Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja rzucam poduszka:diabloti:

Fota z canona s3is
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/244/2602350e880d22a2.jpg[/IMG][/URL]

i pierwsza fotka,ktora zrobilam dzis wlasnie zakupionym eosem 450d
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/244/e7dcc5f16dbbb26a.jpg[/IMG][/URL]

Prosze o wyrozumialosc..:roll:
notabene,aparat idzie jutro do wymiany....''blad systemow czyszczacych matryce''.....

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kojot:
Ano nie umiem, nie umiem..
Przecież ja porządnego backhand'u nie potrafię..
a floatery to u mnie porażka kompletna..
a szkoda, po pies ma aspiracje na overy i flipy, o vault'ach nie mówiąc :roll:
no cóż - za kiepski jestem widać :p

i trochę poważniej może na moment:
mam rzucić psu frisbee, po czym chwycić za aparat i zrobić mu zdjęcie?
wybacz - nie zdążę.
nie - nie dlatego, że mam wolny AF.
dlatego, że Jack dorwie dysk, zanim ja zdążę przyłożyć oko do wizjera :roll:
widać nie jestem w tym tak dobry jak Ty, ale obiecuję - będę ćwiczył! ;)

Posted

[quote name='agbar']Ja rzucam poduszka:diabloti:

Fota z canona s3is
[url]http://images27.fotosik.pl/244/2602350e880d22a2.jpg[/url]
i pierwsza fotka,ktora zrobilam dzis wlasnie zakupionym eosem 450d
[url]http://images25.fotosik.pl/244/e7dcc5f16dbbb26a.jpg[/url]

Prosze o wyrozumialosc..:roll:
notabene,aparat idzie jutro do wymiany....''blad systemow czyszczacych matryce''.....[/quote]

czy widac różnicę :cool3: :cool3:

[QUOTE] dlatego, że Jack dorwie dysk, zanim ja zdążę przyłożyć oko do wizjera :roll:
widać nie jestem w tym tak dobry jak Ty, ale obiecuję - będę ćwiczył! ;-)[/QUOTE]

to już trzeba refleks cwiczyc :cool3: wiem , że ciężko ale się da :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']czy widac różnicę :cool3: :cool3:
[/quote]

JA widze i co najwazniesze odczuwam...a nigdy wczesniej nie mialam lustra w lapkach....

Posted

[quote name='Saint']Kojot:

a floatery to u mnie porażka kompletna..
a szkoda, po pies ma aspiracje na overy i flipy, o vault'ach nie mówiąc :roll:[/QUOTE]

toto tylko można uchwycić szerokim kątem:evil_lol: więc odpada, bo mówimy o tele:p

ale ćwicz ćwicz, bo to nic trudnego:razz: a poza tym łatwiej rzucić piłkę, nie mów że tego nie potrafisz;) grasz w kosza to powinieneś:)

[quote name='Vectra']czy widac różnicę :cool3: :cool3:
[/QUOTE]

widać:multi: NO:diabloti:

Posted

[quote name='LeCoyotte']toto tylko można uchwycić szerokim kątem:evil_lol: więc odpada, bo mówimy o tele:p

ale ćwicz ćwicz, bo to nic trudnego:razz: a poza tym łatwiej rzucić piłkę, nie mów że tego nie potrafisz;) grasz w kosza to powinieneś:)
[/quote]

:roll:
ale Ci się żart udał Kojot :lol:
ale się uhahałem :lol:
dobre, dobre, naprawdę dobre :lol:

floater'a, over'a i vault'a spokojnie chwyci się tele, niby dlaczego nie?
odpowiednia odległość i po sprawie.

Posted

[quote name='Vectra']czy widac różnicę :cool3: :cool3:[/quote]

Oczywiście, że widać :lol: Zresztą gdyby nie było żadnej różnicy to własciciele lustrzanek chyba by się troche załamali :evil_lol: Rozpętałam dyskusję tym pytaniem o szybkość hybryd :diabloti: Dla mnie osobiście wyższość luster jest oczywista, ale liczę, że hybryda bedzie dla mnie dobra na początek.

Jeszcze co do hybryd, co moglibyście polecić (poza wspomnianym przeze nie wczesniej Canonem S5)? Czytałam też pozytywne opinie o Fuji S9600, ale co poza tym?

Posted

[quote name='Saint']:roll:
ale Ci się żart udał Kojot :lol:
ale się uhahałem :lol:
dobre, dobre, naprawdę dobre :lol:

floater'a, over'a i vault'a spokojnie chwyci się tele, niby dlaczego nie?
odpowiednia odległość i po sprawie.

:roll:[/QUOTE]
mieszasz.... sam nie wiesz co mówisz:roll: była mowa o rzucaniu jedna ręką i robieniu zdjęcia drugą, czyli krótko mówiąc masz być rzucającym fotografem:lol: czyli floaty odpadają, chyba że umiesz szybko odbiec zanim pies złapie:evil_lol:
eot
pozdr.:cool1:

Posted

[quote name='Parysówna']Oczywiście, że widać :lol: Zresztą gdyby nie było żadnej różnicy to własciciele lustrzanek chyba by się troche załamali :evil_lol: Rozpętałam dyskusję tym pytaniem o szybkość hybryd :diabloti: Dla mnie osobiście wyższość luster jest oczywista, ale liczę, że hybryda bedzie dla mnie dobra na początek.

Jeszcze co do hybryd, co moglibyście polecić (poza wspomnianym przeze nie wczesniej Canonem S5)? Czytałam też pozytywne opinie o Fuji S9600, ale co poza tym?[/quote]

specjalnie tą dyskusje rozkręciłam :cool3: bo przynajmniej masz teraz porównanie i możesz zadecydować jakie fotki ci wystarczą ;) bo zawsze powtarzam , teoria jest daleka od praktyki ... najlepiej zatem by ktoś wstawił zdjęcia aparatami które wymieniłaś ... nie mówię że jedna osoba :evil_lol:
abys oceniła sobie jakość zdjęć zrobionych danymi aparatami ...
Tu były foty z Canona S3 ... czyli model niższy ...

Posted

Jak robic zdjęcie i rzucac piłką jednosześnie

rzucami piłkę , krzyczymy STOP , wszystko się zatrzymuje i pstrykamy ;)

Efekt

[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images/8464/94308/00000002.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Saint']

Chcecie coś mojego?
A proszę bardzo :p
Zapraszam - przyjedź Kojot do mnie, porzucaj mojemu psu frisbee - a ja będę miał wtedy czas, żeby robić zdjęcia :p
Wziąłbym ze sobą Linkę, ale wtedy powiedzie, że na 100% robiłem zdjęcia Jej D200, a zmieniłem Exif'a na s5600 :p
A tak - będzie 'komisja śledcza' to i wątpliwości nie będzie :p[/quote]
[I][B]Ja np nawet nie wiedziałam , że Linka D200...
a osobiście chciałabym zobaczyć te Twoje zdjęcia, które podobno umiesz zrobić :razz:[/B][/I]

Posted

[quote name='Vectra']specjalnie tą dyskusje rozkręciłam :cool3: bo przynajmniej masz teraz porównanie i możesz zadecydować jakie fotki ci wystarczą ;) bo zawsze powtarzam , teoria jest daleka od praktyki ... najlepiej zatem by ktoś wstawił zdjęcia aparatami które wymieniłaś ... nie mówię że jedna osoba :evil_lol:
abys oceniła sobie jakość zdjęć zrobionych danymi aparatami ...
Tu były foty z Canona S3 ... czyli model niższy ...[/quote]

Wielkie dzięki, wiedziałam, że na Was można liczyć :cool3: Troche fotek z S5 już widziałam, buszowałam po necie. W S3 o ile pamiętam czegoś mi brakowało (co znalazło się w S5), ale nie wiem dokładnie co to było :lol:. Fuji S9600 być może wkrótce dostanie moja koleżanka, więc bedę ją mogła zamęczyć pytaniami :evil_lol:. Zastanawiam się jednak jaki jeszcze aparat byłby wart bliższego poznania?

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Ja np nawet nie wiedziałam , że Linka D200...
a osobiście chciałabym zobaczyć te Twoje zdjęcia, które podobno umiesz zrobić :razz:[/B][/I][/quote]

Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś przejrzała kilkanaście - no może teraz już nawet ponad 20 stron wstecz tego tematu - coś kiedyś tu wrzucałem ;)

Zdjęć w ruchu takich specjalnie dla Kojota, w których to rzucałem mojemu psu frisbee i jednocześnie robiłem zdjęcia nie mam - jak tylko znajdę chwilę, to wrzucę :p

Swoją drogą..
Wiosna minęła, lato w pełni.. a ja Kojot jakoś nie widzę tu Twoich zdjęć makro? a przecież makro to Twoja specjalność :roll:

Posted

[quote name='Saint']
Wiosna minęła, lato w pełni.. a ja Kojot jakoś nie widzę tu Twoich zdjęć makro? a przecież makro to Twoja specjalność :roll:[/QUOTE]

hehe specjalność? ja tylko lubie robić makro, specjalista nie jestem:lol: hmm a muszę pokazywać? nie, dlatego tego nie robię;) zdjęcia robię dla siebie, dla własnej satysfakcji;)

dzisiejsze
[IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT5316-1x640.jpg[/IMG]
możecie jeździc wzdłóż i wszerz:lol: