Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='catie']Tylko po co adresówka ;p (chyba, że to nie adresówka, tylko napis :przygarnij mnie ? ;)[/QUOTE]
moje niedopatrzenie :evil_lol:

[quote name='Onomato-Peja']Aż przez Ciebie mam ochotę się przejść do lasu... I chyba tak zrobię : )

A jak ze stawami Miśki? Hm? ;)[/QUOTE]
to jest akurat park :lol:
ze stawami ok , tak naprawde to nawet nie wiem czy to byl problem ze stawami czy z miesniami bo nie dalo sie tego sprawdzic , od kiedy oponujemy nie zauwazam tego trzesienia sie lap wiec chyba sie zmiejszylo , ale kupilam arthrovet na wszelki wypadek bd dawac

Posted

[quote name='gops']

to jest akurat park :lol:
ze stawami ok , tak naprawde to nawet nie wiem czy to byl problem ze stawami czy z miesniami bo nie dalo sie tego sprawdzic , od kiedy oponujemy nie zauwazam tego trzesienia sie lap wiec chyba sie zmiejszylo , ale kupilam arthrovet na wszelki wypadek bd dawac[/QUOTE]

Cicho : P

O no to dobrze. ;)
My w końcu mamy arthroflex i już pomalutku widac poprawę. :D

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Cicho : P

O no to dobrze. ;)
My w końcu mamy arthroflex i już pomalutku widac poprawę. :D[/QUOTE]
porownaj sobie sklady , bardzo podobne a arthroflex 3 razy drozszy . ;)
to co ja kupilam to bodajze polski producent dlatego takie tanie

Posted

[quote name='gops']porownaj sobie sklady , bardzo podobne a arthroflex 3 razy drozszy . ;)
to co ja kupilam to bodajze polski producent dlatego takie tanie[/QUOTE]

a to jest proszek czy co? I jak z dawkowaniem?

Posted

[quote name='Onomato-Peja']a to jest proszek czy co? I jak z dawkowaniem?[/QUOTE]
prosz [url]http://allegro.pl/arthrovet-ha-90-tbl-arthrofos-lodz-i1489250327.html[/url] poczytaj :) wydaje mi sie ze bardziej sie oplaca

Posted

Tabletki ;) Arthorvet HA skonczylam pierwsze opakowanie :) Zerknij na allegro, jest koles ktory ma po 35 zl za 90 szt. Chociaz zanim skonczysz butle A. to troche minie ;) Mi tabetki duzo latwiej podawac, jest tansze, a sklad rownie dobry

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Czy ja wiem, raczej nie będę kombinować, no ale dzięki. ;)[/QUOTE]
jak uwazasz, warto znac sporo tansza alternatywe ;)

mamy wiosne!! od kilku dni ponad 10 stopni :multi:

Posted

Ja preparat na stawy kupiłam w sklepie z odżywkami dla sportowców. Patrząc na skład to w sumie mają tego trochę więcej w 1 tabletce: 500mg glukozaminy, 400 chondroityny, do tego 5mg kolagenu, boswellę i coś tam jeszcze... Jedyny z wypróbowanych przez nas ludzkich specyfików którego nie muszę młodej wpychać do żołądka, je nawet chętniej niż ArthroDol (żeby go zjadła musiałam kilka razy prosić).

U nas szaro i ponuro, do tego zimno...

Posted

[quote name='*Monia*']Ja preparat na stawy kupiłam w sklepie z odżywkami dla sportowców. Patrząc na skład to w sumie mają tego trochę więcej w 1 tabletce: 500mg glukozaminy, 400 chondroityny, do tego 5mg kolagenu, boswellę i coś tam jeszcze... Jedyny z wypróbowanych przez nas ludzkich specyfików którego nie muszę młodej wpychać do żołądka, je nawet chętniej niż ArthroDol (żeby go zjadła musiałam kilka razy prosić).

U nas szaro i ponuro, do tego zimno...[/QUOTE]

moja suka jest tak lapczywa ze w kawalek kielbaski moglabym gow** wsadzic a ona by polknel a odrazu nie wachajac i nie gryzac , wiec jak owine w szynke albo kielbaske w cokolwiek to nie mam problemu zawsze polknie ;)
mozesz mi podac nazwe tego ? ja mam ciotke ktora ma sklep sportowy z odzywkami sprobuje sie zorientowac bardziej i moze faktycznie okaze sie jeszcze lepsza alternatywa

co do pogody to u nas tez jakos duzo slonka nie ma ale ogolnie cieplo jest :lol:

Posted

Ja jak patrzylam na te dla sportowcow to widzialam tam tez inne dodatkowe skladniki, ktorych psu podawac bym nie chciala. Plus tych tabletek o ktorych wspomniala gops jest dodatek hialuronianu sodu. Nie ma tego duzo, ale lepsze to niz nic, a skladnik jest bardzo dobry. Taki preparat generalnie a zawierac glukozamince chondroityne i koniecznie wit C...inne cuda wianki to pic na wode. Plyn najlepiej wchlanialny, tabletki troche gorzej.
Ja podawalam Arthroflex 2 lata...albo i 3 i...i nic ;) efektow jako takich brak

Posted

[quote name='Agnes']
Ja podawalam Arthroflex 2 lata...albo i 3 i...i nic ;) efektow jako takich brak[/QUOTE]
A jakich efektów oczekiwałaś ? Masz jakiś punkt odniesienia np. badanie radiologiczne stawów/kręgosłupa przed kuracją chondroprotetykami i po ? A czy wicie jak ma działać ten preparat ? Może podawanie tego preparatu przez 3 lata zapobiegło zwyrodnieniom, które są nieuniknione - pojawiają się z wiekiem, zwłaszcza u dużych psów. To, że pies rusza się jak 3 lata temu to chyba znak, że preparat działa, prawda ?

Posted

Wstawanie mojej sucz, jakis czas temu zauwazylam, ze ma "ciezki tylek" i to widziala nawet moja mama ;) Nie twierdze, ze taki zwykly tani perapat uczyni z niej 2letniego psa, ale ja poprawe widze. Tyle mi wystarczy, bo jak wiele razy pisalam stawow nie badalam i badac nie bede ;)
Ale RTG kregoslupa robilam, tylko zmian na zdjeciu nie widac, bo nie znaczy ze problemu nie ma ;)

O tym, ze taki preparat chroni to juz nie pisalam, bo sprawa oczywista - po to glownie go podaje ;)

Posted

Ludzie od tych preparatów oczekują cudów, nawet nie potwierdzono naukowo skuteczności tych składników - nie ma takich badań. Teraz taki popularny ten hialuronian - mam go nawet w kremie do twarzy, ale czy wchłania sie z przewodu pokarmowego ? Też nie wiadomo... może to zwykły chwyt marketingowy.
A powiem coś żeby zasiać ziarnko.... moja suka od ponad roku nie dostaje żadnych preparatów na stawy, bo po prostu nie może. Nie są przez nią tolerowane, a jak pewnie wiecie ma soczystą dysplazję... jaka jest moja obserwacja ? Pogorszenia brak i w obrazie RTG i w chodzie/ruchu/ wstawaniu... dziwne prawda? Tłumaczę to cechą osobniczą, ale kurczę... kto wie...
Arthroflex podawałam odkąd ją mam u siebie, od 3 miesiąca życia, nie uchroniło jej to ani przed operacją, ani przed kulawizną, ani przed zwyrodnieniem i chorobą. Jedyny składnik w jaki wierzę to kolagen.

Posted

Bo jak pies jest uwarunkowany genetycznie to cuda nie pomoga, nie i juz, niestety. No, ale mowimy o zapobieganiu a nie leczeniu, bo z tym drugim to juz jest gorzej. Wtedy raczej nic z tych tanszych latwo dostepnych preparatow nie pomoze - mam na mysli typu Arthroflex.
Poki suka zdrowa (watroba) to laduje w nia preparaty i bede doradzac je innym ;)

Posted

[quote name='gops']moja suka jest tak lapczywa ze w kawalek kielbaski moglabym gow** wsadzic a ona by polknel a odrazu nie wachajac i nie gryzac , wiec jak owine w szynke albo kielbaske w cokolwiek to nie mam problemu zawsze polknie ;)
mozesz mi podac nazwe tego ? ja mam ciotke ktora ma sklep sportowy z odzywkami sprobuje sie zorientowac bardziej i moze faktycznie okaze sie jeszcze lepsza alternatywa

co do pogody to u nas tez jakos duzo slonka nie ma ale ogolnie cieplo jest :lol:[/QUOTE]
Moje nie zawsze się dadzą oszukać, szczególnie Shinie udaje się sprytnie pozbywać tabletek...
Joint Therapy plus, produkuje to Trec. Najpierw oczywiście poczytałam trochę psich tematów o dysplazji, popatrzyłam co polecają i dopiero się zdecydowałam. Na razie to dokończymy, zobaczymy czy będą jakieś efekty a jak nie to będziemy szukać dalej. Hexolina na razie dostaje sporadycznie bo ona nie ma skłonności do urazów czy przeciążenia (mimo że 5 lat starsza i wyczynowiec).

Co do efektów stosowania to z mojej obserwacji Shiny, jej niewyjaśnionych problemów ze wstawaniem i chwiejnym chodem i naszych testów 3 różnych preparatów w dosyć krótkim czasie (każdy po kilka tygodni) mogę kilka słów o każdym napisać. Najpierw był ArthroFos i jakoś rewelacji nie było. Później glukozamina jakaś plus kilka dni wciskania ArthroDolu i też nie było poprawy bo pies nadal po dłuższym spacerze tyłka podnieść nie mógł. Później włączyłam czarci pazur do glukozaminy (jedno rano drugie wieczorem) i tu jakaś poprawa nastąpiła. Do tego przeszłyśmy na inną karmę i teraz zmieniłam na ten joint therapy (po przerwie kilkunastodniowej) i młoda wstaje normalnie, szaleje, i tylko bo dużym wysiłku ze skokami miewa problemy ale dużo mniejsze. A było ze 2-3 razy tak, że mi się na spacerze kładła i nie mogła podnieść tyłka :roll:. Nie wiem czego to dokładnie zasługa, ale wiem że poprzednia karma jej stawom nie służyła ;). Wet to tylko by prześwietlał wszystko w ciemno albo Arthroflex za grubo ponad stówę polecał więc musiałam sama dumać co zrobić..

Posted

jak czytam jakie problemy maja wasze psy to wychodzi na to ze Miska jest zdrowa, nigdy nie bylo az tak zle zeby nie mogla wstac albo podniesc tylka , jedynie te trzesace sie lapy co jakis czas
sprawdze ten lek dla ludzi podpytam ciotki , zobaczymy , narazie mam cale opakowanie arthrovetu i zobaczymy jak bd , chciaz mi ciezko stwierdzic bedzie czy dziala bo Misce coraz zadziej trzesa sie lapy i nie wiem po czym jest ta zmiana bo nie dawalam jej innych lekow .

a na jaka karme przeszlas ?

Posted

Mi się trzęsące łapy bardziej z problemami mięśniowymi kojarzą. Ja mam zawsze problem jak ponoszę coś ciężkiego i później przy podnoszeniu rąk mi się trzęsą.
Ten Joint Therapy nie ma witaminy C, czego gapa nie zauważyłam wcześniej (dzięki Agnes za zwrócenie uwagi ;)) i trzeba będzie Rutinoscorbin czy coś dorzucić.. Ale młoda pomarańcze i jabłka wcina, więc na razie uzupełnia witaminki naturalnie :lol:.

Na Brita Large, ale coś mi się psy sypią (wiosna..) i trzeba coś na sierść dorzucić.

Posted

no mi tez raczej z miesniami sie kojarzy ,ale nijak nie ma tego sprawdzic
tabletki na stawy przydadza sie jak chcem nadal oponowac , napewno to sporo wiekszy wysilek dla lap niz bieganie za pileczka po prostej
a witamine C daje suce co kilka dni po tabletce bo ona bardzo je lubi , a przy okazji zdrowe ;) za to cytrysow zadnych nie ruszy

Posted

Pewnie że przy wysiłku trzeba stawy wspomagać, a Miśkowa to Strongwoman :lol:. Dawno zdjęć oponowych nie było, a fajnie się je ogląda :razz:

Moje kundle zawsze się ustawiają jak tylko widzą że otwieram szufladę/szafkę z lekami i sępią witaminy :mad:. Hexolina przed cytrusami ucieka, a dzisiaj aż odskoczyła jak jej dałam kawałek pomarańcza którego Shina wcinała bo biedna myślała że to coś smacznego :evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Pewnie że przy wysiłku trzeba stawy wspomagać, a Miśkowa to Strongwoman :lol:. Dawno zdjęć oponowych nie było, a fajnie się je ogląda :razz:

Moje kundle zawsze się ustawiają jak tylko widzą że otwieram szufladę/szafkę z lekami i sępią witaminy :mad:. Hexolina przed cytrusami ucieka, a dzisiaj aż odskoczyła jak jej dałam kawałek pomarańcza którego Shina wcinała bo biedna myślała że to coś smacznego :evil_lol:[/QUOTE]
ze zdjeciami oponowymi to kiepsko bo najczesciej chodze z opona sama z suka i musze miec oczy dokola glowy czy nic do nas nie podbiega , moze jutro poprosze brata zeby nam towarzyszyl to cos pstrykne
a no moja chetnie je tylko witamine c , tabletki na stawy musze chowac w kielbaske/szynke
biedna Hexa :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']jak czytam jakie problemy maja wasze psy to wychodzi na to ze Miska jest zdrowa[/QUOTE]

gops tylko mi nie pisz, ze wszystkie moje wyklady poszly w... d i a b l y:angryy::evil_lol: [B]Ty po to masz dawac te preparaty, zeby problemow nie bylo[/B], bo jak beda to lek za 35 zl Ci nie pomoze:diabloti: Wtedy to zasadniczo nic nie pomoze:roll:

ps - wytluscilam co najwazniejsze, zebys znowu nie zapomniala:diabloti:

Posted

[quote name='Agnes']gops tylko mi nie pisz, ze wszystkie moje wyklady poszly w... d i a b l y:angryy::evil_lol: [B]Ty po to masz dawac te preparaty, zeby problemow nie bylo[/B], bo jak beda to lek za 35 zl Ci nie pomoze:diabloti: Wtedy to zasadniczo nic nie pomoze:roll:

ps - wytluscilam co najwazniejsze, zebys znowu nie zapomniala:diabloti:[/QUOTE]

ja Ciebie tez kocham :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...