Molli Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Weronia']Dzięki Molli! Jutro zadzwonię do niego i zapytam, czy aktualne. Dam znać.[/QUOTE] Jak się czuje kicia po wypadku? Wiesz może co u niej? Czy są jeszcze te trzy maluchy? Quote
Weronia Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Molli']Jak się czuje kicia po wypadku? Wiesz może co u niej? Czy są jeszcze te trzy maluchy?[/QUOTE] Molli, zapomniałam Ci napisać, że dzwoniłam pod nr z ogłoszenia, ale odbiór tej budki nieaktualny już niestety:( Szkoda... O stan kici po wypadku dowiem się jutro lub pojutrze, może zrobię fotkę. A jakie maluchy? Quote
Molli Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Weronia']Molli, zapomniałam Ci napisać, że dzwoniłam pod nr z ogłoszenia, ale odbiór tej budki nieaktualny już niestety:( Szkoda... O stan kici po wypadku dowiem się jutro lub pojutrze, może zrobię fotkę. A jakie maluchy?[/QUOTE] Szkoda, że nieaktualne. Gdybym natknęła się jeszcze kiedyś na ogłoszenie typu "oddam budę" z okolic Poznania, to podeślę Tobie ;) Ok, dzięki. Nadal szukamy dla niej domku. Jerzykowa zaoferowała, że zawiezie kotkę do domku gdzie będzie trzeba. Może ktoś z dalszych okolic zaoferuje kotce domek. A gwoździe kiedy będzie miała wyciągane z łapki? Maluchy - takie trzy młode koty (dwa ok. 2-miesięczne: czarny i czarno-biały i jeden ok. 3 miesięczny: czarny) Wkleję jedno zdjęcie, powinnaś poznać: [IMG]http://img834.imageshack.us/img834/4412/1017905.jpg[/IMG] Quote
Weronia Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 Jakbyś widziała ogłoszenie, to pisz do mnie koniecznie!:) Gwoździe będzie miała wyjmowane chyba jakoś za 3 tyg... bo z tego co pamiętam jakieś 3 tyg. temu byłam z nią u weta.. a za 6 tyg powinna mieć wyciągane. Za tymi maluchami się rozejrzę jutro lub pojutrze. Ale chyba są... Z psimi adopcjami bieda a kocie stoją kompletnie :((Przynajmniej do mnie nikt nie dzwoni.. A co w końcu z tymi ludźmi od Łatki? Quote
Molli Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Weronia']Jakbyś widziała ogłoszenie, to pisz do mnie koniecznie!:) Gwoździe będzie miała wyjmowane chyba jakoś za 3 tyg... bo z tego co pamiętam jakieś 3 tyg. temu byłam z nią u weta.. a za 6 tyg powinna mieć wyciągane. Za tymi maluchami się rozejrzę jutro lub pojutrze. Ale chyba są... Z psimi adopcjami bieda a kocie stoją kompletnie :((Przynajmniej do mnie nikt nie dzwoni.. A co w końcu z tymi ludźmi od Łatki?[/QUOTE] Kontakt się urwał... A z tymi adopcjami, masakra. Kilka osób szukających małego kota odesłałam do Przyborówka. Mam nadzieję, że jakiś maluch znalazł już dom. A co z Szarką, zgłosiła się pani? Słyszałaś o Wrześni? Schronisko chcą zlikwidować. Wczoraj było jeszcze 107 psów. [I][B]Dzisiaj 17 psów zniknęło!!![/B][/I] Pewnie nie ma już ich na świecie, biedaki :( Quote
Molli Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Wera - możesz przenieść Łatkę do działu znalazły dom :) [quote name='"Sheepy"']Tydzień temu zaadoptowaliśmy Łatkę z Przyborówka. Pierwszego dnia była bardzo zestresowana, niemal przez całą noc nie wychodziła zza sofy. Nie chciała jeść, ani pić. Jednak już po dwóch dniach rozpoczęła nieśmiałe wycieczki po domu a czwartego dnia ośmieliła się wychylić nosek na taras i do ogrodu. Dziś, po dziesięciu dniach hasa po ogrodzie jak mały wariat, jest szczęśliwa i bardzooooo radosna. I wciąż je bez umiaru, tak jakby nie mogła uwierzyć, że pełna miseczka jest tylko dla niej. Szybko zaprzyjaźniła się z naszą 7 letnią kotką Fredzią, która choć na początku nieufna, dziś spogląda pobłażliwie na harce nowej kici. Zośka - bo tak kicia ma teraz na imię jest naszym wielkim szczęściem, kotem pełnym radości i nieprzebranych pokładów kociej miłości. Domaga się pieszczot, zwłaszcza drapania za uszkiem. Jest absolutnie wyjątkowa!!! :P A my jesteśmy bardzo szczęśliwi, że trafiła właśnie do nas. [/quote] Quote
Weronia Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='Molli']Kontakt się urwał... A z tymi adopcjami, masakra. Kilka osób szukających małego kota odesłałam do Przyborówka. Mam nadzieję, że jakiś maluch znalazł już dom. A co z Szarką, zgłosiła się pani? Słyszałaś o Wrześni? Schronisko chcą zlikwidować. Wczoraj było jeszcze 107 psów. [I][B]Dzisiaj 17 psów zniknęło!!![/B][/I] Pewnie nie ma już ich na świecie, biedaki :([/QUOTE] Wiem, że jeden mały kotek poszedł, to pewnie ludzie od Ciebie:) Zostały zatem dwa małe.. Nie wiem o jaką Szarkę chodzi... kto miał się zgłosić? Słyszałam o Wrześni, ale w Przyborówku jest dość psów i dostatecznie mało pomocy z zewnątrz, żeby się jeszcze zajmować psami z innych miejsc. Pani Wanda już ledwo daje radę na dwa schroniska.. Niestety nie zrobiłam wczoraj nowych kocich fotek:( Nie zdążyłam.. Postaram się zrobić w środę lub czwartek. A kocia z wypadku o wiele lepiej- wstaje, "udomowiła" się trochę (na pocz. była dzikawa). Za jakieś 3 tyg będzie jechała do zdjęcia gwoździ. Dzięki za wieści od Łatki! Fajnie, że ludzie się nie zniechęcili:) Zdejmę ją z adopcji, tylko nie wiem czy dziś dam radę- jedna strona otwiera mi się pół godziny..:| Quote
Molli Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Weronia']Wiem, że jeden mały kotek poszedł, to pewnie ludzie od Ciebie:) Zostały zatem dwa małe.. Nie wiem o jaką Szarkę chodzi... kto miał się zgłosić? Słyszałam o Wrześni, ale w Przyborówku jest dość psów i dostatecznie mało pomocy z zewnątrz, żeby się jeszcze zajmować psami z innych miejsc. Pani Wanda już ledwo daje radę na dwa schroniska.. Niestety nie zrobiłam wczoraj nowych kocich fotek:( Nie zdążyłam.. Postaram się zrobić w środę lub czwartek. A kocia z wypadku o wiele lepiej- wstaje, "udomowiła" się trochę (na pocz. była dzikawa). Za jakieś 3 tyg będzie jechała do zdjęcia gwoździ. Dzięki za wieści od Łatki! Fajnie, że ludzie się nie zniechęcili:) Zdejmę ją z adopcji, tylko nie wiem czy dziś dam radę- jedna strona otwiera mi się pół godziny..:|[/QUOTE] To fajnie, że chociaż jeden maluch już w domku :) Co do Szarki, to mam na myśli tą panią co w kwietniu pisała do mnie na maila. To jest ta pani która ma yorka i pytała czy kotka go zaakceptuje. Podesłałam jej nr do Ciebie i pani Wandy. Jeżeli w kwietniu/maju ktoś z Poznania adoptował jakąś dorosłą, szarą kotkę to będzie to ta pani. Tak, wiem że pani Wanda ma za dużo psów, nie pisałam o Wrześni w tym sensie, aby zabierać stamtąd psy. To fajnie, że kicia po wypadku już wstaje. Czekam w takim razie na zdjęcia. Już powoli chyba można zacząć szukać jej DS. Wera, a Ty wiesz kto wziął Łatkę? Ps. Który tel. do pani Wandy jest nieaktualny? Bo nie wiem czy dobry podaję w ogłoszeniach. Quote
Weronia Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Wiesz co.. ta Pani chyba kota nie brała od nas.. nie kojarzę. Wiem, że nie w takim sensie pisałaś;) spoko. Zrobię zdjęcia koci po wypadku, obiecuję. Ja nie byłam przy adopcji Łatki.. A tel do Pani Wandy są aktualne, najlepiej podawać dwa na raz, bo czasem jeden nie działa. A jeszcze lepiej jak się doda jeszcze tel do wolontariusza, bo P.Wanda często nie może odebrać. Quote
Molli Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Weronia']Wiesz co.. ta Pani chyba kota nie brała od nas.. nie kojarzę. Wiem, że nie w takim sensie pisałaś;) spoko. Zrobię zdjęcia koci po wypadku, obiecuję. Ja nie byłam przy adopcji Łatki.. A tel do Pani Wandy są aktualne, najlepiej podawać dwa na raz, bo czasem jeden nie działa. A jeszcze lepiej jak się doda jeszcze tel do wolontariusza, bo P.Wanda często nie może odebrać.[/QUOTE] Ja dopiero dzisiaj się dowiedziałam o Łatce ;) Byłam zaskoczona, jak zobaczyłam relacje z nowego domu Łatki vel Zosi. Mam obiecane zdjęcia. Jak dostanę to na pewno się pochwalę. A osoba, która adoptowała kicię zastanawia się nad jeszcze jednym kotem :) Quote
Hania&Andrzej Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Czy ktoś z Poznania będzie w tą sobotę albo niedzielę u Pani Wandy? Byliśmy u niej dzisiaj, do adopcji poszedł stary wyżełek Barry. Dostałam właśnie info ze zdjęciami z jego nowego domu, cuuuuudowne :lol: Wanda zapomniała dać jego książeczkę, dzwoniła że znalazła ją i odłożyła. Czy ktoś z Poznania mógłby ją wziąść i dał mi znać? Odebrałabym ją tu na miejscu, u Wandy będę dopiero za jakiś czas. Quote
Molli Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='Hania&Andrzej']Czy ktoś z Poznania będzie w tą sobotę albo niedzielę u Pani Wandy? Byliśmy u niej dzisiaj, do adopcji poszedł stary wyżełek Barry. Dostałam właśnie info ze zdjęciami z jego nowego domu, cuuuuudowne :lol: Wanda zapomniała dać jego książeczkę, dzwoniła że znalazła ją i odłożyła. Czy ktoś z Poznania mógłby ją wziąść i dał mi znać? Odebrałabym ją tu na miejscu, u Wandy będę dopiero za jakiś czas.[/QUOTE] To może zadzwoń do Weroniki :) Quote
andzia69 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='Weronia'][B]Pieski z Przytuliska w Przyborówku i Ruścu potrzebują ogłoszeń! Wciąż dochodzą nowe, czasem aż tak potrzebujące pomocy jak Gapcio.. [/B] ... Kilka dni temu, do Przytuliska w Przyborówku trafił piesek w bardzo złym stanie fizycznym i wcale nie lepszym psychicznym... Został znaleziony przez Straż Miejską na szamotulskim cmentarzu ledwo żywy. Ktoś wyrzucił go w tym miejscu, chorego, ledwo ruszającego się. Jest już niemłodym pieskiem, bardzo małym, spokojnym. Nie boi się ludzi, jest przyjazny, bardzo łagodny. Ma liczne zmiany skórne, w Przytulisku już jest leczony na grzybicę. Ma guza na grzbiecie, który będzie operowany, jak tylko piesek nabierze sił. Czy ktoś zechce mu pomóc? [URL=http://img25.imageshack.us/i/p1230209d.jpg/][IMG]http://img25.imageshack.us/img25/8586/p1230209d.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img200.imageshack.us/i/p1230213.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/1917/p1230213.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] jak się dziadziu czuje? Quote
Weronia Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 [quote name='andzia69']jak się dziadziu czuje?[/QUOTE] A lepiej, lepiej Andziu:) Dzięki, że pytasz. Przy okazji dziękuję Ci w jego imieniu za chęć pomocy! Będę jutro lub pojutrze, zrobię zdjęcia i wstawię, żebyś zobaczyła. Ale czuje się o wiele lepiej, bo obszczekuje- to dobry znak ;) Quote
Weronia Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 [quote name='Hania&Andrzej']Czy ktoś z Poznania będzie w tą sobotę albo niedzielę u Pani Wandy? Byliśmy u niej dzisiaj, do adopcji poszedł stary wyżełek Barry. Dostałam właśnie info ze zdjęciami z jego nowego domu, cuuuuudowne :lol: Wanda zapomniała dać jego książeczkę, dzwoniła że znalazła ją i odłożyła. Czy ktoś z Poznania mógłby ją wziąść i dał mi znać? Odebrałabym ją tu na miejscu, u Wandy będę dopiero za jakiś czas.[/QUOTE] Mam tę książeczkę w samochodzie. Jak będziesz mogła się spotkać, daj znać. Pamiętasz o bokserku? Co prawda P.Wanda powiedziała, że z nim pojedzie, ale może ją wyręczymy? Teraz nie bardzo ma czas, a od tego prześwietlenia zależy jego wyjazd do domu... Quote
Magdina Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Hej Weronika Jesli mogę pomóc to moze powysyłam jakies ogloszonka do gazet?tylko powiedz jakie psy. Wysłałam Wandzie 150 książeczek i nowe identyfikatory dla psów.Będe za tydzien w weekend Quote
Hania&Andrzej Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Dzięki Weronia :), skontaktuję się z Tobą jutro. Pamiętam, tylko że w tym tygodniu to mam całkowicie przechlapane z czasem, to jest wyprawa na pół dnia, a ja dzisiaj po 22 wyjeżdżałam z pracy, jutro o 21. Jak Wanda nie da rady to pomyślę o przyszłym tygodniu. Sorry, ale u mnie do końca semestru będzie niezły zap....rz. Odebrałam wyniki parazytologi bokserka - czyściutko :) Quote
Korenia Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Czy jest u was sznaucerek mini sunia? Widzialam na fb w aplikacji nakarm psiaka, roczna cz-s. Quote
Weronia Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='Magdina']Hej Weronika Jesli mogę pomóc to moze powysyłam jakies ogloszonka do gazet?tylko powiedz jakie psy. Wysłałam Wandzie 150 książeczek i nowe identyfikatory dla psów.Będe za tydzien w weekend[/QUOTE] Słyszałam o identyfikatorach- P.Wanda ucieszona bardzo. Jak chcesz ogłoszenia robić, to najlepiej ze stronki (w razie pytań pisz, bo niektóre są do wirtualnej tylko.. choć niewiele takich) Quote
Weronia Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='Hania&Andrzej']Dzięki Weronia :), skontaktuję się z Tobą jutro. Pamiętam, tylko że w tym tygodniu to mam całkowicie przechlapane z czasem, to jest wyprawa na pół dnia, a ja dzisiaj po 22 wyjeżdżałam z pracy, jutro o 21. Jak Wanda nie da rady to pomyślę o przyszłym tygodniu. Sorry, ale u mnie do końca semestru będzie niezły zap....rz. Odebrałam wyniki parazytologi bokserka - czyściutko :)[/QUOTE] Dzięki Hania, co do bokserka będziemy w kontakcie. A w sprawie książeczki napisałam Ci sms.. dostałaś? Quote
Weronia Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='aanka']jaki ten psiuniek rudy biedny jest:-(..[/QUOTE] Dziś zrobiłam mu nowe zdjęcia. Tylko dwa niestety. Wstawię później.. Quote
Weronia Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='Korenia']Czy jest u was sznaucerek mini sunia? Widzialam na fb w aplikacji nakarm psiaka, roczna cz-s.[/QUOTE] Z tego co pamiętam, już jej nie ma, ale się upewnię. Jest za to taki sznauceropodobny duży.. jeszcze trochę niegotowy- jak się wyrobi trafi na stronkę. Quote
Magdina Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 ok to powybieram sobie jakies psiaki ze strony, namiary będę dac na ciebie Quote
Weronia Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 [B]Nowa bullterierka w Przyborówku! Patologia chciała ją zabić siekierą!!![/B] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/830/p1230801.jpg/][IMG]http://img830.imageshack.us/img830/1563/p1230801.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/801/p1230796.jpg/][IMG]http://img801.imageshack.us/img801/9763/p1230796.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/856/p1230800.jpg/][IMG]http://img856.imageshack.us/img856/4120/p1230800.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts