Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='BBeta']Stabilizacja przydaje się przy długich czasach i chodzi głównie o drgania ręki, więc wiadomo, że przy fotografowaniu psa czy innego obiektu w ruchu się jej nie używa[/quote] no i o to chodzi ;) wiec zaznaczalam, ze nie chce tego szkla dla stabilizacji ;) Quote
malawaszka Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 oooo kuna może pomyślę nad tym 70-300 Nikkora z VR, chociaż powinnam myśleć raczej o urządzaniu domu a nie o obiektywach :placz: ale to jest jak choroba :evil_lol: nie ma dnia, żebym nie zerknęła na allegro :oops: Quote
BBeta Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Chyba nikt nie kupuje tele dla stabilizacji ;) Justa nas kiedyś stąd wyrzuci... :diabloti: Quote
Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='malawaszka']oooo kuna może pomyślę nad tym 70-300 Nikkora z VR, chociaż powinnam myśleć raczej o urządzaniu domu a nie o obiektywach :placz: ale to jest jak choroba :evil_lol: nie ma dnia, żebym nie zerknęła na allegro :oops:[/quote] warto pomyslec nad tym obiektywem, naprawde :) ja to jestem zdecydowana, niestety nie rozwiaze to mojego problemu robienia zdjec w hali, ale... Quote
Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='BBeta']Chyba nikt nie kupuje tele dla stabilizacji ;) Justa nas kiedyś stąd wyrzuci... :diabloti:[/quote] oj nie jestem taka pewna czy nikt ;) Justa jest cierpliwa:evil_lol::eviltong: Quote
malawaszka Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Agnes']warto pomyslec nad tym obiektywem, naprawde :) ja to jestem zdecydowana, niestety nie rozwiaze to mojego problemu robienia zdjec w hali, ale...[/quote] do lipca płacę rary za aparat więc potem pomyślę :lol: Quote
BBeta Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Agnes']warto pomyslec nad tym obiektywem, naprawde :) ja to jestem zdecydowana, niestety nie rozwiaze to mojego problemu robienia zdjec w hali, ale...[/QUOTE] Ja moge tylko potwierdzić, że rzeczywiście jest godny polecenia i nigdy nie żałowałam, że mój wybór padł właśnie na niego ;) Quote
bognik Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Tinka:)']aparat nie działa :shake: migawka sie nie zwalnia.. teraz nie wiem, kupować nowy czy naprawiać? u mnie w mieście nawet nie ma nikogo kto by to zrobił, do tego nie wiadomo za ile, myślę że chyba bardziej warto kupić nowy. eh, nie wiem już :roll: [/quote] Zenita można kupić na allegro, tak samo jak Prakticę etc. Fajne sprzęty to są ;) [quote name='Justa']Dziękuję bardzo bardzo ! :loveu: :multi: Jesteś kopalnią wiedzy :cool3: [/quote] Nie ma za co :-) Ja kopalnią wiedzy? :crazyeye: Ja bym powiedziała, że Wy (Ty, [B]BBeta[/B] ... :razz:) :-) Co do torby - szukam nadal plecaka, jednak jak już kiedyś wspomniałam - torbę również wypadałoby mieć, więc chętnie poczytam, co polecacie ;) Pozdrawiam! Quote
Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='bognik']Co do torby - szukam nadal plecaka, jednak jak już kiedyś wspomniałam - torbę również wypadałoby mieć, więc chętnie poczytam, co polecacie ;) Pozdrawiam![/quote] ja mam [url]http://www.fotozoom.pl/index.php?p20,zoom-digital-5001[/url] maja tez na allegro wystawiane torby, ale nie wszystkie z tego co widze generalnie bardzo polecam ten kontakt. Kupowalam u nich plecak, ktory sie porwal po jakims czasie znajoma ma dlugo i sobie chwali - reklamowalam, a oni nie dosc ze szybko reklamacje przyjeli to jeszcze Pan zadzwonil do mnie i doradzal torbe, bo ta co chcialam nie mieli. A nie chcialam juz plecaka, a torbe. I teraz ta obecna mam juz dlugo Wybor maja spory, maja tego wiecej niz na allegro - strona? Quote
bognik Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Agnes']ja mam [URL]http://www.fotozoom.pl/index.php?p20,zoom-digital-5001[/URL] maja tez na allegro wystawiane torby, ale nie wszystkie z tego co widze generalnie bardzo polecam ten kontakt. Kupowalam u nich plecak, ktory sie porwal po jakims czasie znajoma ma dlugo i sobie chwali - reklamowalam, a oni nie dosc ze szybko reklamacje przyjeli to jeszcze Pan zadzwonil do mnie i doradzal torbe, bo ta co chcialam nie mieli. A nie chcialam juz plecaka, a torbe. I teraz ta obecna mam juz dlugo Wybor maja spory, maja tego wiecej niz na allegro - strona?[/quote] Dzięki [B]Agnes[/B]! Torba widać, że pakowana, a to dla mnie jest bardzo ważne. Nie wystarczy mi mała torba na lustro z założonym obiektywem ;) Na razie jestem na etapie szukania plecaka, jeszcze nic nie zamówiłam ... Pozdrawiam! Quote
Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='bognik']Dzięki [B]Agnes[/B]! Torba widać, że pakowana, a to dla mnie jest bardzo ważne. Nie wystarczy mi mała torba na lustro z założonym obiektywem ;) Na razie jestem na etapie szukania plecaka, jeszcze nic nie zamówiłam ... Pozdrawiam![/quote] no mowie mi na dlugosc wchodzi tele+body i na to klade 50-tke jak dobrze wloze nic nie lata po bokach sporo wchodzi, filtry nie filtry akumulatory itp plecaki tez maja - ale ja zdecydowanie wole torbe Quote
bognik Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Agnes']no mowie mi na dlugosc wchodzi tele+body i na to klade 50-tke jak dobrze wloze nic nie lata po bokach sporo wchodzi, filtry nie filtry akumulatory itp plecaki tez maja - ale ja zdecydowanie wole torbe[/quote] Ja również wolę torby, jednak na dłuższe wyprawy torba nie jest wygodna, a ja potrzebuję jeszcze dużo miejsca (w plecaku) :evil_lol: Myślałam o [URL="http://allegro.pl/item348753870__niemozliwe_maxi_dwukomorowy_plecak_fotograficzny.html"]TAKIM[/URL] (na początek, ponieważ zbieram na sam aparat i osprzęt ...) ;) [B]Agnes[/B] - czym fotografujesz konie? Zdjęcia są piękne! :loveu: Pozdrawiam! P.S. Co za off-topic w galerii Galiny, aż wstyd :oops: Quote
Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='bognik']Ja również wolę torby, jednak na dłuższe wyprawy torba nie jest wygodna, a ja potrzebuję jeszcze dużo miejsca (w plecaku) :evil_lol: Myślałam o [URL="http://allegro.pl/item348753870__niemozliwe_maxi_dwukomorowy_plecak_fotograficzny.html"]TAKIM[/URL] (na początek, ponieważ zbieram na sam aparat i osprzęt ...) ;) [B]Agnes[/B] - czym fotografujesz konie? Zdjęcia są piękne! :loveu: Pozdrawiam! P.S. Co za off-topic w galerii Galiny, aż wstyd :oops:[/quote] ojoj bo nas naprawde zaraz pogoni:oops: nikon d50+nikkor 70-300 plecak fajny, jak sie ma zdrowy kregoslup;) Quote
bognik Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Agnes']ojoj bo nas naprawde zaraz pogoni:oops: nikon d50+nikkor 70-300 plecak fajny, jak sie ma zdrowy kregoslup;)[/quote] Ostatnie pytanie :oops: Ten Nikkor, to bez stabilizacji i cichego silniczka? Na allegro nowy jest taniutki, a widzę, że radzi sobie nieźle przy koniach. Jak ostrzy przy 300 mm? Zastanawiam się nad [URL="http://allegro.pl/item348102571_nikon_af_s_dx_vr_55_200_mm_f_4_5_6g_if_ed_lublin.html"]TYM[/URL] obiektywem (jednak 200 mm myślę, że za mało jak dla mnie). Chciałabym to tele, co ma [B]BBeta[/B] :diabloti: Pozdrawiam! Quote
Unbelievable Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='bognik']Zenita można kupić na allegro, tak samo jak Prakticę etc. Fajne sprzęty to są ;) [/quote] widziałam na allegro już. Mój tata uznał że zawiezie do naprawy, w końcu on płaci a i aparat ma dla niego pewną wartość ; ) a czy fajny sprzęt- jak narazie mój nie :evil_lol: ale widziałam zdjęcia(co prawda nie na żywo bo tata tylko albumowe robił) w internecie i mi się to podoba ; ) teraz tylko czekać... Quote
Agnes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='bognik']Ostatnie pytanie :oops:[/quote] jakby co pytaj na pw ;) [quote name='bognik'] Ten Nikkor, to bez stabilizacji i cichego silniczka? [/quote] ten moj? tak dokladnie - wolno ostrzy jeszcze [quote name='bognik'] Na allegro nowy jest taniutki, a widzę, że radzi sobie nieźle przy koniach. Jak ostrzy przy 300 mm? [/quote] taniutki - w granicach 400 zl chyba jest to bardzo polecane tele z tych tanszych - nie warto brac taki za 1000 bo podobno efekt podobny do tego przy 300? roznie, ale najczesciej jest dobrze. Moze cos znajde robione na 300 i moge podeslac na maila [quote name='bognik'] Zastanawiam się nad [URL="http://allegro.pl/item348102571_nikon_af_s_dx_vr_55_200_mm_f_4_5_6g_if_ed_lublin.html"]TYM[/URL] obiektywem (jednak 200 mm myślę, że za mało jak dla mnie). Chciałabym to tele, co ma [B]BBeta[/B] :diabloti:[/quote] 200 to jest malo ;) szczegolnie przy koniach, chyba ze sa male padoczki i konie blisko ale wtedy nie dzieje sie nic ciekawego:eviltong: i zblizenie oczka - gdyby nie taki zakres to nie zawsze bym mogla zrobic ;) Quote
Justa Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Wchodzę do galerii, szukam mojego ostatniego postu.. i szukam i szukam.. :lol: Rozgadałyście się dziewczęta :evil_lol: Ale mądere rzeczy mówiłyscie, więc Galina się na Was nie gniewa :eviltong: [quote name='BBeta']Sprawuje się bardzo dobrze, ma dość grube ścianki, klips też jest bardzo wytrzymały, a zdjęcie wnętrza moge zrobić jeśli chcesz ;)[/QUOTE] [quote name='BBeta']Zdjęcia torby w środku, obecnie trzymam w niej obiektywy, bo niestety D80 + 70-300mm się w niej nie mieści, więc musiałam kupić większą ;) [url]http://i302.photobucket.com/albums/nn85/sabotazystka/002.jpg[/url] [url]http://i302.photobucket.com/albums/nn85/sabotazystka/001.jpg[/url][/QUOTE] Dziękuję za zdjęcia :multi: Jeszcze go obmacam - może w Media Markt albo Staurnie będzie.. [quote name='Agnes'][B][SIZE=2]szkoda, ze tak drogo wychodzi robienie nim zdjec;) ostatanio z kolezanka wspominalam stare "dobre" czasy, kiedy cieszylam sie jak dziecko jak moglam pojsc kupic sobie klisze 36 klatek i porobic zdjecia - i jaka to byla oszczednosc w zdjeciach! potrafilam taka klisze kilka dni miec, albo kilka godzin:evil_lol:[/quote] Skany w labie nie są aż takie zdrogie z tego co się orientuję. A oszczędność - owszem. I myślę, że to akurat dobra strona ;) Kieedyś miałam jeszcze dostęp do ciemni.. :loveu: [QUOTE]ja mam torbe - zadowolona jestem wchodzi mi body+tele i na to klade 50-tke, ale na dlugosc tele+body jest akurat[/QUOTE] Jasne, ale ja szukam czegoś małego, co będe mogła podczepić do paska i co nie będzie mi sie majtac na roamieniu. Kiedy idę na większą sesję z kilkoma obiektywami to biorę plecak. Ten futerał to na taki typowy spacer. Szkoda tylko, że sie tele nie zmieści z tego co Bbeta mówi, ale może znajdę troszkę dłuższy futerał ;) [quote name='BBeta']Justa nas kiedyś stąd wyrzuci... :diabloti:[/QUOTE] A tam wyrzuci, mądrych rzeczy się dowie po prostu :p [quote name='bognik']Nie ma za co :-) Ja kopalnią wiedzy? :crazyeye: Ja bym powiedziała, że Wy (Ty, [B]BBeta[/B] ... :razz:) :-)[/QUOTE] Jestes kopalnią analogowej wiedzy :p Jesteś jedną z niewielu obecnych tu osób, które robią zdjęcia analogiem :loveu: Kogo ja bym dopytała jakie przejściówki kupić? :diabloti: - - - - - sic ! Jedziemy dzisiaj na wieś a Galinie się cieczki zachciało :angryy: Choć i tak nie jest najgorzej, bo było 8 miesięcy przerwy. Mogła już poczekac te kilka dni :mad: Quote
Agnes Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='Justa']Skany w labie nie są aż takie zdrogie z tego co się orientuję. [/quote] wtedy kiedy uzywalam analogowej lustrzanki to cala zabawa - klisza+wywolanie+odbitki to w grnicach 30 zl za 36 zl - a co to jest 36 zdjec? ;) [quote name='Justa'] sic ! Jedziemy dzisiaj na wieś a Galinie się cieczki zachciało :angryy: Choć i tak nie jest najgorzej, bo było 8 miesięcy przerwy. Mogła już poczekac te kilka dni :mad:[/quote] 8 m-cy?:crazyeye:to chyba dluga przerwa Quote
Justa Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 [quote name='Agnes']8 m-cy?:crazyeye:to chyba dluga przerwa[/QUOTE] Ona ma takie przerwy. 7-8 miesięcy już od kilku lat ;) Wet powiedział, że jeżeli ma regularnie co 8 miesięcy, to wszystko w porządku - wszystko zależy od psa ;) Niemniej już mnie do pasji doprowadza, bo od gatek się odzwyczaiła i się o wszystko ociera (szczególnie lubi moją wersalkę :diabloti:). Psami standardowo się nie interesuje :eviltong: Quote
Agnes Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='Justa']Ona ma takie przerwy. 7-8 miesięcy już od kilku lat ;) Wet powiedział, że jeżeli ma regularnie co 8 miesięcy, to wszystko w porządku - wszystko zależy od psa ;)[/quote] tak tak ja wiem, ze niektore maja czesciej inne wrecz odwrotnie i jesli regularnie to tak byc moze. Tzn slyszalam o tym, bo doswiadczenia nie mam ;) Quote
Justa Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 [quote name='Agnes']tak tak ja wiem, ze niektore maja czesciej inne wrecz odwrotnie i jesli regularnie to tak byc moze. Tzn slyszalam o tym, bo doswiadczenia nie mam ;)[/QUOTE] Całe szczęście, że nie ma co 6 miesięcy, bo to by była masakra :evil_lol: Z drugiej strony nie chcę jej dawać żadnych hormonów, bo potem wszystko jej się rozleguluje. Trudno - trzeba będzie pilnować i wychodzić w godzinach kiedy małe zapsienie/m kwadratowy :lol: Ona nigdy nie uciekała, nie interesowała się psami. Także raczej nie boję się, że ona mi jakis numer wywinie, raczej obawiam się niepożądanego gwałtu :diabloti: A sterylka - sama wiesz, że różnie z tym może być.. ja póki co znalazłam więcej przeciw niż za :roll: - - - - Chyba nie znajdę takiego futerału, w który zmieściłby się teleobiektyw + body :shake: Swoją drogą - nie mam nawet 1/3 na nowe szkło, a ja już panuje futerał pod tym kątem :evil_lol: Quote
malawaszka Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 noto Galińska zrobiła Wam niespodziankę - a psami się nie interesuje bo to dopiero początek czy ona nawet w płodne dni się nie interesuje? :lol: Quote
Justa Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 [quote name='malawaszka']noto Galińska zrobiła Wam niespodziankę - a psami się nie interesuje bo to dopiero początek czy ona nawet w płodne dni się nie interesuje? :lol:[/QUOTE] Ona zawsze trafi z tą niespodziewajką :diabloti: :mad: Wogóle się nie interesuje ;) Także chronię ją przed gwałcicielami :lol: Quote
Justa Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Kojot pytał ostatnio o szuflandię Tatrową :p [IMG]http://img187.imageshack.us/img187/9436/dsc0715hg4.jpg[/IMG] A ja póki co zmykam się pakować, wyprowadzić pannę na wydaniu i do napisania najpóźniej po weekendzie :loveu: Quote
Recommended Posts