Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Weronia']Dzięki Molli! Jutro zadzwonię do niego i zapytam, czy aktualne. Dam znać.[/QUOTE]

Jak się czuje kicia po wypadku?
Wiesz może co u niej?
Czy są jeszcze te trzy maluchy?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Molli']Jak się czuje kicia po wypadku?
Wiesz może co u niej?
Czy są jeszcze te trzy maluchy?[/QUOTE]

Molli, zapomniałam Ci napisać, że dzwoniłam pod nr z ogłoszenia, ale odbiór tej budki nieaktualny już niestety:( Szkoda...

O stan kici po wypadku dowiem się jutro lub pojutrze, może zrobię fotkę.
A jakie maluchy?

Posted

[quote name='Weronia']Molli, zapomniałam Ci napisać, że dzwoniłam pod nr z ogłoszenia, ale odbiór tej budki nieaktualny już niestety:( Szkoda...

O stan kici po wypadku dowiem się jutro lub pojutrze, może zrobię fotkę.
A jakie maluchy?[/QUOTE]

Szkoda, że nieaktualne.
Gdybym natknęła się jeszcze kiedyś na ogłoszenie typu "oddam budę" z okolic Poznania, to podeślę Tobie ;)

Ok, dzięki.
Nadal szukamy dla niej domku.
Jerzykowa zaoferowała, że zawiezie kotkę do domku gdzie będzie trzeba.
Może ktoś z dalszych okolic zaoferuje kotce domek.
A gwoździe kiedy będzie miała wyciągane z łapki?

Maluchy - takie trzy młode koty (dwa ok. 2-miesięczne: czarny i czarno-biały i jeden ok. 3 miesięczny: czarny)
Wkleję jedno zdjęcie, powinnaś poznać:

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/4412/1017905.jpg[/IMG]

Posted

Jakbyś widziała ogłoszenie, to pisz do mnie koniecznie!:)
Gwoździe będzie miała wyjmowane chyba jakoś za 3 tyg... bo z tego co pamiętam jakieś 3 tyg. temu byłam z nią u weta.. a za 6 tyg powinna mieć wyciągane.
Za tymi maluchami się rozejrzę jutro lub pojutrze. Ale chyba są... Z psimi adopcjami bieda a kocie stoją kompletnie :((Przynajmniej do mnie nikt nie dzwoni..
A co w końcu z tymi ludźmi od Łatki?

Posted

[quote name='Weronia']Jakbyś widziała ogłoszenie, to pisz do mnie koniecznie!:)
Gwoździe będzie miała wyjmowane chyba jakoś za 3 tyg... bo z tego co pamiętam jakieś 3 tyg. temu byłam z nią u weta.. a za 6 tyg powinna mieć wyciągane.
Za tymi maluchami się rozejrzę jutro lub pojutrze. Ale chyba są... Z psimi adopcjami bieda a kocie stoją kompletnie :((Przynajmniej do mnie nikt nie dzwoni..
A co w końcu z tymi ludźmi od Łatki?[/QUOTE]

Kontakt się urwał...
A z tymi adopcjami, masakra.
Kilka osób szukających małego kota odesłałam do Przyborówka.
Mam nadzieję, że jakiś maluch znalazł już dom.
A co z Szarką, zgłosiła się pani?
Słyszałaś o Wrześni?
Schronisko chcą zlikwidować. Wczoraj było jeszcze 107 psów.
[I][B]Dzisiaj 17 psów zniknęło!!![/B][/I]
Pewnie nie ma już ich na świecie, biedaki :(

Posted

Wera - możesz przenieść Łatkę do działu znalazły dom :)

[quote name='"Sheepy"']Tydzień temu zaadoptowaliśmy Łatkę z Przyborówka. Pierwszego dnia była bardzo zestresowana, niemal przez całą noc nie wychodziła zza sofy. Nie chciała jeść, ani pić. Jednak już po dwóch dniach rozpoczęła nieśmiałe wycieczki po domu a czwartego dnia ośmieliła się wychylić nosek na taras i do ogrodu. Dziś, po dziesięciu dniach hasa po ogrodzie jak mały wariat, jest szczęśliwa i bardzooooo radosna. I wciąż je bez umiaru, tak jakby nie mogła uwierzyć, że pełna miseczka jest tylko dla niej. Szybko zaprzyjaźniła się z naszą 7 letnią kotką Fredzią, która choć na początku nieufna, dziś spogląda pobłażliwie na harce nowej kici. Zośka - bo tak kicia ma teraz na imię jest naszym wielkim szczęściem, kotem pełnym radości i nieprzebranych pokładów kociej miłości. Domaga się pieszczot, zwłaszcza drapania za uszkiem. Jest absolutnie wyjątkowa!!! :P A my jesteśmy bardzo szczęśliwi, że trafiła właśnie do nas. [/quote]

Posted

[quote name='Molli']Kontakt się urwał...
A z tymi adopcjami, masakra.
Kilka osób szukających małego kota odesłałam do Przyborówka.
Mam nadzieję, że jakiś maluch znalazł już dom.
A co z Szarką, zgłosiła się pani?
Słyszałaś o Wrześni?
Schronisko chcą zlikwidować. Wczoraj było jeszcze 107 psów.
[I][B]Dzisiaj 17 psów zniknęło!!![/B][/I]
Pewnie nie ma już ich na świecie, biedaki :([/QUOTE]

Wiem, że jeden mały kotek poszedł, to pewnie ludzie od Ciebie:)
Zostały zatem dwa małe..
Nie wiem o jaką Szarkę chodzi... kto miał się zgłosić?
Słyszałam o Wrześni, ale w Przyborówku jest dość psów i dostatecznie mało pomocy z zewnątrz, żeby się jeszcze zajmować psami z innych miejsc. Pani Wanda już ledwo daje radę na dwa schroniska..
Niestety nie zrobiłam wczoraj nowych kocich fotek:( Nie zdążyłam.. Postaram się zrobić w środę lub czwartek. A kocia z wypadku o wiele lepiej- wstaje, "udomowiła" się trochę (na pocz. była dzikawa). Za jakieś 3 tyg będzie jechała do zdjęcia gwoździ.

Dzięki za wieści od Łatki! Fajnie, że ludzie się nie zniechęcili:) Zdejmę ją z adopcji, tylko nie wiem czy dziś dam radę- jedna strona otwiera mi się pół godziny..:|

Posted

[quote name='Weronia']Wiem, że jeden mały kotek poszedł, to pewnie ludzie od Ciebie:)
Zostały zatem dwa małe..
Nie wiem o jaką Szarkę chodzi... kto miał się zgłosić?
Słyszałam o Wrześni, ale w Przyborówku jest dość psów i dostatecznie mało pomocy z zewnątrz, żeby się jeszcze zajmować psami z innych miejsc. Pani Wanda już ledwo daje radę na dwa schroniska..
Niestety nie zrobiłam wczoraj nowych kocich fotek:( Nie zdążyłam.. Postaram się zrobić w środę lub czwartek. A kocia z wypadku o wiele lepiej- wstaje, "udomowiła" się trochę (na pocz. była dzikawa). Za jakieś 3 tyg będzie jechała do zdjęcia gwoździ.

Dzięki za wieści od Łatki! Fajnie, że ludzie się nie zniechęcili:) Zdejmę ją z adopcji, tylko nie wiem czy dziś dam radę- jedna strona otwiera mi się pół godziny..:|[/QUOTE]

To fajnie, że chociaż jeden maluch już w domku :)
Co do Szarki, to mam na myśli tą panią co w kwietniu pisała do mnie na maila.
To jest ta pani która ma yorka i pytała czy kotka go zaakceptuje.
Podesłałam jej nr do Ciebie i pani Wandy.
Jeżeli w kwietniu/maju ktoś z Poznania adoptował jakąś dorosłą, szarą kotkę to będzie to ta pani.
Tak, wiem że pani Wanda ma za dużo psów, nie pisałam o Wrześni w tym sensie, aby zabierać stamtąd psy.
To fajnie, że kicia po wypadku już wstaje.
Czekam w takim razie na zdjęcia.
Już powoli chyba można zacząć szukać jej DS.
Wera, a Ty wiesz kto wziął Łatkę?

Ps.
Który tel. do pani Wandy jest nieaktualny?
Bo nie wiem czy dobry podaję w ogłoszeniach.

Posted

Wiesz co.. ta Pani chyba kota nie brała od nas.. nie kojarzę.
Wiem, że nie w takim sensie pisałaś;) spoko.
Zrobię zdjęcia koci po wypadku, obiecuję.
Ja nie byłam przy adopcji Łatki..
A tel do Pani Wandy są aktualne, najlepiej podawać dwa na raz, bo czasem jeden nie działa. A jeszcze lepiej jak się doda jeszcze tel do wolontariusza, bo P.Wanda często nie może odebrać.

Posted

[quote name='Weronia']Wiesz co.. ta Pani chyba kota nie brała od nas.. nie kojarzę.
Wiem, że nie w takim sensie pisałaś;) spoko.
Zrobię zdjęcia koci po wypadku, obiecuję.
Ja nie byłam przy adopcji Łatki..
A tel do Pani Wandy są aktualne, najlepiej podawać dwa na raz, bo czasem jeden nie działa. A jeszcze lepiej jak się doda jeszcze tel do wolontariusza, bo P.Wanda często nie może odebrać.[/QUOTE]

Ja dopiero dzisiaj się dowiedziałam o Łatce ;)
Byłam zaskoczona, jak zobaczyłam relacje z nowego domu Łatki vel Zosi.
Mam obiecane zdjęcia. Jak dostanę to na pewno się pochwalę.
A osoba, która adoptowała kicię zastanawia się nad jeszcze jednym kotem :)

Posted

Czy ktoś z Poznania będzie w tą sobotę albo niedzielę u Pani Wandy? Byliśmy u niej dzisiaj, do adopcji poszedł stary wyżełek Barry. Dostałam właśnie info ze zdjęciami z jego nowego domu, cuuuuudowne :lol:
Wanda zapomniała dać jego książeczkę, dzwoniła że znalazła ją i odłożyła. Czy ktoś z Poznania mógłby ją wziąść i dał mi znać? Odebrałabym ją tu na miejscu, u Wandy będę dopiero za jakiś czas.

Posted

[quote name='Hania&Andrzej']Czy ktoś z Poznania będzie w tą sobotę albo niedzielę u Pani Wandy? Byliśmy u niej dzisiaj, do adopcji poszedł stary wyżełek Barry. Dostałam właśnie info ze zdjęciami z jego nowego domu, cuuuuudowne :lol:
Wanda zapomniała dać jego książeczkę, dzwoniła że znalazła ją i odłożyła. Czy ktoś z Poznania mógłby ją wziąść i dał mi znać? Odebrałabym ją tu na miejscu, u Wandy będę dopiero za jakiś czas.[/QUOTE]

To może zadzwoń do Weroniki :)

Posted

[quote name='Weronia'][B]Pieski z Przytuliska w Przyborówku i Ruścu potrzebują ogłoszeń!
Wciąż dochodzą nowe, czasem aż tak potrzebujące pomocy jak Gapcio..
[/B]
...
Kilka dni temu, do Przytuliska w Przyborówku trafił piesek w bardzo złym stanie fizycznym i wcale nie lepszym psychicznym... Został znaleziony przez Straż Miejską na szamotulskim cmentarzu ledwo żywy. Ktoś wyrzucił go w tym miejscu, chorego, ledwo ruszającego się. Jest już niemłodym pieskiem, bardzo małym, spokojnym. Nie boi się ludzi, jest przyjazny, bardzo łagodny.
Ma liczne zmiany skórne, w Przytulisku już jest leczony na grzybicę. Ma guza na grzbiecie, który będzie operowany, jak tylko piesek nabierze sił.
Czy ktoś zechce mu pomóc?

[URL=http://img25.imageshack.us/i/p1230209d.jpg/][IMG]http://img25.imageshack.us/img25/8586/p1230209d.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img200.imageshack.us/i/p1230213.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/1917/p1230213.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

jak się dziadziu czuje?

Posted

[quote name='andzia69']jak się dziadziu czuje?[/QUOTE]

A lepiej, lepiej Andziu:)
Dzięki, że pytasz. Przy okazji dziękuję Ci w jego imieniu za chęć pomocy!
Będę jutro lub pojutrze, zrobię zdjęcia i wstawię, żebyś zobaczyła.
Ale czuje się o wiele lepiej, bo obszczekuje- to dobry znak ;)

Posted

[quote name='Hania&Andrzej']Czy ktoś z Poznania będzie w tą sobotę albo niedzielę u Pani Wandy? Byliśmy u niej dzisiaj, do adopcji poszedł stary wyżełek Barry. Dostałam właśnie info ze zdjęciami z jego nowego domu, cuuuuudowne :lol:
Wanda zapomniała dać jego książeczkę, dzwoniła że znalazła ją i odłożyła. Czy ktoś z Poznania mógłby ją wziąść i dał mi znać? Odebrałabym ją tu na miejscu, u Wandy będę dopiero za jakiś czas.[/QUOTE]

Mam tę książeczkę w samochodzie. Jak będziesz mogła się spotkać, daj znać.

Pamiętasz o bokserku? Co prawda P.Wanda powiedziała, że z nim pojedzie, ale może ją wyręczymy? Teraz nie bardzo ma czas, a od tego prześwietlenia zależy jego wyjazd do domu...

Posted

Hej Weronika
Jesli mogę pomóc to moze powysyłam jakies ogloszonka do gazet?tylko powiedz jakie psy.
Wysłałam Wandzie 150 książeczek i nowe identyfikatory dla psów.Będe za tydzien w weekend

Posted

Dzięki Weronia :), skontaktuję się z Tobą jutro. Pamiętam, tylko że w tym tygodniu to mam całkowicie przechlapane z czasem, to jest wyprawa na pół dnia, a ja dzisiaj po 22 wyjeżdżałam z pracy, jutro o 21. Jak Wanda nie da rady to pomyślę o przyszłym tygodniu. Sorry, ale u mnie do końca semestru będzie niezły zap....rz. Odebrałam wyniki parazytologi bokserka - czyściutko :)

Posted

[quote name='Magdina']Hej Weronika
Jesli mogę pomóc to moze powysyłam jakies ogloszonka do gazet?tylko powiedz jakie psy.
Wysłałam Wandzie 150 książeczek i nowe identyfikatory dla psów.Będe za tydzien w weekend[/QUOTE]

Słyszałam o identyfikatorach- P.Wanda ucieszona bardzo.
Jak chcesz ogłoszenia robić, to najlepiej ze stronki (w razie pytań pisz, bo niektóre są do wirtualnej tylko.. choć niewiele takich)

Posted

[quote name='Hania&Andrzej']Dzięki Weronia :), skontaktuję się z Tobą jutro. Pamiętam, tylko że w tym tygodniu to mam całkowicie przechlapane z czasem, to jest wyprawa na pół dnia, a ja dzisiaj po 22 wyjeżdżałam z pracy, jutro o 21. Jak Wanda nie da rady to pomyślę o przyszłym tygodniu. Sorry, ale u mnie do końca semestru będzie niezły zap....rz. Odebrałam wyniki parazytologi bokserka - czyściutko :)[/QUOTE]

Dzięki Hania, co do bokserka będziemy w kontakcie. A w sprawie książeczki napisałam Ci sms.. dostałaś?

Posted

[quote name='Korenia']Czy jest u was sznaucerek mini sunia? Widzialam na fb w aplikacji nakarm psiaka, roczna cz-s.[/QUOTE]

Z tego co pamiętam, już jej nie ma, ale się upewnię. Jest za to taki sznauceropodobny duży.. jeszcze trochę niegotowy- jak się wyrobi trafi na stronkę.

Posted

[B]Nowa bullterierka w Przyborówku! Patologia chciała ją zabić siekierą!!![/B]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/830/p1230801.jpg/][IMG]http://img830.imageshack.us/img830/1563/p1230801.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/801/p1230796.jpg/][IMG]http://img801.imageshack.us/img801/9763/p1230796.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/856/p1230800.jpg/][IMG]http://img856.imageshack.us/img856/4120/p1230800.jpg[/IMG][/URL]