Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka jest jest jeszcze w Złotoryi ,wieczorem będzie u nas w Polkowicach na tymczasie ,będzie bezpieczna w ciepłym domku ,myślę ,że transport to nie problem tylko potrzeba czasu ,żeby coś zoorganizować:p
Dziewczyny może warto napisać coś w wątku o transportach ,help nie wiem jeszcze co ,jak i gdzie:oops:

Posted

Bianka Ty to prawdziwy człowiek jesteś:loveu:

Miałabym kilka pytań ,mała może do nas trafi za kilka godzin i muszę jakoś zacząc przygotowania:
1. umowa adopcyjna-rozumiem że obowiązkowa ,proszę o wzór na maila i czy można załączyć podpunkt o obowiązkowym czipowaniu?(w naszym mieście robią to gratis i byłoby miła)
2. co jeżeli przyjdzie ktoś z ogłoszenia i będzie kręcił w sprawie sterylki?czy mam uświadamiać ,puścić z dwa filmiki dlaczego warto czy odrazu spławić?wiem ,że ludzie są nieświadomi niestety...
3.czy suczka po sterylce ma cieczkę?:oops:

Jutro planuję zrobić ogłoszenia i porozwieszać wieczorem...dziwnie tak planować jak jeszcze małej tu nie ma :roll: napewno jeszcze będę miała kilka pytan :roll:albo kilkanaście:evil_lol:pzdr.

Posted

elciukay napisał(a):
Chętnie bym wziął tą sunie ale niestety jestem z Katowic a z tego co słyszałem to psiaki są gdzieś pod Wrocławiem :/

Rozumiem,ze znacie sie z Jaaga i to ona dopilnowalaby adopcji?
My szukamy transportu suni do Katowic.
Ja jestem bez auta:/ Moj ojciec je ma,ale trzeba by mu zwrocic za transport.Znajac mojego ojca to malo nie zawola:(Zreszta jeszcze nie wiem czy on pojedzie,bo wlasnie z moim mezem pojechali sciagnac moje zepsute auto z Niemiec.Wolalabym go nie prosic o transport....
Poki co mala jest na watku transportowym.Rozmawialam z Patryska i moge mala podwiezc do Wroclawia.Niestety to bylaby tylko niedziela,bo tylko wtedy moj maz nie pracuje i jego auto jest wolne.
Moje auto bedzie naprawione za...5tyg,bo tyle trwa zamowienie linki do gazu w serwisie.Paranoja !! Uzywanych linek nie ma,bo jak powiedzieli-"one sie nie psuja"....Przetrzepiemy jeszcze gielde-moze cos wczesniej znajdziemy.
W ogole to moze malej wymyslimy jakies imie? Macie jakies propozycje?

Posted

Tak, to Pani Jagna mi powiedziała o tym maluchu :) wziął bym go od zaraz. Warunki mam dobre dla psiaka bo mieszkam w domku z dosyć dużym ogrodem (16 arów).

Posted

:loveu::loveu::loveu:już jest u nas:loveu::loveu::loveu:
jest cudna ,z charakterkiem ,warczała na mojego psa:crazyeye:
musimy jej znaleźć kochających ludzi ,załuguje na to:)
Widzę ,że domek już się znalazł i nawet transport,także wstrzymać się z ogłoszeniami ,tak?

Posted

napisze w imieniu swoim i Patrycji.Jesli cos napisze nie tak,to popraw mnie Patrycja.
Otoz czekamy caly czas ,az odezwie sie Jaaga i napisze conieco nt.nowego domu i Lukasza,bo jak do tej pory to my niewiele wiemy.
"Psiunia ma trafic na salony"-tak napisala Patrycja.
Co nagle to po diable-tak ja mysle.

Posted

Hej, jestem, nie wiedziałam ze na mnie czekacie.
Pan zadzwonił z mojej strony z psami do adopcji. U nas w Katowicach w schronisku nie ma teraz żadnych szczeniąt, wiec zaproponowałam waszą malutką.

Posted

Wyglada to tak,ze Lukasz z Katowic w rozmowie z Patrycja wyznal,ze nie bedzie sterylizowal suczki.On pracuje na strozowce i tam ma z nim byc sunia.Ani dom ani hektary nie swiadcza o dobrym domu,wiec Patrycja powiedziala,ze wobec tego co uslyszala zdecydowala,ze suni Lukaszowi nie odda.Ja przyznaje jej racje.
Lukasz chcial podpisac umowe adopcyjna,ale w niej stoi,ze sunie trzeba zaczipowac i wysterylizowac.On nie chce sterylki....Zdenerwowal sie,ze robimy problemy.Wiem,ze moze pojsc na gielde i dostac za zlotowke psa.Moze dostac go w inny sposob.Ja jednak do tego reki nie przyloze.
Poki co szukamy dalej....

Posted

Ten pan był całkiem cierpliwy ,ja chyba byłam zdenerwowana bardziej od niego:oops:.P.Łukasz mówił ,że nie będzie sterylizował ,bo suczka byłaby cały czas z nim i w domu i w pracy i byłaby dopilnowana i że nie możemy nikogo zmuszać.Zgodził się na podpisanie umowy ,no ale umowa zawiera odnośnik sterylki...hmm...Przepraszam p.Łukaszu ,ale ten pies jest pod moją opieką ,a może zmieni pan zdanie???

Posted

Ja zawsze daję do przeczytaia tekst umowy adopcyjnej .Jeśli nie zgadzają się z którymś punktem , to dyskutujemy na ten temat . Czasem ludzie a zwłaszcza panowie , mają wątpliwości , czy dokonać kastracji psa . Co do kotów , nikt nie ma z tym problemów .
Do tej pory nikt nie powiedział mi wprost , że tego nie zrobi .
Patryska , słusznie postąpiłaś . Nie ma się co spieszyć . Znajdzie się właściwy domek .

Posted

Moje maleństwo już ma domek ,oddałam ją młodej ,fajnej dziewczynie:loveu:Wątek można przenieść.Mieszkają prawie "pod moim nosem" także będę miała wszystko pod kontrolą:lol:mam nadzieję ,że wszystko będzie ok:loveu::loveu:ale szczerze to jestem spokojna ,tylko jakoś ta pusto tutaj:shake:

Posted

a to dostałam na maila:

Suńka czyli "Kulka" miewa się bardzo dobrze:) byliśmy u weterynarza dostała szczepionkę i książeczkę zdrowia. Mój Misiek jest zachwycony i bardzo podoba mu się nasz Kuleczka. Została ulubieńcem naszego domu:):):) bardzo się cieszymy i zrobiło się w naszym domu wesoło. jak porobimuy zdjęcia to Ci wyślę i zobaczysz jak zdrowo rosnie i się rozwija:):):) a w najblizszym czasie się spotkamy ją zobaczysz:) bez obaw lekarz powiedział nam co ma jeśc i jak się z nim obchodzić. papapapa do usłyszenia. Monika.

wiecie co czuję?:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

a najfajniejsze ,że w każdej chwili mogę założyć buty i odwiedzić małą i wiem ,że jest blisko mnie...oby nic się nie zmieniło...trzymajcie kciuki

Mod przeniesie wątek czy Iza?