kikou Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 ostatnio poznałam Ralfika nigdy wcześniej go nie widziałam...ale jak popatrzyłam..to przypomniałam sobie te banerki Agnieszki i Gosi i odrazu wiedziałam, że to on... po tych oczętach... zawołałam go... i faktycznie tak słodko przyciska pysio do kraty, taki cudowny, miluśki chłopczyk.... Quote
chita Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 odnowilam tamte ogloszenia Ralfika i tam mi smutno ze nie ma odzewu:-(:shake: Quote
GoskaGoska Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 :crazyeye:a co tu taka cisza, raflki ma u mnie allegro, ale dalej nic sie nie zmienilo Quote
GoskaGoska Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 i dalej nikt do Rafla nie zaglada citki sie poddaly, a co piesek ma powiedziec :-( Quote
GoskaGoska Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 i co tam Rafilk dalej w schronei biedaczek siedzi? Quote
irysek Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 i ja podrzuce slicznotka, czemu nikt go do tej pory nie zabral do domu. jest cudny. Quote
Koperek Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ralfik na psy.pl Adopcja psów - Psy.pl / Adopcje / RALF Quote
kikou Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Stronka promujaca husky w Polsece zgodzila sie zamiescic Ralfika u siebie: spojrzcie jaki jestem piekny....glownie dzieki Koperkowym fotkom:lol: [url=http://www.huskyadopcje.hekko.pl/index.php?p=1_47]Ralf Quote
chita Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 [quote name='Koperek']kikou tylko zobaczyć nie można, bo cuś link nie działa:shake: Ralf � HuskyAdopcje.hekko.pl - a ten? Quote
Koperek Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 kikou tylko zobaczyć nie można, bo cuś link nie działa:shake: Quote
Guest zarzarrosa Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 hej. czytałam kilka stron dalej że Ralf nie nadaje się do kotów. gania je w celach zabawowych czy jak dopadnie to po kocie? napiszcie coś o nim więcej. nadaje się do kojca czy raczej w ciągu dnia dwór, a nocki w domu? jak się go zostawi na jakiś czas samego to jak reaguje (sam na czas pracy właściciela czy coś takiego)? jak on reaguje na inne psy - samce? more info!!;) a i jeszcze jakiej on faktycznie jest duży, bo po zdjęciach ciężko ocenić? :) Quote
chita Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='zarzarrosa']hej. czytałam kilka stron dalej że Ralf nie nadaje się do kotów. gania je w celach zabawowych czy jak dopadnie to po kocie? napiszcie coś o nim więcej. nadaje się do kojca czy raczej w ciągu dnia dwór, a nocki w domu? jak się go zostawi na jakiś czas samego to jak reaguje (sam na czas pracy właściciela czy coś takiego)? jak on reaguje na inne psy - samce? more info!!;) a i jeszcze jakiej on faktycznie jest duży, bo po zdjęciach ciężko ocenić? :) ja niestety Ralfika znam tylko wirtualnie ale napewno ktos kompetentny tu sie zaraz wypowie:cool3: na poczatku watku w poscie 5 pokazuje mi ze 'zdjecie czasowo niedostepne':mad: Quote
Korenia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Ralf jest dość dużym psem. Wyskokość na pewno jak husky, jest troche masywniejszy, ale nie tak masywny jak alaskan. Do kojca się nadaje, w schrosnisku mieszka w budzie, na dworze. Z psami samcami dogaduje sie raczej dobrze - miał kumpla rottweilera w boksie, z którym wszystko robił. Rottek już znalazł dom, Ralf został. Co do kotów to Koperkowa musiałaby go sprawdzić - jakie to są stosunki. Quote
Koperek Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Może poprawię ;) Z psami (samcami) zamieszkać raczej by nie mógł, bo nie lubi ich towarzystwa. Rozwijając tą myśl: nigdy nie ugryzł/pogryzł żadnego psa, ani też sam nie chodzi pogryziony, ale sama obecność drugiego samca go spina i zawsze trzymał dystans. Nawet "dotykać" futra do drugiego nie lubi:evil_lol: Pojęcia nie mam, jak z sukami, bo możiwe, że taką niechęć przejawia również na tym polu, ale na swojej mogę sprawdzić ;) A co do kotów to nie wymgajmy dużo, ponieważ jest mieszańcem husky i już na wstępie zostałam poinformowana w biurze, że nowy domek z kiciakami odpada. Aczkolwiek skusiłabym się (właśnie ze względu na to jego pomieszanie) o sprawdzenie go w tym kierunku chociażby w schronie na tamtejszych kotach. Może coś by z tego wyszło... Ale to musiałabym mieć mocny impuls do tego, by psa z boksu wyciągać- np. zakusy na nowy domek, lub cuś...:cool3: Quote
Guest zarzarrosa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 nie chcę się póki co deklarować żeby nie robić nadziei. wszystko się rozstrzygnie do połowy maja ale jeżeli bedzie po mojej myśli to bedzie Ralf i nikt inny. mimo, że moja dotychczasowa banda składa się z 2 kotów i papuga to pies i tak bedzie na ogrodzie, a koty sa całkowicie domowe. także kazy miałby swój teren :) pytam się czy lubi psy samce bo będzi miał kolegę (zresztą też ze schrniska z wrocławia), z którym bedzie sie widywał codziennie przez kilka godzin wiec miło by było jakby sie polubili a bynajmniej akceptowali. ten kolego to Jakops moja kolezanka go wzięła w zeszłym roku :) także czekam do połowy maja i jak coś to juz nie będe wypytywać przez forum ale pojadę do schroniska :) Quote
chita Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 zakusy na domek sa:cool3:teraz jeszcze tylko trzeba kociaki poddac testom:evil_lol: Quote
Koperek Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 zarzarrosa napisał(a):pytam się czy lubi psy samce bo będzi miał kolegę (zresztą też ze schrniska z wrocławia), z którym bedzie sie widywał codziennie przez kilka godzin wiec miło by było jakby sie polubili a bynajmniej akceptowali. ten kolego to Jakops moja kolezanka go wzięła w zeszłym roku :) Ależ ten świat mały! Pięknie! Oczywiście, że pamiętam Jakobsa- piękny, młody psiak, który długo się nie nasiedział :) Czy się razem bawić będą to raczej wątpię, ale tolerować się to jak najbardziej mogą. zarzarrosa12217643 napisał(a):także czekam do połowy maja i jak coś to juz nie będe wypytywać przez forum ale pojadę do schroniska :) Jak coś, to najlepiej wcześniej (chociaż kilka dni) napisz na forum, że jedziesz to przynajmniej ktoś z nas postara się podjechać i pomóc Ci wyciągnąć go z kojca, bo w schronie tacy chętni do "spacerkowania psów" z boksów nie są:razz: Quote
akira Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Zrobiłam Ralfikowi dziś trzy zdjęcia przy okazji jak byłam w schronie. Troche małe są, bo z telefonu. Quote
Recommended Posts