Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Migori']A takie szelki z obciążnikami nie są lepsze ?[/QUOTE]
szelki wzmacniają inne partie mięśni ;)
też bym chciała ale nie wydam 200zł na szelki , wp działa bardzo podobnie ,wzmacnia te same partie

Posted

[quote name='DomixX']Łoo ale łańcuch :mad:
W szelkach wygląda super, bardzo jej pasują :cool3:[/QUOTE]
dzięki

mijanie 2 szit zu bez smyczy
[video=youtube;G1TMT2GJmJw]http://www.youtube.com/watch?v=G1TMT2GJmJw&list=UUS9jaJkef_BuJ-e8HeT1KnA&index=3&feature=plcp[/video]

tutaj lekko pobudzona
[video=youtube;jmXzQ2z-igQ]http://www.youtube.com/watch?v=jmXzQ2z-igQ&list=UUS9jaJkef_BuJ-e8HeT1KnA&index=2&feature=plcp[/video]

a tutaj po prostu ładnie idziemy
[video=youtube;G4bkTP6uV2g]http://www.youtube.com/watch?v=G4bkTP6uV2g&list=UUS9jaJkef_BuJ-e8HeT1KnA&index=5&feature=plcp[/video]

spróbuję nagrać mijanie sąsiadek .. o ile mi się uda bo wygląda to całkiem inaczej.

Posted

[quote name='Marta_Ares']pieknie sie slucha na tym 1 filmiku,

na co tak szczeka na 2??[/QUOTE]
;)
na psa który już się przymierzał do podbiegnięcia.

Posted

[quote name='vege*']na 3 filmiku ona spokojnie idzie? :lol:
jak z Nuką idę spokojnie to jest chód 2 km/h dosłownie :evil_lol:[/QUOTE]

tak , to jej spokojny spacer hehe

Posted

[quote name='gops']tak , to jej spokojny spacer hehe[/QUOTE]

to jej spokojny spacer wygoląda identycznie jak 'spokojny' spacer mojej koleżanki z jej ok 35 kg psem.
Jak mi kiedyś Martyna powiedziała, że Neon już coraz lepiej chodzi na smyczy to jak ja to zobaczyłam jak on chodzi super wg niej na tej smyczy to ustałam i się przeżegnałam :evil_lol:

Posted

ona w ten sposób dochodzi do miejsca w którym ją puszczam, dopiero tam zwalnia czeka na odpięcie smyczy i załatwia swoje sprawy, wącha itd :)

Posted

[quote name='gops']ona w ten sposób dochodzi do miejsca w którym ją puszczam, dopiero tam zwalnia czeka na odpięcie smyczy i załatwia swoje sprawy, wącha itd :)[/QUOTE]

A to nie u mnie tak nie jest, ona zawsze wszędzie spokojnie dojdzie, chyba, ze po nocy na prawdę jej się chce siku lub zobaczy jakiegoś psa, z którym chce się pobawić to wtedy troszkę pociągnie, ale jak zobaczy, że ja staję to ona wtedy siada i tylko merda ogonem i piszczy, że ona chce do pieska :lol:

Posted

ale Miś nie ciągnie :) ona szybko idzie , lecz mnie nie ciągnie.
ciągnie wtedy gdy jej na to pozwalam, pozwalam jej chwile po wyjściu z bloku żeby coś powąchała potem wie że idziemy do celu i dopiero tam może sie wygłupiać .

Posted

ja chodzę dość szybko :)

dziś mamy świetną pogode , a mój aparat leży rozładowany .
zapomniałam naładować .

Posted

U nas tez jest piekne sloneczko , niedawno kupilam na allegro starego zenita i dzisiaj jest idealna pogoda zeby go wypróbowac ale nie mam w domu kliszy :angryy:

Posted

[B]dOgLoV[/B] dokup kliszę jeszcze będzie okazja by przetestować go .

a ja na pocieszenie dla siebie idę sobie do lasu z Kingą Shagym i jej znajomą z tym yorkiem , więc przed nami kilku godzinny spacer , w końcu mamy pogode na takie spacery :)
tym razem nie ryzykuję i biorę obroże na zmianę bo znając suke właduję się już do rzeki .

Posted

Ja na tym filmiku nie widzę agresywnego psa tylko mega podjaranego którego nikt nie koryguje, bez smyczy potrafi się zachować, co oznacza że sama ją nakręcasz kiedy jest na smycz i zachowuje się jak na filmiku bądź gorzej.

Posted

[quote name='NightQueen']Ja na tym filmiku nie widzę agresywnego psa tylko mega podjaranego którego nikt nie koryguje, bez smyczy potrafi się zachować, co oznacza że sama ją nakręcasz kiedy jest na smycz i zachowuje się jak na filmiku bądź gorzej.[/QUOTE]
bo na filmiku nie jest agresywna, tylko nakręcona na innego psa, agresja wyszła by w momencie gdy ten pies by podbiegł .
nie koryguję bo mam powód , oczywiście wszyscy w koło wiedzą lepiej jak to bywa na dogo o rozumy pozjadali (nie mówię o Tobie) ;)
po moich korektach Miś obrała technike cichego psa, i bez znaku ostrzeżenia atakowała psy gdy były w zasięgu pyska, długo musiała to odkręcać .
i teraz wiem żeby więcej tego błędu nie popełnić.
coś kosztem czegoś , mi to nie przeszkadza jak jest teraz.

bez smyczy potrafi minąć mniejsze spokojne psy , wiem kiedy muszę ją zapiąć i wiem kiedy nie muszę , w 3/4 przypadków muszę .

Posted

[quote name='vege*']A ten twój ami play to jaką ma szer? :-)

Misia nie dusi się już na szerszych obrożach, jest jakaś poprawa?[/QUOTE]
ami play idzie do Marty :)
Mis może nosić tylko 4cm , nie ma żadnej poprawy.

Posted

[quote name='gops']ami play idzie do Marty :)
Mis może nosić tylko 4cm , nie ma żadnej poprawy.[/QUOTE]

a można to jakoś leczyć czy jak? ja się z tym jeszcze nie spotkałam wgl dlatego pytam

Posted

więc tak , w ogóle to wet był mocno zdziwiony tym że moja suka ma chora tchawicę , bo Miś jakby nie patrzeć karczycho ma mocne , a taki problem maja najczęściej psy z chudymi,słabymi szyjkami jak yorki np .
no ale wszystko wskazuję że to właśnie u nas ta tchawica, można próbować wzmocnić mięśnie karku co i tak może nic nie dać już (ale próbuję bo i tak nam się to przyda przed wp), trzeba nosić szerokie obroże lub szelki i tyle.
to nie jest jakiś wielki kłopot, ja sama najprawdopodobniej się temu przyczyniłam prowadząc psa na dławiku i kolcach często , gdzie ona szarpie do kotów/psów i stało się , w którymś momencie zaczęła kaszleć, wymiotować pianą i śliną (typowy przypadek) .
mamy już zapas szelek, 3 obroże 4cm (tzn 2 w drodze na zmianę) i to nam w zupełności nie przeszkadza , żyjemy dalej tak samo .

wróciłyśmy z porządnego spaceru w lesie k.12km a ona pospała chwilę i już chcę się bawić , tragedia, zaraziła się od Kleo energią.

Posted

nie zdążyłam zrobić , zwykły 4cm pitman , i czekam na dwie 4cm DS .
na pewno kiedyś będą zdjęcia , ale i tak głównie w szelkach chodzi .

Posted

ok ok ;-)

Misia jest mniejsza od mojej Nuki i byłam ciekawa jak wygląda, bo dla Nuki najszerszą obrożę mam na 3,5 cm, wygląda fajnie i czasami mnie korciło te 4 cm ale nie wiem jakby to wyglądało :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...