Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale zapeszę :( Z drugiej strony i tak częśc osób wie ;)

No to mogę napisać.

W sobotę jedziemy po tego pana: [url=http://fundacja-emir.org/psy/celar.htm]Celar - Zymft[/url]

[IMG]http://lh4.ggpht.com/psia.szajka/SKnlIV6ZwgI/AAAAAAAAH0A/Ujjail-tP5w/s400/celar.jpg[/IMG]

Posted

Macie wielkie serce ! B. sie ciesze ze przygarniecie psiaka. :loveu:
Trochę mu z oczu patrzy, tak jak wilczakowi. Też to widzicie ? :)

I tak się zastanawiam. Dlaczego akurat on? czym was tak ujął ? :) Jak doszlo do tego, ze zdecydowaliscie się go zaadoptować ?:)

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]łooo wilkołak coś się ubrudził :cool3:
to znaczy że gdzieś się dobrze bawił :evil_lol:

jestem pod wrażeniem decyzji :)
a psiaczek ma przepiękne oczy :loveu:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='crazydaisy']Psiak coś w sobie ma, gratuluję decyzji, ale... czy to nie Ty ostatnio negowałaś wzięcie kolejnego szczeniaka mając jeszcze nie wyszkolonego młodego psa?? :siara:[/quote]
Jak Baaj jest niewyszkolony, to mój jest totalnym głąbem :evil_lol:

Posted

Uwaga - odpowiadam: :multi:

[quote name='moon_light']Macie wielkie serce ! B. sie ciesze ze przygarniecie psiaka. :loveu:
Trochę mu z oczu patrzy, tak jak wilczakowi. Też to widzicie ? :)

I tak się zastanawiam. Dlaczego akurat on? czym was tak ujął ? :) Jak doszlo do tego, ze zdecydowaliscie się go zaadoptować ?:)[/QUOTE]

Też to widzimy :) Misiek stwierdził nawet, że młody ma ku..ki w oczach :)
Dlaczego on? Bo spełnił nasze podstawowe kryteria - jest młody, proporcjonalny [mam architekta w domu i sami rozumiecie :roll:] i jest samcem :) Z opisów trudno wywnioskować, jaki będzie z charakteru, ale w schroisku w końcu też się tego nie sprawdzi, więc... ryzykujemy. Chęć jest 100%, ale wszystko okaże się w sobotę.

[quote name='Od-Nowa']podpisuję się pod pytaniami poprzedniczki ;)

a ja się cieszę,że będzie to kundelek, one mają mniej szans na lepsze.[/QUOTE]

Z początku myśleliśmy o seterze z papierami, potem o seterku z adopcji [piękny psiak w typie], ale wyszło trochę koślawo nie z naszej winy. Potem była Agrafka, ale ona i Baaj, to był trudny duet, No i myślałam, że mi przeszło, ale widać... nie.:oops:

[quote name='OlimpiaK']Ua, wielki i odważny krok. :cool1: Trzymam kciuki za powodzenie, bo z takimi psiakami różnie bywa. ;) W razie czego (mimo wszystko :eviltong:) służę pomocą. :razz:[/QUOTE]

Wiemy, że różnie. Pewnie 120 problemów nie przewidzieliśmy, ale liczymy na pomoc każdej chętnej ku temu osoby.

[quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]łooo wilkołak coś się ubrudził :cool3:
to znaczy że gdzieś się dobrze bawił :evil_lol:

jestem pod wrażeniem decyzji :)
a psiaczek ma przepiękne oczy :loveu:
[/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Z wrażeniami i byciem pod wrażeniem radzę się wstrzymać jeszcze, bo ja już po prostu widzę, że zaraz będzie zapeszenie stulecia.

[quote name='eria']Przyłączam się do pytania Moon , dlaczego akurat on - z pozoru zwyczajny,podpalany kundelek :lol: ?
Fakt spojrzenie ma wilczakowe :loveu:[/QUOTE]

Lubimy takie spojrzenia :)

[quote name='crazydaisy']Psiak coś w sobie ma, gratuluję decyzji, ale... czy to nie Ty ostatnio negowałaś wzięcie kolejnego szczeniaka mając jeszcze nie wyszkolonego młodego psa?? :siara:[/QUOTE]

Oczywiście, że ja. Nadal to neguję. Tylko, że nas jest dwoje i przepraszam, że ujmę to tak trochę wprost, ale mamy jednak ciut więcej możliwości, choćby z tytułu wieku, niż Owczarkowa, do której tematu nawiązałaś. Od razu zaznaczę też, że się nie obraziłam, sama nadal uważam, że idziemy na mocny żywioł. Tylko, że we dwoje ;)

[quote name='an1a']Jak Baaj jest niewyszkolony, to mój jest totalnym głąbem :evil_lol:[/QUOTE]
[quote name='crazydaisy']Wyszkolony jest, niemal idealnie, ale jeszcze trochę pracy nad nim trzeba poświęcić ;)[/QUOTE]

Przed Baajem jeszcze długa droga, przed Zymftem jeszcze dłuższa...

Posted

Cieszę się, że się rozumiemy ;) Dogryźć Ci nie chciałam tylko tak mi się nasunęło, z uwagi na fakt iż dziewczynę nieźle zjechałaś.
No nic, sprawdzaliście już jak psiaki na siebie reagują? Z Agrafką nie dograły się temperamentem, a jak jest w przypadku tego czarnulka?

Posted

Agrafka była i jest w DT - młody jest w schronisku... Myślę, że będziemy robić dokładne rozpoznanie w sobotę. Porozmawiam z panią, wytłumaczę. Z jednym się na pewno zgadzam - pierwsze trzy dni, to i tak mozna sobie darować, bo czarnul będzie w stresie i reakcje mogą być różne.

A dziewczynę zjechałam, bo nie trawię pseudohodowli. I wyjątkowo nie trawię osób, które z jednej strony mają wiedzę, a z drugiej wklejają słodkie fotki szczeniaka, piszą przepraszam i uważają, że to załatwi sprawę. Tak wiem, że Owczarkowa ma jeszcze rodziców i tak wiem, że pewnie to oni podejmowali ostateczne decyzje, ale jednak...

Jak widać swoich poglądów się nie wstydzę.

Posted

[quote name='AngelsDream']Ale zapeszę :( Z drugiej strony i tak częśc osób wie ;)

No to mogę napisać.

W sobotę jedziemy po tego pana: [URL="http://fundacja-emir.org/psy/celar.htm"]Celar - Zymft[/URL]

[IMG]http://lh4.ggpht.com/psia.szajka/SKnlIV6ZwgI/AAAAAAAAH0A/Ujjail-tP5w/s400/celar.jpg[/IMG][/quote]

ojej!! nie bylam tu chwilek a tu takie wiescie! gratulacje!

Posted

Jeszcze nie ma czego... Dziś jest środa, do sobty wszystko się może zdarzyć... Denerwuję się. Nawet wyprawka pojawi się po fakcie.

Baaj leży obok mnie i popiskuje - mięso z ogona cielęcego mu się rozmraża :D

Posted

strasznie trudne imie do wołania :eviltong: to odnośnie krytyki :diabloti:

a co do tego strachu to wydaje mi się,że po schronie dobrze byłoby mu dac kilka dni,żeby pobył z Wami sam. Pisałaś,że Baaj jest nadaktywny i zamęczął Agrafkę zapraszając do zabawy. Może to być dla "trudnego do wołania" jeszcze bardziej stresującym ;)

Posted

Mamy plan B :)

A także C :)

Takie to z nas ludki, chociaż wolałabym, żeby wyszło z planem A. Dlatego jest sobota, bo Baaj jest po szkoleniu, a w niedzielę ma kolejne dwie godziny i zwykle do wtorku, to zupełnie inny pies.

Posted

Hehe, Uroczy ten czarnulek;).

Imię rzeczywiście jakieś drażniące język:evil_lol:.

Podjęliście decyzję i już. Ten pies nie jest typem, który by szybko znalazł dom. Ja się cieszę, że właśnie takiego wybraliście. A przyszłość..., tego nikt nie wie, dopóki pies nie znajdzie się w warunkach domowych, do tego z innym psem. Jedno jest pewne, nie wolno mu pobłażać od samego początku, bo to biedny piesek po przejściach. Reguły ma poznać już na wejściu. Wiem, że rozumiesz o co mi chodzi;).

Pozdrawiam i trzymam kciuki:lol:.

Posted

wszystko zależy od psa, znacie Baaja najlepiej. Jeżeli taką podjeliście decyzję to znaczy,że z Bajem i nowym dacie rade.
ja z myślą o drugim czekałam bardzo długo ale to przez to,że Lira nie była na to gotowa. Dawałaby zły przykład drugiemu psu itd... nie będę się rozpisywać.

trzymam więc kciuki za sobotę! i za Baaja, żeby stanął na wysokości zadania ;)

Posted

Tak, wiem o co chodzi. Nie raz i nie dwa psiak po adopcji pokazuje swoje oblicze dopiero po dłuższym czasie, więc lepiej jak reguły zna od początku - przynajmniej nie ma takiego zaskoczenia.

Posted

Ja wierzę, że sobie poradzicie - jest Was dwoje, macie wiedzę i cierpliwość do psów, szkolicie Baaja. Słowem, jesteście świadomymi dogomaniakami, a w takie ręce każdy by chciał wydać psa.
Trzymam kciuki i nie zapeszam!
Głowa do góry, każdy ma zawsze wątpliwości, a potem z biegiem czasu myśli sobie: "jak ja mogłam/em się wahać?!" . :cool3: