Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dog_master']Pisalas, ze jedziesz po plecak, wiec zalozylam, ze go przymierzysz ;) Bo tak chyba najlepiej... Ja bym nie zaryzykowala kupna plecaka przez internet, torbe tez mierzylam, jedynie toploader byl kupowany bez patrzenia, ale wiedzialam na 100%, ze moj sprzet wejdzie od innych uzytkownikow tego samego zestawu.[/quote]
Ja kupiłem na Allegro. Co prawda jest większa niż się spodziewalem, ale wszystko mieści :eviltong:

[quote name='dog_master']Anashar, Ty wiesz, co ja o nim mysle, wiec nie bede sie powtarzac ;p[/quote]
Nie wiem, bo skąd mam wiedzieć? :eviltong:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='drzalka']Nera są i 16GB ;]
Wydac moge około 100 +/- Wzielabym chyba 4GB, niwem moze i 8.
Ale nieznam się wogole na firmach.[/QUOTE]

radze kupić dwie mniejsze niż jedną ogromną ;)

Posted

[quote name='Justa']radze kupić dwie mniejsze niż jedną ogromną ;)[/quote]

[COLOR=Navy][B]
dokładnie ;) np 2 po 2 GB ;-)

a ja się cały czas waham, a zakup już niedługo...

coraz bardziej przekonany jestem do Nikona D80, ale z drugiej strony ciągnie mnie do 450D Canona... i weź się tu zdecyduj....:razz:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Matusz'][COLOR=Navy][B]
dokładnie ;) np 2 po 2 GB ;-)

a ja się cały czas waham, a zakup już niedługo...

coraz bardziej przekonany jestem do Nikona D80, ale z drugiej strony ciągnie mnie do 450D Canona... i weź się tu zdecyduj....:razz:[/B][/COLOR][/QUOTE]
z tego co wiem, to 450D szumi...

Posted

[quote name='Helga&Ares']z tego co wiem, to 450D szumi...[/quote]

wiem właśnie, i to nieźle podobno... to już chyba lepiej 400d sie lepiej zachowuje...

Posted

[quote name='Matusz']wiem właśnie, i to nieźle podobno... to już chyba lepiej 400d sie lepiej zachowuje...[/QUOTE]

a jeszcze wczoraj stwierdziłeś, że dobrze wychodzi w testach.
niestety 450d i d80 to inna półka.

Posted

[quote name='Justa']a jeszcze wczoraj stwierdziłeś, że dobrze wychodzi w testach.
niestety 450d i d80 to inna półka.[/quote]

dobrze ogólnie ujmując, nie miałem wtedy akurat na myśli szumów...

więc chyba decyzja zapadła - Nikon D80 ;)

dzisiejsze rozmowa z Bbeta rozwiała moje wszelkie wątpliwości ;)

a powiedźcie mi jeszcze czym różni się matryca CMOS, która jest w Canonie a CCD które są w Nikonach
?:razz:

Posted

[quote name='Matusz']wiem właśnie, i to nieźle podobno... to już chyba lepiej 400d sie lepiej zachowuje...[/QUOTE]
już bym prędzej brała 400D, co z tego że 450D ma dwie matryce, mi to akurat zbędne.

Posted

matusz, pomyśl o szkłach w przyszłości? bo canon ma lepszą optykę niż nikkor. chyba, że bedziesz inwestował w sigmę, ew tamrona lub tokinę.

Posted

[quote name='Matusz']

a powiedźcie mi jeszcze czym różni się matryca CMOS, która jest w Canonie a CCD które są w Nikonach
?:razz:[/QUOTE]

technologią produkcji:cool3: dla przeciętnego śmiertelnika nic ciekawego:diabloti: ale c-mosy genrealnie mniej szumią

a ja się zastanawiam nad 30D (wiem, stare:eviltong:)... ze względu właśnie na canonowską optykę..

Posted

[quote name='Waxy'][url]http://img380.imageshack.us/img380/4959/fotkasg2.png[/url]

I co myślicie? Buech :razz:[/QUOTE]

no są 2 drzewka na środku i... ?

Posted

Dokladnie, cmosy mniej szumia, czego akurat c450d jest zaprzeczeniem ;)
Hmm... A moze 40d/30d? To juz wyzsza polka.
C ma problemy ze wspolpraca z Sigmami...

No, ale zacznij od szkiel :)

A czemu nie D80?

Generalnie mozna by ustawic w kolejnosci: 4[0/5]0d->d80->[3/4]0d->d300. C i N sie nie dubluja ;p

Posted

[quote name='Matusz']myślałem na początku o szkle Tamrona 28-70 f 2.8, jak na dobry początek ;)[/quote]
Fajny :) Jezeli nie potrzebujesz szerokiego kata, to bardzo fajny :)

[quote name='LeCoyotte']i z tanimi manualami m42:roll:[/quote]
O, Canon tez? ;) Bo Nikon nie ma pomiaru swiatla...

Posted

[quote name='dog_master']Fajny :) Jezeli nie potrzebujesz szerokiego kata, to bardzo fajny :)

O, Canon tez? ;) Bo Nikon nie ma pomiaru swiatla...[/QUOTE]

problem bardziej finansowy, bo żeby ostrzył na nieskończoność to trzeba kupić przejściówkę z soczewką (100-200zl)
ale za to jest potwierdzenie ostrości, ale też trzeba dokupić elektronikę ('dandelion')

Posted

[quote name='dog_master']Fajny :) Jezeli nie potrzebujesz szerokiego kata, to bardzo fajny :)

[/quote]

i na 28mm zrobi się krajobraz ;) i portret także :)

Posted

[quote name='dog_master']28mm to ekwiwalent 42mm w Nikonie i 45mm w Canonie - no kto co lubi, ja widzialam krajobrazy robie szklem tele tez... ;)[/quote]
[COLOR=Navy][B]
wszystko się da... :)[/B][/COLOR]

[COLOR=Navy][B]
myślę jeszcze nad stałką np. 50mm 1.8 ;)[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Matusz']i na 28mm zrobi się krajobraz ;) i portret także :)[/QUOTE]

eee portret się robi na ekwiwalencie ok. 100mm... a krajobraz można na upartego na tym 1,6x28mm

[quote name='Matusz'][COLOR=Navy][B]
wszystko się da... :)[/B][/COLOR]

[COLOR=Navy][B]
myślę jeszcze nad stałką np. 50mm 1.8 ;)[/B][/COLOR][/QUOTE]

no niestety nie wszystko... portretu nie ustrzelisz na 28mm:evil_lol: chyba że przypadkowy pstryk:eviltong:

ta stałka 50mm jak najbardziej, tania a dobra