marmara_19 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 jelsi to gappayowskie a sa podobne;p to gappay.pl ;p my mamy jedna taka baaaardzo dlugo:Djest niezniszczalna bo peis sznurka nie zzera:) Quote
SZPiLKA23 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Dzieki wlasnie patrzyłam na ta stronke i sa tam takie pewnie kupie ;) Quote
eska87 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Ja moją schroniskową bidę właśnie uczę jak się bawi zabawkami ;) Ma jakieś 7 miesięcy, a naprawdę tego nie potrafi :shake: Ale dziś poczyniłyśmy duże postępy (jest u mnie od piątku :evil_lol:). Na razie najlepiej idzie nam z zabawkami, które da się zjeść, czyli z uchem wędzonym :cool3: i jadalną piłką ;) Zwykłą piłeczkę natomiast już 2 razy odważyła się wziąc do pyska :lol: Poza tym całkiem podoba jej się kiełbaska, bo mamy taką jak te z pierwszej strony tylko, że pojedynczą, bo stwierdziłam, że dla takiego maleństwa sznurek jest za ciężki :evil_lol: Tylko że my używamy jej do przeciągania ;) Na razie różnie to wychodzi ;) Będzie dobrze :) Najgorzej jest z wszelkimi zabawkami wydającymi odgłosy. Piszczącego ogryzka mała się po prostu boi :roll: Może macie jakiś sposób na to, żeby ją przekonać, że ta zabawka nie czyha na jej życie? Co poza tym możecie nam polecić na takie trudne początki? ;) Quote
Agnieszka i Ogiś Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 część piszczącą można po prostu wyciągnąć ;) mój dziadek tak robił i psina przzestała się zabawki bać ^^ Quote
WŁADCZYNI Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Zacząć można od zabawek dla szczeniaków (np. karlie ma takie pudrowo różowe/błękitne) które mają cichą piszczałkę, ale dźwięk wydają. Możesz rzucać żarełko na ziemie i w zamkniętych dłoniach lekko piszczeć zabawką. Quote
eska87 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Dzięki, rozejrzę się w zoologicznym, a w miedzyczasie spróbuję ją oswajać z tą :) W razie czego zostanie nam rzeczywiście tylko wyciągnięcie piszczałki :roll: Poza tym przed chwilą skończyłyśmy szaloną gonitwę z piłką :multi: Quote
dunia77 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='eska87']Ja moją schroniskową bidę właśnie uczę jak się bawi zabawkami ;) Ma jakieś 7 miesięcy, a naprawdę tego nie potrafi :shake: Ale dziś poczyniłyśmy duże postępy (jest u mnie od piątku :evil_lol:). [/quote] Masz pieska z dogomanii czy sama znalazłaś w schronie? Są już jakieś zdjęcia? Quote
eska87 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Zdjęcia będą po południu <niestety na razie tylko z telefonu, moze w czasie świąt porobie trochę aparatem rodziców ;)> :p Szczotka jest ze schroniska w Częstochowie. W sumie to wyglądało to tak, że na stronie schroniska znalazłam suczkę, która bardzo mi się podobała. W jej sprawie kontaktowałam się z Florida_blue przez dogo. W międzyczasie okazało się, że jednak jeszcze przez jakieś pół roku nie będę miała samochodu, a raz na parę tygodni jeżdżę do rodziców do Częstochowy <studiuję w Zabrzu>. Wypatrzona przeze mnie sunia była dosyć duża, więc musiałam niestety <a może i stety dla Szczotki :evil_lol:> wybrać mniejszego psa. To taki skrót z naszej historii ;) Więcej po południu, razem ze zdjęciami, w dziale do nich przeznaczonym ;) Wkleję tu linka, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi ;) Aha i nasza kiełbaska straciła wczoraj nosek :lol: Powoli przymierzamy się do zakupu czegoś nowego ;) Quote
dunia77 Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Życzę powodzenia - nie ma nic lepszego niż zabawa (no, może smaczki :cool3:), żeby nawiązać więź z psem :lol: Quote
monita Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [B]eska87[/B] czekamy na relacje :razz: Quote
eska87 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Musicie mi wybaczyć, bo mam jakieś problemy z kompem i jak próbuję wysyłać zdjęcie na którykolwiek z serwisów zdjęciowych to IE się wiesza :angryy: Także zdjęcia najwcześniej jutro, jak przyjadę do Czwy, do rodziców :roll: Quote
SZPiLKA23 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 eska87 zmien przegladarke na Mozille Firefoxa wydaje mi sie ze jest lepsza i nie bedzie problemow:) Quote
eska87 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 W końcu są :oops: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102269[/URL] Wczoraj wariowałam ze strachu o zdrowie Szczotki.. Jakieś problemy skórne, zresztą krótko napisałam w tamtym temacie. Nie miałam głowy do wstawiania zdjęć :shake: Przeglądarka niestety nic tam nie pomoże, bo muszę przeinstalować system, ale wszystkie sterowniki zostały w Czwie dlatego do tej pory się z tym wstrzymywałam :roll: Ale rzeczywiście kiedy już to zrobię muszę też pomyśleć o innej przeglądarce. Szału już od IE dostaję :shake: Poza tym nasza parówka robi furorę :evil_lol: Psy moich rodziców podbierają ją małej do mamlania :loveu: Chyba sprawię im takie, albo te dłuższe ;) Po świętach znowu wybierzemy się do jakiegoś zoologicznego i poszalejemy w części z zabawkami. Chyba, że okaże się, że te zmiany skórne to coś poważnego.. Wtedy będą ważniejsze wydatki :placz: Oby nie - trzymajcie kciuki.. Quote
eska87 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Są linki do imageshacka ;) Kiedy wybierałam wstawianie tych linków jako obrazek wyświetlał się czerwony krzyżyk, same strony się otwierają ;) Jeśli Wam nie, spróbuję jeszcze raz je tam wrzucić ;) Quote
monita Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 A mój pies, lubi bawić się rękawiczkami ;) Quote
dog_master Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 [quote name='monita']A mój pies, lubi bawić się rękawiczkami ;)[/quote] Hehe, moj tez :D Troszke to klopotliwe, bo wybiera mi je z kieszeni czy torby... ;) Quote
kaskaSz Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 U nas hitem teraz jest misiek-pluszak [IMG]http://img178.imageshack.us/img178/3160/foto170ez8.jpg[/IMG] A jeszcze większym hitem jest mini rozjechana małpka, piszcząca [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/2306/pc180001gj5.jpg[/IMG] Quote
kaskaSz Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Dla Foxiego też się spodobała, dostał ją na mikołajki i ciagle chodzi z nią i piszczy, podskakuje, przygryza itp. Quote
monita Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Misiek też niczego sobie ... tylko u mnie, to by szybko zginął ;) Quote
Recommended Posts