Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kar0la, dzisiaj dzwoniła do mnie pani z Krakowa o Sarenkę , przysłała też meila, prześlę Ci go. Mieszka co prawda w domku, ale dosyć głośnym otoczeniu, ogródek malutki i wychodzi ze swoja sunią/ ze schroniska/ na spacery.
Chciała dowiedzieć się czegoś więcej o Sarence. Nie wie, czy by sie dogadała z jej sunią, bo ta troche dominuje.

Posted

Erka dzięki, odpisałam.

Co do dogadania się z inną sunią to jestem pewna, że ze strony Sarenki nie byłoby z tym problemu.
Nawet mały ogródek byłby lepszy niż blok, niestety co do spacerów to może być różnie. Sunia na smyczy chodzi lepiej niż chodziła, ale nadal jest kiepsko. Jak się czegoś wystraszy to staje jak osioł i nie ma mocnych. Trzeba poczekać, aż się namyśli, delikatnie ją nawoływać i pociągać za smycz. A jeśli te spacery będą przy ruchliwej ulicy to może się wystraszyć, ale może nie będzie tak źle. Np. jak ostanio byliśmu u weta to sunia szła. Nie musiałm jej już nieść. Szła powolutku, ogonek pod brzuchem, ale szła, wąchała, załatwiła się itd. Jednak jak przejechał w pobliżu autobus to przywarła do ziemi. Trzeba było chwilę poczekać i po chwili ruszyła dalej. Nadal bardzo boi się facetów. Nie wiem co ona musiała przejśc, ale aż serce boli jak się na nią patrzy, kiedy się tak boi.

Zobaczymy czy Pani się nie wystraszy. Oby to był ten domek. :thumbs:

Posted

Kar0la, pani z Krakowa dzwoniła do mnie jeszcze raz dzisiaj po południu, mówiła, że nie dostała od Ciebie żadnej wiadomości. Obiecałam,że do niej zadzwonisz, czy możesz to zrobić, telefon Ci podałam:p.

Państwo są zdecydowani na Sarenkę, nie zrażają się trudnościami. Pani mowi, że dopóki będzie się bała wychodzić na ulicę , może wychodzić tylko do ogródka, a później powoli się nauczy.

Posted

Erka Pani odpisała na mojego maila. Ja też jej odpowiedziałam. Napisałam jej też, że jutro do niej zadzwonię. Pani wydaje sie bardzo fajna i odpowiedzialna. Wydaje mi się, że sunia miałaby tam dobrze. No, ale zobaczymy. Pani obawia się czy jej sunia nie zdominowałaby Sarenki, chce zasięgnąc porady fachowca. Jutro zadzwonię to pogadamy.

A najbardziej zainteresowana chrapie na fotelu. :shiny: Niedługo idziemy na spacerek.

Posted

[LEFT][INDENT]wiec trzymam kciuki :loveu:
nasza kielecka Hurcia też na początku panicznie bała się spacerów, pamiętam jej pierwsze spacery jak ze strachu załatwiła wszystko na p. Irenę :evil_lol::evil_lol:
kiedy przejeżdżał samochód Hurcia cała się trzęsła, a teraz po kilku miesiącach to zupełnie inny pies, przy ulicy nawet chodzi bez smyczy a samochody olewa tak jakby ich nie było :razz:

Sarenka pewnie wymaga dość dużej cierpliwości i wszystkie lęki oby się udało przełamać :loveu:
[/INDENT][/LEFT]

Posted

Tak Pani o tym wie. Zresztą Sarenka lubi sobie siknąć okazjonalnie, to nie jest regularne sikanie. Teraz Pani wyjeżdża na dłuuuuugi weekend, jak wróci to się odezwie. Zobaczymy. Jestem dobrej myśli. Wydaje mi się , że sunia byłaby tam szczęśliwa. Trzymajmy kciuki.:thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

[IMG]http://images32.fotosik.pl/193/2c14439b90e9cd51.jpg[/IMG]

[SIZE=5][COLOR=darkorange][B]Sarenka [/B][SIZE=2][COLOR=black]woli nie patrzeć, żeby nie zapeszyć...[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Posted

Cioteczki chyba dobrze trzymałyście kciuki, bo [B][COLOR="Red"]Sarenka będzie miała wspaniały dom!!![/COLOR][/B]
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laola:
:cunao::cunao::Cool!::Cool!::Cool!::bigcool: :bigcool:

Emilo to najwyżej powiesz komu przesłać. :lol:

A my w środę pójdziemy się zaszczepić na wirusówki, bo już trzy tygodnie minęły. :multi:

Oby się wszystko udało i psiaki się dogadały.