Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ledwie założyłam wątki dwóm psom szukającym domu, bo właściciele chcą je oddać, to dziś kolejny telefon i kolejny "kochający" właściciel :mad:. Pan wyjeżdża z narzeczoną za granicę, psem nie będzie się miał kto opiekować, bo zostają tylko starsi państwo i dwójka kilkuletnich dzieci... Taki jest powód oddania psa.
Pies ma 10 miesięcy, jest krótkowłosym (z gęstą sierścią) mixem owczarka niemieckiego. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Do psów nastawiony pozytywnie, chce się z nimi bawić. Do ludzi też raczej ok, choć zdarza mu się podgryzać (ale ponoć w zabawie). Wychowywał się z dziećmi i wszystko przebiegało w porządku. Mieszka w budzie, w kojcu. Mieszkał kiedyś w mieszkaniu, ale było mu tam za gorąco...

A to jego Allegro: http://www.allegro.pl/item332809284_mlody_owczarek_niemiecki_szuka_domu_.html

Pies ma niewiele czasu. Najpierw pan powiedział, że do końca marca. Potem że powinien znaleźć dom jak najszybciej.
Jeśli go nie znajdzie trafi do katowickiego przepełnionego schroniska, gdzie na bank zostanie wcześniej czy później pogryziony i będzie miał problemy z dopchaniem się do miski... :(.

25.03.
Pies pojechał do nowego domu :).

Posted

A ja ostatnio takiego mixa owczarka z rotkiem próbowałam w Tychach złapać... Pies jest bezdomny i był widziany na kilku osiedlach w Tychach. Wyglądał na braciszka tego, też młody, tułów owczarka a pysk rotka.

Był łagodny, niestety niemiałam smyczy ani kiełbasy...:-(

Posted

Ewidentnie mix owczarka z rottkiem! ;)

A co do "właścicieli" to trza było im wspomnieć delikatnie:angryy:, że dobrze, jakby sami tez trochę ogłoszeń porobili, a nie siedzieli na laurach i czekali na wyniki- a inni (za przeproszeniem) Murzynów będą odstawiać!:angryy:

Posted

Ale oni idą na łatwiznę. Dla nich najprostszym rozwiązaniem jest oddać psa do schronu. I by to zrobili, gdyby schron nie odmówił i nie kazał na razie domku szukać...
Nie wierzę w to, że w ogóle kiwną palcem, pewnie czekają aż ktoś znajdzie ten dom za nich ... :(.

Posted

Ha, a ja znam szybszą! Jakieś 10 dni temu wieczorem znalazłam psiaka koło katowickiego ronda, udało mi się namówić ludzi, którzy też się nim zainteresowali, żeby go wzięli na tymczas, a następnego wieczora pies był w nowym domu :).