Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Nic to coś wymyślimy :) Skoro już obiecałaś Koliemu nowe udko, to ja się nie mogę wycofać :evil_lol: Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Ale nie powiediałam,od kogo!!!:evil_lol: -to na wypadek,gdyby ktoś chciał stwierdzić,że Cię udkiem szantażuję...:eviltong: Quote
Doda_ Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='Margo05']Bilet jest drogi, sprawdziłam :roll: [B]Najtańcza wersja to 52 zł. ale prawie 12 godzin w podróży w jedną stronę[/B] :cool3: A jaką zupę? :evil_lol::loveu:[/quote] Coo?? :-o:-o:-o Ja jechałam z Katowic do morza (Jaroslawiec) 12h bilety w dwie strony jakies tam 30,- !! Quote
Neczka Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Nadziejo.. że tak pozwolę sobie wrócić do Twoich psiaków.. miałaś kiedyś chociażby 3 na raz ? Pomyślałaś o tym, że 3 psy na raz ze schronu to może być tragedia ? Po 1 nie wiadomo czy się do siebie przyzwyczają, po 2 wojny o jedzenie będą napewno.. porozstawiasz je po 5 pokojach ? po 3.. każdy z nich napewno będzie chciał Twojej uwagi tylko dla siebie.. Twoje będą zazdrosne, że ktoś wszedł na ich teren, a schroniskowce jeszcze bardziej będą się domagały uwagi.. Jesteś pewna, że wiesz na co się decydujesz ?? nie lepiej wziąść jednego psa i zoabczyć jak to będzie ? Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/7342/yorkiitg9.gif[/IMG] Miałam...Cztery...Dwa moje i dwie od p.Romy.Krótko,bo krótko,ale nie było tak źle.Najtrudniej było je okąpać...Moje psiaki są w sypialni a PT mają miejsce w holu...Wypuszczałam psiaki na dwie tury...Suńki od p.Romy spały razem na jednym kocyku,miały swoje miski...Rano wzszystkie psy wyszły na dwór razem,weszły do sypialni...Koli je od razu zaakceptował,gorzej było z Tyrsą,ale ona ogólnie się od jakiegoś czasu inna zrobiła...Pewnie starość ją dopada... Nie tragizujmy...Wolę być optymistką...A na jednego psa na raz i tak już za późno,bo nie odwołam Kapsla i Mici,a one przyjeżdżają razem... Quote
gagata Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Margo, to wklejanie, przeklejanie itd... mnie do dziś komputer myli się z mikrofalą A Zaba zyskał sobie wielki plus u Romy , bardzo go wychwala. Będzie to można wykorzystać przy budowaniu jej zaufania do ulepszonych Orzechowców. Jej psy, te duże ,niestety do Niemiec nie pojadą, bo się nie nadają bez tymczasów- są cokolwiek dzikie, uciekające, a wilczyca "trochę "gryzie. W sumie do schronu też ich szkoda, ale innego wyjścia chwilowo nie widzę. Bo przecież nie łańcuch u chłopa pod Przemyślem:diabloti: Quote
Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Gagata, Ty zdaje się z Wawy jesteś? To ja nie widzę problemu, tu mam miesięczny :evil_lol: Tylko czasu trochę trzeba wygospodarować :diabloti: Quote
Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='Doda_']Coo?? :-o:-o:-o Ja jechałam z Katowic do morza (Jaroslawiec) 12h bilety w dwie strony jakies tam 30,- !![/QUOTE] Takie ceny miałam podane wna stronie pkp.pl o tu: [url]http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&seqnr=5&ident=fg.0574329.1209145027&getTariff=yes&outConId=C1-2[/url] Quote
Doda_ Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 a no tak normalne bilety tyle kosztują.. ja kupuje ulgowe.. Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Margo, nie spiesz się tak z wycieczka do Przemyśla, może udałoby się połaczyć przyjemne z pożytecznym i zabrać od Romy szczeniaki w drodze powrotnej. One miałyby szanse na adopcje np. w Niemczech,a z Warszawy łatiej je będzie wytransportować dalej.Wtedy dorzuciłabym się do biletu dla Ciebie. Trzeba tylko przeczekać kwarantannę związaną ze wścieklizną Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 W sprawie płotu: Fundacja poznańska musi być tramsparentna w sprawie funduszy z uwagi na częste kontrole US. Mogą opłacić rachunki za materiał tj. siatkę i słupki i chcą to zrobić. Gorzej jest z gromadzeniem funduszy na resztę, w tym i robociznę. Teoretycznie można zatrudnić do tego firmę, żeby był rachunek jak trzeba ale to bardzo podroży koszty naszej inwestycji. Nowe stowarzyszenie nadal czeka na wpis do KRS i nie może jeszcze mieć konta. Pozostaje nieformalna zbiórka na konto prywatne.Nie każdy się na to zgodzi i to z wielu powodów. Ja proponuję, by np, Weronika udostępniła nam swoje prywatne konto do tego celu. My na dogo będziemy zgłaszać ile kto wpłacił na płot a ona będzie się przed nami też na dogo rozliczała.ćałość udokumentuje się zdjęciami ew. kopiami rachunków. Jesli będzie coś nie tak ( w co wątpie) to oni mają świadomość, że pomoc dla Romy od nas ustanie. Problem będzie tylko z tymi osobami, które chciałyby sobie te datki odpisać od podatku. Niestety, przekazywanie kasy bezpośrednio Romie nie wchodzi w grę. Póki co, innego pomysłu nie mam. Ale może Wy? Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Aha, niecierpliwie czekam na zestawienia od księgowego z Poznania. jak tylko je uzyskam, zaraz Wam przekażę Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Popatrzcie, co dziś znalazłam na dogo: [URL="http://www.brightlion.com/InHope-pl.aspx"]http://www.brightlion.com/InHope/InHope-pl.aspx[/URL] [url]http://www[/url].[B]brightlion.com[/B]/InHope_pl.aspx Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [url]www.brightlion.com/Videos/In[/url][B]Hope[/B]_pl.swf No, teraz powinien wejść.Robię postępy Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Cholera, nie wiem dlaczego wszędzie ten link gra a mnie nie chce. naprawdę matoł ze mnie Quote
Margo05 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='gagata']Cholera, nie wiem dlaczego wszędzie ten link gra a mnie nie chce. naprawdę matoł ze mnie[/quote] Proponowalam pomoc :evil_lol: Teraz powinno być ok [URL]http://www.brightlion.com/Videos/InHope_pl.swf[/URL] Quote
Neczka Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 tak się zastanawiam..mam 1 worek suchej karmy.. brać ją jutro, żeby ktoś przekazał p. Romie, czy się nie opłaca ? Quote
Wet-siostra Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Kliknęłam i pokazała się biała strona...Może trzeba dłużej czekać??? Myślę,że nawet pół worka karmy to dla p.Romy i jej psiaków pomoc...A Ty masz cały worek... Quote
gagata Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Jak będzie Weronika1 to brać. Mnie też się pokazuje wszystko, zwłaszcza białe myszy, ggdy dłużej posiedzę przy tej cholerze:diabloti:Margo,weż mnie na nauki!!!!!! Czemu mnie się nie udało? Adres sprawdzałam 100 razy !!! Quote
Neczka Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='Wet-siostra']Kliknęłam i pokazała się biała strona...Może trzeba dłużej czekać???[/quote] tak, trzeba poczekać ;) Quote
Neczka Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='gagata'][URL="http://www.brightlion.com/Videos/In"]www.brightlion.com/Videos/In[/URL][B]Hope[/B]_pl.swf [/quote] źle to wklejasz :eviltong: widzisz, nawet cały link Ci się nie zaznaczył :roll: Quote
Wet-siostra Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Czekałam...:angryy:Prawie 10 minut...:roll: Może powinnam mieć kamerkę internetową???Mój laptop nie ma... No,nieważne... Idę do gołąbków... Quote
Recommended Posts