Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kopiuje z regulaminu

[QUOTE][COLOR=#005633]5. „Najlepsza Para Psów” - parę stanowi pies oraz suka tej samej rasy, będąca własnością jednego właściciela, wystawiane na danej wystawie.

6. „Najlepsza Grupa Hodowlana” - grupę stanowią minimum 3 psy/suki jednej rasy, o tym samym przydomku hodowlanym.[/COLOR]
[/QUOTE]

a najlepsza suka hodowlana i reproduktor, najczesciej sa wylacznie na wystawach klubowych dodatkowa konkurencja.Na naszych miedzynarodowkach i krajowkach najczesciej mozna spotkac sie tylko z najlepsza para hodowlana i rzadziej z grupa hodowlana.

Posted

ot mądre sie znaleźli:)))))to macie taki problem: czy moge wystawic suke na konkurencje NAJLEPSZA SUKA HODOWLANA suka czarno-srebrna, a dzieci w roznych kolorach:))))))

Posted

[quote name='flashka-g']najlepszy reproduktor- dzieci po danym psie
najlepsza suka hodowlana- dzieci suni

Przy czym musisz na jednej wystawie (zwykle klubowa) zebrać minimum troje dzieci od jednej suki lub jednego reproduktora ale niekoniecznie po tym samym ojcu/matce :p Matka mojej suki została Najlepszą suką hodowlaną w ubiegłym roku na Klubowej Terriera Typu Bull, miałam przyjemność walczyć o ten tytuł dla naszej hodowczyni ;)

Posted

[quote name='orsini']ot mądre sie znaleźli:)))))to macie taki problem: czy moge wystawic suke na konkurencje NAJLEPSZA SUKA HODOWLANA suka czarno-srebrna, a dzieci w roznych kolorach:))))))[/quote]

a czemu nie;p to tak jak po lysym wystawic powdery:p

oczywiscie mozna wystawic same dzieci suki, badz psa, bez rodzica- w przypadku gdy rodzic juz nie zyje np.

Posted

flaszi:lol: nie wiem czy ORSINI nie chodzilo w tym pytaniu zagadce o sytuacje kiedy w danej rasie jest podzial na kolory nie mowiac o wielkosciach-to tylko moje przypuszczenia:cool3: wiadomo ze jak nie ma podzielu na kolory to mozna

Posted

[quote name='flashka-g']a czemu nie;p to tak jak po lysym wystawic powdery:p

oczywiscie mozna wystawic same dzieci suki, badz psa, bez rodzica- w przypadku gdy rodzic juz nie zyje np.[/quote]

W ogóle można wystawiać bez rodzica, same dzieci :lol:;) Tylko zbierz te dzieci na jednej wystawie... :roll:

Posted

[quote]oczywiscie mozna wystawic same dzieci suki, badz psa, bez rodzica- w przypadku gdy rodzic juz nie zyje np.[/quote]hmmm, i kto wtedy dostaje tytuł, jak są wystawiane dzieci suki?

Pośmiertny tytuł [i]Najlepsza Suka Hodowlana[/i]? Dziwne to dla mnie jakieś :p

Posted

oj ja pamietam na Klubówce PONów potomstwo 2 reproduktorów nie żyjących pokazywało się... ot tytuł, jak tytuł do kolekcji... a teraz kiedy mrozi sie nasienie to ma sens ;)

Posted

[QUOTE]flashka, orsini zapewne chodziło o sznaucery, a sznaucery są oceniane oddzielne ze względu na kolory ;-)[/QUOTE]

hahaha, no co ty nie powiesz:lol: :lol: :lol: tylko ze moga sie np. po czrano srebrnej matce urodizc pieprz sol. To dlaczegpo tych dzieci nie pokazywac??

Posted

Najlepiej zlikwidować podział na kolorki w sznaucerkach :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: a wtedy będzie tak, jak w USA i Zjednoczonym Królestwie: śladowe ilości czarnych średniaków, śladowe ilości czarno-srebrnych i czarnych miniatur, białe chyba i tu i tu są uznawane za wadliwe umaszczenie. Jak zaczniemy masowo krzyżować pomiędzy kolorami, bardzo szybko pieprzaki zdominują całą rasę :loveu: :loveu: :loveu: , ostaną się jeno czarne olbrzymy, bo pieprzaki są kiepskawe :shake: .

Posted

No to fatalnie:-( , mam przynajmniej nadzieję,że "naszym" grzywkom w dniu jutrzejszym będzie bardziej sprzyjać pogoda-czego szczerze życzę:lol:

Posted

Tez mam nadzieję,że do jutra sie coś zmieni!!!
Kilka fotek z Sopotu

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/9686/spa54213xd2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/4082/spa54233cr8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/7564/spa54228xi5.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Dorota_33']A ja właśnie wróciłam z Sopotu z wystawy.Pogoda fatalna,ciagle pada deszcz,błoto,trawa po kostki-ogólnie tragedia!!!![/quote]

dorota to mnie przeraziłaś teraz to już mam kąpletnego doła co do jutrzejszego dnia :placz: :placz: :placz:

Posted

[CENTER][B][SIZE=4][COLOR=blue]POWODZENIA NA SOPOCKIM RINGU[/COLOR][/SIZE][/B]
[/CENTER]
[LEFT][COLOR=darkslategray]mam nadzieję że pogoda będzie taka jak u nas dzisiaj :lol: słoneczko, 26 stopni i lekki rześki wiaterek :p [/COLOR][/LEFT]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...