Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zymft przestraszył się panów stojących przy klatce i wyślizgnął się z obroży, panowie jeszcze poszli prosto na psa, komentując, że głupi i się nie słucha... Podczas gdy my obchodziliśmy po łuku z obu stron - bezproblemowo złapaliśmy, ale i tak się wystraszyłam :( I jeszcze te komentarze!

Posted

[quote name='AngelsDream']Zymft przestraszył się panów stojących przy klatce i wyślizgnął się z obroży, panowie jeszcze poszli prosto na psa, komentując, że głupi i się nie słucha... Podczas gdy my obchodziliśmy po łuku z obu stron - bezproblemowo złapaliśmy, ale i tak się wystraszyłam :( I jeszcze te komentarze![/quote]
sa ludzie i parapety :(

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]:roll::roll: brak słów...
dla niektórych jest wszystko czarne lub białe...
jeśli jakiś pies się nie słucha to znaczy że jest głupi i tyle :angryy::angryy:

dobrze że to się tak skończyło...
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Bardzo dziękuję za zdjęcia zdjęcia i zdjęcia:)

Z tym zostawaniem pisz proszę co dalej. Wiem ze to Wy się z tym zmagacie, a ja sobie obserwuje, ale jestem bardzo ciekawa:oops: czy będzie w stanie w koncu "wyluzowac".

Edit: wow. Dopiero teraz doczytalam ze masz nowego.. No to czekam na wiesci. (to DT czy DS?)

Posted

Po pierwsze nie jestem pewna zmiany imienia, bo na swoje reaguje.

W samochodzie się bał, ale już po kilku minutach się uspokoił i jadł granulki karmy z ręki.

Do mieszkania został zaniesiony, bo już byliśmy padnięci. Jest cichy, do ludzi się garnie, Baaja trochę obwarkuje, ale bez przesady. Został opłukany letnią wodą i było ok. Trochę boi się smyczy, ale umie na niej iść. Na pewno obawia się drzwi i przechodzenia przez nie. Baaj go czasem strofuje, ale tylko głosem, a młody mu dośc wyraźnie pokazuje, że kontakt jest ok, ale bez świrowania.

Spodziewałam się, że mieszkanie pójdzie w pył, a oni potrafią sobie obok spać, tylko trzeba dbać o to, żeby żadnemu się nie ubzdurało, że jeden coś dostanie, a drugi nie. Z naciskiem na jedzenie, bo o patyk nie było problemu już w mieszkaniu.

Posted

[quote name='AngelsDream']Po pierwsze nie jestem pewna zmiany imienia, bo na swoje reaguje.[/quote] Najlepszym wyjściem byłaby zmiana na imię na tę samą literę, jeśli poprzednie Wam nie pasuje. Jednak jak się uprzecie to po ok. tygodniu ciągłego wołania nowym imieniem powinien się nauczyć. A i nie zdziwcie się jak psy będą po jakimś czasie lepiej reagować na imię tego drugiego. ;)

Posted

[quote name='OlimpiaK']Najlepszym wyjściem byłaby zmiana na imię na tę samą literę, jeśli poprzednie Wam nie pasuje. Jednak jak się uprzecie to po ok. tygodniu ciągłego wołania nowym imieniem powinien się nauczyć. A i nie zdziwcie się jak psy będą po jakimś czasie lepiej reagować na imię tego drugiego. ;)[/QUOTE]

Na razie mamy dwa Baaje ;) Ewentualnie Baaja i Ejaaa ;)

Posted

Trzymam bardzo kciuki :) Na pewno Wam się uda :) Może teraz jak Baaj będzie miał kolege, nie będzie tak panikować, kiedy Wy bedziecie wychodzić?? A gdzie nowy psiak śpi? tez ma swoją klatke czy tylko posłanie?

Posted

Nie ma klatki, bo nie mamy tyle miejsca, nie kładziemy mu też jeszcze konkretnie posłania - zobaczymy, gdzie sobie wybierze miejsce.

Możliwe, że z zostawaniem będzie lepiej, ale na razie nie będziemy testować.

Posted

[quote name='AngelsDream']O to się nie baliśmy - Baaj poszczeka trochę, pokaże, że żarcie jest jego i ogólnie tyle. Teraz ważne, żeby Celarowi nie pokazać, że jest taki biedny i malutki...[/quote]

Dobre podejscie:)Pooglądałam jego fotki na stronie Emira. Szczegolnie na ostatniej widać, ze ten psiak ma to COŚ:cool1:.

Posted

Fakt narazie za wcześnie na testowanie. Wydaje mi się, że zanim zdążycie sie obejrzeć chlopaki się tak szybko zapszyjaźnia ;) Zdjęcia obejrzałam :) Mam nadzieję, że jak się obaj przyzwyczają do nowej sytuacji to na dogo trafi jakis filmik z ich wspólnych przygód ;)

Posted

[quote name='AngelsDream']Możliwe, że z zostawaniem będzie lepiej, ale na razie nie będziemy testować.[/quote]
Razem jest cisza, zostanie samna Sherry to drze morde:angryy::mad: