szajbus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Potrzebne domki, nawet tymczasy dla 3 psinek. PILNE Quote
ewatonieja Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 ja sie boje co ta baba moze wymyslec w miedzyczasie :angryy: Quote
szajbus Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Domki dla psiaków pilnie potrzebne. Nawet tymczasowe! Quote
Tygrysek ^^ Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 A jest tu jakiś bannerek? Bo jk jest to chętnie wkleje może ktoś wypatrzy... Quote
Kar0la Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 A to są króliki miniaturki czy takie duże króle? Quote
ruda76 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 [quote name='Niewiasta_21']Potrzbujemy pomocy...:-( Dziewczyny jak cos to kroliki narazie do schronu,napewno nam je przetrzymaja zanim nie znajdzie sie transport do Wawy.[/quote] jak macie w Warszawie kogos na nie to jutro ode mnie jedzie Tz i kolega do W-wy wiec mogą je zawieźć . Ktos tylko musi je odebrac. Quote
ruda76 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Dziewczyny ja to bym weszła w tyle osob co jest psow, kazda za swojego psa i klatkę z królami , do samochodu i tyle by nas widziała. wiem, ze powinno się prawnie i takie tam ale z tego prawa to następny pies stracił zycie. Poza tym prawo powinno obowiazywac w dwie strony a ona i tak sobie nic z tego nie robi:mad: Jedyny minus to ze fundacja nie powinna działac bezprawnie bo osoby prywatne....no roznie z tym bywa Quote
Ayia Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 ruda w wawie odbiora bez problemu.. ale nie mammy jeszcze tych krolikow :placz: Quote
kalcia Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Masakryczna historia... [*] dla puchatej kulki :/ Transport i DT na terenie Warszawy jest dla krolikow. Jedyne czego potrzebujemy, to wiadomosc kiedy kroliki moglyby wyruszyc do Warszawy, kiedy przekazecie je Ayii i kiedy ona przyjedzie z nimi do nas ;) Albo jesli ktos inny ma je zawiesc ;) Wszystkie dni sa dla mnie mozliwe (zeby je odebrac w Wawie), po za ta sobota. Quote
jola od jadzi Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Wiadomości z dzisiaj: około godz. 14 prokurator wydał nakaz odebrania zwierząt, przekazać miał go jednak bezpośrednio Policji. O godz 15 dzwoniłam do komisariatu pytając się czy nakaz odbioru zwierząt jest już w dzienniku, niestety, nie było i miła pani wytłumaczyła mi,że dojdzie najprawdopodobniej jutro rano, w związku z czym wszystkie czynności związane z odebraniem zwierząt odbędą się dopiero jutro, umówiłam się na tel. na godz, 10 rano i dopilnuję,żeby powiadomili nas o której i kiedy dokładnie odbędzie się kolejna interwencja.Jeśli odbędzie się to jeszcze rano na pewno skontaktujemy się z Rudą 76 i podwieziemy te króliki gdzieś tam,żeby można było je zawieźć do Wa-wy. A króliki to nie miniaturki, to białe, zwykłe króliczki. Quote
nata od jadzi Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 ruda, ja też bym najchętniej weszła i zabrała wszystko co żywe, ale kobita wprost nam powiedziała, że zabierzemy te psy, to ona znajdzie kolejne. chodzi o to żeby to zgłaszać gdzie się da, męczyć policję i prokuraturę żeby baba miała zakaz trzymania w domu zwierząt. obyśmy tylko zdążyli... Quote
ruda76 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 [quote name='nata od jadzi']ruda, ja też bym najchętniej weszła i zabrała wszystko co żywe, ale kobita wprost nam powiedziała, że zabierzemy te psy, to ona znajdzie kolejne. chodzi o to żeby to zgłaszać gdzie się da, męczyć policję i prokuraturę żeby baba miała zakaz trzymania w domu zwierząt. obyśmy tylko zdążyli...[/quote] wiem, masz rację i miejmy nadzieję, ze włłasnie tak sie nie stanie jak zostaną jej odebrane te zwierzaki Quote
szajbus Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 tylko, żeby za godzinę nie sprowadziła sobie do domu 6 innych! Quote
Moriaaa Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 [quote name='szajbus']tylko, żeby za godzinę nie sprowadziła sobie do domu 6 innych![/quote] Postaramy się tak przeprowadzić rozmowę, aby babsko się przestraszyło i nie miało ochoty na kolejne. Rozmawiałam z p.Skowrońska. Dwa psy pojadą do schroniska, mają obiecane osobne budy. Jednego zabieramy my, pójdzie do boksu w hoteliku razem z dobeczką. Wszytsko prawdopodobnie rozegra się dzisiaj. Czekamy jak na szpilkach na telefon. Quote
jola od jadzi Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Dzwoniłam przed chwilą, naczelnik poszedł właśnie pobrać z dziennika nakaz,mam dzwonić za 15 minut...czekamy... Quote
jola od jadzi Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Wreszcie ruszyło...Razem z Kasią-kuratorem rodzinnym zaatakowałyśmy z dwóch stron...Prowadzący z ekipy dochodzeniowo-śledczej dzwonił już do schroniska, umówił się wstępnie na odbiór po godz. 16 (wcześniej nie zastaniemy właścicielki),do schronu pojadą dwa psy i najprawdopodobniej króliczki bo o tej porze już nie mają chyba szans jechać do Wa-wy? My zabierzemy trzeciego psa i pojedziemy z nim prosto do lecznicy. Po ustaleniu wszystkich formalności śledczy ma zadzwonić do mnie i powiedziec, o której się spotykamy.Acha, Kaja,oni mają wielką ochotę jeszcze dzisiaj nas przesłuchać...Ale wzięli się, naprawdę... Quote
ewatonieja Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 no to jeszcze wszystko przed nami, coś mi się wydaje że nie bedzie łatwo ale tfu tfu a jak reaguja sasiedzi? odwaracaja sie od cierpienia tych zwierząt? dobrze by było zeby na przyszłośc natychmiast informowali odpwiednie władze o tym ze ta :zly7: ma nowego psa Quote
jola od jadzi Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 To właśnie sąsiedzi zaalarmowali administrację, że źle dzieje się z psami, że są wychudzone, no a później, że zagryzają się wzajemnie... Quote
szajbus Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 To wypada nam tylko trzymac kciuki za pomyślna akcje Quote
Edi100 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 [quote name='szajbus']To wypada nam tylko trzymac kciuki za pomyślna akcje[/quote] Tak! Powodzenia!!! Quote
kalcia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Schronisko, obawiam sie, nie przyjmie krolikow, czy innych zwierzat, jesli nie ma sadowego wyroku, ze kobieta nie ma prawa do tych zwierzat i nie jest ich wlascicielem. Tak mi mowila Iwona z SPK. Oni mieli wiele takich akcji :/ Jesli jeszcze daloby sie zeby dzis te kroliki wyladowaly w Warszawie, to ja jestem dzis do dyspozycji jako transport na terenie miasta. Jutro nie ma mnie caly dzien (wyjazd do Katowic), wiec nie bede miala jak pomoc :/ Najwczesniej w niedziele.. Quote
ciapuś Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Już po interwencji Dziewczyny jak przyjadą opiszą wszystko dokładnie Okazało się że kobita na miejsce tego zagryzionego maleństwa przyniosła kolejne i jest ogromny problem [SIZE=5][COLOR=Red] Sunai ma ok4 tygodni i musi trafić do domu tymczasowego i mieć zapewnioną opiekę [SIZE=7]czy ktoś może się nią zaopiekować[/SIZE][/COLOR][/SIZE] Quote
szajbus Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Baba jest po prostu nienormalna i tyle. Co ona wyprawia. Karmi swoje psiaki szczeniakami czy co???? ja tego nie moge pojąć! POMOCY!!!!!!!!!! Starsze psy maja już jakie takie lokum ( 2 z nich schronisko) a le co z maluchem???????????? Quote
emilia2280 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Czy mogé w czyms pomóc zdalnie? Ktos zawiadomil moze Majqa - posluzy chocby dobrá radá. Quote
Recommended Posts