moon_light Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 napisz tutaj :). Ja tez chetnie sie dowiem ! Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Ale zapeszę :( Z drugiej strony i tak częśc osób wie ;) No to mogę napisać. W sobotę jedziemy po tego pana: [url=http://fundacja-emir.org/psy/celar.htm]Celar - Zymft[/url] [IMG]http://lh4.ggpht.com/psia.szajka/SKnlIV6ZwgI/AAAAAAAAH0A/Ujjail-tP5w/s400/celar.jpg[/IMG] Quote
moon_light Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Macie wielkie serce ! B. sie ciesze ze przygarniecie psiaka. :loveu: Trochę mu z oczu patrzy, tak jak wilczakowi. Też to widzicie ? :) I tak się zastanawiam. Dlaczego akurat on? czym was tak ujął ? :) Jak doszlo do tego, ze zdecydowaliscie się go zaadoptować ?:) Quote
Od-Nowa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 podpisuję się pod pytaniami poprzedniczki ;) a ja się cieszę,że będzie to kundelek, one mają mniej szans na lepsze. Quote
OlimpiaK Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ua, wielki i odważny krok. :cool1: Trzymam kciuki za powodzenie, bo z takimi psiakami różnie bywa. ;) W razie czego (mimo wszystko :eviltong:) służę pomocą. :razz: Quote
jonQuilla Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]łooo wilkołak coś się ubrudził :cool3: to znaczy że gdzieś się dobrze bawił :evil_lol: jestem pod wrażeniem decyzji :) a psiaczek ma przepiękne oczy :loveu: [/B][/FONT][/COLOR] Quote
eria Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Przyłączam się do pytania Moon , dlaczego akurat on - z pozoru zwyczajny,podpalany kundelek :lol: ? Fakt spojrzenie ma wilczakowe :loveu: Quote
crazydaisy Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Psiak coś w sobie ma, gratuluję decyzji, ale... czy to nie Ty ostatnio negowałaś wzięcie kolejnego szczeniaka mając jeszcze nie wyszkolonego młodego psa?? :siara: Quote
an1a Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='crazydaisy']Psiak coś w sobie ma, gratuluję decyzji, ale... czy to nie Ty ostatnio negowałaś wzięcie kolejnego szczeniaka mając jeszcze nie wyszkolonego młodego psa?? :siara:[/quote] Jak Baaj jest niewyszkolony, to mój jest totalnym głąbem :evil_lol: Quote
crazydaisy Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Wyszkolony jest, niemal idealnie, ale jeszcze trochę pracy nad nim trzeba poświęcić ;) Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Uwaga - odpowiadam: :multi: [quote name='moon_light']Macie wielkie serce ! B. sie ciesze ze przygarniecie psiaka. :loveu: Trochę mu z oczu patrzy, tak jak wilczakowi. Też to widzicie ? :) I tak się zastanawiam. Dlaczego akurat on? czym was tak ujął ? :) Jak doszlo do tego, ze zdecydowaliscie się go zaadoptować ?:)[/QUOTE] Też to widzimy :) Misiek stwierdził nawet, że młody ma ku..ki w oczach :) Dlaczego on? Bo spełnił nasze podstawowe kryteria - jest młody, proporcjonalny [mam architekta w domu i sami rozumiecie :roll:] i jest samcem :) Z opisów trudno wywnioskować, jaki będzie z charakteru, ale w schroisku w końcu też się tego nie sprawdzi, więc... ryzykujemy. Chęć jest 100%, ale wszystko okaże się w sobotę. [quote name='Od-Nowa']podpisuję się pod pytaniami poprzedniczki ;) a ja się cieszę,że będzie to kundelek, one mają mniej szans na lepsze.[/QUOTE] Z początku myśleliśmy o seterze z papierami, potem o seterku z adopcji [piękny psiak w typie], ale wyszło trochę koślawo nie z naszej winy. Potem była Agrafka, ale ona i Baaj, to był trudny duet, No i myślałam, że mi przeszło, ale widać... nie.:oops: [quote name='OlimpiaK']Ua, wielki i odważny krok. :cool1: Trzymam kciuki za powodzenie, bo z takimi psiakami różnie bywa. ;) W razie czego (mimo wszystko :eviltong:) służę pomocą. :razz:[/QUOTE] Wiemy, że różnie. Pewnie 120 problemów nie przewidzieliśmy, ale liczymy na pomoc każdej chętnej ku temu osoby. [quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]łooo wilkołak coś się ubrudził :cool3: to znaczy że gdzieś się dobrze bawił :evil_lol: jestem pod wrażeniem decyzji :) a psiaczek ma przepiękne oczy :loveu: [/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE] Z wrażeniami i byciem pod wrażeniem radzę się wstrzymać jeszcze, bo ja już po prostu widzę, że zaraz będzie zapeszenie stulecia. [quote name='eria']Przyłączam się do pytania Moon , dlaczego akurat on - z pozoru zwyczajny,podpalany kundelek :lol: ? Fakt spojrzenie ma wilczakowe :loveu:[/QUOTE] Lubimy takie spojrzenia :) [quote name='crazydaisy']Psiak coś w sobie ma, gratuluję decyzji, ale... czy to nie Ty ostatnio negowałaś wzięcie kolejnego szczeniaka mając jeszcze nie wyszkolonego młodego psa?? :siara:[/QUOTE] Oczywiście, że ja. Nadal to neguję. Tylko, że nas jest dwoje i przepraszam, że ujmę to tak trochę wprost, ale mamy jednak ciut więcej możliwości, choćby z tytułu wieku, niż Owczarkowa, do której tematu nawiązałaś. Od razu zaznaczę też, że się nie obraziłam, sama nadal uważam, że idziemy na mocny żywioł. Tylko, że we dwoje ;) [quote name='an1a']Jak Baaj jest niewyszkolony, to mój jest totalnym głąbem :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='crazydaisy']Wyszkolony jest, niemal idealnie, ale jeszcze trochę pracy nad nim trzeba poświęcić ;)[/QUOTE] Przed Baajem jeszcze długa droga, przed Zymftem jeszcze dłuższa... Quote
crazydaisy Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Cieszę się, że się rozumiemy ;) Dogryźć Ci nie chciałam tylko tak mi się nasunęło, z uwagi na fakt iż dziewczynę nieźle zjechałaś. No nic, sprawdzaliście już jak psiaki na siebie reagują? Z Agrafką nie dograły się temperamentem, a jak jest w przypadku tego czarnulka? Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Agrafka była i jest w DT - młody jest w schronisku... Myślę, że będziemy robić dokładne rozpoznanie w sobotę. Porozmawiam z panią, wytłumaczę. Z jednym się na pewno zgadzam - pierwsze trzy dni, to i tak mozna sobie darować, bo czarnul będzie w stresie i reakcje mogą być różne. A dziewczynę zjechałam, bo nie trawię pseudohodowli. I wyjątkowo nie trawię osób, które z jednej strony mają wiedzę, a z drugiej wklejają słodkie fotki szczeniaka, piszą przepraszam i uważają, że to załatwi sprawę. Tak wiem, że Owczarkowa ma jeszcze rodziców i tak wiem, że pewnie to oni podejmowali ostateczne decyzje, ale jednak... Jak widać swoich poglądów się nie wstydzę. Quote
taxelina Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 [quote name='AngelsDream']Ale zapeszę :( Z drugiej strony i tak częśc osób wie ;) No to mogę napisać. W sobotę jedziemy po tego pana: [URL="http://fundacja-emir.org/psy/celar.htm"]Celar - Zymft[/URL] [IMG]http://lh4.ggpht.com/psia.szajka/SKnlIV6ZwgI/AAAAAAAAH0A/Ujjail-tP5w/s400/celar.jpg[/IMG][/quote] ojej!! nie bylam tu chwilek a tu takie wiescie! gratulacje! Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Jeszcze nie ma czego... Dziś jest środa, do sobty wszystko się może zdarzyć... Denerwuję się. Nawet wyprawka pojawi się po fakcie. Baaj leży obok mnie i popiskuje - mięso z ogona cielęcego mu się rozmraża :D Quote
M&T Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Celar jest boskii!! :loveu::loveu: Będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli :) Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Czekam też na krytykę [;)] - nie bać się, wiem, że się należy i za co. Quote
Od-Nowa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 strasznie trudne imie do wołania :eviltong: to odnośnie krytyki :diabloti: a co do tego strachu to wydaje mi się,że po schronie dobrze byłoby mu dac kilka dni,żeby pobył z Wami sam. Pisałaś,że Baaj jest nadaktywny i zamęczął Agrafkę zapraszając do zabawy. Może to być dla "trudnego do wołania" jeszcze bardziej stresującym ;) Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Mamy plan B :) A także C :) Takie to z nas ludki, chociaż wolałabym, żeby wyszło z planem A. Dlatego jest sobota, bo Baaj jest po szkoleniu, a w niedzielę ma kolejne dwie godziny i zwykle do wtorku, to zupełnie inny pies. Quote
pusia2405 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Hehe, Uroczy ten czarnulek;). Imię rzeczywiście jakieś drażniące język:evil_lol:. Podjęliście decyzję i już. Ten pies nie jest typem, który by szybko znalazł dom. Ja się cieszę, że właśnie takiego wybraliście. A przyszłość..., tego nikt nie wie, dopóki pies nie znajdzie się w warunkach domowych, do tego z innym psem. Jedno jest pewne, nie wolno mu pobłażać od samego początku, bo to biedny piesek po przejściach. Reguły ma poznać już na wejściu. Wiem, że rozumiesz o co mi chodzi;). Pozdrawiam i trzymam kciuki:lol:. Quote
Od-Nowa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 wszystko zależy od psa, znacie Baaja najlepiej. Jeżeli taką podjeliście decyzję to znaczy,że z Bajem i nowym dacie rade. ja z myślą o drugim czekałam bardzo długo ale to przez to,że Lira nie była na to gotowa. Dawałaby zły przykład drugiemu psu itd... nie będę się rozpisywać. trzymam więc kciuki za sobotę! i za Baaja, żeby stanął na wysokości zadania ;) Quote
AngelsDream Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Tak, wiem o co chodzi. Nie raz i nie dwa psiak po adopcji pokazuje swoje oblicze dopiero po dłuższym czasie, więc lepiej jak reguły zna od początku - przynajmniej nie ma takiego zaskoczenia. Quote
Bonsai Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ja wierzę, że sobie poradzicie - jest Was dwoje, macie wiedzę i cierpliwość do psów, szkolicie Baaja. Słowem, jesteście świadomymi dogomaniakami, a w takie ręce każdy by chciał wydać psa. Trzymam kciuki i nie zapeszam! Głowa do góry, każdy ma zawsze wątpliwości, a potem z biegiem czasu myśli sobie: "jak ja mogłam/em się wahać?!" . :cool3: Quote
Recommended Posts