KaRa_ Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Będąc dzisiaj w Zoo we Wrocławiu zobaczyłam ciekawą rzecz, idać do zagród danieli, przechodzi się koło gadziarni i są tam dwa kojce i pisze uwaga agresywne psy czy coś w tym stylu, wiec ja jako dogomaniak odrazu podbiegłam zobaczyć co tam za psy widzę budę i patrze a tam wilk! Kojec niezbyt duży siatka kiepska, no i ogrodzenie nie wieksze nic 1,80m. A wilków w ich prawdziwej wolierze nie widziałam bo miały remont to więc zaniesli je do kojców dla psów, z których wilk może bardzo szybko wyjść:roll:Ten widok mnie zwalił z nóg wilk w budzie psa w kojcu z którego i pies potrafiłby wyjść:roll: Quote
Jureja Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Właśnie mnie tez zdziwił ten widok.ten wilk z łatwościa mógłby przeskoczyć przez tą siatke jak by chciał.Inna sprawa ze byl tak wystraszony,że w ogole nie wychodził z budy... Mnie uderzyło też to,ze zwierzę tak bardzo społeczne jak wilk przebywa samotne w ciasnym kojcu. Quote
Lolan Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 CO?! A mnie to przede wszystkim uderzylo to, ze w ogole wilki sa w ZOO?! Nie wiem po co x/ Quote
Agga Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [B][COLOR=DarkGreen]Niestety w opolskim Zoo też mamy wilki. O warunkach w jakich żyją wolę sie nie wypowiadać.:roll:[/COLOR][/B] Quote
irek_krawczyk Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='Lolan']CO?! A mnie to przede wszystkim uderzylo to, ze w ogole wilki sa w ZOO?! Nie wiem po co x/[/quote] No coż jeśli w lasach ich zabraknie można będzie przystąpić do reintrodukcji tych zwierząt poprzez zabranie paru z ZOO, albo ze Stobnicy. Na tym to polega. Quote
Manu Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Kiedyś pisałam o wilkach we wrocławskim zoo. [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1784194#post1784194[/url] Ciekawe, czy ten wilk w kojcu (koło budynku dyrekcji) to ciągle ten sam...? Bo jeśli tak, to byłby już dorosły i potencjalnie niebezpieczny. Może to znów jakiś inny młodziak...? A może jeszcze inne miejsce, czasowo z powodu remontu ? Tak czy inaczej, nieciekawie... Quote
Saint Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Wilk ginie w Polsce. Z tych wilków w zoo mogą w przyszłości 'skorzystać' biolodzy przy reintrodukcji wilka w Polsce, poza tym jest to naturalny 'magazyn' dla pewnej części puli genowej populacji C. lupus. Dlatego nie osądzajcie tak pochopnie obecności wilków w zoo. Bo jak rozumiem co do stacji badawczych typu Stobnica, zażaleń nie ma? ;) Quote
Manu Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Zdaje się, że to warunki trzymania niektórych są poddawane w wątpliwość... Quote
Recommended Posts