Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Moze naraze sie teraz wielu OSOBOM :eviltong: :diabloti: :angryy: czy zawsze musza wygrywac pieski SEDZIOW :crazyeye: -kiedy ONE wygrywaja -nie ma takiej dyskusji -dlaczego nie moze wygrac pies poczatkujacego wystawcy :crazyeye: dla kogo sa wystawy i za czyje pieniadze:crazyeye: coraz czesciej roszada nastepuje kiedy przyjezdza sedzia z obcych stron nieukladowy:lol: pozdrawiam

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chciałam sie wypowiadac,ale Senga,Ty chyba przesadzasz.Po co te złośliwości?Chyba sprawia Ci to duzą przyjemność?
Normalnie czytać się tego nie chce,chcesz wystraszyc wszystkich,którzy chca zacząc wystawiac,albo znichęcić wystawiających?Te Twoje krytyki i tak nic nie zmienią!!!

Posted

Już pytałam dlaczego ....
usłyszałam tylko że pies ma wade, który ( domysły), jaka ( domysły) ...
Tak i Senga pisała, z Toff nie powinien wygrac ... nie ma to jak sędziowac 400km ( czy iles tam) od m-ca wystawy :eviltong:

Posted

Dorotka czeka Cie to samo ;) Wez tylko wygraj z Gilbertem z psami, ktore lubi Senga to... :mad:
hehehe juz sama nie wiem czy wole byc w czołowce i miec takie nieprzyjemnosci czy byc na szarym koncu i nie przechodzic tego wszystkiego :shake:

Posted

[quote name='maga18']no tak mnie boli ze szok... ja tego nie zaczelam :p

nie mozesz przebolec tego ze nagle pojawila sie taka Kućkowa i ni z gruszki ni z pietruszki jej sie powodzi z kociubem[/quote]
ha,hahahaha, najbardziej mnie Kućkowa boli, to fakt...

Posted

maga ja mam to gdzieś co lubi Senga.
A Ty masz pięknego psa i bardzo się cieszę,że wygrał!!!!
Mam nadzieję,że Gilbert tez będzie taki dobry jak Toffik!!!

Posted

[quote name='maga18']hehehe juz sama nie wiem czy wole byc w czołowce i miec takie nieprzyjemnosci czy byc na szarym koncu i nie przechodzic tego wszystkiego :shake:[/quote]

to ja Ci powiem :cool1: lepiej jak jesteś w czołówce i obgadywana, bo to znaczy, że się Twój pies liczy i psuje nerwy konkurencji :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a Ty mesz mega satysfakcję :cool1:

Posted

ja nie powiem z jednej strony bym takze wolała Liska- ze wzgledu na grzebiet Toffika. Magda chyba sama zauwaza ta wade skoro go prostuje. Nie wiem czy on przez stres robi sie w pałąk czy tak ma, głownie interesuje sie wadami własnego psa zeby je wyeliminowac i ukryc, ale nie zawsze sie da. A co do Liska wolałabym zeby był troszke niższy i szkoda ze jasnieje :placz: ( chodz to nie wada :) ). Ale pieknie sie sam prezentuje. Toffik na tle stawki pozostałych łysielców na pewno sie wyróznia owłosioniem bo ma je bujne no i wyglada odrazu atrakcyjniej w ruchu. Chciałam tylko to napisac, mam nadzieje ze nikt nie bedzie zły. Moze napisze tez zeby nikt sie nie złoscil co bym wolala zeby moja suka miala dłuzszą szyje i mocniejszy grzbiet, moze zeby miala 2 cm mniej i głebsze kąty i miejsze oczy. Ale trudno taka jest..mimo tego uwazam ze tak ma duzo osiagniec i wielu sędziów zachwyca.

Posted

[quote name='maga18']Dorotka czeka Cie to samo ;) Wez tylko wygraj z Gilbertem z psami, ktore lubi Senga to... :mad:
hehehe juz sama nie wiem czy wole byc w czołowce i miec takie nieprzyjemnosci czy byc na szarym koncu i nie przechodzic tego wszystkiego :shake:[/quote]
JAKIE NIEPRZYJEMNOŚCI ??????? pytam poraz kolejny co napisłam złego o twoim psie, gdzie wytknęłam mu wadę, jaka wadę???? napisąłm i tego sie wypierac nie będę: że zaskoczyły mnie wyniki z klasy młodzieży psów
[B]I...NIC WIĘCEJ reszte dopowiedziały sobie osoby tu zebrane, które maja inne niz ja zdanie !!!!!!!!![/B]

Posted

Wiesz co Senga ... :mad:
Ty jako osoba z doswiadczeniem kynologicznym, przyszły sędzia, a TAkIE PRZYKROŚCI POCZĄTKUJĄCEMY W KYNOLOGI ROBISZ ( słusznie zauwazyłyście) ... może jak masz jakieś uwagi napiszesz je Madzi na priv, może coś konstruktywnego uda ci się wymyslić :roll: . Chyba bardziej doswiadczeni powinni pomagać, a nie tłamsic ... brawo Senga podejście na BIS'a ... tylko czego :eviltong:

Zawsze mi było Ciebie żla, jak Krysiunia tak po tobie jechała, a teraz widze że miała racje ...

Posted

[quote name='Dorota_33']maga ja mam to gdzieś co lubi Senga.
A Ty masz pięknego psa i bardzo się cieszę,że wygrał!!!!
Mam nadzieję,że Gilbert tez będzie taki dobry jak Toffik!!![/quote]
[SIZE=4][COLOR=darkred]BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE]!!!!!!!!!!!

Posted

Ja mysle ,ze trzeba nabrac troche dystansu do tego wszystkiego......Ocena sedziego to jego subiektywny osad tego co widzi na ringu w danej chwili,w danej minucie.Sedzia tez czlowiek ma prawo do wlasnego zdania ,nie zawsze moze dogodzic wszystkim......Jeden lubi to ,a drugi tamto.....
Poza tym akurat ta ocena sedziowska bardzo mi sie podobala......Sedzina mila ,ma podejscie dopsow,sedziuje dobrze - majac na uwadzeczolowe psy,sedziowanie przebiega fachowo ,szybko i sprawnie.Pomyslcie...ile ocen sedziowskich juz bylo takich ,ze nawet najczarniejsze Wasze wizje nie sa w stanie tego pojac?????Oceny za ladny kolor skory -pal licho ,ze anatomia do bani...skore ma piekna .......Teraz czas na kolejna wystawe i kolejna.;)

Posted

[quote name='sh_maniak']Wiesz co Senga ... :mad:
Ty jako osoba z doswiadczeniem kynologicznym, przyszły sędzia, a TAkIE PRZYKROŚCI POCZĄTKUJĄCEMY W KYNOLOGI ROBISZ ( słusznie zauwazyłyście) ... może jak masz jakieś uwagi napiszesz je Madzi na priv, może coś konstruktywnego uda ci się wymyslić :roll: . Chyba bardziej doswiadczeni powinni pomagać, a nie tłamsic ... brawo Senga podejście na BIS'a ... tylko czego :eviltong:

Zawsze mi było Ciebie żla, jak Krysiunia tak po tobie jechała, a teraz widze że miała racje ...[/quote]
a mi jest żal Krysiuni i ...Ciebie w takim razie

Posted

[quote name='flashka-g']ja nie powiem z jednej strony bym takze wolała Liska- ze wzgledu na grzebiet Toffika. Magda chyba sama zauwaza ta wade skoro go prostuje. Nie wiem czy on przez stres robi sie w pałąk czy tak ma, głownie interesuje sie wadami własnego psa zeby je wyeliminowac i ukryc, ale nie zawsze sie da. A co do Liska wolałabym zeby był troszke niższy i szkoda ze jasnieje :placz: ( chodz to nie wada :) ). Ale pieknie sie sam prezentuje. Toffik na tle stawki pozostałych łysielców na pewno sie wyróznia owłosioniem bo ma je bujne no i wyglada odrazu atrakcyjniej w ruchu. Chciałam tylko to napisac, mam nadzieje ze nikt nie bedzie zły. Moze napisze tez zeby nikt sie nie złoscil co bym wolala zeby moja suka miala dłuzszą szyje i mocniejszy grzbiet, moze zeby miala 2 cm mniej i głebsze kąty i miejsze oczy. Ale trudno taka jest..mimo tego uwazam ze tak ma duzo osiagniec i wielu sędziów zachwyca.[/QUOTE]
no i o to chodzi :Rose:

Posted

[quote name='malawaszka']no wiesz co?? ona ma takie śliczne te ślepka a Ty tu takie rzeczy :mad: :mad: :mad:[/quote]

ja ci powiem w czym problem...Kc jak widzi jedzenie albo cos co ja interesuje to je wybałusza, a ze wole jak sie sama wystawia na jedzienie i na inne wrazenia to tak ma:)

Posted

[quote name='flashka-g']ja nie powiem z jednej strony bym takze wolała Liska- ze wzgledu na grzebiet Toffika. Magda chyba sama zauwaza ta wade skoro go prostuje. Nie wiem czy on przez stres robi sie w pałąk czy tak ma, głownie interesuje sie wadami własnego psa zeby je wyeliminowac i ukryc, ale nie zawsze sie da. A co do Liska wolałabym zeby był troszke niższy i szkoda ze jasnieje :placz: ( chodz to nie wada :) ). Ale pieknie sie sam prezentuje. Toffik na tle stawki pozostałych łysielców na pewno sie wyróznia owłosioniem bo ma je bujne no i wyglada odrazu atrakcyjniej w ruchu. Chciałam tylko to napisac, mam nadzieje ze nikt nie bedzie zły.[/quote]

Asia a co sdzisz o ruchu obu tych piesków?

Posted

[quote name='flashka-g']ja ci powiem w czym problem...Kc jak widzi jedzenie albo cos co ja interesuje to je wybałusza, a ze wole jak sie sama wystawia na jedzienie i na inne wrazenia to tak ma:)[/quote]

:lol: :lol: :lol:

Posted

SENGA jestes tak stronnicza ze SZOK:diabloti: ja bym sie wstydzila majac takiego rzecznika prasowego mojej hodowli:shake:

Posted

Mysle ze wazne jest takze obiektywne patrzenie na swojego psa i zauwazanie wad u niego- NIKT NIE JEST IDEALNY:) Ja np. mogłąbym sie złoscic ze Kc przegrała z Expo..bo np. uwazam ze sie lepiej prezentuje i byla lepiej przygotowana, ale znowu Expo ma widocznie cos czego my nie mamy a co wolała sędzina;)

Posted

[quote name='flashka-g']ja ci powiem w czym problem...Kc jak widzi jedzenie albo cos co ja interesuje to je wybałusza, a ze wole jak sie sama wystawia na jedzienie i na inne wrazenia to tak ma:)[/quote]

hahahaha :lol:

[QUOTE]Mysle ze wazne jest takze obiektywne patrzenie na swojego psa i zauwazanie wad u niego- NIKT NIE JEST IDEALNY[/QUOTE]

i to jest sedno sprawy:multi:

Posted

nie bede tlumaczyla plecow Toffika... moze najlepsze nie sa ale reszte ma na miejscu :) ja go widze na codzien zrelaksowanego w domu i na dworze jak gania, jak staje do piłki, a wy go widzicie na wystawie w stresie... caly drzy i sie spina... ale widocznie sedziowie to wiedza i pisza mu ze ma dobra linie gorną...

Posted

[quote name='sh_maniak']Asia a co sdzisz o ruchu obu tych piesków?[/quote]

ja lubie psy w ruchu pełne ekspresji, dla mnie ( a ze miłuje sie w powderach) zawsze efektowniej wygalda ładny powder w ruchu, ale Toffikowi nic nie zastrzegam. Ma ładny wydajny ruch- i co jak pisałam efektownie wyglada. Z reszta co ja bede pisac, mam jednego grzywacza szogunka i nie jestem zadnym znawcą, pozatym w moim wieku to wiem ze nie kazdy liczy sie z zdaniem małolata:eviltong: Poki nie jestem sędizą a chociazby asystentem uwazam sie za totalnego amatora i mówie to jak sie układa mi w głowce.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...