Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja dowiedziałam się o niej z "Przyjaciela Psa" ;) Moją uwagę zwróciło: "...Jej karmy wyprodukowane są według takich standardów higieny i jakości jak żywność dla ludzi. Karmy Rad Mills nie zawierają substancji mogących wywoływać alergie, są wytwarzane bez sztucznych konserwantów, barwników i aromatów".

Dla mnie to bardzo ważne. Nie chcę, żeby mój pies jadł karmę, której gównymi składnikami są niepotrzebne resztki z ubojowni!
Zajrzałam na stronę, jest ciekawa. Rzeczywiście nie ma podziału na wielkości psa ("Winner" - jest dla małych i większych). Brakuje mi na stronce składu. Chodzi mi o zawartość procentową mięsa, zbóż, itd. Poza tym karma ogólnie podoba mi się. :)
Chciałabym zacząć karmić psa tą karmą. Jednak musiałabym kupić 4 kg w jakimś sklepie internetowym, bo w pobliżu mojego miejsca zamieszkania nie można dostać tej karmy. Cenowo też nie jest najgorsza ;) Wychodzi ok. 10zł/1kg.
Samturia - ile karmy? Za ile? ;) Po paczuszkę będę dzownić, przyda się do schroniska, lub dla jakiegoś kundelka...

Pozdrawiam, Agata.

Posted

Moje whippety zareagowały na karme Red mills rewelacyjnie. Żadnych sensacji nie było, z wielkim apetytem wszystko zjadły do ostatniej granulki.
Ja w sprawie dowozu karmy kontaktuje sie bezposrednio z przedstawicielem na Polskę 0 22 868 60 04
pozdrawiam
Justyna i whippety "Tylko Ty"
[URL="http://www.tylkoty.cruxnet.pl"]www.tylkoty.cruxnet.pl[/URL]

Posted

MI wczoraj przysłali próbki karmy. w sumie 1 kg:) Powiem Wam ,że nawet fajnie wyglada i pachnie. Chociaz martwi mnie troche ta kukurydza na pierwszym miejscu. Poza tym ulotka informacyjna jest dziwna- jakby ja dziecko pisało, pełno w niej nic nie znaczacych stwierdzen typu" zawiera mnóstwo składników wysokiej jakości, które zapewnia twojemu psóu zywotnośc i zdrowie" Pytanie - JAKIE TO SKŁADNIKI?
Oferte dla hodowców mają mysle korzystną za 135 zl 15kg dowolnej karmy + 3 kg gratis

• 2 weeks later...
Posted

Mnie martwi jedno: nie ma procentowej analizy składników. Nie chodzi mi o białko, tłuszcze itd. tylko o mięso przede wszystkim. Ile procent go jest? Ile zbóż? Nigdzie tego nie mogę znaleźć!

Posted

a do mnie dzis nawet dzwonili żeby sie osobiscie zapytac czy karma smakowała moim psom. Przedstawicielka firmy mowila,ze red mills sie teraz bedzie preznie rozwijal w Pl. powstanie klub hodowców itp...
No ale ta kukurydza.. I te dziwne nic nie znaczace hasła na ulotce... Zostaje przy Belcando.

• 1 month later...
Posted

zamówiłam 15 kg puppy, po tym jak próbki moje psy wciąłły bez wąchania :lol:
przyszło wczoraj, a jakie bylo moje zdziwienie :crazyeye:

paczka zawierała półkilogramowe woreczki :evil_lol: podobno dla mojej wygody ;)

i faktycznie nigdzie nie mogę znaleźć dawkowania dla szczeniąt , a to już trudno zrozumieć

stary hodowca ze mnie to sobie poradzę ale co mają robić początkujący właściciela maluchów ???? na oko karmić czy jak ???

karma dobra, pomino moich uwag

Posted

w dalszym ciągu szukam dawkowania, ale nie ma nigdzie, nawet na oryginalnej stronie red millsa :roll:
więc pewnie trzeba dawac na oko :shake:

ale co mnie jeszcze zastanawia, to na [url=www.redmills.com]TEJ STRONIE[/url] są woreczki z napisem Puppy, a mnie przyszło 32 woreczki z naklejką puppy a na oryginale pisze leader range i są zdjęcia wszystkich rodzajów karm

więc co karma pakowana w Polsce???????
jak myślicie mam w tym woreczku napewno puppy :crazyeye:

Posted

Bo te "range" to chyba chodzi o to, że próbka. Ja też dostałam próbki "Supreme" i "Puppy" w takich półkilogramowych paczkach - z tyłu jest naklejka. To chyba są po prostu próbki... Sama nie wiem, czy pakowane w Polsce :roll:
Ale to raczej nie przesłali dla wygody, tylko że nie mieli całych paczek... Bo to dziwne. Teraz przeciez była to oferta - puppy pack - za darmo paczka karmy + miska.
Co do dawkowania - koniecznie do nich zadzwoń! Jeśli będzie im zależało to podadzą!

Posted

znalazłam :multi:

mały szczeniaczek potrzebuje 30-50 g / kilogram masy ciała dziennie

rozłozone na 4, 5 posiłków

miski dawali :crazyeye: :mad: a to .........
mnie nic nie dali , za zmówienie 15 kg dostała dwa woreczki półkilowe gratis
no tak ale za pobranie musiałam zapłacic ;)

Posted

ja zamowilam 4kg supreme i dostalam 2 probki pol kg energy i pol adult.
a teraz zamowilam 15 kg supreme i poprosilam o przeslanie miarki :)
jestem bardzo zadowolona i jest to pierwsza sucha karma,po ktorej psiut nie ma wzdec :evil_lol:

Posted

[quote name='weszynoska']znalazłam :multi:

mały szczeniaczek potrzebuje 30-50 g / kilogram masy ciała dziennie

rozłozone na 4, 5 posiłków

miski dawali :crazyeye: :mad: a to .........
mnie nic nie dali , za zmówienie 15 kg dostała dwa woreczki półkilowe gratis
no tak ale za pobranie musiałam zapłacic ;)[/quote]

To była taka promocja... Trezba było zadzwonić pod podany numer, powiedziec, że chodzi o promocję, powiedziec ile piesio ma miesięcy (bo to dla szczeniaków) i oni przesłali ok. 1 kg za darmo + ulotka + miska metalowa, antypoślizgowa:razz: (ja dostałam ogromną - coś dla goldena, nie spotkałam się jeszcze z taka wielkością, bo ja mam smallika:lol: ). Pytałam też o Supreme i dostałam pół kilograma za darmo:crazyeye: Jaka miła obsługa! Tak to z przesyłką musiałabym zapłacić 15 zł.
Moja koleżanka dostała miskę wielkości jak dla kota ;) To zależało - dawali losowo. Puppy Pack mozna zamawiać do 31.01.01.:cool3: czyli do dziś pod numer tel. 022 868 60 40 (oferta ważna do wyczerpania zapasów). Czasem się pytają skąd wiemy o ofercie, ja wiem z reklamy w grudniowym "Przyjacielu Psie".

Pozdrawiam, Agata

Teraz brałam udział w konkursie w MP, można było wygrać 4 kg karmy Red Mills Energy:lol: (krzyżówka)

Posted

no to gapa ze mnie :oops:

dziś 1.02. ;) trudno, ważne, że maluchy karmę wcinają z apetytem, maleńkie kupki też o czymś świadczą :multi: :multi:

może coś dostanę jak zamówię następną partię ;) :evil_lol:

Posted

ja do nich nie dzwoniłam, dostałam maila z ofertą i zamówiłam próbki, jak przyszły to zamówiłam 15 kg puppy, pisząc że mam miot szczeniąt, podałam swoje dane i strone internetową, nawet nie wiedziałam, że trzeba dzwonic oni sami mnie znaleźli i zaproponowali karmę

e tam to nic, misek mam pod dostatkiem ;)

Posted

I ja się na tą karmę skusiłam, kupiłam na próbę 4 kg supreme- na razie raz dosypałam kulek do Nutry którą dostają, zjadły bez zapału, jak zwykle suchą karmę. No zobaczymy co będzie dalej.

• 11 months later...
Posted

Od jakiegoś miesiąca jesteśmy na karmie Red Millsa na poczatku bez szczegulnych rewelacji (przywiozłem wirusa z Jakuszyc a myslałem ze to karma) po wyleczeniu psiaków moge powiedzieć że Jesteśmy Bardzo zadowoleni (ja i oczywiście psiaki) małe kupki żadnych Bąków a i dla hodowców bardzo atrakcyjna cena posiadają karmy o walorach karm sportowych (gdyby ktos szukał)
Kto z was miał styczność z ta karmą i jakie są jego opinie??

• 1 month later...
Posted

Krótko wmiare tania dobra jakość i dobra przyswajalność nie prawdziwe opisy dawkowania gdybym dawał zgodnie z opisem to miałbym tuczniki nie zaprzęgowce

Gorąco Polecamy

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Nie stosowałam wersji "psiej" ale mój koń jest od ponad miesiąca na wysokoenergetycznym granulacie Racehorse Cubes Red Millsa i jest w świetnej formie. Dawno nie był tak energiczny i wesoły..
Dokładnie tej samej wersji karmy używaliśmy dla koni wyscigowych w Anglii i im równiez służyło to świetnie.

Wiem,że mój post nie dotyczy karm dla psów ale odnosi sie do firmy wiec nie bijcie za mały Off.. ;)

Pozdrawiam i polecam :)