masienka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Unbelievable']niektórzy są mądrzy (lub mają stare kompy :diabloti:) i visty nie mają, a starego poczciwego xp ;) ściągnięcie i instalacja tego programu trwa max. 10 minut[/QUOTE] czyli mozna w nim sprawdzac exifa bez sciagania zdjecia na dysk? Quote
Ewa&Duffel Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Nikt się nie wypowie na temat mojego ptaszka ? [url]http://img337.imageshack.us/img337/4494/dsc08576a.jpg[/url] Quote
taxelina Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Marta_Ares']ktory działa lepiej od tej przeklętej visty :diabloti:[/QUOTE] No nie wiem, jakos ja nie narzekam na nia. co w niej ci przeszkadza? jak masz wszystkie aktualizacje to nie jest zadnen problem [quote name='masienka']czyli mozna w nim sprawdzac exifa bez sciagania zdjecia na dysk?[/QUOTE] to ogladania w necie exifa to sobie zainstaluj exif view dodatek do firefox Quote
Marta_Ares Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 przede wszystkim bardziej stabliny jest Xp :) mialam na lapku i to byla zmora, akurat zamienilam teraz na Seven bo mam licencje na niego i nie narzekam, ma stabilnosc xp i ladny wyglad visty. ja czekam na odp na mojego poprzedniego posta :) Quote
Illusion Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 A ja ściągnęłam sobie Opandę IExif i mogę podglądać sobie exif zdjęć zamieszczonych na dysku, jak i w sieci ;). Quote
Unbelievable Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='deer_1987']ale przeciez podalam wyzej link do xp [/QUOTE] ale tak to trzeba zapisywać zdjęcie [quote name='Marta_Ares']ktory działa lepiej od tej przeklętej visty :diabloti:[/QUOTE] dokładnie ;) [quote name='masienka']czyli mozna w nim sprawdzac exifa bez sciagania zdjecia na dysk?[/QUOTE] tak, działało mi i w firefoxie, i w operze [quote name='Marta_Ares']przede wszystkim bardziej stabliny jest Xp :) mialam na lapku i to byla zmora, akurat zamienilam teraz na Seven bo mam licencje na niego i nie narzekam, ma stabilnosc xp i ladny wyglad visty.[/QUOTE] i vista włącza się całe wieki:diabloti: ja mam xp z ładnym wyglądem visty :loveu: Quote
taxelina Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 No nie musisz zapisywac, sa dodatki w necie ktore od razu pokazuja :P Quote
Shel Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='deer_1987']ale przeciez podalam wyzej link do xp [IMG]http://s.blomedia.pl/fotoblogia.pl/7250/exif-winda.jpg[/IMG][/QUOTE] Nie mam czegoś takiego. ;) Ja też mam Opandę, ale tylko tą co na dysku można spr. Quote
taxelina Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 to opisz co masz w xp jak klikasz na wlasciwosci :D Quote
taxelina Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Shel']Ale ja mam Vistę :lol:.[/QUOTE] no to i tak napisz co masz w vista za zakladki/guziki jak klikasz wlasciwosci :D Quote
Shel Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 adres, typ, wymiary, rozmiar, tekst alternatywny, język. Quote
taxelina Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Shel']adres, typ, wymiary, rozmiar, tekst alternatywny, język.[/QUOTE] A to wszystko w jednej zakladce? Quote
Shel Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='deer_1987']A to wszystko w jednej zakladce?[/QUOTE] Tak. Nie mam więcej zakładek. Quote
Avaloth Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Mam do Was pytanie ^^ Planuję w najbliższym czasie kupno obiektywu coś koło 70-300mm, z przesłoną 4-5.6 bo na jaśniejszy mnie nie stać. Ostatnio przeglądałam w którejś z gazet fotograficznych spis obiektywów. Z sigmy np. takich 70-300 było cztery, przesłona taka sama, różniły się tylko min. odległością ogniskowej i średnicą. I tu moje pytanie. Skąd, wśród tak podobnych obiektywów tak różne ceny ? Przy jednym pisało od 650zł, przy drugim od 800, przy trzecim od 1400.. Te 200zł rozumiem, ale 1400zł a 600 to jednak już jest różnica. Wiem, że jak na sprzęt fotograficzny to wszystko nie dużo. Ale jednak to jest różnica w cenie. Skąd ona wynika ? Czy koniecznie najtańszy znaczy najsłabszy ? (załóżmy że mówimy o obiektywach w obrębie jednej firmy). Mogę podać nazwy obiektywów jeśli to w czymś pomoże ^^ Z góry dzięki za wszytko :) Quote
Marta_Ares Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Shel']Tak. Nie mam więcej zakładek.[/QUOTE] bo mialas klikac na wlasciwosci po zapisaniu obrazka :) te wlasciwosci pokazują Ci sie jak klikniesz na obrazek w sieci :) Quote
Unbelievable Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Iś & Chester']Mam do Was pytanie ^^ Planuję w najbliższym czasie kupno obiektywu coś koło 70-300mm, z przesłoną 4-5.6 bo na jaśniejszy mnie nie stać. Ostatnio przeglądałam w którejś z gazet fotograficznych spis obiektywów. Z sigmy np. takich 70-300 było cztery, przesłona taka sama, różniły się tylko min. odległością ogniskowej i średnicą. I tu moje pytanie. Skąd, wśród tak podobnych obiektywów tak różne ceny ? Przy jednym pisało od 650zł, przy drugim od 800, przy trzecim od 1400.. Te 200zł rozumiem, ale 1400zł a 600 to jednak już jest różnica. Wiem, że jak na sprzęt fotograficzny to wszystko nie dużo. Ale jednak to jest różnica w cenie. Skąd ona wynika ? Czy koniecznie najtańszy znaczy najsłabszy ? (załóżmy że mówimy o obiektywach w obrębie jednej firmy). Mogę podać nazwy obiektywów jeśli to w czymś pomoże ^^ Z góry dzięki za wszytko :)[/QUOTE] droższe sigmy mają silniczek Quote
Paulina87 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Dzisiejsza Jura [URL=http://img11.imageshack.us/i/71481431.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4599/71481431.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img200.imageshack.us/i/95090184.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/9987/95090184.jpg[/IMG][/URL] Quote
Saint Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='Iś & Chester']Mam do Was pytanie ^^ Planuję w najbliższym czasie kupno obiektywu coś koło 70-300mm, z przesłoną 4-5.6 bo na jaśniejszy mnie nie stać. Ostatnio przeglądałam w którejś z gazet fotograficznych spis obiektywów. Z sigmy np. takich 70-300 było cztery, przesłona taka sama, różniły się tylko min. odległością ogniskowej i średnicą. I tu moje pytanie. Skąd, wśród tak podobnych obiektywów tak różne ceny ? Przy jednym pisało od 650zł, przy drugim od 800, przy trzecim od 1400.. Te 200zł rozumiem, ale 1400zł a 600 to jednak już jest różnica. Wiem, że jak na sprzęt fotograficzny to wszystko nie dużo. Ale jednak to jest różnica w cenie. Skąd ona wynika ? Czy koniecznie najtańszy znaczy najsłabszy ? (załóżmy że mówimy o obiektywach w obrębie jednej firmy). Mogę podać nazwy obiektywów jeśli to w czymś pomoże ^^ Z góry dzięki za wszytko :)[/QUOTE] 1. to sigma w wersji 'zwykłej' 2. to sigma w wersji apo 3. to sigma ze stabilizacją silniczek ma każda! Quote
Shel Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='Marta_Ares']bo mialas klikac na wlasciwosci po zapisaniu obrazka :) te wlasciwosci pokazują Ci sie jak klikniesz na obrazek w sieci :)[/QUOTE] Aha. No to wtedy mam :P Ale w exifie szybciej ;] Quote
Avaloth Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Czyli że jak mam Canona 450D, a on jak wszystkie amatorskie i półzaawnsowane Canony jest bez stabilizacji w korpusie przydałoby się ten najdroższy, tak ? a czy znacie jakąś firmę obiektywów które mają tańsze obiektywy ze stabilizacją a nie są złe ? Quote
kajkoowa Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Co jest źle? [IMG]http://i43.tinypic.com/ibj31w.jpg[/IMG] Quote
LeCoyotte Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='Iś & Chester']Czyli że jak mam Canona 450D, a on jak wszystkie amatorskie i półzaawnsowane Canony jest bez stabilizacji w korpusie przydałoby się ten najdroższy, tak ? [/quote] Nie ma body Canona ze stabilizacją, jest tylko w obiektywach. A czy warto dokładać 600zł dla stabilizacji to musisz sobie sama odpowiedzieć. MZ nie warto. Ta najdroższa sigma nie ma też opcji 'makro' (te tańsze z 'makro' ma dwa razy większe powiększenie), nie wiem czy to brałaś pod uwagę;) Quote
Avaloth Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Szczerze mówiąc nie. Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Ale bez stabilizacji i statywu jestem w stanie zrobić dobre zdjęcie w ruchu np ? A w przypadku innych firm też taka duża różnica jest przez stabilizację ? Quote
Nikita89 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Kaja, jak dla mnie ciut za dużo po prawej? Ale ja się dopiero uczę więc nie wiem czy warto mnie słuchać :) Quote
Recommended Posts