florida_blue Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 http://foranimals.czest.pl/www/szorstkowlosa-sliczna-sunia/ Suńka jest młodziutka, ma 1,5 roku. Została adoptowana ze schroniska, jednak okazało się, że podgryza małe dziecko … Nie chcemy, żeby znów tam trafiła, szukamy dla niej domu - bardzo pilnie! Sunia jest jest poza tym bardzo spokojna i grzeczna, trochę przestraszona, lubi się przytulać… głaskana przewraca się na grzbiet, pokazuje brzuszek ... W domu mogą być nieco starsze dzieci - w wielu szkoły podstawowej. Sunia jest naprawdę SUPER … nie wiemy jaka jest przyczyna podgryzania, ale wiemy że trzeba ją natychmiast zabrać ... ona nie moze wrocic do schroniska!!!!!!! czeka ją 2 tyg kwarantanny!!!!! Kontakt : Kamila 507 384 974 Już tak się wtulała w nową panią - już miała dom !!!! Dlaczego taki pech???????? Quote
ewajanka Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Co znaczy "podgryza"? Atakuje?:roll: Może właściciele źle odbierają jej zachowanie, no niewiem. Szkoda suczynki. Quote
fizia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Jaka śliczna W sumie nie wiadomo co robiło to dziecko, może Jej dokuczało... Quote
oti Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Z 2 razy ją wyprowadzałam i w życiu bym nie powiedziała że ona może coś komuś zrobić...gdy się ją głaskało to kłada się ulegle...:shake: Nie mam pojęcia jak to sie mogło stać :angryy: Psinka naprawde była przekochana... Quote
fizia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Właściwie różnie można interpretować słowo podgryza. Może podgryzać ze złości, a może - skoro to młody psiak - zaczepiać do zabawy. Quote
florida_blue Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 ale dziecko się już boi - a panstwo dzwonili, że sunia atakuje, do schroniska nie chcą odwozić szukamy naprawde pilnie !!! proszą o pomoc w zanlezieniu DOBREGO DOMU, moze lepiej bez malenkich dzieci .... allegro ma Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 mała szczoteczka - szybko do góry !!! chociaż DT !! Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 robiłam te zdjecia w samochodzie, tuz po adopcji, mała tak się wtulała w panią a pozniej szła na smyczy i nawet widać jej było ogonek - bo wczesniej miała podkulony ze strachu... Wybralismy najspokojniejszego, najcichszego pieska w boksie...Ale jej nowa pani opiekuje się codziennie trzyletnim dzieckiem swojej córki - i to własnie tego malucha sunia podgryza... Panstwo NIE CHCĄ jej oddać do schroniska... Proszą o pomoc w znalezieniu NOWEGO DOMU... Dajmy jej tą szansę - moze wiecej ogłoszen???? Ja mam cichą nadzieję, że moze przyzwyczai sie do dzieciaka, ale wiecie sami jak to jest.... A jesli nie to co wtedy ??? SZUKAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
fizia Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Właśnie, może jest nadzieja, że się przyzwyczai... Kiedy wzięlam ze schroniska moją Pestkę, mimo, że była wtedy szczeniakiem, bardzo szczekała na wszystkich, którzy pojawiali się w naszym domu. Wiem, że robiła to tak naprawdę ze strachu, robi tak nadal, kiedy się kogoś boi. ALe wyglądało to grożnie i nieprzyjemnie. Moi 7 letni bratankowie trochę się Jej bali, zatykali sobie uszy, czuli się niepewnie. A minęło trochę czasu, Pestka się do Nich przyzwyczaiła i są najlepszymi kumplami, jak Ich widzi to szaleje z radości. MOże sunia jest zazdrosna o swoją nową Panią... Ja chętnie pomogę w ogłoszeniach, a są już jakieś czy tekst mneij więcej ten, co w pierwszym poście? Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 dziekuje ci Fiziu :loveu: - może byc ten tekst co w 1 poście ... + ewentualnie mozesz zacytować moją poprzednią wypowiedz Quote
fizia Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 A pisac o tym, że podgryza dziecko cyz może lepiej, że nadaje się do domu z dziećmi od np. 7-8 lat? Quote
AMELIA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 witam , miesiac temu adoptowałam sunie ze schroniska z Mielca ,ja mieszkam w Olsztynie ,wolontariuszki wiozły mi ja az 700 kilometrów .Mam 5 letnią córeczke ,też z nie wiedziałam jak psinka bedzie reagowała na dzieci .po tygodniu pobytu u nas Andzia ,tak sie nazywa sunia , ugryzła w policzek moja córeczke ,poniewaz ona przytuliła sie do pieska jak spał. Nic sie nie stało takiego ,skóra nie była przegryziona ale tylko lekkie slady zebów .Ostro na to zareagowałm ,pokrzyczałam na Andzie że tak nie wolno ,sunia rozumiała że zle zrobiła ,ale przez mysl mi nawet nie przeszło że mogłabym ja oddac spowrotem !!! .Przeciez ja wzięłam na zawsze żeby zaznała miłości ,opieki i domowego ciepła !!!Nie wiadomo co Andzia w zyciu przeszła ,może była meczona przez dzieci ,bardzo ostro piesek reaguje na facetów w łachmanach od których czuc alkohol ,spotykamy ich czasem w lasku na spacerze ,moze taki ktos ja skrzywdził ,bił i wyrzucił na ulicę. Wiem że wszystkiego mozna pieska nauczyc, jezeli tylko sie chce i kocha .teraz moja córeczka jest ostrozniejsza ,powiedziałam jej żeby nie przytulała sie do Andziulki kiedy spi a po za tym swietnie sie razem bawią i pod moja kontrolą moja córeczka całuje sunie w pyszczek ile tylko sie da a ja wtedy mówie do Andzi : grzeczna sunia ,dobra , i te słowa sprawiaja że Andzia pozwala na pieszczoty ;) .N ie chce mi sie wierzyć że ta pani z takiego powodu oddała pieska do schroniska spowrotem :( ,przeciez tak nie mozna ,sunia nie może tam wrócić ! Ile czasu ta pani miała suczkę? Psinka jest sliczna i taka słodka ,trzeba tylko bardzo chcieć a da sie wszystko pogodzić ,zwłaszcza ze ta pani nie mieszka razem z małym dzieckiem , a po drugie ,trzylatki sa czasem nieznosne i na siłe chcą bawic sie psem ,nie z psem , tylko psem ,i może w tym tkwi cały problem ,albo zupełnie w czyms innym ,pozdrawiam Quote
AMELIA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=93041&page=51 a oto wątek z rolą główną mojej Andziuli :) zobaczcie jaka ona jest śliczna i słodka ,zupełnie nie przypomina pieska z pierwszego wątku ,moze ktos ma ochotę poczytać ,zapraszam :) Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 psinka nie trafiła z powrotem do schroniska, czeka na nowy dom - a ja bardzo bardzo licze na to że się przyzwyczai - bo to naprawdę przesympatyczni ludzie , po prostu czuję, że to dobry domerk jest, tylko pechowo na taką sunie trafili... tez sobie pomyslałam, że ona może z zazdrości.... Quote
fizia Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Andzia przecudna!!:loveu: Nie zrobiłam dzisiaj jeszcze żadnych ogłoszeń, bo nie wiem czy pisać o tym podgryzaniu. Ja też mam nadzieję, że będzie dobrze, może to tak w pierwszej chwili się przestraszlyli i wpadli w panikę. Trzymam kciuki! Quote
AMELIA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 dzieki fizia za miłe słowa o Andzi :) ciesze sie bardzo że mogłam wziąśc pieska ze schroniska ,nie sztuka wziaśc szczeniaka z dobrego domu i dac mu miłośc ,ale sztuka jest zaadoptowac pieska ze schroniska ,skrzywdzonego i niechcianego ,który jest oddany i kochany do konca zycia :) nie ma nic piekniejszego niz widok usmiechniętego pieseczka merdającego ogonkiem na widok swojej panci ;) . Mam wielką nadzieje że ta pani jednak zostawi sunię i da jej troche czasu aby piesek przyzwyczaił sie do dziecka a dziecko do pieska ,nie mozna tak odrazu rezygnować:) Quote
florida_blue Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Amelia - ja również mam taką nadzieję - ale na razie szukajmy domkuuu... Quote
AMELIA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107371 na ten wątek wkleiłam ogłoszenie suni o pilnej adopcji , starsza samotna pani poszukuje spokojnego psa do bloku Quote
Recommended Posts