agusiazet Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Na zdjęciu Sarenka wygląda rewelacyjnie! Mam pewność, że już Wy nie dacie jej zginąć:) Quote
Bonsai Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 Dzięki dziewczyny za wsparcie! :loveu: Miło jest mieć świadomość, że los suni nie jest wszystkim obojętny. :) Ludek - masz PW. Skoro już jesteśmy przy temacie pieniążków, na koncie suni jest 50 PLN od BasiaD. Zaistniała również potrzeba zakupu szelek dla psuni, bo będzie to dla niej bezpieczniejsze - z obroży próbuje się wysunąć. Quote
Kasia Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Ja przed chwila również przelałam grosika. Z bazarku na chwilę obecna jest 30 zł, jak tylko te pieniażki wpłyną na moje konto to od razu przelewam je do Ciebie :lol: Quote
Bonsai Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 Z jeszcze jednego bazarku Sarenki jest w tej chwili 19 zł. Quote
agusiazet Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Ja obiecałam 100 zł, ale na razie przeleję 50, a resztę po 1 maja! I piszcie jak Sarenka się aklimatyzuje i jak po operacji!!! Quote
mafik Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziękuję wszystkim za wsparcie, nie tylko finansowe!!! Jestem pełna podziwu dla Bonsai i niesamowicie wdzięczna za pomoc :loveu:.Dzięki Wam i Bonsai szeleczki już do nas jadą. Sunia regeneruje siły, dużo śpi i leży, co w jej stanie jest bardzo dobre. Niestety jej psychika jest w rozsypce. Bardzo boi się ludzi, a wyjście na dwór kończy się próbami ucieczki lub chowaniem w krzaki, dlatego jest cały czas na smyczy. Zjadła ładnie obiad i znów śpi. Pozwala na głaskanie i drapanie, masowanie brzuszka. Jednak kiedy pojawia się ktoś inny niż ja, chowa się całą sobą w kącik.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czekam na możliwość podania jej leków na odpchlenie i odrobaczenie, a wtedy dojdzie do konfrontacji z moimi psiakami. Spotkanie planuję w niedzielę, a może w psim towarzystwie nabierze więcej pewności siebie. Jutro kolejne wieści.;)[/SIZE][/FONT] Quote
majqa Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Ta sunia chyba dopiero odkrywa dobro płynące od człowieka. Quote
mafik Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [FONT='Arial Unicode MS'][FONT='Arial Unicode MS']Kolejny dzień w nowym życiu suni dobiega końca. Ranek przyniósł drobny, ale bardzo optymistyczny akcent. Kiedy weszłam do suńki zaczęła nieśmiało kręcić ogonem. Wzruszyła mnie tym „gestem”, bo do tej pory nie widziałam u niej nigdy takiej reakcji :-([/FONT] [FONT='Arial Unicode MS']Wyjście na podwórko przypominało wczorajsze, ale popołudniowe przebiegało już mniej nerwowo. Po powrocie zwiedziła wszystkie pomieszczenia, sprawdziła zapachy moich psiaków, które w tym czasie wyszły na dwór. Potem sama wróciła na swoje legowisko. Zasypia już w mojej obecności na tyle twardo, że zaczyna śnić. Przytula się delikatnie pyszczkiem do mojej dłoni, co jest kolejnym przełomem. Psiaki mogły się już zobaczyć, ale na razie z odległości. Jutro spróbuję zapoznać je bliżej. ;)[/FONT] [/FONT] Quote
ocelot Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Brawo Mafik, już tylko Sarenko może być lepiej Quote
agusiazet Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Toż to cudne wieści!!! A jak po sterylce? ja już przelałam 50 zł na hotelik, następne po majowej wypłacie:) DZIEWCZYNY NA PRAWDę WSPANIAłA ROBOTA!!!:loveu: Quote
mafik Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Sterylizacja zrobiona bardzo dobrze, tylko dwa szwy :lol: Wszystko ładnie się goi. Właśnie teraz sunia leży na progu pokoju i obserwuje moje pisanie na dogomanii ;) Jest już w stadzie. Ciągle zalękniona i niepewna, to jest dla niej zupełnie nowy świat. Trzeba czasu by do niego przywykła. Quote
agusiazet Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Przywyknie, przywyknie i już tylko będzie szczęśliwa!!! Quote
Kasia Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Fajnie, ze z Sarenką coraz lepiej!!! Jest szansa na jakieś nowe domowo-Sarenkowe fotki :lol: Quote
mafik Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='Kasia'] Jest szansa na jakieś nowe domowo-Sarenkowe fotki :lol:[/quote] Może jutro spróbuję złapać ją w kadr, jak będzie na dworze. Zapowiada się w końcu ładny, wiosenny dzień. Cały czas są problemy ze spacerami, bo sunia widzi tylko płot i szuka luki do ucieczki. Trzeba dać jej czas... Quote
Bonsai Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Wpłynęło: 50 zł - BasiaD 30 zł - Kasia Zakupiono: -15 zł szeleczki (rachunek sfotografuję i wstawię później) Inne wydatki: - sterylizacja i wizyta u weta: finasowane przez fundację Azylu pod Psim Aniołem - karma: finansowana przez Help Animals Łączne środki na koncie suni: 65 zł Quote
majqa Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Sareneczko, witaj mała. Dziś pogoda jak drut, pewno czekają Cię kolejne przeżycia...:loveu: Quote
agusiazet Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 I jak tam postępy w socjalizajcji sarenki? Quote
Bonsai Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Sunia jest jednym wielkim kłębuszkiem nerwów, ostatnio została zapoznana z psiakami Marty, jednak większych zmian to nie przyniosło. Sunia jest lękliwa, na spacerki jak wychodzi, to próbuje zwiać - czeka nas jeszcze dużo pracy. W tym stanie do hoteliku nie możemy jej dać. Zwłaszcza, że mieszkałaby w kojcu, a po tym by się wspięła i uciekła. Mamy nadzieję, że rodzice mafik zgodzą się sunię przetrzymać dłużej. Quote
Bonsai Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Sarenka: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/226/ef3bc6c0dd336def.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/200/0b522566e372c37b.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/226/2ced2e9ef80dca32.jpg[/IMG][/URL] Quote
Kasia Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Jest naprawdę piekna :loveu: Szybko znajdzie nowy domek! Jutro przelewam kolejne 30 zł - za bazarek. Quote
BasiaD Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ojej ależ ona jest śliczna... NIech się jeszcze troszkę oswoi i domki będą się biły o nią! Hopja ślicznotko do góry pokzywać się cioteczkom! Quote
majqa Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Bidulka ma znajomą mi czujność i lęk w oczkach...:-( Quote
zachary Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 To ostatnie zdjęcie samej mordki-rewelacja, a te oczy...miodzio.:loveu: Quote
Bonsai Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Doszły pieniążki od agusiazet. Wpłaty i wypłaty będę zapisywała w tym poście: [url]http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9652595&postcount=3[/url] (post nr 3, tj. pierwsza strona) Quote
Recommended Posts