Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Donio napisał(a):
Chciałbym przyznać moje prywatne Grand Prix za ten post po przeczytaniu ostatnich trzydziestu stron. Ress, wspaniałe zdjęcia, niestety, nie wszystkie psy rozpoznaję. Mam ogromną prośbę: chciałbym zobaczyć Ecru i Efective Nesjana, A przynajmniej podaj numer postu, na którym one są. flashka -q i Germanika , jestem pod wrażeniem Waszych wypowiedzi, wyważonych i widać do końca przemyślanych. Brawo!!! Nie za bardzo rozumiem te napaści na Sengę, która nie skrytykowała wad żadnego psa. Osobiście doceniam urodę i Toffika, i Liska; nie chciałbym mieć żadnego z nich, bo mają cechy, które mi nie odpowiadają (zaznaczam: cechy, a nie wady). Ciekawe, czyim klonem jest "tomorow"? Pewnie razem z Orsini prowadzą w tajemnicy hodowlę chińczyków. A może mają parę sztuk na współwłasność?

Brawo!!!!! Ja chylę czoła za to, co napisałeś Donio,właśnie o to w tym wszystkim chodzi, aby każdy z nas miał swój punkt widzenia i potrafił w normalny sposób go wypowiedzieć. Wielokrotnie pisałem, że powinniśmy mieć swój plan hodowlany, wystawowy..., który nie musi przecież podobać się wszystkim, bo to utopia. Najważniejsze abyśmy my byli zadowoleni z naszych poczynań. Wielokrotnie słyszałem, że moje psy są nietypowe, są dyskfalifikowane, że Nabab jest garbaty, ma krótką kufę źle biega i że nie jest opalony i co.....i nic, on jest mój, mnie się podoba. Wciąż się modlę, aby mi taki sam jeszcze raz się urodził, niestety mało realne. Na zakończenie, Donio uderzyłeś w stół, ale nożyce się nie odezwą, bo nie mają powodu(trochę żartobliwa puenta, ale za dużo tutaj-forum- złych emocji). Oby więcej ludzi z takim podejściem.

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie a ja nie roumiem po co cały ten szum. Ja też popełniłam ten błąd jakis czas temu i dałam sie wpuścić w powystawowe utarczki a emocje wzieły góre.

Tak naprawdę wszystkie wypowiedzi sa mocno czytelne. Prywatne sympatie i antypatie przekładaja się na ocene psów. Ci, którzy lubia Germanike zaciecie go bronią, choc tak naprawde On sam chyba nie czuje sie atakowany i bardzo dobrze, że ma to wszystko gdzieś... Ci, którzy lubia Mage bronią jej, choc tak naprawdę po co? Toffik zwyciężył i to broni się samo.... Nie było to jego pierwsze zwyciestwo i nie ostatnie, ale problem polega na tym, że wygrał z psem z hodowli Germanki. Najsmieszniejsze jest jednak to, ze ani Góral ani Hodowca Idealisty Germanika nie wznoszą sprzeciwu- obaj Panowie maja zdrowy dystans.

Maga nie przejmuj się tymi pierdołami - ja kibicowałam w młodziezy Liskowi, ale cieszę się z Twojego sukcesu szczerze. Ile ludzi tyle opini i tak naprawde liczy sie to, że osiagnełas sukces dzieki swojej pracy. Nie znam psa, który byłby ideałem.Ludzie zawsze będą gadać a ty nie pozwól by te gadanie popsuło ci humor.

Posted

miniaga napisał(a):

Tak naprawdę wszystkie wypowiedzi sa mocno czytelne.
Najsmieszniejsze jest jednak to, ze ani Góral ani Hodowca Idealisty Germanika nie wznoszą sprzeciwu- obaj Panowie maja zdrowy dystans.

BRAWO!!!!!!!!!!!!!:modla: :modla: :modla: :modla: :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

:) mi się podobała wystawa, zarówno Pani, która sędziowała- jej podejście do podsądnych :))- nawet mojego popłocha :obłaskawiła", jak i psinki- cudne cudne, śliczne :)) jedynie nagłośnienie i skupienie w spodku nader nieprzyjazne :/ pozdrawiam!

Posted

sliczne zjdecia. i mam pytanie, co to za psiak z klasy championów na zdjeciu okok nababa? bardzo mi sie podoba (na zdjeciu oczywiscie bo nie widzialam na zywo ani ze wszystkich stron:lol: ).

Posted

A ja mam pytanie do autorów zdjęć (Malawaszki, P. Marka Paśkiewicza)...
Czy mogłabym je wykorzystać na swojej stronie internetowej - oczywiście podpisane???

Tylko nie wiem jak się mam skontaktować z P. Markiem:-( buuuu...:placz: Ress - Ty masz z nim kontakt:cool3: podpytaj się;)

Em-ka - czekam na Twoją porcję zdjęć;)

Posted

Ano bo Gizmuś nienawidzi wystaw, z chwilą wejścia na ring staje się zupełnie innym psem, i nie będę więcej mordować ani jego ani siebie :-( . Zrobiliśmy hodowlankę - na wszelki wypadek gdyby jakaś panna się w nim zakochała ;) :lol: :lol:

Posted

Pani Myszo

Każdy ma jakis swoj ideał. nie widziałam Marcela na żywo, ale słyszałam, ze to piekny pies. Ja mam w domu noc i dzień. I chociaż jestem pod dużym wrazeniem Jagódki, kocham obydwie tak samo. Tasi ma swoje wady, ale jest spełnieniem moich marzeń. Dużo razem przeszłyśmy, choc jesteśmy razem krótko.

Posted

miniaga napisał(a):
Pani Myszo

Każdy ma jakis swoj ideał. nie widziałam Marcela na żywo, ale słyszałam, ze to piekny pies. Ja mam w domu noc i dzień. I chociaż jestem pod dużym wrazeniem Jagódki, kocham obydwie tak samo. Tasi ma swoje wady, ale jest spełnieniem moich marzeń. Dużo razem przeszłyśmy, choc jesteśmy razem krótko.

to mój pączuś:loveu:

Posted

paniMysza napisał(a):
no przeciez radzio zaczyna kariere!!!!:lol: spłaci jak bedzie wystawiała malucha:evil_lol:

No właśnie :evil_lol: :evil_lol: . Wystawy to jest jakaś choroba, nie można się od nich oderwać :cool3: . A to wszystko przez Grucę, bo namówiła mnie na pierwszą :multi: :multi: , później pokazała dogomanię, gdzie Was wszystkich mogłam poznać. :loveu: :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...