Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gwarantuje Ci, że to nie prawda. Ja mam ratlerka i to jest jak najbardziej rasa miniaturowa. Moge z nim robić wiele rzeczy. Chodzić na spacery, aportować. Małe pieski mają wiele zalet. Między innymi taką, że nie przeszkadza im małe mieszkanie. Są zupełnie podobne do dużych psów choć tak bardzo się różnią:) ;)

• Replies 878
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale male psy to taklie male... xD
Male pieski sa fajne, ale jak taki "wielkolud" tz. 1, 90 facet, ktory idzie z yorkiem to wyglada troche dziwnie...xD
Za to duuuzym plusem maluchow jest to, ze mozemy je wszedzie zabraqc.. Do tordy takiej specialnej.. A taki dog niemiecki... xD Juz sobie wyobrazam.,..

Posted

[quote name='gops']pudel to najlepsza rasa na swiecie :mad: napewno maja cos z mysliwskim bo skad by sie wziela stanawanie na lapach i szukanie zwierzyny albo podnoszenie przedniej lapki przy staniu :eviltong:
co do tej wody ..to moj nienawidzi wody..i nie sa delikatne napewno :evil_lol:[/quote]

Popieram popieram, pooooopieram :eggface::eggface:

Posted

Nie! Kundelki- THE BEST :eviltong::eviltong::eviltong:
Zreszta dla kazdego jego pies jest najlepszy xD
Dina jest mala, szczekliwa, stara, sliczna xD I tyle mi wystarczy.. Nie umie zadnych komend, a zreszta zadne by jej sie nie przydala bo jest glucha.. :hmmmm: A przynajmniej taka udaje... Ale to cwaniara, bo jak mi spadl dezodorant to slyszala... :diabloti:

Posted

[quote name='Dinka']Nie! Kundelki- THE BEST :eviltong::eviltong::eviltong:
Zreszta dla kazdego jego pies jest najlepszy xD
Dina jest mala, szczekliwa, stara, sliczna xD I tyle mi wystarczy.. Nie umie zadnych komend, a zreszta zadne by jej sie nie przydala bo jest glucha.. :hmmmm: A przynajmniej taka udaje... Ale to cwaniara, bo jak mi spadl dezodorant to slyszala... :diabloti:[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: :grin::roflt::lol!: nie wykańczaj mnie :P

Posted

No co? :hmmmm: Co w tym smiesznego? :hmmmm:
Jak robi kupe w domu to nawet jak wrzeszczymy to nie slyszy, a jak jakis dezodorant spadnie to slyszy...:niewiem: Straszna z niej cwaniara :mad::mad:
Bo male psy to sa cwaniaki... :mad::mad:

Posted

[quote name='Angelka012']Gwarantuje Ci, że to nie prawda. Ja mam [B]ratlerka[/B] i to jest jak [B]najbardziej rasa miniaturowa[/B]..... Są zupełnie podobne do dużych psów choć tak bardzo się różnią:) ;)[/quote]

nie ma rasy psa ratlerek ;)

Małe psy to tak naprawdę duże psy tylko w małych ciałkach :loveu: niczym nie odbiegają od większych psiaków

[quote name='Dinka']Ale male psy to taklie male... xD
Male pieski sa fajne, ale jak taki "wielkolud" tz. 1, 90 facet, ktory idzie z yorkiem to wyglada troche dziwnie...xD
[/quote]

mój tata ma 1,82 i chodzi z moją 5kg sunią, może i śmiesznie to wygląda, ale psa się nie dobiera żeby ładnie wyglądał tylko żeby jego charakter był odpowiedni dla ciebie ;) Mój tata się świetnie dogaduje z moim kurduplem :evil_lol:

A co do pudli to bardzo fajne psiaki, mają świetny charakter, są sprytne i aktywne, a do tego bardzooo urocze :loveu::loveu:

Posted

Mam nadzieje, ze sie nie obrazilas?
Smallpati nie chcialam urazic, ale to naprawde smiesznie wyglada i jeszcze jak mezczyzna jest taki barczysty.. :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Dinka']Mam nadzieje, ze sie nie obrazilas?
Smallpati nie chcialam urazic, ale to naprawde smiesznie wyglada i jeszcze jak mezczyzna jest taki barczysty.. :evil_lol::evil_lol:[/quote]

mój tata jest raczej brzuchasty :evil_lol::evil_lol:
dla mnie ważniejsze jest żeby psiak był dobrany ze wzg na charakter a nie na wygląd :p

Posted

Ja nie widzę nic dziwnego w tym jak wielki facet idzie z małym pieskiem. To jest nawet urocze. A jakie ma "branie" wśród dziewczyn jak idzie z takim małym ślicznym pieskiem:evil_lol:....
i dlatego ja nie puszczam mojego faceta samego z moim maleństwem:diabloti::diabloti: kiedyś został z psem przed sklepem to go jakieś dziewczyny obskoczyły i zaczęły głaskać (dobrze że psa a nie mojego chłopaka)

Posted

joanika jaka zapobiegliwa :evil_lol::evil_lol:

ale ja też nie puszczam Tz z Molindą :evil_lol: ale tylko dlatego że on ma bulla i nie umie się przestawić że ona waży tylko 5 a nie jak jego Aks :evil_lol::evil_lol:

Posted

:evil_lol::evil_lol:Jaka ty mila dla taty..
Tak to co piszesz to wazne, ale ludzie, ktorzy patrza na wielkoluda, barczystego/ brzuchstego :evil_lol::evil_lol: To mysla, ze to wyglada komicznie, badz, ze to dla zabawy..

[quote name='joanika']Ja nie widzę nic dziwnego w tym jak wielki facet idzie z małym pieskiem. To jest nawet urocze. A jakie ma "branie" wśród dziewczyn jak idzie z takim małym ślicznym pieskiem:evil_lol:....
i dlatego ja nie puszczam mojego faceta samego z moim maleństwem:diabloti::diabloti: kiedyś został z psem przed sklepem to go jakieś dziewczyny obskoczyły i zaczęły głaskać (dobrze że psa a nie mojego chłopaka)[/QUOTE]
Tak, gdyby zaczely glaskac faceta..
A czy twoj "facet" Nie czuje sie zawstydzony jak idzie z pieskiem?

Posted

wiem ale powiem wam że Moli urokiem osobistym przytłacza tatę, więc ludzie w ogóle nie zwracają uwagi na to co jest na drugim końcu smyczy, tylko widzą malutką Molusie taką (cytuje) "włochatą, puszystą, kochaną, najładniejszą na osiedlu, milusią, grzeczną ..." (szkoda że nie widzieli jak zjadła kurę :diabloti:). co tam brzuchaty chłop jak taka słodycz idzie :evil_lol::evil_lol:

Ale nie mówcie mu że śmiesznie wygląda bo kto będzie z nia o 6 rano wychodził na spacer :P

Posted

[SIZE="5"][COLOR="SeaGreen"]TY![/COLOR][/SIZE]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dawaj nr. , juz dzwonie.. :diabloti::diabloti:

Nooo ^^ Malutkie psy sa najlepsze... xD Taki " budzi budzi" "chodz tu ty mala kuleczko" xD

Posted

ciii :diabloti::diabloti: lepiej żeby nie wiedział za dużo :evil_lol:

Są takie buzi buzi ale tylko jak śpią :evil_lol: ja mam wredne 5kg suczydło myśliwsko-aportująco-polujące :eviltong:

Posted

[COLOR="DarkRed"]Moja to nielepsza.. :evil_lol::evil_lol:
Taka cwanira, ze szok... Lodowke sobie otwiera.. Nawety jak patrze, a jak ja zlapei to takie niewiniatko.. :shake::shake:[/COLOR]

Posted

[quote]Tak, gdyby zaczely glaskac faceta..
A czy twoj "facet" Nie czuje sie zawstydzony jak idzie z pieskiem?[/quote]

Nie. On sam mi podarował Lanę (oczywiście po konsultacji ze mną) z resztą on to przyzwyczajony do małych psów sam ma 2 jamniki, chociaż marzy nam się brązowy nowofunland :lol: i jak już będziemy na swoim i Lana będzie dorosła to sobie takiego sprawimy:lol:

Posted

Wszedzie je schowasz:diabloti::diabloti: Np. przed rodzicami :evil_lol::evil_lol: Do komody, rodzice chca cos wyjac, a tu im wyskakuje maly york :evil_lol::evil_lol: Wyobrazam sobie moich rodzicow w takiej sytuacji, a wlasciwie NIE wyobrazasz sobie ich w takiej sytuacji.. :razz::razz:

Ludzie nie zawsze lubia male pieski, bot takie "gownienka" .. Albo jak wola duzu, dogi niemiecki (nie mam nic przeciwko) Zauwazylscie, ze czesto to male psy szukaly domko, a duze znajdywaly je szybko? Teraz moze juz tak nie ma, ale wczesniej tak bylo... :shake::shake:

Posted

[quote name='BlackSheWolf']niestety. u nas w schronisku szybciej ida te wieksze, albo zupelnie malutkie.
u mnie w schronisku jest teraz taka tyci tyci sunia :) mniejsza od pinczera min[/quote]
A czemu te większe szybcjiej znajdują dom? Średniaków mało kto chce wziąć? dziwi mnie to.

Posted

Myslac jako przecietny czlowiek (nie dogomaniak) to bym sobie tak pomyslala:
No wezmiemy tego mloedego, duzego doga/ huskiego/ bullteriera/ dobermana/ rottka, bo jest najladniejsze i takie duuuze..

:shake::shake: Ludzie tak mysla... Ze te male to takie .. poprostu male, brzydkie i szczekliwe...

Posted

[quote name='joanika']A czemu te większe szybcjiej znajdują dom? Średniaków mało kto chce wziąć? dziwi mnie to.[/quote]

Ja akurat słyszałam że to te duże są problemem, a te małe idą jak mąka w spożywczaku :razz:

Posted

[U]Dinka[/U] masz rację.
I ja walczę z tymi głupimi ludzkimi poglądami na temat małych psów (gł pudli bo sama mam pudliczkę) że to głupie takie, zadziorne, szczekliwe, że na smyczy ciągną, że wyszkolić się nie da i inne. Ludzie się dziwią że moja sunia nie dość że pudel, nie dość że mała (30 cm w kłębie) nie dość że szczeniak to przychodzi na zawołanie i nie szczeka I mówią : jaki mądry piesek, ja im na to zawsze odpowiadam: każdy pies jest mądra ale potrzebuje szkolenia, mądrego wychowania. I zaczyna się dyskusja: "Pani ja swojego niczego nauczyć nie mogę on głupi jest." No to ja załamuje ręce w tym momencie.:angryy: