Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']Anetta , to A560 nie miała Ala ? generalnie z tej serii są fajne te canonki .. za taką cenę .. myślę , że warto

Tak będziesz rzucac :diabloti: rzuca się tym genialnie :) i łapy czyste som :evilbat:[/QUOTE]
Ni wim :oops: zapytam się jej.
Znalazłam taki z drukarką [url]http://www.allegro.pl/item405164566__zestaw_canon_a560_selphy_cp520_w_wa.html[/url] Chyba się opyla, nie?

Jeeeeeee :multi: supel :evil_lol:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hehe, dokladnie Squ ;p dzis wrzuce ;p[quote name='Vectra']a to nie bull tylko staffik Antek :F
spaniel mi się podoba[/quote]
No typu bull ;p

[quote name='masienka']a ja sie jak glupia zastanawialam co to taki paskudny bokeh ma :evil_lol: i dopiero teraz wpadlam na to zeby kliknac na oryginalny rozmiar :oops::evil_lol:

a swoja droga to, kurcze, raptem 60 pixeli mniej po przeskalowaniu a na jakosc traca bardzo :shake:[/quote]
Ja zawsze klikam po wieksze, ale nie chce mi sie skalowac kolejny raz i zmieniac ustawienia programu na jedno zdjecie... :diabloti:

[quote name='Tinka:)']Jacki? : P

a Akita nie jest popalona trochę? czy to ja mam źle ustawiony monitor?[/quote]

No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/

[quote name='LeCoyotte']dobre zdjęcie;) I ciasny kadr:loveu: Wydaje mi się zbyt kontrastowe.. tzn nos jest prawie czarną plamą, oczy też ledwo widoczne;) [/quote]
Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym...

Dzieki :)

Posted

[quote name='dog_master']No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/

Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym...[/quote]
ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;)

u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol:

Posted

[quote name='Tinka:)']ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;)

u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol:[/QUOTE]

nie jest przepalone;)
a najgorsze jest całe czarne:diabloti:

[quote name='dog_master']
No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam nasa rwietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/

[COLOR="Sienna"][B]Ty i tak wiesz, że dobrze wywołałaś fotę, to niech inni maja problem, że tego nie widzą;)[/B][/COLOR]

Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym...

Dzieki :)[/QUOTE]

a rawy nie pomagają? mi zawsze;)

Posted

:)

Rzadko robie w rawach, psow to juz w ogole nie, bo za duze sa, za wolno sie zapisuja, nie nadazylabym z pamiecia, nie umiem ich odszumiac...

Z calym czarnym tez mam problemy, na co dzien ;p

[IMG]http://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/13187/mini_P7243351kubusok.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='LeCoyotte']a najgorsze jest całe czarne:diabloti:[/QUOTE]
Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake:

Posted

[quote name='BBeta']Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake:[/quote]
biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol:

czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez

Posted

[quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol:

czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez[/quote]
[I][B]ja Brutusa nie ufoce jak jest słońce :shake: wychodzi jedna wielka jasna plama:shake:[/B][/I]

Posted

[quote name='diabelkowa']skad mozna sciagnac GIMP po polsku?[/QUOTE]

[url]www.gimp.org[/url]

ja stamtąd ściągałam. potem przy instalacji program pyta czy chcesz wersję polską.

Posted

dzieki ja sie pobawilam innym programikiem i z tamtego zdjecia zrobilam to:
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/3024/91723377st3.jpg[/IMG]
i to
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/6164/76166933pk6.jpg[/IMG]
to drugie ma taki swoj urok :-)

Posted

[quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: [/QUOTE]

da się:cool3:

[IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT4042.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Justa']tylko ta biel nieco Ci pożółkła ;)
i w tym właśnie problem - albo przejarane, albo przekłamane ;)[/QUOTE]

nie ma powodu do przeklamań.. banals bieli ok więc spoko;) (może ustaw sobie kolory w nowym kompie?:cool3::eviltong: jest śnieżnobiałe, a że ma zółtą brodę - to wina hodowcy:evil_lol:) a może ja jestem ślepy?:hmmmm:

[quote name='Saint']a z prawego oka zrobiła Ci się po prostu ciemna plama ;)[/QUOTE]

tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić

Posted

[quote name='Justa']Monitor mam stary, skalibrowany.
Dla mnie to zdjęcie jest niedoświetlone, ale może ja sie nie znam :p[/QUOTE]

jest niedoświetlone, ale inaczej byłyby przepalenia. Chyba że zrobić z niego hdr:lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']
tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić[/quote]
czyli muszę monitor przyciemnić:razz: bo u mnie ewidentnie łapka jest spalona

[quote name='Rinuś'][I][B]poka :cool3::cool3:[/B][/I][/quote]
już pokazywałam tu parę razy : P
[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/P1060032-1.jpg[/url]