flashka-g Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 kopiuje z regulaminu [QUOTE][COLOR=#005633]5. „Najlepsza Para Psów” - parę stanowi pies oraz suka tej samej rasy, będąca własnością jednego właściciela, wystawiane na danej wystawie. 6. „Najlepsza Grupa Hodowlana” - grupę stanowią minimum 3 psy/suki jednej rasy, o tym samym przydomku hodowlanym.[/COLOR] [/QUOTE] a najlepsza suka hodowlana i reproduktor, najczesciej sa wylacznie na wystawach klubowych dodatkowa konkurencja.Na naszych miedzynarodowkach i krajowkach najczesciej mozna spotkac sie tylko z najlepsza para hodowlana i rzadziej z grupa hodowlana.
orsini Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 ot mądre sie znaleźli:)))))to macie taki problem: czy moge wystawic suke na konkurencje NAJLEPSZA SUKA HODOWLANA suka czarno-srebrna, a dzieci w roznych kolorach:))))))
Marta Chmielewska Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='flashka-g']najlepszy reproduktor- dzieci po danym psie najlepsza suka hodowlana- dzieci suni Przy czym musisz na jednej wystawie (zwykle klubowa) zebrać minimum troje dzieci od jednej suki lub jednego reproduktora ale niekoniecznie po tym samym ojcu/matce :p Matka mojej suki została Najlepszą suką hodowlaną w ubiegłym roku na Klubowej Terriera Typu Bull, miałam przyjemność walczyć o ten tytuł dla naszej hodowczyni ;)
flashka-g Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='orsini']ot mądre sie znaleźli:)))))to macie taki problem: czy moge wystawic suke na konkurencje NAJLEPSZA SUKA HODOWLANA suka czarno-srebrna, a dzieci w roznych kolorach:))))))[/quote] a czemu nie;p to tak jak po lysym wystawic powdery:p oczywiscie mozna wystawic same dzieci suki, badz psa, bez rodzica- w przypadku gdy rodzic juz nie zyje np.
Agama Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 flaszi:lol: nie wiem czy ORSINI nie chodzilo w tym pytaniu zagadce o sytuacje kiedy w danej rasie jest podzial na kolory nie mowiac o wielkosciach-to tylko moje przypuszczenia:cool3: wiadomo ze jak nie ma podzielu na kolory to mozna
Marta Chmielewska Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='flashka-g']a czemu nie;p to tak jak po lysym wystawic powdery:p oczywiscie mozna wystawic same dzieci suki, badz psa, bez rodzica- w przypadku gdy rodzic juz nie zyje np.[/quote] W ogóle można wystawiać bez rodzica, same dzieci :lol:;) Tylko zbierz te dzieci na jednej wystawie... :roll:
Czarne Gwiazdy Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 flashka, orsini zapewne chodziło o sznaucery, a sznaucery są oceniane oddzielne ze względu na kolory ;) No i moim zdaniem chyba mozna, przeciez suka może urodzić psy w róznych kolorach, nie?
Czarne Gwiazdy Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote]oczywiscie mozna wystawic same dzieci suki, badz psa, bez rodzica- w przypadku gdy rodzic juz nie zyje np.[/quote]hmmm, i kto wtedy dostaje tytuł, jak są wystawiane dzieci suki? Pośmiertny tytuł [i]Najlepsza Suka Hodowlana[/i]? Dziwne to dla mnie jakieś :p
Marta Chmielewska Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 :lol::lol::lol: Dlatego wystawia się dzieci psów żyjących ;) ale bez obecności rodziców :lol: nie ma takiego wymogu ;)
Dzidtka_Gl Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 oj ja pamietam na Klubówce PONów potomstwo 2 reproduktorów nie żyjących pokazywało się... ot tytuł, jak tytuł do kolekcji... a teraz kiedy mrozi sie nasienie to ma sens ;)
AiK Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 a gdzie zdjecia z Legnicy tyle psow i tak malo zdjeć
flashka-g Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 [QUOTE]flashka, orsini zapewne chodziło o sznaucery, a sznaucery są oceniane oddzielne ze względu na kolory ;-)[/QUOTE] hahaha, no co ty nie powiesz:lol: :lol: :lol: tylko ze moga sie np. po czrano srebrnej matce urodizc pieprz sol. To dlaczegpo tych dzieci nie pokazywac??
orsini Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 flaszi dokladnie o to pytam:))))ale jakby nie patrzec to sa rozne rasy:)))a pp i lysy to jedna rasa:)))))
flashka-g Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 bo macie te sznaucery tak pomiksowane:evil_lol:
orsini Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 nio w USA to jedna rasa:)))ale jak trudno by bylo jakiegos caciba wtedy wygrac:))))
Czarne Gwiazdy Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Hodowcy sznaucerów to wymyślili, żeby mniejsza konkurencja była :lol:
marisia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Najlepiej zlikwidować podział na kolorki w sznaucerkach :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: a wtedy będzie tak, jak w USA i Zjednoczonym Królestwie: śladowe ilości czarnych średniaków, śladowe ilości czarno-srebrnych i czarnych miniatur, białe chyba i tu i tu są uznawane za wadliwe umaszczenie. Jak zaczniemy masowo krzyżować pomiędzy kolorami, bardzo szybko pieprzaki zdominują całą rasę :loveu: :loveu: :loveu: , ostaną się jeno czarne olbrzymy, bo pieprzaki są kiepskawe :shake: .
Dorota_33 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 A ja właśnie wróciłam z Sopotu z wystawy.Pogoda fatalna,ciagle pada deszcz,błoto,trawa po kostki-ogólnie tragedia!!!!
Iwona Posted August 12, 2006 Author Posted August 12, 2006 No to fatalnie:-( , mam przynajmniej nadzieję,że "naszym" grzywkom w dniu jutrzejszym będzie bardziej sprzyjać pogoda-czego szczerze życzę:lol:
Dorota_33 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Tez mam nadzieję,że do jutra sie coś zmieni!!! Kilka fotek z Sopotu [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/9686/spa54213xd2.jpg[/IMG] [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/4082/spa54233cr8.jpg[/IMG] [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/7564/spa54228xi5.jpg[/IMG]
AngelOfDeath Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=red]Życzę jutro w Sopocie powodzenia wszystkim moim ulubieńcom :loveu: :loveu: :loveu: !!!!![/COLOR][/SIZE][/FONT]
orsini Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 a to miniaga bedzie w Sopocie???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
lalunia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [quote name='Dorota_33']A ja właśnie wróciłam z Sopotu z wystawy.Pogoda fatalna,ciagle pada deszcz,błoto,trawa po kostki-ogólnie tragedia!!!![/quote] dorota to mnie przeraziłaś teraz to już mam kąpletnego doła co do jutrzejszego dnia :placz: :placz: :placz:
AnkaW Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=blue]POWODZENIA NA SOPOCKIM RINGU[/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER] [LEFT][COLOR=darkslategray]mam nadzieję że pogoda będzie taka jak u nas dzisiaj :lol: słoneczko, 26 stopni i lekki rześki wiaterek :p [/COLOR][/LEFT]
Recommended Posts