AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Przeżyłam chwile grozy... :placz: Ale teraz mam panów na kanapie. Quote
taxelina Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='AngelsDream']Przeżyłam chwile grozy... :placz: Ale teraz mam panów na kanapie.[/quote] co to za chwikle? Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Zymft przestraszył się panów stojących przy klatce i wyślizgnął się z obroży, panowie jeszcze poszli prosto na psa, komentując, że głupi i się nie słucha... Podczas gdy my obchodziliśmy po łuku z obu stron - bezproblemowo złapaliśmy, ale i tak się wystraszyłam :( I jeszcze te komentarze! Quote
taxelina Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='AngelsDream']Zymft przestraszył się panów stojących przy klatce i wyślizgnął się z obroży, panowie jeszcze poszli prosto na psa, komentując, że głupi i się nie słucha... Podczas gdy my obchodziliśmy po łuku z obu stron - bezproblemowo złapaliśmy, ale i tak się wystraszyłam :( I jeszcze te komentarze![/quote] sa ludzie i parapety :( Quote
M&T Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 niektórzy ludzie po prostu nie myślą :roll::roll: ale dobrze, że nic się nie stało poważnego Quote
jonQuilla Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]:roll::roll: brak słów... dla niektórych jest wszystko czarne lub białe... jeśli jakiś pies się nie słucha to znaczy że jest głupi i tyle :angryy::angryy: dobrze że to się tak skończyło... [/B][/FONT][/COLOR] Quote
Charly Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Bardzo dziękuję za zdjęcia zdjęcia i zdjęcia:) Z tym zostawaniem pisz proszę co dalej. Wiem ze to Wy się z tym zmagacie, a ja sobie obserwuje, ale jestem bardzo ciekawa:oops: czy będzie w stanie w koncu "wyluzowac". Edit: wow. Dopiero teraz doczytalam ze masz nowego.. No to czekam na wiesci. (to DT czy DS?) Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Zymft to cwaniak, na rękach go już nosić nie będę ;) Podpisana umowa, czyli DS. Trochę mnie gniecie... Czy my damy radę. Quote
Charly Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Pisz o wszystkim. Jak on się zachowuje. To pierwszy dzien dzis tak? Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Po pierwsze nie jestem pewna zmiany imienia, bo na swoje reaguje. W samochodzie się bał, ale już po kilku minutach się uspokoił i jadł granulki karmy z ręki. Do mieszkania został zaniesiony, bo już byliśmy padnięci. Jest cichy, do ludzi się garnie, Baaja trochę obwarkuje, ale bez przesady. Został opłukany letnią wodą i było ok. Trochę boi się smyczy, ale umie na niej iść. Na pewno obawia się drzwi i przechodzenia przez nie. Baaj go czasem strofuje, ale tylko głosem, a młody mu dośc wyraźnie pokazuje, że kontakt jest ok, ale bez świrowania. Spodziewałam się, że mieszkanie pójdzie w pył, a oni potrafią sobie obok spać, tylko trzeba dbać o to, żeby żadnemu się nie ubzdurało, że jeden coś dostanie, a drugi nie. Z naciskiem na jedzenie, bo o patyk nie było problemu już w mieszkaniu. Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Na pewno, ale nie w tej chwili - za wcześnie, za dużo by było. Podstawy damy sami, potem pójdziemy do zawodowca. :D Quote
Nicka* Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Będzie dobrze, poradzicie sobie ! Z czasem nabierze pewności siebie. Z nim też planujecie iść na szkolenie ? Quote
OlimpiaK Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='AngelsDream']Po pierwsze nie jestem pewna zmiany imienia, bo na swoje reaguje.[/quote] Najlepszym wyjściem byłaby zmiana na imię na tę samą literę, jeśli poprzednie Wam nie pasuje. Jednak jak się uprzecie to po ok. tygodniu ciągłego wołania nowym imieniem powinien się nauczyć. A i nie zdziwcie się jak psy będą po jakimś czasie lepiej reagować na imię tego drugiego. ;) Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 [quote name='OlimpiaK']Najlepszym wyjściem byłaby zmiana na imię na tę samą literę, jeśli poprzednie Wam nie pasuje. Jednak jak się uprzecie to po ok. tygodniu ciągłego wołania nowym imieniem powinien się nauczyć. A i nie zdziwcie się jak psy będą po jakimś czasie lepiej reagować na imię tego drugiego. ;)[/QUOTE] Na razie mamy dwa Baaje ;) Ewentualnie Baaja i Ejaaa ;) Quote
Charly Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 wcale niezle to wszytko wygląda. Fajnie ze Baaj taki gościnny:):loveu: Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 O to się nie baliśmy - Baaj poszczeka trochę, pokaże, że żarcie jest jego i ogólnie tyle. Teraz ważne, żeby Celarowi nie pokazać, że jest taki biedny i malutki... Quote
Katarama Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Trzymam bardzo kciuki :) Na pewno Wam się uda :) Może teraz jak Baaj będzie miał kolege, nie będzie tak panikować, kiedy Wy bedziecie wychodzić?? A gdzie nowy psiak śpi? tez ma swoją klatke czy tylko posłanie? Quote
Barthez Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Masz genialnego psiaka. Wilczaki są śliczne a szczurki kocham miałem kiedyś dwa :) Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Nie ma klatki, bo nie mamy tyle miejsca, nie kładziemy mu też jeszcze konkretnie posłania - zobaczymy, gdzie sobie wybierze miejsce. Możliwe, że z zostawaniem będzie lepiej, ale na razie nie będziemy testować. Quote
Charly Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='AngelsDream']O to się nie baliśmy - Baaj poszczeka trochę, pokaże, że żarcie jest jego i ogólnie tyle. Teraz ważne, żeby Celarowi nie pokazać, że jest taki biedny i malutki...[/quote] Dobre podejscie:)Pooglądałam jego fotki na stronie Emira. Szczegolnie na ostatniej widać, ze ten psiak ma to COŚ:cool1:. Quote
Katarama Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Fakt narazie za wcześnie na testowanie. Wydaje mi się, że zanim zdążycie sie obejrzeć chlopaki się tak szybko zapszyjaźnia ;) Zdjęcia obejrzałam :) Mam nadzieję, że jak się obaj przyzwyczają do nowej sytuacji to na dogo trafi jakis filmik z ich wspólnych przygód ;) Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 W sumie nie łączyłam psów - może mi ktoś powiedzieć jak wróży takie zachowanie? Quote
AngelsDream Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 To byłby dla nas i tak spory sukces :) Quote
taxelina Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='AngelsDream']Możliwe, że z zostawaniem będzie lepiej, ale na razie nie będziemy testować.[/quote] Razem jest cisza, zostanie samna Sherry to drze morde:angryy::mad: Quote
Recommended Posts