Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIE NIE NIE, ja tu chyba juz nie bede wchodzila :placz::placz::placz:, bo tylko sie doluje, ze nie umiem takich wypasionych fot robic :placz::placz::placz:.

Galinka superowa :loveu:.

Posted

a skąd wiecie, że nie umiecie? może umiecie tylko takie szkło potrzebne :loveu::loveu::loveu: ja wiem, że szkło samo nie robi i np takich portretów jak Justa robi to nie każdy zrobi bo tu już potrzebny pomysł i smykałka do portretów :loveu:

Posted

[quote name='LeCoyotte']spoko spoko nie tylko Ty:evil_lol:[/quote]

:evil_lol:

[quote name='malawaszka']a skąd wiecie, że nie umiecie? może umiecie tylko takie szkło potrzebne :loveu::loveu::loveu: ja wiem, że szkło samo nie robi i np takich portretów jak Justa robi to nie każdy zrobi bo tu już potrzebny pomysł i smykałka do portretów :loveu:[/quote]

jakto skad wiem, no stad, ze moje w ruchu to sie rozmazuja, a ja jestem wsciekla :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']a skąd wiecie, że nie umiecie? może umiecie tylko takie szkło potrzebne :loveu::loveu::loveu: ja wiem, że szkło samo nie robi i np takich portretów jak Justa robi to nie każdy zrobi bo tu już potrzebny pomysł i smykałka do portretów :loveu:[/QUOTE]

Waszko, wszystko ma swoje dobre i złe strony - bo żeby zrobić psu zdjęcie muszę za nim biegać w te i we wte, bo przybliżyć nie mogę ;) Taka cena za jasność ;)

[B]Kojotku, Ka-Vanga[/B] Ależ z Was marudy :diabloti: Aparaty w łapy i mieć z tego frajdę ! Ja idę w myśl tej zasady.

[B]Likaa, deer[/B], dziękujemy za odwiedzinki ! :multi:

[B]anettko[/B], ja bym się miała zgubić? :p Chyba jestem jedyną osobą w Warszawie, która potrafi się zgubić na Krakowskim Przedmieściu :lol:

[IMG]http://img142.imageshack.us/img142/6248/dsc0288fb9.jpg[/IMG]

Posted

fajniutka ta fotka:loveu:

a jaki Ty masz obiektyw????bo zapomniałam:oops:Do mnie wczoraj przywędrował 2:multi:ale narazie jeszcze nic nim nie robiłam...zobaczymy dziś:p

Posted

[quote name='Justa']Waszko, wszystko ma swoje dobre i złe strony - bo żeby zrobić psu zdjęcie muszę za nim biegać w te i we wte, bo przybliżyć nie mogę ;) Taka cena za jasność ;)
[/quote]

no tak - zapomniałam, że to stałka :shake: poróbowałam tak i qrna niełatwo :lol:

Posted

[quote name='gassira']a jaki Ty masz obiektyw????bo zapomniałam:oops:Do mnie wczoraj przywędrował 2:multi:ale narazie jeszcze nic nim nie robiłam...zobaczymy dziś:p[/QUOTE]

Sigme 70mm :loveu:
A jaki obiektyw ? Chwal się chwal !

[quote name='anetta']Ja sobie żartuje :)
A z tym Krakowskim P. to....gratuluje :lol::lol:[/QUOTE]

No popatrz, żartem trwafiłaś w mój czuły punkt :diabloti:

[quote name='malawaszka']no tak - zapomniałam, że to stałka :shake: poróbowałam tak i qrna niełatwo :lol:[/QUOTE]

Ja mam też zmiennoogniskowy (coprawda szeroki ale zawsze) - stałki nic nie pobije. Tak się zgrałam z tą Sigmą, że nikt nas nie ruszy :multi: No, chyba, że Gala która znów wbiegnie mi w obiektyw i zostawi mokrą lepką plamę na filtrze :diabloti:

Ha ! Wczoraj o 20 zachciało mi się roweru. No to żem pojechała, w lesie ciemno jak ... mało nie zabiłam się o wywalone drzewo na środku ścieżki, ale czuję się spełniona. Nic tak nie podnosi adrenaliny ak nocna jazda po lesie :loveu:

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/757/dsc0322pa7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img153.imageshack.us/img153/3766/dsc0234mp0.jpg[/IMG]

Byle do środy..

Posted

[quote name='Justa']
Ha ! Wczoraj o 20 zachciało mi się roweru. No to żem pojechała, w lesie ciemno jak ... mało nie zabiłam się o wywalone drzewo na środku ścieżki, ale czuję się spełniona. Nic tak nie podnosi adrenaliny ak nocna jazda po lesie :loveu:
[/quote]
Dobra jesteś :crazyeye: :diabloti:

Galinka w biegu, w liściach z czerwoną piłką w pyszczku wygląda świetnie :loveu:

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='Justa'][url]http://img155.imageshack.us/img155/757/dsc0322pa7.jpg[/url][/quote]

no uwielbiam wprost Galinkowe foty na tym tle :loveu: :loveu: :loveu: :mdleje:

haha, mnie za to naszlo na spacer z moimi dziewczynami z samego rana i potem mialam czyszczenie futer, bo naprzynosily tyyyyyle galozem, piasku, blotka i wszytkiego co tylko sie dalo :evil_lol:

Posted

[quote name='Ka-Vanga']haha, mnie za to naszlo na spacer z moimi dziewczynami z samego rana i potem mialam czyszczenie futer, bo naprzynosily tyyyyyle galozem, piasku, blotka i wszytkiego co tylko sie dalo :evil_lol:[/quote]

to rano więcej gałęzi na dworze???? :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']to rano więcej gałęzi na dworze???? :evil_lol:[/quote]
no pewnie, ze tak, a co myslalas :evil_lol:, a serio to te male galazki w polaczeniu z mokra trawa, piaskiem i Bangitosowym wlosem na lapkach = istna tragedia czyszczeniowa :evil_lol: ;)

Posted

JAk ja lubie te Twoje foty:loveu:i naprawdę się staram,żeby choć w połowe tak dobrą zrobić,ale narazie niema na to chyba szans:-(:evil_lol:

Dostałam od tatka 50mm 1,8-ale żadna fota mi jeszcze nim nie wyszła:roll:znaczy ostrość mi fajnie powychodziła w ruchu ale tylko na Magri(wilczak)a na Gass to tragedia:-(:roll:

Posted

czesc:loveu:
no ja to podziwiam Justa jak robisz swoim szklem takiemu malemu psu foty i to jeszcze takie ktore wychodza:eviltong:
a 50 1.8 jest bardzo fajnym szkielkiem:multi:mam i lubie - tanie i bardzo dobre zdjecia potrafia wyjsc super i do tego jest jasne lekkie male wiec wszedzie mozna zabrac jako dodatkowe szklo
a teraz mi czasami brakuje szerokiego czegos:roll:

Posted

[quote name='gassira']JAk ja lubie te Twoje foty:loveu:i naprawdę się staram,żeby choć w połowe tak dobrą zrobić,ale narazie niema na to chyba szans:-(:evil_lol:

Dostałam od tatka 50mm 1,8-ale żadna fota mi jeszcze nim nie wyszła:roll:znaczy ostrość mi fajnie powychodziła w ruchu ale tylko na Magri(wilczak)a na Gass to tragedia:-(:roll:[/QUOTE]

Ja mam trochę dłuższy staż moja droga ;) cierpliwości !

Nonooo całkiem fajne szkiełko ! :multi: Może sugerujesz się ustawieniami w poprzednim ? Weź pod uwagę, że 50mm jest o niebo jaśniejsze ;) Nauczysz się, przecież masz je dopiero od wczoraj ;)

Posted

[quote name='Agnes']czesc:loveu:
no ja to podziwiam Justa jak robisz swoim szklem takiemu malemu psu foty i to jeszcze takie ktore wychodza:eviltong:
a 50 1.8 jest bardzo fajnym szkielkiem:multi:mam i lubie - tanie i bardzo dobre zdjecia potrafia wyjsc super i do tego jest jasne lekkie male wiec wszedzie mozna zabrac jako dodatkowe szklo
a teraz mi czasami brakuje szerokiego czegos:roll:[/QUOTE]

Cześć :loveu:
No mały, czarny,kudłaty pies i 70mm to niezła gimnastyka :lol: Ale można się przyzwyczaić - ja mam to szkło od samego początku, także.. ;)
Dziękuję za uznanie :multi:

Ja czekam na Sigmę 50mm/1.4 - jak będzie kosztować koło 700zł (mam taka nadzieję :roll:) to chyba się skuszę :loveu: (to już chyba jakaś choroba na punkcie stałek :lol: )

A szersze mam - a właściwie ma mój ojciec (S 17-35mm) - że tak powiem, nie moja bajka :oops:

Posted

[quote name='Justa']Ja czekam na Sigmę 50mm/1.4 - jak będzie kosztować koło 700zł (mam taka nadzieję :roll:) to chyba się skuszę :loveu:/quote]

700 to niezla cena;) ale sigma...ja sie troche boje bo to roznie jest - mozesz i trafic na egzemplarz ktory nie bedzie kompatybilny z twoim body i...gucio:roll:

[quote name='Justa'] A szersze mam - a właściwie ma mój ojciec (S 17-35mm) - że tak powiem, nie moja bajka :oops:[/quote]

moja tez nie, ale jak potrzebuje zrobic zdjecia pomieszczenia, albo zlapac wiecej jako fota plenerowa to jednak 50tka nie wystarcza:shake:teraz potrzebuje foty do pracy inz. i trza bedzie pozyczac:shake:a mialam kita szerokiego - fakt kit to zawsze bedzie kit ;) ale zdjecia robic potrafil, to sprzedalam:roll:
jak sie kiedys uda spotkac to Musze zobaczyc to twoje cudo:loveu:

Posted

[quote name='"Agnes"']700 to niezla cena;) ale sigma...ja sie troche boje bo to roznie jest - mozesz i trafic na egzemplarz ktory nie bedzie kompatybilny z twoim body i...gucio:roll:[/quote]

Jeszcze nie wiadomo ile bedzie kosztował, ale mam nadzieję, że nie zachcą sobie za niego 1000zł :roll:
narzekają na te Sigmy narzekają, ale ja mam do nich sentyment :loveu: A to, że czasem ostrzą przed lub za obiketem w ramach gwarancji nastawiają także nie jest tak że obiektyw do kosza ;) Tyle, że ludzie sie denerwują, bo trzeba jednak trochę za tym polatać i pozałatwiać, a oni chcieliby mieć sprzęt od razu fajny. Odpukać z moimi sigmami jest póki co super, także wykorzystuję tą dobrą passę :lol:

[quote]jak sie kiedys uda spotkac to Musze zobaczyc to twoje cudo:loveu:[/QUOTE]

A proszę uprzejmie. Ty sobie podepniesz moje, ja Twoje i będzie gitara :evil_lol:

Posted

[quote name='Justa']
Ha ! Wczoraj o 20 zachciało mi się roweru. [/QUOTE]

haha a mi wczoraj o 8 rano zachciało się roweru:eviltong:

[quote name='Justa']
A szersze mam - a właściwie ma mój ojciec (S 17-35mm) - że tak powiem, nie moja bajka :oops:[/QUOTE]

jak tam Twoje landszafciki z Tatr?:cool3: ujrzą światło dzienne?:cool3: