Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ress ja bede napewno, ale czy Tasmina będzie wystawiana to zależy. Niestety nie mamy na to wpływu i możemy czekać aż się sprawa rozwiążę. Najgorsze, że co i jak to wiadomo będzie pewnie dopiero w lutym, ale i tak ja zgłoszę. Najwyżej kaska przepadnie. A co mi tam :D

Posted

góral napisał(a):
ciekawe ile chińczyków zjedzie do Katowic, coś mi się wydaje, że sporo....

A na ulicach się dziwią na widok łysola i niby taka mało znana rasa, a niedługo będą ilościowo z yorkami konkurować :lol: :lol:

Posted

onka napisał(a):
no i ten młodzieniec będzie:) w młodziezy :D

a qrde :wink: jak Wy to robicie ze Wasze psy na spacerach wyglądaja jakby wyszły od razu spod nożyczek i prysznica od fryzjera co? :wink: :lol:

Onka kto to jest???? :angel:

Posted

Miniaga!Jedziesz!I koniec!Nie po to sie spotykamy zeby rywalizowac ,bo to jakby dodatek,ale wlasnie po to by sie spotkac!!!!!

Malawaszka!Wypieknial chlopak nie???
Ja tez juz odliczam dni,tygodnie ,miesiace.

Posted

Germanika!Wiec ja Ci zycze z calego serca ,zebys do marca zmienil samochod na duuuuuuuuuzy - zeby zmiescic Cyge i klateczki.Wtedy wszyscy beda szczesliwi.I bedzie o jedna grzywaczke wiecej na wystawie! :wink:

Posted

Ress
Będziemy napewno tylko nie wiem czy bedziemy sie wystawiac i nie z powodu konkurencji a bardziej przyziemnych problemów.

NIo właśnie mam pytanko jak to jest z zębami we wzorcu? W większości pisze, że braki w uzębieniu nie są wadą, w nielicznych zaznaczone jest, że dotyczy to nagich - dlaczego tak jest. Dziś tłumaczyłam tej mojej hodowczyni, że jeżeli tasi bedzie miała braki to nie bedę jej wystawiać a ona mi czyta wzorzec i mówi, że głupoty gadam, bo Cleo to większość sędziów wogóle nie sprawdzała zebów? Tasi ma 26 lub 28 zębów - zależy jak liczyć - hihi

Posted

Ress,jedziemy całą paczką,a transport nie jest mój.Moje autko zostaje w domu.
Miniaga,Kasy już nie wystawiam,ale jak chcesz ją zobaczyć to zapraszam do Olsztyna.

Posted

Miniaga!Chyba nie moge sie zgodzic z hodowczynia Tasi.....
Faktycznie u grzywacza we wzorcu sa dopuszczalne braki w uzebieniu,ale dotyczy to WYLACZNIE odmiany nagiej.To zaleznosc genetyczna.Gen odpowiedzialny za brak owlosienia jest genem sprzezonym z genem odpowiedzialnym za uzebienie.czyli nagosc moze warunkowac braki w uzebieniu.
Odmiana powder puff MUSI miec kompletne uzebienie ze zgryzem nozycowym.Zeby zdrowe ,mocne i prawidlowo osadzone.Kazde odchylenie powinno byc traktowane jako wada.

Posted

Germanika napisał(a):
Cyga chętnie bym Cię zabrał,ale niestety mam sporo klatek i nie mam miejsca.

nawet nie śmiałabym wyjsc z takim zapytaniem :oops: :D

...wiecie co kupując psa,przez myśl mnie nie przeszło żeby móc sie zmierzyć na ringu. Podobnie jak wiele innych osób odwiedziłam dogo. żeby poznać osoby kochające tą rasę :) ... i tak patrzac na Wasze zmagania,zapał i radość jaką z tego wiekszosc z Was czerpie...jakoś tak mnie się udzieliło, aby jednak sprubować....zawsze to jakieś nowe doświadczenie :D
...piliście może herbate z plasterkiem mandarynki? jak nie to polecam,właśnie taką pije.

Posted

Cyga!Ja uwielbiam takie "herbaciane" eksperymenty....Pilam juz z pomarancza i z mandarynka.Pychotka.
A co do wystaw.Ostrzegam to uzaleznia i to bardzo.....za niedlugo zrobia odwyk dla wystawcow.Niemniej zabawa przednia i niekoniecznie trzeba wygrywac zeby bylo fajnie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...