taxelina Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [url]http://naszejamniki.pl/viewtopic.php?p=22803#22803[/url] [url]http://www.szkoleniepsow.fora.pl/potrzebuja-naszej-pomocy,5/filipek-jamnik-szkielecik-z-lubelskiego-schronisk-blaga-o-po,2149.html#39956[/url] Dodane i tu Quote
danka1234 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Isadora te zdjęcia mogą człowieka zabić. Tak byc nie może,jeśli bliżej nikt go nie weżmie to musze pomyśleć o tymczasie dla niego u siebie. Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='danka1234']Isadora te zdjęcia mogą człowieka zabić. Tak byc nie może,jeśli bliżej nikt go nie weżmie to musze pomyśleć o tymczasie dla niego u siebie.[/quote] Heh miałby jak u Pana Boga za piecem, doszedłby do siebie i byłby z niego piękny facet, widać to po Lutusiu. Łeb mnie rozbolał od myślenia nad nim. Bo trzeb go wyciągnąć natychmiast. Jak wróci do boksów, a wróci to po nim. Ja niestety naprawdę nie mogę, a wierz mi że chciałabym. Mam sytuację że jutro mogę zostać bez pracy, a już na pewno za miesiąc gdy umowa sie kończy. Zniknę wtedy z życia, dogo itd bo kasy nie będzie. Quote
danka1234 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Isadora7'] Ja niestety naprawdę nie mogę, a wierz mi że chciałabym. Mam sytuację że jutro mogę zostać bez pracy, a już na pewno za miesiąc gdy umowa sie kończy. Zniknę wtedy z życia, dogo itd bo kasy nie będzie.[/quote] Nawed o tym nie myśl,wiem że branie psa to koszta i nie kazdy może to robić ale Ty za to robisz bardzo dużo na necie a to jest najważniejsze żeby znależć dom bo tymczas tego nie załatwi. W sprawie jamnisia poruszyłam kontakty z osobami które wyrażaly chęć pomocy dla Lutka a z których nie skorzystałam wiec teraz jest okazja aby skorzystać z ich propozycji ,jesli ją podtrzymają. Zobaczymy kto się odezwie z pomocą. Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Mam propozycje do założyciela wątku, aby linki do ogłoszeń dać w pierwszym poście i dodawać potem następne. Łatwiej potem jak ktoś szuka, pyta o treść czy chce wznowić lub skopiować do kolejnych. Narazie sa te: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=336449413[/URL] [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1126980_filipek_piekny_jamnik_ds_lub_dt_na_cito.html[/URL] i te - wielkie DZIĘKOWAĆ dla [B]deer_1987[/B] [URL]http://naszejamniki.pl/viewtopic.php?p=22803#22803[/URL] [URL]http://www.szkoleniepsow.fora.pl/potrzebuja-naszej-pomocy,5/filipek-jamnik-szkielecik-z-lubelskiego-schronisk-blaga-o-po,2149.html#39956[/URL] :) Quote
AmKasia Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Już wstawione.Jeśli znajdzie się DT,to ja go pociągiem dowiozę gdzie będzie trzeba.On musi opuścić schronisko,bo się biedak zamęczy. Quote
Tiger Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [B]Isadora7, danka1234, deer_1987[/B] Dziewczyny , jesteście wielkie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Dziękujemy serdecznie za tak wielki odzew i pomoc w ogłoszeniach !!!!!!!! Filipku , nie martw się , dogomaniacy jeszcze nigdy nie zawiedli !!!!!!!:) Quote
DG32 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Filipek ma jeszcze ogłoszenia na mójpupil i na kupiepsa: [URL]http://www.mojpupil.pl/oddam_psa[/URL] [URL]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24093[/URL] Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Filipek dodany tutaj: [URL]http://www.vendito.pl/search.php?action=det&obj_id=000023939[/URL] [URL]http://www.ofertownia.pl/oferta1188832_filipek_uratuj_pieknego_jamnika_przed_schronem.html[/URL] [URL]http://www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=27770[/URL] [URL]http://www.kontakty24.info/filipek__uratuj_pieknego_jamnika_przed_schronem,20080327094257.html[/URL] [URL]http://www.eoferty.com.pl/id70800.html[/URL] :loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='AmKasia']Jeśli znajdzie się DT,to ja go pociągiem dowiozę gdzie będzie trzeba.On musi opuścić schronisko,bo się biedak zamęczy.[/quote] Czy jest możliwe w przybliżeniu ile on jeszcze posiedzi w tej budce? Pewnie nie kurcze, ale tak pytam. Wg mnie on nie może pójść do boksu już. To dla niego koniec. Quote
Fortuna Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Dostalam dzisiaj wiadomosc od Danki1234, ze potrzebujecie domu dla Filipka. Mam dobra wiadomosc. Moi rodzice , ktorzy mieszkaja w Polsce, woj. wielkopolskie chca sie nim zajac, mysle ze na stale. Ja oferuje calkowite pokrycie kosztow leczenia i utrzymania. Sama bym go wziela i mam ku temu warunki, ale przyjezdzamy do Polski dopiero pod koniec kwietnia wiec adoptujemy moze jakas inna bidulke. Moi rodzice maja doskonale warunki, domek jednorodzinny i sa caly czas w domu. Poza tym ostatni ich jamnik dozyl 18 lat, tak o niego dbali. Byl rozpuszczony do granic. Musielibyscie pomyslec tylko o transporcie, poniewaz moj tata ma Fiata seincento i boi sie nim jezdzic po polskich drogach tak daleko. Sorry tatusiu !!!!!!!!! Jak to przeczyta to bedzie troszeczke na mnie zly ,:mad::lol: Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Fortuna']Dostalam dzisiaj wiadomosc od Danki1234, ze potrzebujecie domu dla Filipka. Mam dobra wiadomosc. Moi rodzice , ktorzy mieszkaja w Polsce, woj. wielkopolskie chca sie nim zajac, mysle ze na stale. Ja oferuje calkowite pokrycie kosztow leczenia i utrzymania. Sama bym go wziela i mam ku temu warunki, ale przyjezdzamy do Polski dopiero pod koniec kwietnia wiec adoptujemy moze jakas inna bidulke. Moi rodzice maja doskonale warunki, domek jednorodzinny i sa caly czas w domu. Poza tym ostatni ich jamnik dozyl 18 lat, tak o niego dbali. Byl rozpuszczony do granic. Musielibyscie pomyslec tylko o transporcie, poniewaz moj tata ma Fiata seincento i boi sie nim jezdzic po polskich drogach tak daleko. Sorry tatusiu !!!!!!!!! Jak to przeczyta to bedzie troszeczke na mnie zly ,:mad::lol:[/quote] [FONT=Impact][SIZE=4]Danusia jest boska, [/SIZE][/FONT] W transporcie na pewno pomożemy. Teraz najważniesze aby chłopaka jak najszybciej wyrwać ze schronu w Lublinie. ON NIE MOŻE WRÓCIĆ DO BOKSU bo to dla niego koniec. Jamniki żyją 16-17 lat więc jeszcze sporo przed nim (po renowacji). Czyli ustalenie ze schroniskiem. Jak będzie data odbioru to sadze ze go w tej klatce już do końca przetrzymają. I wtedy załatwiamy transport. Tutaj na allegro: [url]http://allegro.pl/item336449413_filipek_uratuj_pieknego_jamnika.html[/url] jest kontakt do wolontariuszek z tego schroniska i chyba nie ma sie co zastanawiać tylko załatwiać. :loveu::loveu::loveu: Quote
danka1234 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Fortuna']Dostalam dzisiaj wiadomosc od Danki1234, ze potrzebujecie domu dla Filipka. Mam dobra wiadomosc. Moi rodzice , ktorzy mieszkaja w Polsce, woj. wielkopolskie chca sie nim zajac, mysle ze na stale. Ja oferuje calkowite pokrycie kosztow leczenia i utrzymania. Sama bym go wziela i mam ku temu warunki, ale przyjezdzamy do Polski dopiero pod koniec kwietnia wiec adoptujemy moze jakas inna bidulke. Moi rodzice maja doskonale warunki, domek jednorodzinny i sa caly czas w domu. Poza tym ostatni ich jamnik dozyl 18 lat, tak o niego dbali. Byl rozpuszczony do granic. Musielibyscie pomyslec tylko o transporcie, poniewaz moj tata ma Fiata seincento i boi sie nim jezdzic po polskich drogach tak daleko. Sorry tatusiu !!!!!!!!! Jak to przeczyta to bedzie troszeczke na mnie zly ,:mad::lol:[/quote] Pani Kasiu niewiem jak mam dziękować.Spodziewałam się z Pani strony pomocy finansowej ale o domku dla Filipka nawed nie marzyłam a tu prosze taki prezent dla Filipka i dla nas.Transport oczywiście zorganizujemy. Bardzo a to bardzo jeszcze raz dziękuje. Przepraszam że nie podałam linku ale mimo to znalazła Pani watek. :multi::multi: Jest Pani na dogo więc będziemy w kontakcie. Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='danka1234']Isadorko juz dzwonie do dziewczyn.[/quote] [SIZE=3]Ja sie chyba poryczę z radochy, jak to sie uda. Jezu ja patrzeć na niego nie mogę bo mnie ściska. I mam świadomość że to bardzo piękny pies byłby gdyby go ~~~~~~ nie zaniedbał [SIZE=1](nie wstawiam nazwy właściciela bo mi bana dadzą)[/SIZE][/SIZE] Quote
danka1234 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Dziewczyny juz wiedzą i dopilnuja żeby Filipek byl bezpieczny do czasu transportu. Pani Kasiu jesli Pani przeczyta ten post to prosze o odpowiedz bo musimy ustalic adres do Pani rodziców lub mogę zadzwonic jeśli Pani woli.Pisze Pani że rodzice raczej wezma go na stale dlatego pozwalam sobie iśc za Pani opinia i tak to traktuje ale jeśli to miałby być nawed tymczas to i tak wiele.Teraz najwazniejsze że ma dokąd iśc ze schroniska żeby spokojnie żyć. Myślę że dziewczyny mnie poprą a Pani rodzice się w nim zakochają bo jak nie kochac jamników (prawda Isadora). Quote
anielica Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Super!!! Ale jesteś szczęściarzem, Filipku! :multi::multi::multi: Tylko ta wielkopolska trochę daleko... :roll: Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='danka1234']Dziewczyny juz wiedzą i dopilnuja żeby Filipek byl bezpieczny do czasu transportu. Pani Kasiu jesli Pani przeczyta ten post to prosze o odpowiedz bo musimy ustalic adres do Pani rodziców lub mogę zadzwonic jeśli Pani woli.Pisze Pani że rodzice raczej wezma go na stale dlatego pozwalam sobie iśc za Pani opinia i tak to traktuje ale jeśli to miałby być nawed tymczas to i tak wiele.Teraz najwazniejsze że ma dokąd iśc ze schroniska żeby spokojnie żyć. Myślę że dziewczyny mnie poprą a Pani rodzice się w nim zakochają bo jak nie kochac jamników (prawda Isadora).[/quote] [SIZE=3][B]Zgadzam się po całości z tobą - najlepszym przykładem Lutek[/B][/SIZE] [quote name='anielica'][...ciach...] Tylko ta wielkopolska trochę daleko... :roll:[/quote] [SIZE=3]Nie dla dogomaniaka na dodatek jamnikomaniaka[/SIZE] :loveu::loveu::loveu: Quote
danka1234 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='anielica']Super!!! Ale jesteś szczęściarzem, Filipku! :multi::multi::multi: Tylko ta wielkopolska trochę daleko... :roll:[/quote] Nie tak znów daleko ,do mnie Lutus przyjechał az z Wrocławia nad morze na tymczas i teraz pojedzie z powrotem w te same strony do DS ;) a swoją droga to ironia losu że tak jeżdzi tam i z powrotem ale cóż. Quote
Fortuna Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Jak zajma sie nim moi rodzice to zobaczycie bedzie wygladal jak malowany, najlepsze jedzonko, witaminki, dobry weterynarz i duzo milosci zdzialaja cuda. Pani Danusiu juz sie z pania kontaktuje. Ja zadzwonie, dla mnie to mniejsze koszty.Pozdrawiam Quote
danka1234 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Pani Kasia juz do mnie dzwonila i podała adres do rodziców a ponadto potwiedzila ze Filipek nie bedzie już musial szukac innego domku. Bardzo dziękujemy i będziemy w kontakcie. Quote
Fortuna Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Mysle ze moi rodzice zaadoptuja go na stale. Rozmawialam z nimi przed chwilka i ustalilismy ze gdyby mieli na przyklad wielkie problemy z nim , z jego zachowaniem ( w co watpie) , to wtedy my z mezem zamiast adoptowac jakiegos innego pieska wezmiemy Filipka do siebie. My mamy juz jednego jamniczka i wiemy jak trzeba z jamnikami postepowac. Natomiast przypuszczam ze nie bedzie duzych problemow i zostanie tam na stale, tym bardziej ze moi rodzice maja takze doswiadczenie w wychowaniu jamnikow. Zapewniam jeden z lepszych domow pod sloncem dla takiego jamniorka jak Filipek sie trafil. Odwiedzac Filipka tam takze mozna. Pozdrawiam Quote
Isadora7 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Sluchajcie jest akcja w PUŁTUSKU w poniedziałek. Na pewno ktoś z Lublina jedzie. Gdyby sie udało dopasować terminy Fortuny. I są do zrobienia takie kombinacje: 1) ktoś dowozi Filipa w poniedziałek do Pułtuska gdzie odbiera go Erazm. Bo na pewno na akcje ktoś z Lublina jedzie. Erazm go z akcji zabiera do Wawki do mnie i środa lub czwartek wiezie do poznania 1a) Ktoś dowozi Filipa do mnie do Wawki np w poniedziałek po południu. Ja go przetrzymuję i Erazm go zabiera dalej jak wyżej. Miałabym przy tym serdeczna prośbę (wspaniale to zrobiły ostatnio dziewczyny z Zamościa przy Kreciku) - upierzcie pieska, na pewno w schronie kawałek prysznica czy czegoś się znajdzie. Czyli gdyby wszystko pasowało wszystkim do Filipek weekend już spędzi w nowym domu. Quote
Fortuna Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Moi rodzice czekaja na informacje, z tym, ze teraz wyjezdzaja na zakupy i beda pod telefonem od 16.00. Quote
Tiger Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [B]Danusiu[/B] , strasznie Ci dziękujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: No i oczywiście [B]Fortunie[/B] za szybki odzew i wspaniały domek !!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Błyskawiczna akcja !!!!!!!!:sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb::bigcool::sweetCyb: Danusiu , tak jak rozmaiwałysmy telefonicznie ,w schronie już wiedzą , że filip ma dom i będzie czekał w klatce na transport. Klatka jest mała i spacerki rzadko , więc jakby się udało ten transport na poniedziałek to byłoby super !!!!!!! Nic nie wiem żeby ktoś jechał do Pułtuska z Lublina ( nawet nie wiem o co chodzi:oops:) , więc chyba w grę wchodziłaby opcja zawiezienia Filipka do Warszawy w pon . po południu . Jeżeli AmKasia będzie mogła wtedy jechać to go zawiezie pociągiem , tak jak deklarowała , a jeśli nie będzie mogła to coś wymyślimy ... Teraz pozostaje kwestia kosztów transportu . Musimy nazbierać sporo , bo odległośc jest b. duża .... Niech Erazm ,określi koszt podróży swojej.. Chyba, że znajdzie się jakiś transport w weekend - płatny - ktoś samochodem pokona taką trasę ..... Ale nie wiem czy jest sens kogoś specjalnie gonić taki kawał drogi , jeśli Erazm jedzie do Poznania ... Oczywiście Filip nie będzie kastrowany w schronisku , żeby go już niepotrzebnie stresować i narażać staruszka .... Jeśli AmKasia wyrazi zgodę na dowiezienie Filipa do Warszawy w poniedziałek ,to chyba sprawa byłaby rozwiazana .... Gdzie będziemy wpłacać pieniązki na transport ? Do kogo ? [B]Jeszcze raz OGROMNE DZIĘKI WSZYSTKIM ZAANGAŻOWANYM !!!!!!!![/B] (w imienu lubleskich wolontariuszek , no i oczywiście Filipka ;)) Quote
Recommended Posts