Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']niektórzy są mądrzy (lub mają stare kompy :diabloti:) i visty nie mają, a starego poczciwego xp ;) ściągnięcie i instalacja tego programu trwa max. 10 minut[/QUOTE]

czyli mozna w nim sprawdzac exifa bez sciagania zdjecia na dysk?

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marta_Ares']ktory działa lepiej od tej przeklętej visty :diabloti:[/QUOTE]
No nie wiem, jakos ja nie narzekam na nia. co w niej ci przeszkadza? jak masz wszystkie aktualizacje to nie jest zadnen problem

[quote name='masienka']czyli mozna w nim sprawdzac exifa bez sciagania zdjecia na dysk?[/QUOTE]
to ogladania w necie exifa to sobie zainstaluj exif view dodatek do firefox

Posted

przede wszystkim bardziej stabliny jest Xp :)

mialam na lapku i to byla zmora, akurat zamienilam teraz na Seven bo mam licencje na niego i nie narzekam, ma stabilnosc xp i ladny wyglad visty.

ja czekam na odp na mojego poprzedniego posta :)

Posted

[quote name='deer_1987']ale przeciez podalam wyzej link do xp
[/QUOTE]
ale tak to trzeba zapisywać zdjęcie
[quote name='Marta_Ares']ktory działa lepiej od tej przeklętej visty :diabloti:[/QUOTE]
dokładnie ;)
[quote name='masienka']czyli mozna w nim sprawdzac exifa bez sciagania zdjecia na dysk?[/QUOTE]
tak, działało mi i w firefoxie, i w operze
[quote name='Marta_Ares']przede wszystkim bardziej stabliny jest Xp :)

mialam na lapku i to byla zmora, akurat zamienilam teraz na Seven bo mam licencje na niego i nie narzekam, ma stabilnosc xp i ladny wyglad visty.[/QUOTE]
i vista włącza się całe wieki:diabloti:

ja mam xp z ładnym wyglądem visty :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']ale przeciez podalam wyzej link do xp

[IMG]http://s.blomedia.pl/fotoblogia.pl/7250/exif-winda.jpg[/IMG][/QUOTE]
Nie mam czegoś takiego. ;)

Ja też mam Opandę, ale tylko tą co na dysku można spr.

Posted

Mam do Was pytanie ^^
Planuję w najbliższym czasie kupno obiektywu coś koło 70-300mm, z przesłoną 4-5.6 bo na jaśniejszy mnie nie stać.
Ostatnio przeglądałam w którejś z gazet fotograficznych spis obiektywów. Z sigmy np. takich 70-300 było cztery, przesłona taka sama, różniły się tylko min. odległością ogniskowej i średnicą. I tu moje pytanie. Skąd, wśród tak podobnych obiektywów tak różne ceny ? Przy jednym pisało od 650zł, przy drugim od 800, przy trzecim od 1400.. Te 200zł rozumiem, ale 1400zł a 600 to jednak już jest różnica. Wiem, że jak na sprzęt fotograficzny to wszystko nie dużo. Ale jednak to jest różnica w cenie. Skąd ona wynika ? Czy koniecznie najtańszy znaczy najsłabszy ? (załóżmy że mówimy o obiektywach w obrębie jednej firmy).
Mogę podać nazwy obiektywów jeśli to w czymś pomoże ^^
Z góry dzięki za wszytko :)

Posted

[quote name='Iś & Chester']Mam do Was pytanie ^^
Planuję w najbliższym czasie kupno obiektywu coś koło 70-300mm, z przesłoną 4-5.6 bo na jaśniejszy mnie nie stać.
Ostatnio przeglądałam w którejś z gazet fotograficznych spis obiektywów. Z sigmy np. takich 70-300 było cztery, przesłona taka sama, różniły się tylko min. odległością ogniskowej i średnicą. I tu moje pytanie. Skąd, wśród tak podobnych obiektywów tak różne ceny ? Przy jednym pisało od 650zł, przy drugim od 800, przy trzecim od 1400.. Te 200zł rozumiem, ale 1400zł a 600 to jednak już jest różnica. Wiem, że jak na sprzęt fotograficzny to wszystko nie dużo. Ale jednak to jest różnica w cenie. Skąd ona wynika ? Czy koniecznie najtańszy znaczy najsłabszy ? (załóżmy że mówimy o obiektywach w obrębie jednej firmy).
Z góry dzięki za wszytko :)[/QUOTE]
droższe sigmy mają silniczek

Posted

Dzisiejsza Jura
[URL=http://img11.imageshack.us/i/71481431.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4599/71481431.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img200.imageshack.us/i/95090184.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/9987/95090184.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Iś & Chester']Mam do Was pytanie ^^
Z góry dzięki za wszytko :)[/QUOTE]

1. to sigma w wersji 'zwykłej'
2. to sigma w wersji apo
3. to sigma ze stabilizacją

silniczek ma każda!

Posted

[quote name='Marta_Ares']bo mialas klikac na wlasciwosci po zapisaniu obrazka :)

te wlasciwosci pokazują Ci sie jak klikniesz na obrazek w sieci :)[/QUOTE]
Aha. No to wtedy mam :P Ale w exifie szybciej ;]

Posted

Czyli że jak mam Canona 450D, a on jak wszystkie amatorskie i półzaawnsowane Canony jest bez stabilizacji w korpusie przydałoby się ten najdroższy, tak ?
a czy znacie jakąś firmę obiektywów które mają tańsze obiektywy ze stabilizacją a nie są złe ?

Posted

[quote name='Iś & Chester']Czyli że jak mam Canona 450D, a on jak wszystkie amatorskie i półzaawnsowane Canony jest bez stabilizacji w korpusie przydałoby się ten najdroższy, tak ?
[/quote]
Nie ma body Canona ze stabilizacją, jest tylko w obiektywach. A czy warto dokładać 600zł dla stabilizacji to musisz sobie sama odpowiedzieć. MZ nie warto. Ta najdroższa sigma nie ma też opcji 'makro' (te tańsze z 'makro' ma dwa razy większe powiększenie), nie wiem czy to brałaś pod uwagę;)

Posted

Szczerze mówiąc nie. Dzięki za zwrócenie na to uwagi.
Ale bez stabilizacji i statywu jestem w stanie zrobić dobre zdjęcie w ruchu np ?
A w przypadku innych firm też taka duża różnica jest przez stabilizację ?