Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ostatnio poznałam Ralfika nigdy wcześniej go nie widziałam...ale jak popatrzyłam..to przypomniałam sobie te banerki Agnieszki i Gosi i odrazu wiedziałam, że to on...
po tych oczętach...
zawołałam go...
i faktycznie tak słodko przyciska pysio do kraty,
taki cudowny, miluśki chłopczyk....

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Stronka promujaca husky w Polsece zgodzila sie zamiescic Ralfika u siebie:
spojrzcie jaki jestem piekny....glownie dzieki Koperkowym fotkom:lol:

[url=http://www.huskyadopcje.hekko.pl/index.php?p=1_47]Ralf

• 2 weeks later...
Guest zarzarrosa
Posted

hej. czytałam kilka stron dalej że Ralf nie nadaje się do kotów. gania je w celach zabawowych czy jak dopadnie to po kocie?

napiszcie coś o nim więcej. nadaje się do kojca czy raczej w ciągu dnia dwór, a nocki w domu? jak się go zostawi na jakiś czas samego to jak reaguje (sam na czas pracy właściciela czy coś takiego)? jak on reaguje na inne psy - samce? more info!!;)

a i jeszcze jakiej on faktycznie jest duży, bo po zdjęciach ciężko ocenić? :)

Posted

[quote name='zarzarrosa']hej. czytałam kilka stron dalej że Ralf nie nadaje się do kotów. gania je w celach zabawowych czy jak dopadnie to po kocie?

napiszcie coś o nim więcej. nadaje się do kojca czy raczej w ciągu dnia dwór, a nocki w domu? jak się go zostawi na jakiś czas samego to jak reaguje (sam na czas pracy właściciela czy coś takiego)? jak on reaguje na inne psy - samce? more info!!;)

a i jeszcze jakiej on faktycznie jest duży, bo po zdjęciach ciężko ocenić? :)

ja niestety Ralfika znam tylko wirtualnie ale napewno ktos kompetentny tu sie zaraz wypowie:cool3:

na poczatku watku w poscie 5 pokazuje mi ze 'zdjecie czasowo niedostepne':mad:

Posted

Ralf jest dość dużym psem. Wyskokość na pewno jak husky, jest troche masywniejszy, ale nie tak masywny jak alaskan. Do kojca się nadaje, w schrosnisku mieszka w budzie, na dworze.
Z psami samcami dogaduje sie raczej dobrze - miał kumpla rottweilera w boksie, z którym wszystko robił. Rottek już znalazł dom, Ralf został.

Co do kotów to Koperkowa musiałaby go sprawdzić - jakie to są stosunki.

Posted

Może poprawię ;)

Z psami (samcami) zamieszkać raczej by nie mógł, bo nie lubi ich towarzystwa. Rozwijając tą myśl: nigdy nie ugryzł/pogryzł żadnego psa, ani też sam nie chodzi pogryziony, ale sama obecność drugiego samca go spina i zawsze trzymał dystans. Nawet "dotykać" futra do drugiego nie lubi:evil_lol:

Pojęcia nie mam, jak z sukami, bo możiwe, że taką niechęć przejawia również na tym polu, ale na swojej mogę sprawdzić ;)

A co do kotów to nie wymgajmy dużo, ponieważ jest mieszańcem husky i już na wstępie zostałam poinformowana w biurze, że nowy domek z kiciakami odpada.
Aczkolwiek skusiłabym się (właśnie ze względu na to jego pomieszanie) o sprawdzenie go w tym kierunku chociażby w schronie na tamtejszych kotach. Może coś by z tego wyszło... Ale to musiałabym mieć mocny impuls do tego, by psa z boksu wyciągać- np. zakusy na nowy domek, lub cuś...:cool3:

Guest zarzarrosa
Posted

nie chcę się póki co deklarować żeby nie robić nadziei. wszystko się rozstrzygnie do połowy maja ale jeżeli bedzie po mojej myśli to bedzie Ralf i nikt inny. mimo, że moja dotychczasowa banda składa się z 2 kotów i papuga to pies i tak bedzie na ogrodzie, a koty sa całkowicie domowe. także kazy miałby swój teren :)

pytam się czy lubi psy samce bo będzi miał kolegę (zresztą też ze schrniska z wrocławia), z którym bedzie sie widywał codziennie przez kilka godzin wiec miło by było jakby sie polubili a bynajmniej akceptowali. ten kolego to Jakops moja kolezanka go wzięła w zeszłym roku :)

także czekam do połowy maja i jak coś to juz nie będe wypytywać przez forum ale pojadę do schroniska :)

Posted

zarzarrosa napisał(a):
pytam się czy lubi psy samce bo będzi miał kolegę (zresztą też ze schrniska z wrocławia), z którym bedzie sie widywał codziennie przez kilka godzin wiec miło by było jakby sie polubili a bynajmniej akceptowali. ten kolego to Jakops moja kolezanka go wzięła w zeszłym roku :)

Ależ ten świat mały! Pięknie! Oczywiście, że pamiętam Jakobsa- piękny, młody psiak, który długo się nie nasiedział :)

Czy się razem bawić będą to raczej wątpię, ale tolerować się to jak najbardziej mogą.

zarzarrosa12217643 napisał(a):
także czekam do połowy maja i jak coś to juz nie będe wypytywać przez forum ale pojadę do schroniska :)

Jak coś, to najlepiej wcześniej (chociaż kilka dni) napisz na forum, że jedziesz to przynajmniej ktoś z nas postara się podjechać i pomóc Ci wyciągnąć go z kojca, bo w schronie tacy chętni do "spacerkowania psów" z boksów nie są:razz: