Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy do schroniska trafia pies bezdomny, który nigdy nie miał swojego domu, z czasem wydaje się być szczęśliwy. Traci co prawda wolność, ale zyskuje ciepłą budę i zawsze pełną miskę.

Gdy do schroniska trafia pies, który był maltretowany przez swojego właściciela, z dala od swego oprawcy zyskuje spokój.

A co zyskuje taki pies jak Gaja?
Gaja, który miała dom, swoje miejsce na kanapie przy ukochanym panu, pełną miskę, zabawki, spokój?
Co zyskała Gaja?...
Spójrz w jej oczy… Znajdziesz w nich odpowiedź na to pytanie…

Gaja stała się ofiarą ludzi, którzy zwierzęta traktują jak zabawki.
Zabawki, które dopóki są nowe, ładne - cieszą, gdy się znudzą - trafiają w kąt…
Jak bardzo Gaja chciałaby trafić tylko w kąt… Jak bardzo…
Niestety, gdy podrosła, gdy przestał być tak urocza i zabawna, gdy przestała ślicznie przekrzywiać główkę… trafiła do schroniska… Do schroniska, w którym nie zyskała NIC…

Czy to możliwe, by okrutny los się odmienił?
Odmienił się i tym razem dał prezent Gaji? Właśnie jej - samotnemu, odrzuconemu owczarkowi?
Czy to możliwe, by los dał jej prezent, o jakim marzy każdy bezdomny, samotny, odrzucony pies?…
By dał jej prezent, jakim jest… dom?…

Jeśli możesz podarować 2 letniej Gaji taki prezent…
Jeśli możesz podarować jej kawałek podłogi w swoim domu…
Jeśli możesz dać jej miejsce w swoim sercu…
Jeśli możesz oddać jej siebie do kochania…
Bezdomna Gaja czeka…

Sunia szuka domu w którym zostanie WYSTERYLIZOWANA.

Telefon: 691364660
GG: 5722414
email: [email protected]

Posted

Rybcia, skąd ty bierzesz takie śliczności ? Znowu będziemy musieli kombinować żeby w łapki jakiegoś rozmnażacza nie trafiła :-(

Posted

KWL napisał(a):
Rybcia, skąd ty bierzesz takie śliczności ? Znowu będziemy musieli kombinować żeby w łapki jakiegoś rozmnażacza nie trafiła :-(

Racja, to "ładniutki towarek".. :(

Posted

Gaja nadal jest w schronisku.
Dzisiaj dłużej z nią pobyłam i stwierdzam fakt, że jest dominantką. Pogryzła na moich oczach niewielką, czarną sunię, tylko dlatego, że tamta podeszła do mnie, a ja ją pogłaskałam. W ich boksie widziałam dużo krwi. Nie wiem co tam się stało. Przyglądałam się wszystkim psom, ale nie były poranione. Czy tam nie wydarzyło się jakieś nieszczęście.. ?

Posted

Niedobrze :-( pytanie czy ona sartuje tak do wszystkich psów czy tylko do suczek ? ( z Shillą było podobnie - żadnej suczce nie przepuściła )

Posted

Tak, jest dalej w schronisku. Zainteresowanie jest nią wielkie, ale jak widać, bezsuteczne. Gaja jest bardzo nerwowa. Robi wszystko, by wydostać się z klatki. Bardzo się trzęsie. Ale to chyba nie z zimna, bo i futro ma i pogoda nienajbrzydsza..

Posted

Przepraszam Rybciu, Gaja musi troszkę poczekać - mamy na cito kaukazy (na mniej cito trzy następne kaukazopodobne), kocią tragedię w schronie w Krakowie i przestajemy sie wyrabiać ( a co gorsza ogarniać to wszystko...)

Posted

No nic, trudno. Oby tylko nie wpadła w niepowołane ręce, bo jak już wcześniej powiedziałam, zainteresowanie nią jest-narazie bezsuteczne..

Posted

Trochę to wszystko zawikłane. Ona nie ma Allegro i ogłoszeń ? Bo najlepszą opcją by było znaleźć dom i zrobić sterylkę w "locie" pomiędzy schronem a DS.
Myślę że tymczas bym znalazł.