Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Han Sharn napisał(a):
Toffi jest zachwycający. chciałabym żeby Inuyasha był choć trochę do niego podobny. :multi:
A czy mogę zapytać czy Toffi jest semi? Jeśli to niestosowne pytanie to prosze je zignorować.
Mój Inuyasha jest tym co jak wyczytałam w necie nazywają medium semi coat.

Toffi jest 'semi' - zarasta na plecach, na bokach ma pojedyncze włosy a na pośladkach ciut wiecej... Milka 'semi' nie jest, a zarasta na pośladkach - rajtuzy jej na zimę można zapuscić :lol:

Posted

Nesjanka napisał(a):
a ja jeszcze wrócę do Wrocławia - czy nikt nie ma już zdjęć ????

ja juz wiecej nie mam - zrobilam fotki tylko psom, bo na sukach musialam rozruszac Milencje :evil_lol:

Iwonki mąż robil :cool3:

Posted

maga18 napisał(a):
ja juz wiecej nie mam - zrobilam fotki tylko psom, bo na sukach musialam rozruszac Milencje :evil_lol:

już ty lepiej nic nie mów od rozruszaniu milencji:-o :diabloti:

Posted

maga18 napisał(a):

no tak to oczywiste, że musiałaś przygotować Milkę - co zresztą świetnie ci wyszło i zaprocentowało super lokatą i tytułami :multi: brawo

poczekamy na Iwonkę ...............
czekamy ........:razz:

Posted

Skoro już został poruszony problem semików, to chciałabym zapytać gdzie leży granica między semikami, a zwykłymi nagusami? Pieski semi są bardzo efektowne, ale zastanawiam sie jakiej długości ursłyby im włosy, gdyby nie były golone. I jak często trzeba golić takiego grzywacza, żeby ładnie wyglądał? Mój Dinar ma pojedyncze włosy na plecach, ale są bardzo rzadkie, co jest chyba normalne prawie u wszystkich przedstawicieli tej rasy i nie można mówić tu o odmianie semi. Czy ktoś ma zdjęcie noeogolonego semika? Chciałabym je zobaczyć ze zwykłej ciekawości :cool3: , zawsze widziałam tylko ogolone.

Posted

Demon jest niegolonym semikiem [tzn ostatnio go ogoliłam]
nie wiem czy dobrze widać
to ostatnie zdjęcia przed goleniem

a tu jakieś pół roku temu

Posted

Dziękuję wszystkim za informacje i fotki. Zaspokoiliście moją ciekawość :D Semi mają piękne owłosienie, gdy są ogolone, ale na codzień chyba dość często trzeba poddawac je takim zabiegom, by wyglądały elegancko. A czy na wystawach ma jakies znaczenie w ocenie sędziego czy pies jest semi czy nie?
Res, wzięłaś grzywacza ze schroniska??? Super! Bardzo szanuję osoby, które pomagają zwierzetom. Nie wiedziałam tylko, że takie rasy jak grzywacz również można spotkać w schroniskach. Zdarzają się rasowe psy, wiem. Mój tata miał kiedyś szorstkowłosego wyżła z takiego właśnie miejsca. Ale grzywacz... Nigdy bym nie pomyślała.

Posted

dla mnie nieogolony Demon jest super ale ludzie pytają się czy to pies?,najbardziej trafnie chyba o nim powiedział pewien pan "a co to za koza?",oczywiście tz bardzo się oburzył nie bedę cytować:evil_lol: ,mam o tyle dobrze , ze Demon nie jest wystawiany, więc zdanie innych średnio się dla mnie liczy, ogolony[dobrze] rzeczywiscie wyglada elegancko,tak czy tak jest kąpany raz w tygodniu wtedy golenie morduchny:loveu:
Myślę że preferencje na wystawach zależą od upodobań sędziego,oczywiście nie ma mowy o wystawianiu nieogolonego semi

Posted

lothia napisał(a):
Myślę że preferencje na wystawach zależą od upodobań sędziego,oczywiście nie ma mowy o wystawianiu nieogolonego semi

Lothia:lol: - w Nowym Targu w klasie młodzieży była wystawiana semiczka nieogolona( oczywiście nie tak silna semi jak np. Demon)-zajęła II miejsce:lol: - co do oceny nie wiem , ale w każdym bądź razie przed suczką nagą przygotowaną do wystawy.Co prawda po raz pierwszy się z tym spotkałam ale jednak:-)

Posted

:crazyeye:
mam semi, ale szczerze nieogolone nie są moim zdaniem eleganckie i na wystawie nie pokazałabym się z takim psem,to jak zaniedbany facet[choć podobno teraz w modzie:evil_lol:]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...