Rybc!a Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Gdy do schroniska trafia pies bezdomny, który nigdy nie miał swojego domu, z czasem wydaje się być szczęśliwy. Traci co prawda wolność, ale zyskuje ciepłą budę i zawsze pełną miskę. Gdy do schroniska trafia pies, który był maltretowany przez swojego właściciela, z dala od swego oprawcy zyskuje spokój. A co zyskuje taki pies jak Gaja? Gaja, który miała dom, swoje miejsce na kanapie przy ukochanym panu, pełną miskę, zabawki, spokój? Co zyskała Gaja?... Spójrz w jej oczy… Znajdziesz w nich odpowiedź na to pytanie… Gaja stała się ofiarą ludzi, którzy zwierzęta traktują jak zabawki. Zabawki, które dopóki są nowe, ładne - cieszą, gdy się znudzą - trafiają w kąt… Jak bardzo Gaja chciałaby trafić tylko w kąt… Jak bardzo… Niestety, gdy podrosła, gdy przestał być tak urocza i zabawna, gdy przestała ślicznie przekrzywiać główkę… trafiła do schroniska… Do schroniska, w którym nie zyskała NIC… Czy to możliwe, by okrutny los się odmienił? Odmienił się i tym razem dał prezent Gaji? Właśnie jej - samotnemu, odrzuconemu owczarkowi? Czy to możliwe, by los dał jej prezent, o jakim marzy każdy bezdomny, samotny, odrzucony pies?… By dał jej prezent, jakim jest… dom?… Jeśli możesz podarować 2 letniej Gaji taki prezent… Jeśli możesz podarować jej kawałek podłogi w swoim domu… Jeśli możesz dać jej miejsce w swoim sercu… Jeśli możesz oddać jej siebie do kochania… Bezdomna Gaja czeka… Sunia szuka domu w którym zostanie WYSTERYLIZOWANA. Telefon: 691364660 GG: 5722414 email: [email protected] Quote
Avaloth Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 jaka śliczna !:loveu: mam nadzieję ze szybko znajdzie dom ^^ zakładam wątek Quote
Vitka Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Gaja musi cię ktoś zauważyć!! Jesteś taka piękna!!;) Quote
Valeur248 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Gaja, ktoś cię pokocha. Mam nadzieje, że niedługo:loveu: Quote
Vitka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=34080&id_kat=11&pi=0 Quote
KWL Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Rybcia, skąd ty bierzesz takie śliczności ? Znowu będziemy musieli kombinować żeby w łapki jakiegoś rozmnażacza nie trafiła :-( Quote
Rybc!a Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 KWL napisał(a):Rybcia, skąd ty bierzesz takie śliczności ? Znowu będziemy musieli kombinować żeby w łapki jakiegoś rozmnażacza nie trafiła :-( Racja, to "ładniutki towarek".. :( Quote
Rybc!a Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 KWL napisał(a):No to zaczynamy i kombinacje - i kwestowanie ? Oczywiście. :) Quote
KWL Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Na początek banerki: - Wersja "thin" 80x100 -standardowe 100x100 Jak tylko pozbędę się któregos swojego Gaja wskakuje :-) Quote
Rybc!a Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Gaja nadal jest w schronisku. Dzisiaj dłużej z nią pobyłam i stwierdzam fakt, że jest dominantką. Pogryzła na moich oczach niewielką, czarną sunię, tylko dlatego, że tamta podeszła do mnie, a ja ją pogłaskałam. W ich boksie widziałam dużo krwi. Nie wiem co tam się stało. Przyglądałam się wszystkim psom, ale nie były poranione. Czy tam nie wydarzyło się jakieś nieszczęście.. ? Quote
KWL Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Niedobrze :-( pytanie czy ona sartuje tak do wszystkich psów czy tylko do suczek ? ( z Shillą było podobnie - żadnej suczce nie przepuściła ) Quote
Valeur248 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Nie wiem, czy Gaja dalej w schronisku, ale zrobiłam na wszelki wypadek:lol: www.mojpupil.pl www.petworld.pl www.bono-polska.pl www.pajeczyna.pl w dwóch miastach www.etablica.com Quote
Rybc!a Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Tak, jest dalej w schronisku. Zainteresowanie jest nią wielkie, ale jak widać, bezsuteczne. Gaja jest bardzo nerwowa. Robi wszystko, by wydostać się z klatki. Bardzo się trzęsie. Ale to chyba nie z zimna, bo i futro ma i pogoda nienajbrzydsza.. Quote
KWL Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Przepraszam Rybciu, Gaja musi troszkę poczekać - mamy na cito kaukazy (na mniej cito trzy następne kaukazopodobne), kocią tragedię w schronie w Krakowie i przestajemy sie wyrabiać ( a co gorsza ogarniać to wszystko...) Quote
Rybc!a Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 No nic, trudno. Oby tylko nie wpadła w niepowołane ręce, bo jak już wcześniej powiedziałam, zainteresowanie nią jest-narazie bezsuteczne.. Quote
KWL Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Trochę to wszystko zawikłane. Ona nie ma Allegro i ogłoszeń ? Bo najlepszą opcją by było znaleźć dom i zrobić sterylkę w "locie" pomiędzy schronem a DS. Myślę że tymczas bym znalazł. Quote
Valeur248 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Śliczna:loveu: I na każdym zdjęciu z wystawionym językiem:loveu: Quote
Rybc!a Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Rybc!a'] Ona ciągle zieje, trzęsie się, skacze. Jest nerwowa. Pewnie schronisko tak na nią działa.. Zimno jej być nie może.. Quote
Avaloth Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 biedna :shake: widocznie wcześniej miała wygody i jest nieprzystosowana do takich warunków.. do góry ! Quote
Recommended Posts