, trzeba też będzie go wykastrować.
Już nawet nie wspominam o takich drobiazgach jak odrobaczanie, doszczepienie, itp.
Kastracji nie chcę przerzucać na docelowych właścicieli - psy są "rasowe", w 100% nigdy nie ma pewności, co komuś do głowy może przyjść.
Pieniądze z bazarku pomogą pokryć choć część powyższych kosztów. Mam jeszcze trochę rzeczy w domu, więc część będzie na nasze charty a część na koty z AFNu.

A z dobrych wieści: Bondzik dziś szaleje - z Dzitką odgryzają sobie głowy, łapy i wszelkie możliwe części ciała. Siu co ok. 1,5 do 2 godz. Nie pije już tak bardzo dużo, apetyt jest duży, ale nie pochłania już jedzenia razem z miską.

Posted

Zapomniałam, to dopisuje.
Fajnie, że je wykupiłyście, z jednej strony dużo pracy trzeba włożyć w socjalizacje takich psiaków, ale z drugiej strony patrzenie jak taki psiak się zmienia daje dużo radości - wiem to z własnego doświadczenia.
Zapewne przyszły właściciel będzie miał dużo radości, no chyba, że je zatrzymacie dziewczyny ;).

Posted

[quote name='DG32']Zapomniałam, to dopisuje.
Fajnie, że je wykupiłyście, z jednej strony dużo pracy trzeba włożyć w socjalizacje takich psiaków, ale z drugiej strony patrzenie jak taki psiak się zmienia daje dużo radości - wiem to z własnego doświadczenia.
Zapewne przyszły właściciel będzie miał dużo radości, no chyba, że je zatrzymacie dziewczyny ;).[/quote]

Taka praca z psem to przyjemność.
Szczególnie teraz, kiedy siedzimy na kanapie - od lewej: Dzitka (mój tymczas, który został na stałe), ja, Bondzik i TŻ zwisający już za kanapą :roll:

Posted

najpierw zle wiesci ZUZIA sie nie popisala oddalam jej czysciutki wysuszony materac do spania a ta zgaga jak wyszlam do lazienki nasikala na samym srodku:angryy:.trzy razy siku w domu reszta na polku w sumie bilans i tak wychodzi na plusie.teraz pochwaly zuzia ladnie przychodzi na zawolanie trzy godziny treningu na kilku hektarach pola bez ludzi i ulic.najpierw zalozylam jej dluga linke i prubowalam powroty a pozniej odpielam smycz biegala jak szalona trzyma sie blisko nawet biega nie oddalajac sie na wiecej niz 10 metrow.:multi:do domu obie trzlapalysmy wykonczone nikt nas nie chcial wziasc na raczki:shake:

Posted

[quote name='jagienka42']najpierw zle wiesci ZUZIA sie nie popisala oddalam jej czysciutki wysuszony materac do spania a ta zgaga jak wyszlam do lazienki nasikala na samym srodku:angryy:.trzy razy siku w domu reszta na polku w sumie bilans i tak wychodzi na plusie.teraz pochwaly zuzia ladnie przychodzi na zawolanie trzy godziny treningu na kilku hektarach pola bez ludzi i ulic.najpierw zalozylam jej dluga linke i prubowalam powroty a pozniej odpielam smycz biegala jak szalona trzyma sie blisko nawet biega nie oddalajac sie na wiecej niz 10 metrow.:multi:do domu obie trzlapalysmy wykonczone nikt nas nie chcial wziasc na raczki:shake:[/quote]

Oj, bo Ty ciotka nie wiesz, że psina ma już posłanko - wiklinowy koszyczek :lol: Na materac, to tylko sikać można :evil_lol:
A tak poważnie - schowaj gdzieś ten materac, skoro ona tak chętnie na niego sika. Na razie niech sobie śpi, gdzie chce, nic jej nie będzie.

Jaka grzeczna Zuzia na spacerkach :loveu: Dobra dziewczynka :)

Posted

ha ha ZUZI na pewno nic nie bedzie bo jak materac sie suszyl to na kanapie spala w nocy tez mi sie do lozeczka ryje.a malenstwo moje sie zbuntowalo i warczy jak ZUZIA sie lokuje do jej koszyczka;)