Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Każdy grosik się liczy. :loveu:

Też już nagromadziłam trochę przedmiotów na bazarek dla Sarenki, jednak TŻ pojechał, a z TŻ pojechał aparat i zostałam bez możliwości pstryknięcia fotki. Ale coś wymyślę. :cool3:

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z koleżanką która obiecała przemyśleć wzięcie małej na tymczas. Niestety - teraz jest to niemożliwe, bo już dwa tymczasiki sprawiają spory problem. Dwie suczki mają cieczkę, a tymczasowicz (choć już wykastrowany) wariuje na ich punkcie i robi się spory bałagan. Jak zwolni się jeden tymczasowicz (czyt. znajdzie dobry domek), to mała jako pierwsza będzie w kolejce na DT u Ani, wtedy będzie mogła być aż do końca, do adopcji.
Jak chcecie pomóc rozluźnić tymczas, to zapraszam np. tutaj: [url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108364[/url]

Posted

Piękny dzień za nami... suńka jadła śniadanie i obiad z mojej ręki. Dziś była naprawdę blisko i bardzo spokojnie zabierała kęsy z dłoni, bez ucieczek. Poznaje już mnie i biegnie szybko na posiłek. Jeszcze nie kręci ogonem, ale mam nadzieję, że postępy będą coraz większe i w końcu uda nam się przełamać jej lęk.

Posted

Tak, te wieści są wspaniałe. Ale są też i gorsze. :shake:
Od kilku tygodni kolejny rudzielec z Brzezin wałęsa się bez celu, podobno dokarmia go pewna pani ze sklepu od kilku tygodni. Psiak jest ogromną przylepką, jest niewielki, troszkę większy od pinczerka miniaturki... A nam już brakuje rąk. :(
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/212/1ce89e14d0d0a20b.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/192/a26aeedfe636e228.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='agusiazet']Kolejny śliczny rudzielec, czy tam u Was to jakaś oaza do wyrzucania niechcianych psów?[/QUOTE]
...raczej wiosenne porządki... Co gorsza, z tej miejscowości nie przywozi się psów do schroniska, tam sprawę bezdomnych psów załatwia sie inaczej... Stąd obawa głównie o małego rudzielca, bo on jest przylepa i bez problemu da się złapać, a wręcz sam się wpakuje ludziom w ręce. A potem to już tylko ... Płochliwa ruda sunia nie da się złapać i to jest ten plus..

Posted

Dziś małego psiaka nie było. Staram się myśleć, że nic złego kruszynie się nie stało się. Może poszedł za kimś. Ostatnio nie widziałam go przez dwa dni, a potem nagle się pojawił. Jeżeli chodzi o sunię, to dziś dostała dwa posiłki. Była już bardziej spokojna, więc jest szansa, że cieczka skończy się niebawem.

Posted

Sunia uspokoiła się i nadszedł koniec cieczki :multi: Myślę o zabraniu jej w końcu z ulicy koło środy. Potem zobaczymy co dalej. Najważniejsze aby udało się ja złapać. Przesłałam najnowsze zdjecia Bonsai, może je zamieści (nie wiem jak je tutaj wklejać). Psuńka jest w dobrej kondycji fizycznej. Regularne odżywianie wypełniło jej boki i nabrała trochę ciała. Jedyny problem to lęki przed blizszym kontaktem z człowiekiem i dom tymczasowy:-(

Posted

[quote name='morisowa']trzymam kciuki za łowy na Sarenkę!
a ten mały rudzielec się pojawił..?[/quote]
Niestety mały rudzielec nie poajwił się, pociesza mnie tylko myśl, że może jednak ktoś zlitował się nad biedakiem i zabrał go ze sobą.