anetta Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Vectra']Anetta , to A560 nie miała Ala ? generalnie z tej serii są fajne te canonki .. za taką cenę .. myślę , że warto Tak będziesz rzucac :diabloti: rzuca się tym genialnie :) i łapy czyste som :evilbat:[/QUOTE] Ni wim :oops: zapytam się jej. Znalazłam taki z drukarką [url]http://www.allegro.pl/item405164566__zestaw_canon_a560_selphy_cp520_w_wa.html[/url] Chyba się opyla, nie? Jeeeeeee :multi: supel :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Hehe, dokladnie Squ ;p dzis wrzuce ;p[quote name='Vectra']a to nie bull tylko staffik Antek :F spaniel mi się podoba[/quote] No typu bull ;p [quote name='masienka']a ja sie jak glupia zastanawialam co to taki paskudny bokeh ma :evil_lol: i dopiero teraz wpadlam na to zeby kliknac na oryginalny rozmiar :oops::evil_lol: a swoja droga to, kurcze, raptem 60 pixeli mniej po przeskalowaniu a na jakosc traca bardzo :shake:[/quote] Ja zawsze klikam po wieksze, ale nie chce mi sie skalowac kolejny raz i zmieniac ustawienia programu na jedno zdjecie... :diabloti: [quote name='Tinka:)']Jacki? : P a Akita nie jest popalona trochę? czy to ja mam źle ustawiony monitor?[/quote] No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/ [quote name='LeCoyotte']dobre zdjęcie;) I ciasny kadr:loveu: Wydaje mi się zbyt kontrastowe.. tzn nos jest prawie czarną plamą, oczy też ledwo widoczne;) [/quote] Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym... Dzieki :) Quote
Unbelievable Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='dog_master']No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/ Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym...[/quote] ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;) u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Hmm no widzisz, a ja widze oczy [slabo, ale jednak], no i na nosie mam fakture... Quote
LeCoyotte Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Tinka:)']ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;) u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol:[/QUOTE] nie jest przepalone;) a najgorsze jest całe czarne:diabloti: [quote name='dog_master'] No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam nasa rwietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/ [COLOR="Sienna"][B]Ty i tak wiesz, że dobrze wywołałaś fotę, to niech inni maja problem, że tego nie widzą;)[/B][/COLOR] Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym... Dzieki :)[/QUOTE] a rawy nie pomagają? mi zawsze;) Quote
dog_master Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 :) Rzadko robie w rawach, psow to juz w ogole nie, bo za duze sa, za wolno sie zapisuja, nie nadazylabym z pamiecia, nie umiem ich odszumiac... Z calym czarnym tez mam problemy, na co dzien ;p [IMG]http://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/13187/mini_P7243351kubusok.JPG[/IMG] Quote
BBeta Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='LeCoyotte']a najgorsze jest całe czarne:diabloti:[/QUOTE] Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake: Quote
Vectra Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='BBeta']Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake:[/quote] biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez Quote
Rinuś Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez[/quote] [I][B]ja Brutusa nie ufoce jak jest słońce :shake: wychodzi jedna wielka jasna plama:shake:[/B][/I] Quote
Unbelievable Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Rinuś'][I][B]ja Brutusa nie ufoce jak jest słońce :shake: wychodzi jedna wielka jasna plama:shake:[/B][/I][/quote] mi biszkopt wyszedł w pełnym słońcu nie popalony:razz: Quote
Justa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='diabelkowa']skad mozna sciagnac GIMP po polsku?[/QUOTE] [url]www.gimp.org[/url] ja stamtąd ściągałam. potem przy instalacji program pyta czy chcesz wersję polską. Quote
diabelkowa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 dzieki ja sie pobawilam innym programikiem i z tamtego zdjecia zrobilam to: [IMG]http://img291.imageshack.us/img291/3024/91723377st3.jpg[/IMG] i to [IMG]http://img291.imageshack.us/img291/6164/76166933pk6.jpg[/IMG] to drugie ma taki swoj urok :-) Quote
Justa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 cóż, jeśli oryginał jest slaby, nawet najlepszy program nie zrobi z niego dobrego zdjęcia.. Quote
diabelkowa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 GIMPa juz mam po polsku jutro bede sie bawic a ta druga przerobka na prawde mi sie podoba :-P Quote
LeCoyotte Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: [/QUOTE] da się:cool3: [IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT4042.jpg[/IMG] Quote
Justa Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 tylko ta biel nieco Ci pożółkła ;) i w tym właśnie problem - albo przejarane, albo przekłamane ;) Quote
Saint Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 a z prawego oka zrobiła Ci się po prostu ciemna plama ;) Quote
LeCoyotte Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Justa']tylko ta biel nieco Ci pożółkła ;) i w tym właśnie problem - albo przejarane, albo przekłamane ;)[/QUOTE] nie ma powodu do przeklamań.. banals bieli ok więc spoko;) (może ustaw sobie kolory w nowym kompie?:cool3::eviltong: jest śnieżnobiałe, a że ma zółtą brodę - to wina hodowcy:evil_lol:) a może ja jestem ślepy?:hmmmm: [quote name='Saint']a z prawego oka zrobiła Ci się po prostu ciemna plama ;)[/QUOTE] tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić Quote
Justa Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Monitor mam stary, skalibrowany. Dla mnie to zdjęcie jest niedoświetlone, ale może ja sie nie znam :p Quote
LeCoyotte Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Justa']Monitor mam stary, skalibrowany. Dla mnie to zdjęcie jest niedoświetlone, ale może ja sie nie znam :p[/QUOTE] jest niedoświetlone, ale inaczej byłyby przepalenia. Chyba że zrobić z niego hdr:lol: Quote
Rinuś Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Tinka:)']mi biszkopt wyszedł w pełnym słońcu nie popalony:razz:[/quote] [I][B]poka :cool3::cool3:[/B][/I] Quote
Apbt_sól Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Co wy na to? [img]http://i257.photobucket.com/albums/hh221/soranossa/DSCF9612.jpg[/img] Quote
Unbelievable Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='LeCoyotte'] tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić[/quote] czyli muszę monitor przyciemnić:razz: bo u mnie ewidentnie łapka jest spalona [quote name='Rinuś'][I][B]poka :cool3::cool3:[/B][/I][/quote] już pokazywałam tu parę razy : P [url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/P1060032-1.jpg[/url] Quote
goldenka245 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Tinka:)']czyli muszę monitor przyciemnić:razz: bo u mnie ewidentnie łapka jest spalona[/quote] U mnie też ;-) Quote
Recommended Posts