Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, wiem coś o tym, bo nieraz czytałam dyskusje-wojny między hodowcami borderów. Ja się akurat nie dziwię, bo pełno ma coś na sumieniu :roll: Dlatego wolałabym żeby o hodowlach rottków napisać w inny sposób. Wypisać przydomki psów (z ewentualnymi tytułami, badaniami, osiągnięciami pracy) należących do danych hodowli (również z ważniejszymi sukcesami).

Bleper: rzeczywiście dobra propozycja ;) Rottki bardzo mi się podobają. Szkoda, że Zarina nie ma jeszcze wyników na HD, ale domyślam się, że hodowcy czekają na ukończenie przez suczkę iluś-tam miesięcy (to samo Grubcio i Eryka, ale to są młode psiaki i pewnie badania przed nimi :eviltong:). Czekam na więcej informacji o archiwalnych miotach. Jak dla mnie duża liczba psów - 15, 10 z nich to Cockery, nie wiem czy są mniej wymagające od rottków i jakie psiaki mają warunki. Mimo wszystko mam nadzieję, że jest ok ;) Podoba mi się to, że strona www jest często aktualizowana.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='revii']w Dobrym Mieście widziałam suczkę od nich - też całkiem dobrze się prezentowała (Zw. Młodzieży)[/quote]
Tak się składa, że miałam przyjemność oglądać Zarinę w Opolu! :cool3: Szczerze mówiąc zaraz po suczkach młodzieży udałam się do innych ringów, więc widzę, że dużo by mnie ominęło, gdybym pospieszyła się o jakieś 10 minut wcześniej :loveu:

Posted

Zarina jest cudna :loveu::loveu::loveu: to mlodziutka suczka , ale szykuje się jej wielka kariera.
Bardzo podobały mi się Saturiany w Płocku i Lary i Iro.
Wszystko zależy komu jaki typ rottka się podoba.
Hodowli jest sporo :)

a najpiękniejsza i tak jest moja Guśka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Spójrzcie tu:
[URL="http://www.proanimals.net/content/view/70/46/1/1/lang,polish/"]Rasowy kalendarz[/URL]

W 2008 roku nie było rottkowego kalendarza. Wstyd :angryy: Pozostało jeszcze trochę czasu (do 31 maja), by nadesłać fotografie. Rottomaniacy apeluję o zjednoczenie się i rozważenie tej kwestii :razz:

Posted

[quote name='Rottie']Spójrzcie tu:
[URL="http://www.proanimals.net/content/view/70/46/1/1/lang,polish/"]Rasowy kalendarz[/URL]

W 2008 roku nie było rottkowego kalendarza. Wstyd :angryy: Pozostało jeszcze trochę czasu (do 31 maja), by nadesłać fotografie. Rottomaniacy apeluję o zjednoczenie się i rozważenie tej kwestii :razz:[/quote]
No, ale właśnie musi być rodowód albo choćby metryka, my się niestety nie załapujemy w te kryteria...

[B]świder[/B] - witamy!

j.w. - fotki Atosa! :mad:

Posted

Witajcie Witajcie .
Jak mam wrzucić fotki skoro jest napisane "nie możesz wysyłać załączniki" :(
Przez fotosik czy jak???
Buziaki dla Waszych rottków. :)

Posted

Można przez Fotosik, Imageshack i wiele, wiele innych ;) Po wpakowaniu na serwer danego pliku, kopiujesz link "Hotlink to forums", czy coś w tym rodzaju (w zależności od serwisu).

• 2 weeks later...
Posted

Hej ludziska!
Tyle nowych rottkomaniaków na plus/minus :crazyeye:, a tu nikt się nie odzywa...

Jesteśmy zwarci i bezwzględni w działaniu :evil_lol:, ale umiejętność prowadzenia rozmów chyba u nas leży i kwiczy :roll:. Tylko takie zrywy od czasu do czasu...

No! Niech coś w końcu ruszy! Piszcie coś! Choćby: "u mnie dobrze" albo: "dodałam/em + rottkowi" :evil_lol:

Może jakieś zdjęcia?
(swoją drogą, KTOŚ obiecał COŚ tu umieścić :razz:)

Posted

Zapraszam do galerii Jamala, sporo nowych fotek zamieściłam ;)

Zastanawiam się jak tu forum 'rozruszać'... Proponowałam dyskusję na temat polskich hodowli, ale temat ucichł.

Posted

No taaak...
(akurat ja wypowiedziałam się na temat hodowli, więc o co chodzi? :eviltong:)

Trzeba wymyśleć jakiś lekki, łatwy i przyjemny temacik...
Może wakacje z rottkiem? :roll:

Posted

Witam, bardzo przepraszam, że się tak offtopowo wtrącam, ale łapię się już każdej szansy.. może ktoś z was - miłośników rottweilerów - będzie w stanie nam pomóc: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10263300#post10263300[/url]

Posted

Ja coprawda nie rottkowa tylko astkowa jestem ale co tam trzeba poszerzac horyzonty :evil_lol::eviltong:

powiem szczerze ze rottki budza moj respekt i mimo ze w domu mam dwa asty to rottka w domu chyba bym sie bala :evil_lol: kiedys jezdzilam do hoteliku do suni ast i akurat jak przyjechalam biegal sobie luzem rottek, piekny wyrosniety samiec. Ja bylam za ogrodzeniem on w srodku, podbiegl wprost do mnie, dosc energicznie i cos sobie tam bulgotajac pod nosem. Alez sie przerazilam, sama nie wiem czemu z psami mam do czynienia od lat ale ta jego masa, ten wielki leb :crazyeye:

mimo to bardzo porobaja mi sie rottki :loveu: i uwielbiam ogladac galeryjke Jamalka i jego wielkiego lba ze slicznymi oczkami :evil_lol:

Posted

Hej!

We mnie wzbudzały do momentu aż taki niedzwiedz zamieszkał u mnie...teraz nie wyobrażam sobie innej rasy;)
[IMG]http://img381.imageshack.us/img381/9274/mniam0018af.jpg[/IMG]
[IMG]http://images20.fotosik.pl/187/f4cb775f342b5fa2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img118.imageshack.us/img118/2987/npfotantu4555mi.jpg[/IMG]
i morderca z przymrużeniem oka:evil_lol:
[IMG]http://img243.imageshack.us/img243/5834/metka3sb.gif[/IMG]

Posted

[B]Tengusia:[/B] Jak widzisz rottki też mają latające uchole: [URL]http://images20.fotosik.pl/187/f4cb775f342b5fa2.jpg[/URL] :loveu: :loveu: :loveu:

Miło, że więcej rottków już się w temacie udziela, miła to była niespodzianka, nie powiem :loveu: Apropos wakacji z rottkiem. Gdzie jedziecie? Jak wiadomo nie wszędzie niestety z "mordercami" nas przyjmą :/ Ja tradycyjnie do znajomych w góry.

Posted

[quote name='Tengusia']Ja coprawda nie rottkowa tylko astkowa jestem ale co tam trzeba poszerzac horyzonty :evil_lol::eviltong:

powiem szczerze ze rottki budza moj respekt i mimo ze w domu mam dwa asty to rottka w domu chyba bym sie bala :evil_lol: kiedys jezdzilam do hoteliku do suni ast i akurat jak przyjechalam biegal sobie luzem rottek, piekny wyrosniety samiec. Ja bylam za ogrodzeniem on w srodku, podbiegl wprost do mnie, dosc energicznie i cos sobie tam bulgotajac pod nosem. Alez sie przerazilam, sama nie wiem czemu z psami mam do czynienia od lat ale ta jego masa, ten wielki leb :crazyeye:

mimo to bardzo porobaja mi sie rottki :loveu: i uwielbiam ogladac galeryjke Jamalka i jego wielkiego lba ze slicznymi oczkami :evil_lol:[/quote]
Ja doprawdy nie dziwię się, że ludzie boją się rottków (już nawet pomijając ich opis medialny :roll:) - wielkich i pewnych siebie bydlaków :evil_lol:
Już od 15. lat jest u nas w domu rottek (Bor jest drugi :loveu:), a OBCY rottek potrafi wzbudzić we mnie respekt... Niektóre są takie, że mimo iż się nie znamy, bez obaw zabrałabym się za niunianie :lol:, a niektóre są takie, że najchętniej mijałabym je szerokim łukiem.
Śmiesznie (tzn. teraz mogę tak mówić :roll:) było przy kupnie Bora - został do nas wpuszczony tatko Bora - wielkie bydle (właściciel - "on nic nie zrobi" :roll: :evil_lol:), wkroczył na sztywnych łapach i choć nie warknął, od razu odsunęliśmy się od maluchów i siedliśmy grzecznie na kanapie :D
Można powiedzieć - wielkość psa i pewny siebie charakter robi swoje...

[quote name='Rottie'][B]Tengusia:[/B] Jak widzisz rottki też mają latające uchole: [URL]http://images20.fotosik.pl/187/f4cb775f342b5fa2.jpg[/URL] :loveu: :loveu: :loveu:

Miło, że więcej rottków już się w temacie udziela, miła to była niespodzianka, nie powiem :loveu: Apropos wakacji z rottkiem. Gdzie jedziecie? Jak wiadomo nie wszędzie niestety z "mordercami" nas przyjmą :/ Ja tradycyjnie do znajomych w góry.[/quote]
A my tradycyjnie zostajemy w domu i chowamy się przed upałem! Głównie dlatego, że to ja nie lubię upałów i latem dogorywam... wychodzę tylko wtedy, kiedy muszę i odżywam wieczorami - na szczęście Borowi taki plan dnia odpowiada :D
Myślę, że nawet nie próbowałabym z nim wyjeżdżać, bo Bor, to co prawda pies "mój", ale również pies "rodzinny" i chyba ciężko by zniósł rozłączenie ze stadem... :roll:

Posted

Upałowstręt? Współczucia. Jamal jakoś znosi ostatnich parę dni, częściej leży w cieniu, ale siły na zabawę ma tyle samo :D

Jak Wasze rottki znoszą upały?

Posted

[quote name='Magd@']Metka jest super :loveu::loveu::loveu:
jak ona się czuje Asiu ???[/quote]
Madziu,raz lepiej raz gorzej...ale w tym wieku to już chyba norma:roll:Upały dają jej mocno w kość także porządniejsze spacery zaliczamy późnym wieczorem kiedy temperatura jest do wytrzymania.Chce ją wpakować w samochód i pojechać nad wodę,żeby trochę popływała tylko ciągle czasu brak:roll:

Posted

[quote name='Rottie']Upałowstręt? Współczucia. Jamal jakoś znosi ostatnich parę dni, częściej leży w cieniu, ale siły na zabawę ma tyle samo :D

Jak Wasze rottki znoszą upały?[/quote]
No tak - zimą przynajmniej mogę się jeszcze w coś ubrać gdy mi zimno, a latem są pewne ograniczenia - ze skóry się już nie rozbiorę :roll:

O dziwo Bor lepiej znosi upały niż ja :lol:
Oczywiście ruch na słoneczku też go wykańcza, ale stale zadziwia mnie to, że Bor posiedzi w ogródku w cieniu, pod drzewkami, a potem (chyba marznie? :D) wychodzi na największe słońce i leży tam plackiem nawet przez kilkanaście minut :crazyeye:
(ale jest to też dobre na jego kosteczki - sam wie co mu pomaga)

Kiedy jest już prawdziwy skwar, to mu na to nie pozwalamy - siedzimy w chłodnym domku i wyciągamy Bora najwyżej na 2min na siku.
Dodatkowo nauczyłam go chłodzić się na kafelkach w wc :lol:
Już kilka razy zdarzyło się wpaść na psa, kiedy człowiek biegnie przyciśnięty nagłą potrzebą :D